-
תגובה להודעה: פעם אחרונה...לאיזה רכב להשתדרג?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
סליחה, אבל אין קשר בין נעילות לנחל קינה. גם שאתה פשוט צריך גובה..
רכב אספנות זה בונוס קטן במיוחד לאלה שאוהבים לרשום באינטרנט במקום לטייל. רוב רובו הכסף בתחביב הזה הולך על דלק. לפחות כשמדובר על רכבים פשוטים כמו CJ גם סופה, וסמוראי נכנסים לקטגוריה, ורוב הרכבים הישנים והפשוטים (שעוד יש להם חלקי חילוף זמינים). ברכבים "חדישים" אתה עלול ליפול חזק בעניין התחזוקה, כשמדובר על טיפול גדול, חלקי חילוף יקרים, או תקלות מוזרות, שיכולות להיות מאוד יקרות לתיקון ודיאגנוסטיקה.
סיקס וסופה ידניים, יעשו בערך 6 ק"מ לליטר ממוצע לטיול, פלוס מינוס לכאן או לשם.
ההבדל בכסף ליום טיול יכול להסתכם בערך ב100 שקלים בין רכב כזה לבין רכב "חסכוני" ועצלן אחר. ויש סיכוי שההבדל יהיה קטן הרבה יותר. למעשה כבר יצא לי לשלם פחות על הדלק מאשר חברי עם דיזלים, שנאלצו לתדלק בתחנות שאינן נותנות הנחות כלכך טובות, בטיול של שבוע בדרום.
תחליט מה טוב לך. קח בחשבון שלא משנה איזה רכב תקח בסוף, ההוצאות יהיו גבוהות. תבחן את עצמך, אם אתה מסוגל לעמוד בהוצאות.
ערן ארתה צריך לזכור שאני מוגבל לאוטומאט.
סיג'יי או סופה אוטומאטיים עושים באיזור ה1 ל5 מקסימום - לא משנה אתמי תשאל.
אז איך זה יכול לצאת חסכוני יותר בטיול, מרכב דיזל שעושה בערך חצי מזה?
ובקשר לנחל קינה - אז SUV עם צמיגי 31 והגבהה של חמישה ס"מ, יהיה גבוה יותר מג'מיני, לא מסופה אבל מג'מיני כן.
ועכשיו השאלה היא - האם הקורנדו הוא מה שאני מחפש? בהנחה שאני כן אוהב את איך שהוא נראה? (מודה..תמיד אהבתי רכבים "מיוחדים", כאלה שאין להרבה אנשים)
-
זה כל העניין דורון.
שהדלק כבר לא עולה אותו דבר.
כדי לשלם את אותו מחיר עבור ליטר, אתם צריכים לעשות שמיניות באוויר או סתם להיות מתוכננים היטב - לתדלק רק בתחנות מסוימות שמוכרות סולר בהנחה חריגה (יותר מ-3 שקלים), לעשות כרטיסי תדלוק וכו'.
-
אתה צודק שג'יפ אוניברסלי (CJ, רנגלר, סופה...) אוטומטי יעשה בערך 5 קילומטרים לליטר בממוצע כללי. SUV דיזל יפאני אוטומטי לא יעשה כפול, אבל אתה כן יכול לבנות על 8. אם נושא הדלק כל כך מטריד אותך, בוא ננסה להפריד בין עובדות לבין פסיכולוגיה - כמה הרכב הזה הולך לסוע? מה הנסיעה היומיומית שלך, הסוף-שבועית הממוצעת, וכמה אתה מתכנן לטייל? ואיפה הנסיעות האלו הולכות להיות, איפה אתה גר? ואם תוכל להזכיר שוב, למה אתה מוגבל לגיר אוטומטי בעצם? זה לא רעיון טוב כשאתה מוגבל בתקציב.
ההערה של ערן לגבי נעילות ונחל קינה נכונה - שם לא הנעילות אלא גודל צמיגים ומרווח/מבנה/זויות מרכב הן הקריטיות. כל הSUV עם מתלים נפרדים נוסעים בקצב איטי יותר במידה מורגשת.
