-
תגובה להודעה: זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
שוב, אם אתה חושב שעשו לך אוול בכוונה, תגיש תלונה במח"ש.
"לדפוק את השוטרים המתעללים בכיס - בדיוק כמו שהם דופקים אותנו..."
אני מקווה שאתה כותב למחייתך כתבות בוגרות יותר ומעניינות יותר מההתבכיינות הזאת על השוטרים ועל החוק ועל כל מה שזז, זה כבר נראה כאילו יש סיבה שמתעלקים עליך באמת...
הבנתי שכולם דופקים אותך כל הזמן וכולם עם זין קטן וכולם בלי מוח וכל שאר השטויות הילדותיות, האמריקאים לא באמת נחתו על הירח, רבין חוסל ע"י השב"כ ואלביס עוד חי...
יש מחלה שנקראת ע"ש הכותרת של השרשור (שלדעתי היה צריך כבר למות ממזמן)
חג שמח חברה (גם למי שקרא לי משת"פ :D) טיילו הרבה ותוציאו אגרסיות בשטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
ללא ספק הדרך שלך דרור היא הדרך הנכונה להצלחה ומניעת דוחות.
להשמיץ את כל משטרת ישראל ובני המשפחה שלהם תוביל אותנו להבנה מצד נציגי החוק.
באשר לבעיית האישורים והתקנים לשיפורי רכב מה לעשות אין ועם זה עלינו לחיות!!
ייתכן ואני סובל מהתסמונת אבל ככה זה שהאדם שמגדל אותך הוא תובע מטעם המדינה (אומנם פלילים ולא תעבורה אבל נראה שאתה לא רחוק מכך) ולפי משנת חוטפי שהביאו אותי לעולם אנו חיים במדינת חוק (מעוות אבל החוק) ועלינו לחיות לפיו וכאשר אנו טועים אנו עשויים להענש על כך (עצוב אבל נכון מטליקה)
אני מאוד מעריך את המאבק שלך ומזדהה איתו ********************* המשפטים שנמחקו לא ראויים לג'יפולוג. בפעם הבאה שייכתבו... ודי לחכימא ותשים לב לצורת הביטוי שלך כנגד משטרת ישראל אני בטוח שכך תקדם את המטרה עליה אתה נלחם ( "חבק את האויב")
בברכת חג שמח ונטול דוחות ינון
עבור דרור
המודל הפסיכוסקסואלי הוא מודל התפתחותי פסיכואנליטי שהוצג על ידי זיגמונד פרויד. המודל מתאר את התפתחות הילד כתהליך המורכב משלבים עוקבים, כאשר בכל שלב קיים אזור אורגני שבו מרוכז הליבידו (האנרגיה המינית) של הילד. כמו כן, כל שלב מאופיין בהתנהגויות ובקונפליקטים, שאם לא יבואו על פתרונם הראוי לא יאפשרו לילד להמשיך את התפתחותו כראוי וייצרו קבעון (פיקסציה). כל שלב במודל מתאפיין בקבעון מסוג שונה. למרות שהשלבים במודל עוקבים, בפועל הם יכולים להיות חופפים, נוספים האחד לשני או להתרחש במקביל.
אני מקווה שהסבר זה יספק אותך וכמובן ללא שום כוונה לפגוע.
וכמובן בהצלחה במעבר לשלב ההתפתחותי הבא (לא ציינתי את השלבים מחשש שיימחקו ).
שוב חג שמח ינון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
"בכוונה" - אותה התעקשות של שוטר על "עבירה" לכאורה, תוך התעלמות בוטה שלו מאישורים כתובים רשמיים של מתקין מוסמך ומכון רישוי מוסמך.
יהיו שיגידו שהשוטר טועה בתום לב? יכול להיות, למרות שמי שאומר דבר כזה יודע היטב שלא כך הדבר, ושרוב השוטרים יודעים טוב מאוד, לעתים בעל-פה ממש, את כל ספר התקנות.
אם אזרח שטועה, לעתים קרובות בתום-לב - זה לא פוטר אותו מקנסות ושלילות.
אז למה שוטר שטועה, ולא בתום לב - כן פטור?
מלבד התלונה במח"ש (שלא כל כך מעניינת אותי למען האמת. אני לא מסתיר שהייתי מאוד-מאוד רוצה לדפוק את השוטרים המתעללים רק בכיס - בדיוק כמו שהם דופקים אותנו, ועוד טוענים ש"דרך הכיס" זו הדרך הכי יעילה לאכוף את החוק...) איך אפשר לגרום למשטרה לשלם על טעויות? לפצות בכסף קורבן תמים שהתעללו בו לשווא על לא עוול?
מכיסו זה לא יצא, בגלל שהוא פועל מטעם המשטרה, היא תמנה לו סניגור וגם אם תנצח, המשטרה (המדינה -> אתה) תשלם לך את הפיצויים, בהנחה ואכן תנצח.
וכאן בדיוק מה שאני שאלתי - האם מקבלים פיצויים על טעויות של שוטרים. מהו שכ"ט עד וכד' ואיך הוא נאמד?
-
שכר טרחת עד - אין לי מושג. במעט המשפטים בהם נכחתי (ישיבה אחת) התעופפו סכומים של 300 שקל בערך + הוצאות נסיעה למקרה שהעד מגיע ממרחק.
