נהדר, תמיר, גיל, וכל החבר'ה - מברוק!
Printable View
נהדר, תמיר, גיל, וכל החבר'ה - מברוק!
כבוד , מרגש .
עידו
כל הכבוד!!!
אני אנסה לכתוב קצת בתקווה שאצליח להעביר חלק מהחוויה המיוחדת הזאת. מגיע למסלול ביום שישי בצהריים, בדיוק כשהרכב נכנס לבדיקות טכניות שמבלי לעבור אותן הרכב לא רשאי להתחרות ואפשר ללכת הביתה. השופטים האיטלקים (אנשי פרארי, פיאט, מזראטי וכו') בודקים את הרכב ברצינות ומבטים רציניים מוחלפים בינינו בזמן שהם מנסים להכניס תבנית עץ של מידות מינימליות בתוך תא הנהג ולא מצליחים. לאט לאט מגיעה הבשורה שהשלדה לא תקנית וצריך לתקנה. גם הרסטריקטור נמצא לא תקני, חלקית בגלל שהשופט מחליט לדחוף באלימות את המוט הבודק וכנראה מצליח לעוות במידה קטנה את הרסטריקטור. זו כבר בעייה רצינית לעצב מחדש רסטריקטור מקרבון, ולאחר התייעצויות וכמה ראיונות מבריקים מחליטים להשתמש ברסטריקטור אלומיניום שנבנה כמוק אפ לפני הזה מהקרבון. את פנים הרסטריקטור מצפים בסרט אלומיניום דביק כך שקוטרו הפנימי קטן. כך הלאה מתקנים בעיות שונות של עמידה בחוקים למול עיניהם המשתאות של השופטים שרגילים לראות קבוצות עומדות בחוסר עונים מול צרות שכאלו. מתקנים את הליקויים וחוזרים בדפיקות לב לשופט ושופטת צעירים יחסית שמחליטים לאפשר לנו לעבור לאחר התיעצות עם שופט מבוגר יותר שכנראה "נדלק" על הקבוצה וסיפורה המיוחד. ממשיכים הלאה לשאר הבדיקות - הרכב מורם 60 מעלות בשיפוע צד לבדוק שהוא אינו מתהפך ושנוזלים אינם יוצאים (בשלב זה אני מחזיק אצבעות שדלק לא ינזל מהמיכל היות ואין נשם עם קפיץ וכל עוד הרכב אינו הפוך דלק יכול לנזול), עושים בדיקת רעש אותה אנו עוברים רק בסיבוב השלישי ומספיקים לעשות גם בדיקת בלימה שמוכיחה שהרכב מסוגל לנעול 4 גלגלים. סדר היום בתחרות בנוי כך שהמסלול פתוח לנו מ8 בבוקר עד לאותה שעה בערב, פחות או יותר. בשאר הזמן אנו נמצאים באיזור הקמפינג קילומטר מהמסלול, עם שאר הקבוצות שמגיעות מכל העולם. המקום שוקק חיים בלילות והקבוצות מכלות ארגזים על ארגזים של בירות במשחקי שתייה לתוך הלילה, פשוט חיות אדם האירופאים האלה. הדינמיקה לאורך כל התחרות היא של שיתוף ופרגון מצד כל הקבוצות וישנה עזרה הדדית ושיתוף בכלים וחומרים. אנו מוצאים את עצמינו יושבים עם שאר המתחרים על בירות בלילות, מחליפים חוויות ובכלל מתקשים לענות על השאלה החוזרת "למה ספורט מוטורי לא חוקי בישראל?". בעוד אנחנו בני 26-30 בקבוצה, למודי שירות צבאי וחיים לא פשוטים (אם כי בעלי משמעות, לדעתי לפחות) בישראל, מתחרינו בני 20 בממוצע, חיים ונושמים את עולם הרכב. פגישה מקרית בשלושה חבר'ה מגלה שבסופי השבוע הם לוקחים את מכוניות המירוץ הישנות של הקבוצה שלהן ומתחרים בינהם לכיף, ושהם עובדים עבודות סטודנט במרצדס ופורשה...