אני נסעתי שם שנים עם הסיקס הנעול, מוגבה והכל, רכב כיפי. השנה נסעתי בנחל לראשונה עם הצ'רוקי - מוגבה, צמיגי 31, אבל לא נעול ולא ממוגן בגרם אחד של ברזל לא מקורי - וזה היה תענוג! הצ'רוקי הוא לא SUV אופייני, ממש לא, יש לו זויות מרכב ומרווחי גחון טובים יותר מאשר ג'יפ CJ או סופה (ערן אתה יכול כמובן להתווכח, אני מדדתי ובדקתי, זכור שבמשך שנתיים עמדו להם אצלי בחניה זה ליד זה), ויש לו יתרון חשוב מאד בסביבה כמו נחל קינה - גיר אוטומטי.
קורנדו, (נעול ממוגן ועם צמיגי 31, זו ההנחה כאן) יעבור, אבל לאט הרבה יותר, עם יותר כיוון חיצוני ותשומת לב - פחות כיף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה צודק שג'יפ אוניברסלי (CJ, רנגלר, סופה...) אוטומטי יעשה בערך 5 קילומטרים לליטר בממוצע כללי. SUV דיזל יפאני אוטומטי לא יעשה כפול, אבל אתה כן יכול לבנות על 8. אם נושא הדלק כל כך מטריד אותך, בוא ננסה להפריד בין עובדות לבין פסיכולוגיה - כמה הרכב הזה הולך לסוע? מה הנסיעה היומיומית שלך, הסוף-שבועית הממוצעת, וכמה אתה מתכנן לטייל? ואיפה הנסיעות האלו הולכות להיות, איפה אתה גר? ואם תוכל להזכיר שוב, למה אתה מוגבל לגיר אוטומטי בעצם? זה לא רעיון טוב כשאתה מוגבל בתקציב.
קורנדו, (נעול ממוגן ועם צמיגי 31, זו ההנחה כאן) יעבור, אבל לאט הרבה יותר, עם יותר כיוון חיצוני ותשומת לב - פחות כיף.
הרכב ייסע בשנתיים הראשונות בעיקר כרכב סופי שבוע. קילומטרז'? לא ידוע הסוף אבל בתור התחלה - 4/3 פעמים בסופ"ש יעשה בין רעננה לרמת אביב בערך. וטיולים - לפעמים ליד הבית (בן שמן, חורשן, תל חדיד וכו') ומקווה שפעם בחודש - חודש וחצי, טיול של יומיים דרומה או צפונה, משהו בסגנון נחל צין, סרטבה, מעלה בוקר מצפה רמון וכו'.
אני גר ברמת אביב החל משבוע הבא...
ומוגבל לגיר אוטומאט מבחינת נכות, אני מוגדר נהג שמוגבל לגיר אוטומאט - ואי אפשר לשנות את זה לצערי.
-
אתם תסלחו לי אבל התפזרתם לגמרי.
שגיא, אתה עובר להתגורר בנחל קינה?
מה השטויות האלה, כן עובר בנחל קינה, לא עובר... כל שבוע אתה בנחל קינה? בוא ונהיה מציאותיים - אתה תיסע לנחל קינה אולי פעם בשנה, וגם זה הרבה, כי יש עוד מקומות יפים חוץ מנחל קינה. כל SUV מוגבה, ממוגן ונעול על צמיגי 31 ומעלה יצליח לטייל שם. לא בטוח שיעבור ללא פגע בכל האתגרים, ייתכן ותידרש הרבה יותר בנייה והכוונה, ייתכן ותצטרך לעקוף פה ושם כל מיני סלעים גדולים מדי. אבל להגיע אתה תגיע.