איתי - האמת היא שגם לי נמאס להתווכח איתכם, המתנדבים. אתה נהנה מההתעסקות שלך בהתנדבות למשטרה, מדים כחולים, צ'קלקות, חינוך כל העולם ובעיקר האקשן? לבריאות חביבי. אני הרי לא אשכנע אותך שאתה סתם משת"פ קטן, ואתה בטח לא תשכנע אותי שאתה עושה עבודת קודש.
שאלתי את השאלות ברצינות מלאה. אם בין שני אזרחים מתגלע סיכסוך, הם פותרים את עניינם בבית המשפט ולעתים קרובות תובעים זה מזה פיצוי כספי.
המדינה מענישה אותנו על טעויות ועבירות בקנסות כספיים.
שאלתי ברצינות מלאה - מי מעניש שוטר שגם השופט עצמו אומר שטעה, גרם לאזרח טירטור וסבל, ביזבז את זמנו, גרם לו להוצאות מיותרות? מי מפצה את האזרח על טעויות כאלה? השוטר אישית או המערכת (לצורך העניין השוטר מייצג את המערכת. המערכת זה אנחנו. כסף שלנו)?
ינון - לצערי לא הספקתי לקרוא את הפנינים שלך. מישהו אחר, בעל סף-מחיקת שטויות הרבה יותר גבוה משלי, הזדעזע מזה מספיק כדי למחוק את זה. חבל, אולי הייתי מתרשם מכשרונך הייחודי בניבול פה?...
לענייננו - בטח תשמח לדעת שרוב הציבור חושב דווקא כמוך - נהנה מזה שמזיינים אותו ואפילו מבקש עוד. נגד זה ידידי, באמת אין הרבה מה לעשות. נראה את הפרצוף שלך אחרי ההורדה הראשונה מהכביש... וזה לא "אם" זה יקרה, אלא "מתי".
-
מכובדי,
אם יורשה לי לסיים ולסכם,
רק מוזכרת המילה מישטרה א ה ע או איך שתרצו מייד מתרומם
מפלס האמוציות ,
כל אחד מנקודת זוויתו השונה ולעיתים קרובות אף הצודקת,
אין דבר שמרגיז יותר מאיש בעל סמכות המטיל את מרותו על האזרח הקטן,
ואף יותר מכך כאשר לפני שתי דקות הוא היה אותו אזרח בדיוק,
על כך נאמר אצל חכמינו "עבד כי יימלוך"
יש כאלו אשר רואים בכך שליחות ויש כאלו שזה מפלט מן הבית והארכה של הלבידו שלהם
קטונתי מלעסוק בניתוחים פסיכואנליטיים ובהתגוששויות מילוליות אם יש לי חסינות וכמה אני פראייר,משת"פ אמאשלי ואבאשלי וכו וכו,
אני הקטן מסתפק בידיעה כי הצלתי מספר חיים השנה אותי זה מספק לגמרי,
נכון יבואו הצדקנים ויאמרו"לך תתרום בבית חולים לך לאגודות צדקה,לך לפה,לך לשם,
אומר לכם, לי יש סיפוק מלא מהתנדבותי אני משקיע בכך שעות כל יום בניהול שוטף של
80 המשוגעים,במיגוון פעילויות ,ובהצלת חיים.
אני מקבל באהבה את "הברכות" והירידות שלכם,זה נותן לי ולאחרים מוטיבציה להמשיך
במה שאנו עושים,
כ-2900 ארועים ב 3 ריבעונים אחרונים משמעם כך וכך אנשים שלא נדרסו בהמתינם בשול הדרך,ואין ספור פעילויות מבצעיות לטובת הכלל.
גם לאלו התומכים וגם לאלו "המברכים" תודה על המעורבות, לכל אחד מכם יש מידה של איכפתיות ורצון לשנות בדרך זו או אחרת.
בברכת חג שמח
מאיר
-
שכר טרחת עד אתה לא אמור לקבל, כי אתה לא עד.
ניתן לבקש מהשופט במקרה כזה, שיפסוק לך הוצאות, ואז תקבל מה שהוא יחליט, אם הוא יחליט.
לגבי התביעה האישית - כן, ניתן דרור, אך לא בתביעות קטנות, כי אין לך ראשית ראייה לנזק, ובטח לא נזק בעין, כזה שהוא ברור וחלוט.
ניתן לעשות זאת בבית משפט רגיל, ואם המקרה מאד חריג, יתכן שהמשטרה בכלל תסיר אחריות מהמקרה וממשעי השוטר והוא יוותר לבדו במערכה.
שמעתי עד היום רק על מקרה אחד בו נתבע שוטר אישית, אך שם היה מדובר על אלימות חמורה מצידו של השוטר, שאף הודח אחרי זה, ובשל המקרה הזה, מהמשטרה.
ולגבי המשכו של השרשור - הוא ירד לפסים שאינם מכובדים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
שכר טרחת עד אתה לא אמור לקבל, כי אתה לא עד.
ניתן לבקש מהשופט במקרה כזה, שיפסוק לך הוצאות, ואז תקבל מה שהוא יחליט, אם הוא יחליט.
לגבי התביעה האישית - כן, ניתן דרור, אך לא בתביעות קטנות, כי אין לך ראשית ראייה לנזק, ובטח לא נזק בעין, כזה שהוא ברור וחלוט.