את יום התחרות הדינמי פותחים בתחרות תאוצה, 75 מטר קו ישר, הזמן המהיר ביותר מנצח. לאחר בעיות התנעה חוזרות ונשנות אנחנו מצליחים לסיים במקום טוב באמצע, בדומה לתחרות הסקידפד, מעין שמינייה שמודדת את האחיזה של הרכב. האוטו שלנו עובד מעולה יחסית, אבל מבט מתבקש לשאר הקבוצות מראה את הקדמה המטורפת של שאר האוניברסיטאות. כל הטכנולוגיות המתקדמות מעולם הרכב מיוצגות פה: שלדות מונוקוק, מתלים, חישוקים ומה לא הכל מסיבי פחם, מכוניות ששוקלות 170 קילו (גם פה אנחנו במקום לא רע בכלל עם 255 ק"ג למול מספרים גבוהים בהרבה הקרובים ל300 עבור אוניברסיטאות אחרות), בקרות משיכה וזינוק, דיפרנציאלים אקטיביים, מפות הצתה משתנות תלויות מסלול, גירים עם ניתוק הצתה ותפעול על ההגה בעזרת בוכנות פניאומטיות, מנועים מכל הסוגים והמינים ממנועי סינגל של אופנועי שטח ועד למנוע וי טווין של דוקאטי בו בוכנה אחת מהווה מנוע בעוד השנייה דוחסת אוויר כמו טורבו, חיבורים גמישים בין זרועות המתלה לשלדה ללא שימוש במיסבי קצה, מצמדים מופעלים חשמלית, הזרקה רב שלבית... כמה שהארכתי יותר מדי אני לא מגרד את מה שהולך שם.
חזרה לתחרויות, לאורך כל יום התחרות הגשם הולך וחוזר, והדילמה האם להרכיב צמיגי גשם מטרידה ביותר. מקשה העובדה שמגבלות תקציב הכריחו אותנו לבוא עם סט אחד של ג'אנטים. בעוד שאר הקבוצות צריכות רק להחליף את הגלגלים, אנחנו חייבים לרוץ לפאנצ'ריה על מנת לעבור. במזל גדול והחלטה נכונה אנו נשארים עם הסליקס על המסלול שהולך ומתייבש עם השמש והמכוניות שעוברות עליו.
מגיעים ליום התחרות האחרון נרגשים, ג'ימקאנה של 22 קילומטר עם חילוף נהגים באמצע. זהו מרחק מכובד מאוד עבור מכונית שכזו, ויותר ממה שהמכונית עשתה ברצף בארץ בכוכב יאיר. כהחלטה טקטית מחליטים לנסוע מתחת למגבלות, לשמור על האוטו, לא להפיל קונוסים ולסיים את התחרות בידיעה שסיום התחרות יביא מקום בין 30 הגדולות. מסיימים את התחרות לקול עידודי הקבוצה (שנשמעים בסרט) ורואים את שאר הקבוצות. קבוצה שוודית עם מכונית מדהימה ומהירה כשד נפסלת לאחר ששמן בוקע מהמנוע. מכוניות נפסלות אחת אחת עם שברים במערכות הגה ומתלים, בעיות הינע או שפשוט עולות באש. מגיעים לטקס הסיום מבלי לדעת את התוצאות הסופיות וכבר שיכורים לגמרי מהשמחה. עושים גל מקסיקני עם שאר המשתתפים, מעודדים בלי טאקט ובשיא ההתלהבות לצד האירופאים המאופקים, פשוט שמחה אדירה. לאחר סט צילומים מפרך שכלל גם תמונות משותפות עם קבוצות אחרות מבינים את גודל ההישג: מקום 15 בכללי!!!
השארנו אבק לקבוצות מנוסות בהרבה, תוצאה מדהימה שגוררת פרגון גורף מכל המתחרים. הישג נדיר ומעל ומעבר לכל מה שציפינו. קשה לעכל את כל החוויות, מחר אני אשתדל להעלות קצת תמונות מהאירוע. בכל מקרה שוב תודה רבה לכל מי שעזר ואיפשר לנו להגשים את החלום הזה, בתקווה שזוהי רק ההתחלה וששנה הבאה נחזור מצוידים בלקחי השנה ונגיע להישגים גדולים אפילו יותר.
אין מילים, מרגש, אלופים !!!!!
איזה יופי של עדכון, כל הכבוד
מרגש אותי לקרא את מה שאתה כותב , ממש כמו להיות איתכם , יצאתם גדולים הרבה כבוד .
אני שמח שיכולתי לתרום ולו במעט לזה שתוכלו להגשים את הפרויקט הזה ,אני ישמח להמשיך עם העזרה גם בשנים הבאות .
עידו
מספר תמונות כמו שהבטחתי, הפעם אתמקד בפרטים הטכניים של המכוניות המתחרות.
שלדת מונוקוק מקרבון עם חיבורי מתלה גמישים. בדומה לנהוג בפורמולה 1, אין כאן מיסבי קצה וכל התזוזה על בסיס עיוות אלסטי של החומר המרוכב.
קובץ מצורף 47931
אחת המכוניות המובילות, מאוניברסיטה בגראץ באוסטריה. החברה האלה מתודלקים בתקציבי ענק, שימו לב לגימור של הרכב ולחומרים. לרכב הזה יש תת שלדה פריקה כך שניתן לפרק את כל המתלים האחוריים במכה כדי להגיע למנוע. במונוקוקים קשה להגיע לחלקים השונים ועל כן קבוצות שונות בוחרות פתרונות כמו שלדת חצי מונוקוק וחצי צינורות או במקרה הזה תת שלדה פריקה.