הרכב "לא יאהב את זה"? וואלה. וסופה או CJ או דיפנדר או היילקס "כן אוהבים"? גם הם יגרדו מלמטה כל מיני סקידפלייטים ותושבות ותחתיות של דיפרנציאלים. ואנשים כאן שכחו שגם הג'יפים האמיתים יודעים להישבר ולהיגזר. ואת זה אני אומר כמי שמכור לג'יפים האמיתיים ולא אוהב SUV.
ברור שאם יישבר משהו אז יותר קל וזול לתקן סופה מאשר פג'רו, וברור שעל הפח של CJ פחות אכפת מאשר בגראנד או טרופר או אפילו קוראנדו, אבל שלא תצטייר כאן תמונה מזוייפת של ג'יפ אמיתי שלעולם לא נשבר.
כן, ג'יפ אמיתי ייתקע מאוחר יותר (אולי), יישבר לעתים רחוקות יותר (לא בטוח) אבל ייתן הרבה פחות איכות חיים בדרך לטיול ובחזרה ממנו (וזו עובדה). אז למה ג'יפ אמיתי? כי הוא הרבה יותר כייפי - וגם זו עובדה - אבל כל אחד והכיף שלו.
-
ציטוט:
יש לו זויות מרכב ומרווחי גחון טובים יותר מאשר ג'יפ CJ או סופה (ערן אתה יכול כמובן להתווכח, אני מדדתי ובדקתי, זכור שבמשך שנתיים עמדו להם אצלי בחניה זה ליד זה)
בטח שאני אתווכח. אני מטייל עם גראנד מוגבה 3.5". הוא עדיין מעט נמוך יותר מהרכב שלי בגחון, והרבה יותר נמוך בספי הדלתות. הרבה יותר.
זוית הגישה שלו, אינה טובה יותר. אצלך זוית הגישה בסיקס לא להיט בגלל שאקלים ארוכים מאוד וקפיצים ארוכים מאוד. כל התושבות אצלך הוזזו עוד קדימה.. גם זוית הנטישה אצלך מוגבלת ע"י הקפיצים ההזויים באורכם. סיקס/סופה סטנדרטיים נותנים זויות מרכב דומות אולי לצ'ירוקי מוגבה 4.5" וגם אז לא בטוח שבכל הפרמטרים.
היתרון היחידי הוא מתחת לסרן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
הרכב ייסע בשנתיים הראשונות בעיקר כרכב סופי שבוע. קילומטרז'? לא ידוע הסוף אבל בתור התחלה - 4/3 פעמים בסופ"ש יעשה בין רעננה לרמת אביב בערך. וטיולים - לפעמים ליד הבית (בן שמן, חורשן, תל חדיד וכו') ומקווה שפעם בחודש - חודש וחצי, טיול של יומיים דרומה או צפונה, משהו בסגנון נחל צין, סרטבה, מעלה בוקר מצפה רמון וכו'.
אני גר ברמת אביב החל משבוע הבא...
ומוגבל לגיר אוטומאט מבחינת נכות, אני מוגדר נהג שמוגבל לגיר אוטומאט - ואי אפשר לשנות את זה לצערי.
אוקי. התמונה ברורה. ג'יפ שיעמוד במשך השבוע ויסע בשבת את המרחק האסטרונומי בין רעננה לתל-אביב. וטיולים. וחייב להיות אוטומטי.
חזרנו למשבצת הראשונה - סופה, אוטומטית, נקודה. זה מה שהלב שלך רוצה, זה עונה על הרצון שלך בג'יפ אמיתי, עבירות גבוהה וכו' - בכלל לא משנה כמה מזה תממש בפועל. יש לנו פה מקרה נדיר של התלכדות רצון עם נסיבות המציאות - אתה מדבר על ג'יפ שיסע כמעט אך ורק לטיולים, אז נושא צריכת הדלק לא כזה משמעותי - יש לך כסף תסע לטייל רחוק, אין לך תסע יותר קרוב. תפסיק להתפזר ותתחיל לחפש ברצינות. אתה תמצא בסוף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
בטח שאני אתווכח. אני מטייל עם גראנד מוגבה 3.5". הוא עדיין מעט נמוך יותר מהרכב שלי בגחון, והרבה יותר נמוך בספי הדלתות. הרבה יותר.