אובדן ימי עבודה?
עלות החזרת הרכב לכביש (טסט חוזר, הוצאות על תיקונים לא נחוצים וכו')?
אלה אינם נזקים כספיים שניתן לברר ולאשר?
לפי מה מעריכים עוגמת נפש?
ניתן לעשות זאת בבית משפט רגיל, ואם המקרה מאד חריג, יתכן שהמשטרה בכלל תסיר אחריות מהמקרה וממשעי השוטר והוא יוותר לבדו במערכה.
שמעתי עד היום רק על מקרה אחד בו נתבע שוטר אישית, אך שם היה מדובר על אלימות חמורה מצידו של השוטר, שאף הודח אחרי זה, ובשל המקרה הזה, מהמשטרה.
בבית משפט רגיל זה יכול להיגרר על פני זמן רב. היתרון של תביעות קטנות זה בישיבה אחת, בלי עורכי דין. באים, גומרים, הולכים.
ולגבי המשכו של השרשור - הוא ירד לפסים שאינם מכובדים.
אכן כן. הוא באמת מיצה את עצמו. אל תגררו אותי פנימה שוב...
...
-
שבת שלום דרור
למרות שהתחייבתי לעצמי שאני ארד מהשרשור הזה כנראה שיש בו משהו שמחזיר אותי אליו (מקבל כל תסמונת שהיא)
בעקרון אני לא מנבל את הפה לא בכתב ולא בעלפה ואם אותו אחד שמחק היה מתעמק הוא היה מבין במה מדובר (או שפסיכולגיה נסתרת מעינו הפקוחה)
בכל אופן ללא ספק אני מפחד כל אימת שאני יוצא ברכב שלי וכן אני מתכוון להוריד את הבודי ליפט שיש ברכב וליישר קו בתקווה שזה יהיה לפני היד הארוכה של החוק.
אותם אלו שפגשו בי ראו כי אני מחפש רכב ללא שיפורים ולבסוף מצאתי רכב סביר שאני עובד לסדר אותו בהתאם לחוק. במדה ואני אורד מהכביש ללא ספק אני אתאכזב אבל כאמור ואני עומד מאחורי דברי אם הרכב אינו עומד בדרישות משרד התחבורה אזי אכלתי אותה.
בכל אופן שבת שלום ונתראה בשטח (שם אני מקווה שאנו נשדר על אותו גל)
ינון
-
לא קראתי את כל השרשור אבל ינון אתה חי בסרט ובגדול
כשתפגש עם הכחולים הנבלות
והרבה מהם כאלו אם אתה נוסע על סופה
אתה תדבר אחרת !
-
ינון, אתה כל כך תמים.
אתה חושב שאחרי שתסיר את הבודי-ליפט השוטרים יראו בך צדיק ותוכל לנסוע חופשי ומאושר ללא חשש? אתה חושב שהם מחפשים "רק" את ה"שיפורים"? או "רק" את אי-תקינות הרכב שלך?... אתה באמת חי בסרט אחר.
אחרי 20 שנה עם ג'יפים אזרחיים בהן עברתי 4 הורדות מהכביש בגלל כלום (שלוש מתוכן התרחשו כאשר הג'יפים היו סטנדרטיים לגמרי, ללא כל שיפור שהוא למעט צמיגים 31 רשומים ברשיון, ועוד הורדה אחת בגלל סדק של 5 מ"מ בפנס ראשי) ועוד עשרות מפגשים עןם שוטרים שעצרו אותי (וגם את אישתי דאז שבתקופה ההיא נהגה בג'יפ ביומיום) בצד הדרך ופשפשו וחיטטו בג'יפים כאילו לפחות תפסו זה עתה את בן-לאדן בכבודו ובעצמו בדרך לפיגוע - מבחינתי היום כל שוטר הוא אויב פוטנציאלי. עצוב אבל זה ככה.
תבין ינון - זה לא אני ולא אתה. זה גם לא הבודיליפט, הקפיצים, הצמיגים, הכננת, המושב הקרוע או מצב טכני כזה או אחר של הרכב. זה כנראה עצם קיום הג'יפ עצמו שעושה להם משהו. צורם להם בעין? מי יודע?... אולי היתה להם פעם הוראה מפורשת להתלבש על ג'יפים?... בטח תיכף יקפוץ כאן איזה שוטר/מתנדב ויגיד שזה קישקוש... מבחינתי ואחרי נסיון מר וכואב בכיס, זו פשוט עובדה. לא אני ולא אף אחד אחר כאן, המצאנו את התיעוב והפחד מהם סתם ככה כי בא לנו....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
שבת שלום דרור
למרות שהתחייבתי לעצמי שאני ארד מהשרשור הזה כנראה שיש בו משהו שמחזיר אותי אליו (מקבל כל תסמונת שהיא)
בעקרון אני לא מנבל את הפה לא בכתב ולא בעלפה ואם אותו אחד שמחק היה מתעמק הוא היה מבין במה מדובר (או שפסיכולגיה נסתרת מעינו הפקוחה)
בכל אופן ללא ספק אני מפחד כל אימת שאני יוצא ברכב שלי וכן אני מתכוון להוריד את הבודי ליפט שיש ברכב וליישר קו בתקווה שזה יהיה לפני היד הארוכה של החוק.
