-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
הדמיון והחזון של אחד הם לפעמים עברו של אחר...
נשלח מהנייד
-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
הסוללה של האיוניק שוקלת 485ק"ג. מתאים לניצולת המשקלית שרשמתי, כ6-7ק"ג לkwh.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ועוד מילה. כידוע לכם חזרתי לא מזמן מנורבגיה. שם אחוז החדירה של לחשמליות ברכב פרטי הוא מעל 70 אחוז.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מה זה אחוז חדירה? האם זה אומר ש-70% מהרכבים הפרטיים חשמליים?
-
כן.
אסף.
-
אתה בטוח?
באפריל המספר היה 17%, לפחות כך קראתי.
זאת נשמעת קפיצה קצת גדולה בחצי שנה. לאן הלכו כל ה-53% של רכבי בעירה פנימית?
-
ליתיום מחצב נדיר יחסית , אבל הופה , מה יש מתחתיו בטבלה המחזורית? אה רגע … נתרן. כזה לא חסר על הכדור. הוא לא יעיל כמו ליתיום , אבל זה אומר שלא תהיה בעיה להמשיך לייצר סוללות ( אפילו בהנחה שלא תתבצע קפיצה טכנולוגית לשיטות אחרות )
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
,אני רואה בדמיוני תחנות החלפה,כמו תחנות דלק של היום ,אשר רק דואגות להחליף את המשקולות ולטעון את המוחלפות בהתאם ליכולות וביזור אספקת החשמל במדינה
קראו לזה בטרפלייס פעם, פחות תפס.
וזה עוד בלי שיקולים כלכליים של רכב עבודה.
ואז מה?
בגלל הטווח הקצר יחסית תצטרך כמות גדולה מאד של חניוני משאיות (נדלן יקר) כדי להכיל עמדות בגודל מתאים, עמדות המתנה, ותשתית חשמל מאסיבית להטעין בו״ז כמות גדולה?
ובסוף נשארת עם מה שאסף תאר, של יחס זמן עבודה/עמידה גרוע לכלי עבודה.
-
יש בנורבגיה כבר לפחות עסק אחד שעובד ככה. תחנת החלפת סוללות אוטומטית לחלוטין. יש סרטונים שצרפתי פה.
יש גם ברלינגו חשמלית ... גם בארץ הקודש. גם פה ראיתי כאלו.
יש גם טרנספורטרים ( או מיקרובוס .. אני מתכוון לגודל ) נדמה לי של ניסאן. חשמליים לחלוטין.
אבל מעבר לרכב המשפחתי.
כשצריך אוטו אמיתי ... יש דיזל.
ואגב ...
את החללית החלפנו בגולף היבריד.
מתברר שאין גלגל מתאים בכל נורבגיה:( וייקח כמה ימים להביא גלגל.
אז שירות הדרכים 'ויקינג' השתמש בתולעים כדי לתקן .. הזייה ..
הגולף כך מתברר .. פי מליון נוחה לנהיגה. שקטה. וצפופה ...
יש שקע טעינה. אבל לא מצאתי את הכבל. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b329b4135a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4a3f5b8ce.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
אתה הולך להתאהב בגולף.
רק נסיעה של כמה שעות, או בעלות על הרכב הזה, לאט לאט מבליטה את היתרונות.
נוחות, שקט, כח (יחסית), ויכולת תמרון בעיר. מושלם בקטגוריה - משפחתית קומפקטית.
-
את הצילום הזה ניסיתי להעלות קודם. טפאטוק מתעלם ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d6e4eff9ef.jpg
-
משום מה אני לא יכול לערוך הודעות ..
אבי, יש לי היום בערך 300 ק'מ על הגולף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
משעשע..
ים חשמליות שמתאזנות סביבתית עם לנדקרוזר דיזל עתיק..
-
לא מכיר שי אגסי, מכיר את השם , לא מכיר את החזיונות שלו כי אולי אף פעם זה לא עיניין אותי. אני משתדל להיות מנותק מתשקורת ומאוד משתדל להזין את הדמיון שלי מההגיון העצמי שלי ללא כל השפעה חיצונית שאני לא מכיר אישית, טובה עד כמה שיכולה להיות- החיצונית.
במקום להגיד מה לא , אפשר לדבר על מה שכן ,מה יקרה כשענף התחבורה יאלץ להיות תחת חוק חשמלי? אילו פתרונות אחרים אפשר לדמיין עם המגבלות הנוכחיות?