זוית הגישה שלו, אינה טובה יותר. אצלך זוית הגישה בסיקס לא להיט בגלל שאקלים ארוכים מאוד וקפיצים ארוכים מאוד. כל התושבות אצלך הוזזו עוד קדימה.. גם זוית הנטישה אצלך מוגבלת ע"י הקפיצים ההזויים באורכם. סיקס/סופה סטנדרטיים נותנים זויות מרכב דומות אולי לצ'ירוקי מוגבה 4.5" וגם אז לא בטוח שבכל הפרמטרים.
היתרון היחידי הוא מתחת לסרן.
אבל לנמרוד יש הגבהה של 4.5 . . .
ופה בדיוק (ולא בכוונה) נראה לי שפתרנו את השאלה - האם באמת צריך להגביה ב4.5 אינץ'?
-
בקשר לסופה...
יכול להיות שזה באמת מה שאני צריך, הקטע הוא שאני קצת מפחד מהאחזקה שלה...
כי כעת, אני ממש מתחיל במכונאות, והידע שלי שואף לאפס.
יש לי חבר שכן מבין - אבל בסמוראי ולא בסופה.
אז אני מפחד שיהיו תקלות בשטח..שלא נדע לפתור..דבר שפחות סביר שיקרה בSUV
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה כל העניין דורון.
שהדלק כבר לא עולה אותו דבר.
כדי לשלם את אותו מחיר עבור ליטר, אתם צריכים לעשות שמיניות באוויר או סתם להיות מתוכננים היטב - לתדלק רק בתחנות מסוימות שמוכרות סולר בהנחה חריגה (יותר מ-3 שקלים), לעשות כרטיסי תדלוק וכו'.
אני מתבלבל לרגע או שעברת לסולר?
כאחד ש"חי" על סולר אני אומר חד משמעית שזאת לא בעיה למצוא תחנה זולה, התצרוכת הטובה יותר מאפשרת לי כמעט תמיד למשוך לתחנה טובה וזולה יותר כך שהבעיה לא ממש קיימת והדלק לא יקר יותר.
קשה לי לזכור מתי היתה הפעם האחרונה שנזקקתי לג'ריקן סולר בטיול או שנאלצתי לתדלק בתחנה יקרה- אם כבר אז ממלאים 2-3 ליטרים וממשיכים הלאה לתחנה זולה/טובה יותר.
הפריסה ותחרות כ"כ גדולה שלא חסרות תחנות זולות וגם נורמליות, בייחוד כשאתה יוצא מהמרכז ובייחוד דרומה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
בקשר לסופה...
יכול להיות שזה באמת מה שאני צריך, הקטע הוא שאני קצת מפחד מהאחזקה שלה...
כי כעת, אני ממש מתחיל במכונאות, והידע שלי שואף לאפס.
יש לי חבר שכן מבין - אבל בסמוראי ולא בסופה.
אז אני מפחד שיהיו תקלות בשטח..שלא נדע לפתור..דבר שפחות סביר שיקרה בSUV
ל ך ע ם ה ל ב ! ! !
קנה ג'יפ אמיתי ואוטומט וסגור את הסאגה המתמשכת הזאת...
אחרי יום/שבוע/חודש תגלה שטעית (מבחינת החישוב הכלכלי או מה שלא יהיה), תמכור! (הפסד של כמה אלפים לא יהרוג אותך!) אתה תיהיה חכם יותר (גם אם רק בקצת) ותוכל להמשיך הלאה עם הידיעה שניסית... (הסיכויים לטובת זה שאתה תצליח לעמוד בזה כלכלית ותהנה מאוד)
בהצלחה!!!!!
דרך אגב ההגבלה לאוטומט זה סוף פסוק?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adam12345
ל ך ע ם ה ל ב ! ! !