אותם אלו שפגשו בי ראו כי אני מחפש רכב ללא שיפורים ולבסוף מצאתי רכב סביר שאני עובד לסדר אותו בהתאם לחוק. במדה ואני אורד מהכביש ללא ספק אני אתאכזב אבל כאמור ואני עומד מאחורי דברי אם הרכב אינו עומד בדרישות משרד התחבורה אזי אכלתי אותה.
בכל אופן שבת שלום ונתראה בשטח (שם אני מקווה שאנו נשדר על אותו גל)
ינון
ינון, יש דבר אחד שאתה כותב ואני מסכים איתו - "עשית שטויות כמו גבר, תשלם כמו גבר", אבל זה ממש לא העניין.
קח ג'יפ סופה סטנדרטי, חדש מהחנות. ברגע שיעצרו אותך לבדיקה, זה לא יהיה חשוב להם. גם בג'יפ חדש וסטנדרטי הם ימצאו על מה לתת לך הורדה מהכביש, וזה ברכב תקין לחלוטין, שעובר טסט בכל רגע נתון "לפי הספר". רבים מהגולשים כאן שמעו את המשפט "אני כבר אמצא על מה לתת לך הורדה מהכביש". זה כבר לא מקובל וזה די מציק למי שנו סע באופן יומיומי בג'יפ. קשה, אבל זו המציאות.
אסף.
-
ינון,
אני לא מאלו שחושב שהכל שחור בהתנהלות של המשטרה אבל עודף הדוגמאות שיש לי אישית מפריע לתאוריה שלך.
הדוגמא שהעלתי על רישוי וו גרירה שאגב היה בטנדר "רגיל" ולא טנדר 4X4 (חפש, זה שם בנכבי השרשור).
זה שבדקו שהכננת ברשיון ואת הצמיגים-עד כאן לגיטימי, אבל לבוא ולבקש ולחפש על הכננת את הלוחית פרטים שהכננת שרשומה ברשיון מתאימה בדיוק למשקל שרשום ברשיון??
אם זו לא דוגמא לחיפוש בנרות אז מה כן?
לעבור על הצמיגים אחד אחד כדי לודא את המידה? כשכולם זהים?
לצעוק עלי (בדיוק ככה) "מה זו ההגבהה המטורפת הזו?!" עוד לפני שביקש רשיונות או אמר מילה אחרת, לרדת על ארבע כדי לראות שהקפיץ הקדמי כמעט שטוח, להיווכח שטעה "קצת", לזרוק את הרשיונות לרכב וללכת בלי להגיד מילה?
לא מעט פעמים לקלוט ניידת מגיעה במהירות מאחור, לא עוקפת אותך, נצמדת ומחכה למשהו לא ברור או נוסעת במקביל ואחרי 2-3 דקות עוקפת וממשיכה קדימה?
-
הי דרור
אני נוסע על רכבי שטח מזה מספר שנים (שלוש סמוראי סידרתי וכשנתיים פרוזה מוגבההת קלות) ואכן נעצרתי נבדקתי ןלשמחתי לא קרה כלום עד היום.
הסופה היא שחקן רכש חדש אצלי כאשר הראשונה היא של חבר שהיוותה סוג של פרומו (כחצי שנה) והשנייה כאמור שלי לאחר שהשתכנעתי שהשד אינו נורא כלכך (חישוב עלויות טיפולים תועלת ושריטה מול דלק).
אני מקווה כי אתה טועה למרות נסיונך המר ואני מבטיח לעדכן ברגע שבו אני אצטרף למעגל ההורדות בתקווה שהוא לא יגיע.
באשר להוראות מפורשות חבר שלי נמנה על כחולי המדים ואכן יש להם אחת לכמה זמן מוקדי עניין כגון פלאפונים שכרות וכמובן אנחנו
אגב מחפש המלצות לפחח זול וטוב רצוי באזור הר הבית (ירושלים) אפשר גם מרכז.
שבוע טוב
ינון
-
קודם כל לדברים הטובים, כי אתה בכל זאת משלנו...
פחחים מעולים במרכז, מתמחים בסופות:
- בני ב"מוסך ברק" בראשל"צ - רב אמן. לא זול אבל התוצאה... ללקק ת'שפתיים.
- גבי ב"מוסך קוקי" - רח' הרב ג'רופי, אזה"ת החדש מערב ראשל"צ - למסור ד"ש ממני.
- בילאל בפרדס-דקא ביפו ( גבול יפו-בת ים) אח של מוחמד, שהוא עצמו מכונאי וחשמלאי ג'יפים מומלץ.
עכשיו לסופות ולשוטרים:
אני מאחל לך מכל הלב שלא תעבור את מה שרבים מאיתנו כאן עברו ועוברים עם המשטרה. תבין, אין לי בעיה שעוצרים לבדיקות שכרות, בדיקת רשיונות, אפילו שיסתכל שהצמיגים רשומים ברשיון. זו זכותו וזה תפקידו. רוצה לצחוק? אפילו סמים חיפשו לי בג'יפ לא מזמן... רק לפני שלושה שבועות.