הנה, ראינו שחנן עובד בחברה שמייצרת גם פלטפורמות משאיות חשמליות קטנות ובינוניות, איזה פתרון לטעינה וחיסכון בזמן טעינה ובכלל אפשר לספק להן? שואל באמת.
-
בטח ראית כאלו פה ושם בצמוד לתחנות דלק.
כבר לפני שנים בטר פלייס ביחד עם רנו הכינו פלואנס ( המכונה ״אגסית)ֶ שישתמש בתשתית תינת החלפת הסוללות הזו כי לפלואנס היה טווח של מכונית צעצוע לילדים , כ מאה קמ בלי מזגן ועליות ועם סוללה חדשה.
בקיצור, התחנות האלו פנויות לחזון שלך.
תן הצעה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a3c9a2f52c.jpg
-
נראה כמו בטר פלייס לשטיפת רכבים
זרקת רעיון תן לחשוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אבל "רק" לא מספרים לך איך השיגו את אחוז החדירה המדהים הזה.
הגבלות דרקוניות על רכבי דלק לצד הטבות לרכב חשמלי.
חנייה בתשלום לשורפות הדלק מול חנייה חינם לחשמליות.
דילול/סגירת תחנות דלק "רגילות".
ועוד לא חפרתי ממש לעומק, אבל יש שם עוד הרבה הגבלות על רכבי בנזין/סולר מצד אחד והטבות לחשמליות מצד שני.
זה עובד טוב מאוד דרך הכיס.
ל"שכנוע" כזה אני קורא "כפייה רכה". לא, הם לא מכריחים אותך בכוח. הם לא מחרימים לך את רכב הבנזין וגורטים אותו. עדיין. אבל הם מקשים עליך וממררים את חייך בהדרגה דרך רגולציה ומנגד מצ'פרים את מי ש"עבר למדרכה שממול", עד שאתה מבין בעצמך מהר מאוד לאן נושבת הרוח. הכפייה הרכה הזו תלך ותתקשח עם הזמן מין הסתם, אבל עד אז כבר לא יישארו רבים שייפגעו ממנה.
זה כמובן לא מפריע למדינה הצבועה הזו להמשיך להיות אחת מקודחות ומפיקות הנפט החשובות והעיקריות. כאילו כל הדיבורים על הזיהום והתחממות הכדור מתייחסים למאדים. סמל הצביעות.
והאמת היא שאי אפשר לצפות למשהו אחר ממדינה שמממנת ישירות את החמאס. גם זה אמיתי. למי שלא ידע, אז שיבדוק אותי.
-
ה'גרין-ווש' החשמלי שלהם הוא תוצאה של חקיקה פרו חשמליות החל במיסוי מופחת וכלה בהנחות מפליגות על כבישי אגרה, אבל גם חקיקה שמחייבת התקנת עמדות טעינה וכו'. לא נפרט כרגע. אבל אין 'מקל' על מכוניות מונעות דלק נוזלי. זה סתם יקר כמו כל דבר אחר שם. כמו בישראל.
הזמר של אה-הה הלהקה מהניינטיז ייזכר כאחד מהאנשים הבודדים שהשפיעו שם הכי הרבה על דעת הקהל ועל החקיקה בנושא הספציפי הזה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לאיוניק5 בסיס גלגלים של 3 מטרים, מרווח גחון מעפן ורצפה גבוהה מאוד. זו הסוללה שתופסת את המקום הזה, לאורך, לרוחב ולגובה. חשבתם שזה שרוב החשמליות הן פסאוודו ג'יפונים זה נטו אופנה? תחשבו שוב.
זה לא מחוייב.
אם נעזוב לרגע את מודל X ומודל Y, טסלה מציעה חשמליות מוצלחות עם טווח ראוי שנראות כמו מכונית אמיתית. נמוכה, ספורטיבית, יש שיאמרו גם סקסית, עם התנהגות טובה (נעזוב לרגע את הניתוק והאין-תחושות. ההתנהגות שלהן לכשעצמה מצויינת). וזה לא ג'יפון או פסאודו-ג'יפון וגם לא קרוב לזה.
אבל עיצוב של SUV זה מה שבאופנה וזה מוכר "מכוניות" כמו לחמניות.
-
לפחות אצלם המדינה מחנכת את האזרחים באמצעות מיסים אבל גם מספקת תמורה עבורם.
אמלנו מאמצים את כל השיטות חינוך הדרקוניות האלו כאילו בשביל מטרות נעלות אבל תמורה המדינה לא נותנת.
הזוי.
תל אביב אחת הערים היקרות בעולם.