קנה ג'יפ אמיתי ואוטומט וסגור את הסאגה המתמשכת הזאת...
אחרי יום/שבוע/חודש תגלה שטעית (מבחינת החישוב הכלכלי או מה שלא יהיה), תמכור! (הפסד של כמה אלפים לא יהרוג אותך!) אתה תיהיה חכם יותר (גם אם רק בקצת) ותוכל להמשיך הלאה עם הידיעה שניסית... (הסיכויים לטובת זה שאתה תצליח לעמוד בזה כלכלית ותהנה מאוד)
בהצלחה!!!!!
דרך אגב ההגבלה לאוטומט זה סוף פסוק?
חיובי..אין על מה לדבר בנושא הזה.
-
מוזר שאדר לא הצליח לשכנע אותך ללכת על סמוראי משופר...
אתה רוצה להגיד לי שהמפלצת הירוקה שהוא בונה לעצמו לא מגרה אותך אפילו קצת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adam12345
מוזר שאדר לא הצליח לשכנע אותך ללכת על סמוראי משופר...
אתה רוצה להגיד לי שהמפלצת הירוקה שהוא בונה לעצמו לא מגרה אותך אפילו קצת?
לא...אף פעם לא התגריתי יותר מדיי מהסוזוקים למינהם.
אתה יכול לשאול אותו, תמיד הייתי בעד רכבים אחרים, כמו ג'יפים, קורנדו וטרופר והקאיה.
-
הבנתי אותך...
שיהיה בהצלחה עם איזה בחירה שלא תעשה!:cool:
-
נראה לי ששגיא כבר קיבל את היעוץ שהוא צריך, אז אפשר להמשיך להתקשקש...:D
ערן - תביא מטר למפגש הקרוב, אני מוכן להתערב שבהשוואה של הצ'רוקי שלי לסיקס שלך: זוית נטישה, זוית גישה, זוית בטן (על פי כל הגדרה), מרווח גחון בסרנים באמצע ובצדדים (תושבות קפיצים...) בוודאי אבל גם למגן הטרנספר למשל, מרחק לקורות השלדה - בכל המדידות הנ"ל המספרים של הצ'רוקי יהיו יותר טובים. גובה למרכב מתחת לדלתות - אני לא בטוח, אבל יכול מאד להיות שגם כאן תופתע לגלות ששל הצ'רוקי יותר גבוהות משל הסיקס שלך...
ובאותה הזדמנות בואו ננסה לסיים את הויכוח הנצחי, העל זמני - מי משלם יותר על טיול, ערן או דורון? האם ביקור בתחנת דלק כולל ארטיק קרח? האם ערן לוקח את החברים התמימים שלו בכוונה למסלולים שמסתיימים עם טיפת הדלק האחרונה בתחנת הדלק במצפה רמון?
-
טוב..אז עכשיו נשאר לי רק למצוא סופה אוטומאטית טובה ומשופרת..שגם מוצאת חן בעיניי..
וזאת באמת העבודה הקשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
היום, כשכל טיול הפך להוצאה נכבדה, גם אני קצת השתעשעתי במחשבות על ג'יפ אספנות (CJ או דומה, לא משנה הסוג/דגם כרגע).
לפי החוק, "רכב אספנות לא ישמש לעיסוקו של בעליו" - ובעברית: לא מוכר לצרכי מס. אם אתה עצמאי, לא תוכל לקבל הכרה בחלק מההוצאות, כמו ברכב נורמלי. כל מה שתחסוך בטסט+ביטוח מוזלים, תשלם בריבית דריבית למס הכנסה....
אז לעצמאים - לא ממש כדאי.
דרור,
כעצמאי אל עצמאי:
סיקס אספנות + רכב יומיומי זול לאחזקה = נוחות ביומיום, הוצאות מוכרות (על הפרייבט), כיף בלי חשבון בסופ"ש. ואז אתה יכול להרשות לעצמך רכב פתוח....