מספיק לי שהשוטר מנומס, לא פותח עלי פה גדול ומתחיל עם פלאברות ואיומים כדי לשחק אותה גבר, אז שיעשה את העבודה שלו. אם הוא הגון (יש גם שוטרים כאלה, מעטים, אבל יש. לא כולם חארות) אז אני מבטיח לך חגיגית שהוא לא ימצא אצלי שום דבר לא חוקי. יגיד תודה ושלום ויקבל ממני בחזרה ברכת יום טוב וחג שמח.
אבל אם תיסע ביומיום עם הסופה יש סיכוי מאוד גדול שאלה שהם כן חארות (ויש המון כאלה) יתחילו להתקרצץ איתך ויתעקשו להרוס לך את היום בגלל שטויות או סתם בלי עוול בכפך כלל. אחרי כמה פעמים כאלה (שיעלו לך הרבה כסף) - גם אתה תתחיל לפחד מהם ומהר מאוד גם לשנוא אותם.
-
הסופה היא גם הרכב הפרטי שלי ביחוד בימי החורף ובקיץ אני נוסע על קלסיקה דו גלגלית (ווספה )
ובהחלט אני מודאג כל פעם שאני יוצא עם הסופה לכביש אחת כמה וכמה שאני יודע שהרכב שלי במצבו הנוכחי ולאור הזוועות אותן קראתי בשרשור.
תמיד יהיה את אותו שוטר מתלהב שיחפש וימצא את אותו וינקר שבור פנס סדוק וספיר שאינו במידה תואמת לרשיון.
אני מאמין שעלינו לרכז את המאמץ בהסברה ופעילות בונה מול הקהילה והמשטרה ולא לגדף ולקטר דבר שאינו מביא לתוצאות ואף מקלקל.
צריך לזכור כי התדמית שלנו כחובבי הז'אנר אינה חיובית (ולעיתים רבות בצדק) בשל השחתת שטחים חקלאים טיפוס טראסות זיהום הסביבה נהיגה פרועה של רבים בשטח ולא פעם נתקלתי בילדים מתלהבים בכביש הנוהגים ב4X4 של אבא או שלהם כאילו יש להם איזו נסקאר על מסלול דייטונה (ראה עורך דין קסלברג כמדומני שאינו ילד אבל בהחלט טייס).
אני מאמין כי יש לנו את היכולת לשנות ובאמת אחת הדרכים הן התנדבות במשטרה (מאיר רוטנברג יש כח) ויש בכוונתי להצטרף לאחת היחידות (שלחתי מייל טרם חזרו אלי) וכמובן היה אפשר לנסות ליזום אולי אירועים יחד ולמען הקהילה (חלק מהנאיביות שלי למי יש זמן ).
אחת ההנאות הכי גדולות שלי הן לרדת לפנות בוקר לוואדי ליד הבית עם הילדים להוציא שמיכה חמה כיסאות ערכת קפה לבנה חמצמצה וטריה פיתות חמות מאבו גוש ירקות וכדומה ולהנות מהשקט מסביב ובעלי החיים שעוברים באזור ומבחינתי אותן שלוש שעות של שקט שוות את כל הבלאגן סביב כל שנותר הוא להסביר את זה למחוקק ושליחיו היקרים ( כפי הנראה תרתי משמע) את אישתי אגב שכנעתי.
-
אתה מצחיק.
מי שמשחית? מזהם את הסביבה? משתולל? - טפל בו אישית. לא כי הוא ג'יפאי אלא כי הוא בהמה.
נראה לך שבגלל שמישהו רצח את ראש הממשלה, לצורך העניין נניח שהוא ממוצא תימני - תתחיל לרדוף את כל התימנים?...
ואם הוא גם חובש כיפה? אז כל הדתיים אשמים?
ואם מישהו, לצורך העניין אחד שאנחנו קוראים לו "ערס" (גם אני חוטא לא מעט ומגדיר אותו כך) בלנדקרוזר שחור - נהג שיכור, ברח משוטרים, דרס בחורה והשאיר אותה לדמם למוות, אז עכשיו נכניס לבית סוהר כל בחור בעל חזות מזרחית שעונד שרשר וגורמט ונוריד מהכביש את כל הלנדקרוזרים השחורים?...
קשה לשכוח את התאונה של עו"ד דורי קלגסבלד (לא קסלברג, קלגסבלד. אל תשמיץ סתם עורכי דין... שלא ירדפו אותך אחר כך על לשון הרע או משהו). הוא לא נסע במהירות מופרזת (כ-80 קמ"ש בסך הכל), העובדה שהוא נהג בטוארג היא רק מקרה וממש לא קשורה לתאונה עצמה - אף אחד לא מנסה לדמיין אדם במעמדו נוהג בפיאט פנדה לדוגמא וגם לא בסופה... אז במקרה זה טוארג. זו היתה יכולה להיות גם מרצדס S קלאס או ב.מ.וו 750 או אאודי A8. תוצאת התאונה לא היתה שונה בהרבה.. אבל איזה מחול שדים התחולל במשך חודשים אחרי התאונה הזו?... השמצות פרועות, הכללות, כתבת ענק פרועה, מסיתה, משמיצה, כוללנית, חובבנית להפליא, ב-"7 ימים" כנגד כל ציבור בעלי רכבי השטח בכללותו. מישהו שם שכח שמכוניות לא הורגות, לא דורסות, לא שופכות ליכלוך בשטח. אלה רק בני אדם שמתרשלים או מזלזלים. אבל הברזל היה חם והיה צריך להכות בו וחזק, ובעיקר לא לתת לעובדות לקלקל את החגיגה.