ישראל נכנסה לרשימה המפוקפקת של עשרת המדינות עם הדלק הכי יקר.
ואני שואל את עצמי באיזה שנה העלקת תהרוג את הצמח עליו היא רוכבת. הרי אין קסמים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זהו אחוז הרכבים החשמליים מכלל הרכבים שנמכרו בשנה האחרונה, לא אחוז הרכבים החשמליים מכלל הרכבים על הכביש.
עדיין מדהים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
דרור. יש פה מכוניות דלק רגילות .. מלא.
והבנזין עולה 2.3 יורו לליטר. דיזל 2.3.
הכל סבבה. אף אחד לא עושה פרצופים כשהרכב בנזין שלך מונע ..
ואם אתה עוצר לצלם איזה פיורד מטורף. ישר עוצרים לידך 10 רכבים לשאול אם הכל בסדר ואם אתה צריך עזרה.
הכל בסדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לפחות אצלם המדינה מחנכת את האזרחים באמצעות מיסים אבל גם מספקת תמורה עבורם.
אמלנו מאמצים את כל השיטות חינוך הדרקוניות האלו כאילו בשביל מטרות נעלות אבל תמורה המדינה לא נותנת.
הזוי.
תל אביב אחת הערים היקרות בעולם.
ישראל נכנסה לרשימה המפוקפקת של עשרת המדינות עם הדלק הכי יקר.
ואני שואל את עצמי באיזה שנה העלקת תהרוג את הצמח עליו היא רוכבת. הרי אין קסמים.
בועז, אתה לא מעודכן.
תל אביב הוכתרה זה מכבר לעיר היקרה בעולם. לפני כוכבות יוקר כמו פריז, טוקיו, ניו-יורק, ציריך, לונדון, מוסקבה, דובאי.... האמת? כבוד גדול. חלק ניכר מאזרחי המדינה כבר לא יכולים להרשות לעצמם אפילו לבקר בעיר העברית הראשונה שהפכה לאקס-טריטוריה שמיועדת למיליונרים בלבד. מי מדבר בכלל על לחיות בה.....
וזה לא רק דלק. גם אגרות הרישוי בצמרת המחירים העולמית.
וגם נוסחאות חישוב מחיר הדלק, שברגע שלא נוח לפקידונים, הם מתעלמים מהן בהפגנתיות כדי לא להוזיל אותו כמתבקש מירידת מחירי הנפט.....
מחירי מזון וכל מוצר אחר - היקרים בעולם.
ועוד ועוד.
לעניין העלקת והצמח:
המתנה השווה ביותר לרגל יומולדתי (שחל לפני שבועיים בדיוק, או לפני שלושה ימים אם חוגגים בתאריך העברי) הגיעה אתמול בדוא"ל.
אני עוד לא החלטתי מה לעשות עם זה, אבל החל מהבוקר, בתיאוריה יש לי אלטרנטיבה. אפשר לברך אותי לרגל קבלת האזרחות הזרה....
תכל'ס התחלתי בתהליך למען הילדים ומימון לימודיהם בחו"ל. הבן כבר החליט שהוא לא ימתין שהמחלה תהרוג את הפונדקאי ומבחינתו בסיום הלימודים הוא לא חוזר למדינה הרעה הזו. הבת עדיין מתלבטת. כן, הכל זה יוקר המחיה.
הם לא לבד. עוד עשרות אלפים כמוהם - ילדים שמשרתים בצבא שירות מלא, עובדים, לומדים, משלמים מיסים. עתיד המדינה על כתפיהם והיא עושה ככל יכולתה למעוך אותם ולא להותיר להם בדל של סיכוי. אז לא, הם לא יבזבזו את חייהם ובריאותם כדי לשלם כאן עוד ועוד מיסים. הם פשוט יקומו ויילכו מכאן.
ואז נראה מה ומי יישארו כאן בעוד 20 שנה - (חרדים ושוודים) ואיך ננצח עם זה.
תודה וברכה למדינת ישראל.
מצטער על הסטה רגעית של השרשור החשוב. תחזרו ללהג על בטריות.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה לא מחוייב.
.
לכן רשמתי "רוב" ולא רשמתי "כל".
להכניס 70kwh ומעלה למרכב של רכב פרטי משפחתי עם בסיס גלגלים סטנדרטי בלי רצפה גבוהה זה כנראה בלתי אפשרי, או כמעט כזה.