אני מחזיק סיקס (בקרוב אספנות) לטיולים בלבד, וקסנטיה 2.0 מפנקת ליומיום. יוצא יותר זול, נוח ופרקטי מכל SUV.
החסרון שאי אפשר לחתוך פקקים או סתם לים אחרי פגישה :D.
בעז
-
1 קבצים מצורפים
בקשר לזוית גישה של הקורנדו...
זה נראה לי טוב לא?
-
עוד שאלה לסיכום הדיון....
באיזה רכב (סופה נעולה כפול אוטומאטית - סגורה(!) או קורנאדו עם 31 נעול כפול גם כן)
הייתם מעדיפים להיות בטיולים הבאים:
1. נחל צין - כולל נסיעה למרכז וחזרה.. .
2. מאשלים לקדש ברנע - כולל למעלה בוקר. . .
3. טיול בתל חדיד, משלט 21, המעלה הנסתר ונורי...
אני יודע שאני מציק...אבל ההתלבטות הורגת אותי..אני עדיין לא ממש סגור על עצמי.
אז אני אשמח גם לפירוטים וסיבות על הבחירות שלכם...
תודה שוב, ואני באמת מודה לכל מי שעוזר לי במהלך השירשור הזה, גם לחבר'ה בהודעות הפרטיות
-
אני מוכרח לציין שאני לא ממש מבין את ההתלהבות מהקורנדו כרכב שטח.
בסה"כ הוא SUV נחמד, מבוסס על מכלולי ג'יפ, אבל הוא SUV.
זוית הגישה שלו זוועתית.
המנוע סביר (בדגם הטורבו, בדגם ללא הטורבו הוא "עגלה", ציטוט של חבר בעל קורנדו ללא טורבו)
הוא נוח לנסיעה וזול לקניה.
אבל להשוות אותו לסופה/CJ?
בשטח הם עבירים משמעותית. על הכביש, הם יסעו פחות זמן :p (אבל כל דקה תורגש יותר :rolleyes: )
אם אתה מחפש SUV שיהיה "דומה" לג'יפ.... קנה ג'יפ (ZJ, XJ וכו')
ובקשר לשאלתך,
נחל צין - קורנדו, הנוחות על הכביש "שווה".
למשל"ט וסביבתו, ללא ספק - סופה.
כל מסלול שכולל דיונות/דרדרת, סופה.
מסלולים קשים - סופה (לקורנדו יש פלסטיקים, מעט אבל קיימים)
סער.
-
מה זה מעלה בוקר הזה שאתה מזכיר כבר פעם שנייה?
ובכל מקרה, ברור שהייתי לוקח את הסופה על פני קוראנו בכל מסלול שציינת, ובכלל. וסופה סגורה היא לא רכב רע בנסיעות הארוכות, בכלל. יותר מוצלחת מאשר סיקס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ובכל מקרה, ברור שהייתי לוקח את הסופה על פני קוראנו בכל מסלול שציינת, ובכלל. וסופה סגורה היא לא רכב רע בנסיעות הארוכות, בכלל. יותר מוצלחת מאשר סיקס.
מעלה בוקר...זה בערך הרמת עבירות שאני דורש מהרכב. מסלול שעשיתי לפני כמה שנים בפאג'רו של חבר של אבא שלי..אבל הבנתי שהיום הוא יותר קשה..אם אתה ממש רוצה, אני אוכל למצוא בשבילך סרט שלו ממועדון הסיג'יי או גלריה בג'יפטריפ.
-
טוב, לא התאפקתי והעליתי לאינטרנט סרטון שצולם במעלה עוזי, ממש לפני שהקורנדו נמכר.
זה היה טיול הפרידה בעצם.
בסרטון ניתן להתרשם מהאופן שבו הרכב עולה את המעלה, לאט לאט ובעדינות (ואח"כ גם גרר את הטרופר שהיה איתו למעלה - כי הוא לא הצליח לעלות בכוחות עצמו).
היום אני נוהג בסיקס, אי אפשר להשוות את הסיקס לקורנדו, בכלום.