אצלנו בישראל, התפתחה תרבות ההכללה והענישה הקולקטיבית לכדי אמנות ממש - אם צריך ואם לא - אצלנו מאשימים את כולם כקהילה: את כל הערסים, את כל האשכנזים, את כל הערבים, את כל הנהגים, את כל האופנוענים, את כל נהגי המשאיות, את כל נהגי המוניות, את כל הג'יפאים וכו' וכו'.
אחד מבצע עבירה, באופן אוטומטי כולם אשמים וצריך ללמד אותם לקח, להכניס להם, לזמבר אותם, לזיין את האמאמאמא שלהם. והדגש הוא - לא אחד אלא רבים. את כוווווווווולם. הצבא עובד ככה בשטחים, והמשטרה עובדת ממש ככה בכבישים. וזה מרגיז ינון. כמה שזה מרגיז.
מי שעבריין - שיטופל על פי חוק. את הכל היתר - שיעזבו במנוחה, לעזאזל. ואני לא חושב שאני או אתה צריכים ליזום "אירועים למען הקהילה" כדי שיכירו בנו כבני אדם נורמליים כמו כל מי שנוסע לעבודה במאזדה 3 בצבא כסוף או לבן. בגלל מה? אני חייב משהו למישהו כי אני נוסע בג'יפ סופה?...
-
אתה צודק
אבל כמו שאמרת בגלל כמה חלאות אנחנו משלמים.
ובעצם זה לא כמה זה קצת יותר מכמה ולצערי ולצער כולנו אנחנו צריכים לשפר את התדמית כי הבעיה שקיימת היא הבעיה שלנו.
אותו עורך דין נוסע ברכב שעולה כמו הדירה שלי ולא מוטרד מזוטות כגון תדמית ואתו פרחח בלנד שחור גם הוא לא מוטרד כאשר אנו (לפחות אני) מקריב חיסכון רב שנים למען רכישת סופה והשמשתה אז כן זו הבעיה שלי גם בגלל אותה בעית תדמית שמעיבה גם על הקיום שלי בעולם ואותו חיפוש בלתי נלאה אחר ליקויים עברות וכו.
כאשר אנשים רואים אותי בסופה חבוטה נדמה להם כי אני מרוויח מיליונים וכאשר האמת שהמשכרת שלי היא לא מהגבוהות במשק ונהפוך הוא.
מדינת ישראל סובלת מעיקרון העדר וכאשר אחד חוטא אשמים כולם ראה מקרה משטרת ישראל ורדיפת הג'יפאים.
ואגב התחביב שלי הוא לא נורמלי ואני משוגע עליו ובמשכורת של משרד החינוך להחזיק סופה זה כבר גלישה לכיוון של פסיכאטר ומצד שני שלוש שעות בסופ"ש ממלאות לי את המצברים וזה בערך עלות טיפול משפחתי אצל כל פסיכיאטר/לוג ושות (שווה לחשוב על הסבה)
-
לא נכון.
התחביב שלך נורמלי וחצי.
כשאתה אומר שלאהוב נהיגת שטח זה "לא נורמלי" אתה מכליל אותי ואת כולם כאן תחת אותה כותרת של פסיכים...
פסיכי זה אחד שאין לו תחביבים ואין לו תרבות פנאי. רק עובד כמו חמור ומחשבן מה יגידו ומה יחשבו עליו. לא רק פסיכי אלא גם מסכן.
אחד החלומות שלי, ואני אגשים אותו - לצד הג'יפ, ולצד הסיטרואן DS השחורה - דווקא שחורה, שתעמוד לידו (או יותר טוב - תעמוד בסאלון שלי) זו גם מכונית ב.מ.וו. כלשהי - לא אכפת לי איזה ובאיזה צבע, אפילו שחור - כל עוד יהיו לה המנוע הכי חזק או כמעט הכי חזק בסדרה שלה, שתי דלתות וגיר ידני. אז יקראו לי "ערס"?... שיקראו.
אני מניח שגם משטרת ישראל תתעניין: שהרי זה ידוע שבמדינת כל הכללותיה שכולם בה אשמים עד שתוכח חפותם, רק עבריינים נוסעים בב.מ.וו... בדיקות הרשיון וחיפושי הסמים בבגאז' יהיו תכופים יותר...
גם מס הכנסה יתעניין - מה פתאום יש לי כסף לב.מ.וו? כי גם לפי ההגיון שלהם אתה גנב ורמאי ומעלים-מס עד שתוכיח שלא... ואז, למרות שעד היום לא העלמתי מהם אפילו אגורה, מהרגע ש-330i תעמוד למטה בחניה, אני לא אתפלא אם יקראו לי כל כמה חודשים לבירור אצל פקיד השומה.
להגיד לך משהו ינון? שיקפצו לי.
נכון שאנחנו עובדים קשה, אבל כאן זו לא רוסיה הסובייטית - אתה לא חייב לאף אחד דין וחשבון על התחביבים שלך ומה אתה עושה עם כספך. עיני לא צרה בעו"ד קלגסבלד ובכספו, ואם הוא נוסע במכונית שעולה כמו דירה - זכותו המלאה. זה הכסף שלו. כל עוד הוא עבד בשבילו ולא גנב אותו - מה רוצים ממנו? רק שיבלום לפני רמזור. לא יותר.