בסיס הגלגלים של הטסלה מודל 3 ארוך בכ30ס"מ מרכב משפחתי ממוצע. הם גם עוברים לטכנולוגיה חדשנית שבה הסוללה היא הרצפה, ולא מחוברת מתחת לרצפה. הכסאות מחוברים לסוללה. זה חוסך כמה ס"מ בגובה.
עוד צעד בדרך להגדלת הסוללה בתוך השטח המצומצם הקיים הוא מעבר לתאים גבוהים ב15מ"מ, מה שהוסיף מעל 20 אחוז לקיבול. יש להם עוד כמה טריקים בנסיון לצמצם את הגובה, אבל זה בוודאי מאתגר.
-
הטסלה 3 אינה רכב משפחתי ממוצע. היא גדולה יותר (לא נראית ככה, אבל בהחלט גדולה יותר ממשפחתומטית ממוצעת) וכמובן יקרה בהרבה.
בישראל היא ממוצבת כ"פרימיום" מובהק, למרות הפלוצים ואיכות כוללת שמזכירה פחית שימורים ממכולת ירדנית בואדי-רם.
ועדיין היא נמוכה. לא ג'יפון/קרוסאובר/"פנאי".
יושבים בה נמוך ו"דינמי", כראוי למכונית-כביש אמיתית. (לטעמי בלבד כמובן).
זה כמובן מתבטא באיך שהיא נוסעת - היא מכונית דינמית יותר מכל חשמלית אחרת.
רגע.
אם הסוללה היא-היא הריצפה, מה יקרה לרכב אם יצטרכו להחליף סוללה פגומה/פגועה למשל?
-
וזה חוזר למה שרשמתי מלכתחילה. יש תקרת קיבול שמוגבלת מהנצילות הנפחית. בשביל לנסות לעבור אותה צריך לפרוץ לאחד או יותר מהכיוונים. בסיס גלגלים ארוך זה כיוון אחד והגבהה של הרצפה זה כיוון אחר.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רגע.
אם הסוללה היא-היא הריצפה, מה יקרה לרכב אם יצטרכו להחליף סוללה פגומה/פגועה למשל?
בתחתית המרכב אין רצפה. הסוללה, שהיא גם הרצפה ועליה המושבים מוברגת מלמטה אל המרכב.
כן יש במבנה הזה בעייה אחרת. אולי בגלל שמדובר באלמנט שצריך להיות קשיח כי הוא חלק מבני במרכב, כל הסוללה מפוצצת בחומר ורוד כמעט קשיח. מן דבק, ואין דרך להחליף תא בודד, או מודול. רק סוללה קומפלט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
וזה חוזר למה שרשמתי מלכתחילה. יש תקרת קיבול שמוגבלת מהנצילות הנפחית. בשביל לנסות לעבור אותה צריך לפרוץ לאחד או יותר מהכיוונים. בסיס גלגלים ארוך זה כיוון אחד והגבהה של הרצפה זה כיוון אחר.
או טכנולוגיית סוללות חדשה שתעלה את הנצילות הנפחית (לא, זה לא קשור לנפיחות ברכבים מסויימים). אני בטוח שמחפשים/מפתחים כאלו במרץ, ואולי גם יצליחו [emoji846]
-
טסלה זה לא הגרסה החשמלית למזדה 3?
-
אם כבר אז טסלה3 זו הגרסה למאזדה6, קאמרי ואקורד, משפחתיות בארהב
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהו, ששום דבר בתחום הזה של קפסולות סינתטיות מפלסטיק סיני לשינוע אנשים כבר לא באמת מעניין. לפחות לא אותי.
אני "מתעניין" כדי לדעת יותר בתחום הזה ולא כי הוא מגרה ומדליק אותי כמו מכוניות רגילות ואמיתיות אלא כי אין ברירה.
לקרוא לזה "מעניין"?.... אלה לא באמת מכוניות. אותי זה לא מעניין.
צודק.
אני למשל לא מתלהב מרופאים ותרופות מתקדמות. פעם גבר אמיתי היה כורת לעצמו את היד אם הייתה דלקת ואשה אמיתית מקסימום מפילה עובר או מתה בלידה סבוכה. אבל עם כבוד וזה מעניין.
באופן אישי גם מעדיף את הרכבים של פעם שבהן היית צריך גם לווסת ידנית את כמות הדלק ואז היית הופך לאחד עם המכונית! גם סתם כל החרטא של הכריות אויר והשלדות החכמות שמווסתות אנרגיה. גבר אמיתי פעם היה מת בכבוד בתאונה פשוטה ברכב מיושן תוך כדי הסנפת בנזין שנוטף מהמיכל!