זה פשוט רכב אחר לגמרי, מבחינת נוחות, משפחתיות, פרקטיות ביומיום, עלות אחזקה, בטיחות, נפח אכסון, פשטות טיפולים.... פשוט משהו שונה, בכל פרמטר.
הלינק לסרטון
-
אני בעל סופה סגורה כבר יותר מ-9 שנים, ואני מודה שקניתי אותה אך רק כי אשתי דאז לא היתה מוכנה "לנסוע שוב באוהל". אם זה היה תלוי בי הייתי מחפש כבר אז אחת פתוחה עם ברזנט.
נכון, קל להפוך את הרכב לפתוח אבל היום כבר אין לי כוח וזמן לזה.
למעט ונדליזם/פריצות, וזה משהו שחשוב ברכב יומיומי, אין שום יתרון לסגורה!
הרעש אותו רעש (מכני, צמיגים ורוח, בסופה ממילא אין שום בידוד רעשים נורמלי), סגירת המתכת והדלתות כבדים, מחלידים ודולפים מים בחורף מכל מיני מקומות, בפתוחה אפשר להסתדר בלי מזגן בקיץ, בסגורה - תשכח מזה. והכיף - איפה הכיף? אין כמו לטייל בג'יפ פתוח!
אם זה רכב טיולים שלא זז באמצ"ש ויש לו מקום חנייה מקורה וסגור/שמור, אל תתלבט בכלל - פתוח עם ברזנט זו התצורה הנכונה לג'יפ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
.
במסגרת המצאת מעלות חדשים בנגב התחילו לתת שמות למדרגות ומעברים.
אחד מהם הוא מדרגה יחידה באמצע עליה לא קשה שקיבלה שם ותואר.
כל הזמן עברנו ולא ידענו שיש לה ייחוד ולא מזמן קיבלה שם..:cool:
-
אני מתאר לעצמי דורון, אבל איפה זה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מתאר לעצמי דורון, אבל איפה זה?
זאת היתה עליה ללא מוצא מהוואדי של אחד היובלים של הבשור אל עמוד מתח גבוה באוכף, עם השנים מרוב אלו שעלו אל העמוד וגילו שאין המשך נהיה המשך למטה לצד השני, פעם זאת היתה סתם עליה, עם הזמן וכמות הרכבים נחשפה המדרגה ונהיה לה שם.
173245E 536434N ישראל החדשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זאת היתה עליה ללא מוצא מהוואדי של אחד היובלים של הבשור אל עמוד מתח גבוה באוכף, עם השנים מרוב אלו שעלו אל העמוד וגילו שאין המשך נהיה המשך למטה לצד השני, פעם זאת היתה סתם עליה, עם הזמן וכמות הרכבים נחשפה המדרגה ונהיה לה שם.
173245E 536434N ישראל החדשה.
דורון, בושה שאתה לא מכיר את מה שאמור היה להיות המגרש הביתי שלך.
זה בכלל מעלה משורה. והוא קליל בהשוואה למעלה בוקר.
את מעלה בוקר אגב, עלינו עם ג'ימני סטנדרטי לחלוטין באלגנטיות. למרות שזאת עלייה דיי קשה. פשוט צריך נהג טוב.
---------------------------------------------------------------------
ונמרוד. בקשר לזויות הרכב. שים לב שאתה משווה את הסיקס שלי שהוא סטנדרטי לגמרי מהמפעל, לעומת הצ'ירוקי שלך שמוגבה 4.5". תשווה אותו לסיקס של עירא? ספי הדלתות זה חיסרון מאוד בולט ומפריע, וגם זוית הבטן. צ'ירוקי/גראנד עם 4.5" הם בגובה סביר לחלוטין לכל טיול, כולל עבירות קשה מאוד (אם יש מיגון טוב). אבל אין מה לאמר, זה לא היילקס/סיקס/סופה מוגבהים.
-
מקובל. משווים לסיקס של עירא. עירא מודד. על מה מתערבים ערן?