-
ויסע לפי החוק או לפחות במהירות סבירה
אגב DS בהחלט ברשימת כלי הרכב שהייתי מחנה אצלי לצד הקורבט מודל 69 שחורה (הקורבט של דיגס מציפור על תייל) וכמובן סברה פאר היצירה של תעשיית הרכב הישראלית (וכמעט שכחתי את הווספה שלי שמשרתת אותי בנאמנות) ועוד ועוד ועוד.
בכל אופן אולי כשאגדל
-
המהירות שלו היתה חוקית לגמרי (80 קמ"ש, המהירות המותרת באותו קטע כביש). הבעיה היא שמשהו אחר (אותו לעולם לא נדע, כי מישהו למעלה דואג שלא נדע) הסיח את דעתו והוא בכלל לא האט לפני הרמזור. לא היו שום סימני בלימה.
-
אוי ינון, ינון, אתה מפספס את הנקודה.
כולנו מסכימים שהמצב הרצוי הוא שידפקו את העבריינים ויסייעו לשומרי החוק.
כולנו גם מסכימים שכרגע, ומה לעשות, זה המצב, המשטרה מתעמרת בנו, שומרי החוק, וקצרה ידה מלהתעסק עם עבריינים או בעיות אמיתיות.
עד כאן ידוע, ברור, ואנחנו חיים עם זה. כאילו שיש לנו ברירה.
מה שבאמת דפוק הוא שהמתנדבים, כמו מאיר ידידי, מתחלקים לשניים:
1. הרוב, כאלה שתאוות הכוח כלפי האחר מביאה אותם "להתחפש" לשוטרים במסווה ההתנדבות.
2. המיעוט, כמו מאיר וצפריר, עושים את עבודתה של המשטרה בשקט. אז העבודה נעשית, פחות או יותר, לא כפי שהיא צריכה להיעשות, מכספי תשלום המיסים שלך ושלי, אלא מההשקעה הפרטית של מאיר וחבריו, וכל עוד העבודה נעשית (פחות או יותר), לובשי המדים הכחולים יכולים להתעמר באזרחים - קרי בך ובי.
באנלוגיה: מאיר לא רוצח ולא גונב, אבל הוא משחרר את הרוצחים והגנבים ממטלותיהם המטרידות, ע"מ שיבצעו את זממם.
על כך הוא נקרא משת"פ.
ותכל'ס, לא צריך להיות אינטליגנט גדול ע"מ לדעת דברים. מספיק לנסוע בכבישי ארצנו.
המשטרה באמת צריכה אותך או אותי ע"מ לדעת שברוב שעות היממה יש פקק בצומת גלילות בעליה אל הגשר ומלא חארות חותכים את כל התור? אז למה הם לא שם? או אולי יותר נכון לשאול למה הם במקומות אחרים, מתחבאים מאחורי העץ ע"מ לתפוס את מי שלא אותת בפניה לסימטה?
מה, הם באמת צריכים שינון יספר להם שהבדואים משתוללים באיזור ב"ש ורמת חובב ומסכנים חיים?
וזה רק ענייני תנועה.
בקיצור, שמור נפשו ותומתו ירחק.
יוני5
-
אחד התיסכולים של השוטרים הוא שיחרור עבריינים על-ידי בית המשפט שנובעים בתובעים סוג ב שנמצאים במערכת עקב חוסר תקציב.
בארצנו ישנם שני סוגי תובעים האחד שנמצא במשרד המשפטים והשני המתלמד שנמצא במשטרה ובהנחה שהוא מצליח הוא בורח משם.
וכמובן שופטי ישראל ש""""עושים עבודתם נאמנה""" ומשחררים עבריינים לשוק.
באשר להתנדבות המדינה הזאת הוקמה על-ידי קומץ מתנדבים סהרוריים שהשד יודע מה עבר להם בראש אבל זה עבד עד לא מזמן.
נכון שהמצב בו המשטרה נזקקת למתנדבים זה אבסורד אבל לצערנו זה גם מערכות הרפואה החינוך והרווחה ובעצם כל התפיסה במדינה מעוותת אבל זה המצב.
באשר להתנדבות עצמה היא אינה דבר רע ביסודו ואותם "פראיירים" שמתנדבים סך הכל תורמים תרומה משמעותית לקהילה ואין בזה משהו רע (ארה"ב צבע הישע כמדומני חופן של חוליגנים חובבי נשק)כאשר זה בא מהמניע הנכון.
המשטרה אומנם יודעת היכן ישנם מקדי בעיות אבל כאמור ישנו מחסור בתקציבים לכח אדם ומחסור בכח אדם (שכר של שוטר מתחיל כ4000 ש"ח בערך ועובד כמו חמור ) וזו כבר בעיה של המדינה ולא המשטרה.
אישתי מנהלת מעון לאנשים עם מוגבלויות ולא נעים לי לומר אבל הייחידים שמגיעים לשם לעבוד הם (בלי לפגוע להשמע סקטוריאלי או גזען) בני מיעוטים או מתנדבים שעושים עבודת קודש.
-
http://i.ebayimg.com/01/!BPb8HRw!Wk~...1GOT1!~~_1.JPG
http://i4.ebayimg.com/01/i/001/3d/bf/4a36_1.JPG
דרור יקירי,
בוא אאחל לך משהוא שאתה בטוח תעריך,
מי ייתן ויתגשמו חלומותיך,
בסוףףףףףף הצעצוע שלי יראה כך פלוס פלוס
ובאנלוגיה ליוני: בסוףףףף אתה תוכל להריח את האגזוז תרתי משמע:)
-
האמת שלא התעמקתי בפרטים של אותו עורך דין אומלל שעולמו חרב עליו ואם טעיתי בפרטים אני מצר על כך
עדיין ישנם את אותם ליצנים שרוכשים רכבי שטח מהסיבות הלא נכונות ונוהגים בהם כאילו היו מכוניות פורמולה 1
אגב שוחחתי עם חבר שלי בנוגע להתנדבות והלדבריו אין קשר בין זה שאתה מתנדב במתנ"א או לא וכאשר אתה נעצר ויש סיבה להוריד אותך מהכביש אז אתה מורד מהכביש (הוא אמר שאם אילו מתנדבים שלו אישית אז לא).
הוא הגדיר את היחידה של פתיחת הפקקים כפראיירים משועממים שמוכנים לספוג את ההוצאות הנלוות לחילוץ והיה וגרמת נזק לרכב הנגרר אתה משלם על כך (סוגיה מעניינת) אם הוא צודק אז וודאי שעל חילוץ כלי רכב אני אוותר ואמשיך להתנדב במשא"ז או אעבור ליח"מ.
אני חוזר למנגל אז המשך יום נעים
-
מה שעצוב זה שיוני ודרור הם האופטימים ... הם מאמינים שאם לא יתנדבו, אז המשטרה תאלץ לעבור מהפיכה ולהתחיל לתפקד ...
מאיר הוא הפסימי שחושב שזה לא יקרה, ולכן עדיף להמשיך להנשים את הגוף החולה הזה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
האמת שלא התעמקתי בפרטים של אותו עורך דין אומלל שעולמו חרב עליו ואם טעיתי בפרטים אני מצר על כך
עדיין ישנם את אותם ליצנים שרוכשים רכבי שטח מהסיבות הלא נכונות ונוהגים בהם כאילו היו מכוניות פורמולה 1
אגב שוחחתי עם חבר שלי בנוגע להתנדבות והלדבריו אין קשר בין זה שאתה מתנדב במתנ"א או לא וכאשר אתה נעצר ויש סיבה להוריד אותך מהכביש אז אתה מורד מהכביש (הוא אמר שאם אילו מתנדבים שלו אישית אז לא).
הוא הגדיר את היחידה של פתיחת הפקקים כפראיירים משועממים שמוכנים לספוג את ההוצאות הנלוות לחילוץ והיה וגרמת נזק לרכב הנגרר אתה משלם על כך (סוגיה מעניינת) אם הוא צודק אז וודאי שעל חילוץ כלי רכב אני אוותר ואמשיך להתנדב במשא"ז או אעבור ליח"מ.
כל מתנדבי היחפ"צ מבוטחים כנגד תביעות צד ג' - אתה צריך שמאיר עצמו ירגיע אותך בעניין הזה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ינון
אולי אבקש את שמו של החבר שלך ואשלח אותו לראש את"ן שיסביר לו שם כמה אנחנו פראיירים משועממים,
כמו כל הסאגה שפרסת כאן שוב הינך מוריד נפיחה שאין מאחוריה דבר למעט רייח,
היחפ"ץ מבוטח באופן מלא ללא כחל וסרק ומשטרת ישראל עומד מאחורינו באופן חד משמעי,
היחידה שלנו מחפשת אנשים שבאים מתוך אמונה שהם עוזרים לאזרח ולא מחפשים "אקשן" של נתינת דוחות לאזרחים,
גם את משאית הבדוויזר שהפכנו כרגע על כביש 57 עשו שני חברה משועממים חברי אתר וותיקים וגיפאים משיכמם ומעלה,
הייה שלום
דרור,
איך הקמארו???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אולי אבקש את שמו של החבר שלך ואשלח אותו לראש את"ן שיסביר לו שם כמה אנחנו פראיירים משועממים
כנראה שאתה יכול להיות מלאך עם הילה מסביב לראש, בסוף מתקבלת תדמית שונה לחלוטין.
לך תוכיח שאחותך לא שוטרת....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
דרור, איך הקמארו???
נבלה היית ונבלה תישאר. אפילו את זאת שלך עוד לא ראיתי ולא הרגשתי, ועכשיו אתה מפציץ לי אחת עם ביג-בלוק?...
אתה יודע כמה זה מגעיל לנגב נוזלים לבנים ודביקים מהמסך?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נבלה היית ונבלה תישאר. אפילו את זאת שלך עוד לא ראיתי ולא הרגשתי, ועכשיו אתה מפציץ לי אחת עם ביג-בלוק?...
אתה יודע כמה זה מגעיל לנגב נוזלים לבנים ודביקים מהמסך?
דרור/מאיר, מנסיוני הדל (חצי שנה עם מוסטנג GT), הייתי מוותר ... בטח עם משטרת ישראל ...
פה בארה"ב הגעתי לבית משפט כבר ... וזה כשאני נזהר על הכביש ומחרע על מסלול מרוצים ... לא הייתי רוצה כזה רכב בארץ!