קובץ מצורף 47939
גלגל של אחת הקבוצות. כיסוי למניעת לכלוך הצמיג בעת שדוחפים את האוטו בין הבדיקות השונות. כמו כן ניתן לראות את הג'אנט המינימליסטי להחריד ואת החיבור הבודד לנאבה במרכז. חוסך המון משקל בלתי מוקפץ.
קובץ מצורף 47938
לוח שעונים של מכונית איטלקית. הקלאץ' פה חשמלי ונשלט בעזרת כפתור. כמו כן ישנו מפסק למעבר בין מפות הצתה שונות לתנאים שונים ואפילו מתג למעבר בין מצבי גיר שונים. החבר'ה האלה אשכרה בנו אופציה אוטומטית לגיר אופנוע שיושב כאן. גם כאן אפשר לראות את הגימור הפסיכי, נראה מיליון דולר.
קובץ מצורף 47937
עוד לוח שעונים, הפעם של גראץ שוב. שימו לב להגה בייצור מיוחד מקרבון.
קובץ מצורף 47936
רכב של אוניברסיטת מודנה (העיר שבה נמצא המפעל של פרארי). שלדת צינורות מאלומיניום עם פאנלים ממוסמרים בצדדים. קל בצורה קיצונית, בסביבות ה180 ק"ג אם אני זוכר נכון.
קובץ מצורף 47935
חלק אחורי של מכונית מאוניברסיטת המבורג. דיפיוזר (התעלה בתחתית הרכב) וחלקי מתלה מקרבון. אפשר גם לראות את הדיפרנציאל הזערורי (מעל המוט הכתום). זהו הדיפרנציאל שרוב הקבוצות משתמשות בו של חברת דרקסלר. קטן וקל מאוד ומוגבל החלקה עם שליטה על מאפייני הנעילה בתאוצה ותאוטה (מבוסס דיסקיות בניגוד לטורסן שלנו שמבוסס גג"ש).
קובץ מצורף 47934
עוד קוקפיט מושקע בטירוף. מצד שמאל ניתן לראות את שאר המכונית. זוהי מכונית מאוניברסיטה אחרת בגראץ. החברה מקבלים מימון מוגזם לגמרי בין היתר גם מרד בול האוסטרית. למכונית יש בקרות על הכל כולל הכל ונוסעת פשוט מעולה. אפשר לראות את המוט המייצב מבצבץ מאחורי הגלגל האחורי ואת הנהגת של הקבוצה, בחורה עם רצח בעיניים שנוהגת בהתאם.
קובץ מצורף 47933קובץ מצורף 47932
גימור וחיבורים של המתלים לשלדת מונוקוק, החיפוי נושא כאן בעומס ועל כן המתלים מתחברים אליו.
קובץ מצורף 47940
קבוצה שבנתה מצבר מאפס, הכל על מנת לחסוך במשקל.
קובץ מצורף 47946
שלב ראשון של הזרקת דלק מתוך שניים. אם אני לא טועה המיכל בצד מספק לחץ לבוכנה שמעבירה הילוך.
קובץ מצורף 47947
מחר התמונות המרגשות יותר...
רני - אל תחסוך בתמונות (-:
w o w !!!!!
israeli pride
קובץ מצורף 47969קובץ מצורף 47974
המכונית על רקע שאר המכוניות לפני טקס הסיום
קובץ מצורף 47971קובץ מצורף 47972
המכונית בעת השתתפות במקצה האנדורנס, 22 ק"מ עם החלפת נהג באמצע
קובץ מצורף 47973
טקס הסיום, בהשתתפות בכירים מתעשיית הרכב והמירוצים באיטליה ובעולם.
קובץ מצורף 47975קובץ מצורף 47976
תמונות קבוצתיות שונות...
קובץ מצורף 47979
תמונה עם הקבוצה משטוטגארט, המנצחים של האירוע. מקצוענים לכל דבר, ומוכנים לעזור בכיף. עזרו לנו לא מעט במהלך התחרות וגם ממש פירגנו בסוף.
עם כל הכבוד, חסר לי מאוד התכל'ס,
אני מבין שרוב ההישג (אולי בעצם כולו) הוא ההשתתפות והמקום המכובד,
אבל אותי מענין יותר המספרים המייצגים את המטרה לשמה נבנה כל רכב ספורט/מירוץ : לנהוג הכי מהר בכביש/מסלול,
אני מניח שאם מבחן האנדורו נעשה מתוך מטרה לסיים, התוצאה הסופית לא משקפת את יכולת הרכב כמו את אמינותו תחת נהיגה מתונה,
אבל הייתי שמח לפרסום זמן הקפה (אמיתי,בנהיגה מהירה על המגבלות) של המסלול עצמו וביחס למתחרים האחרים ומכוניות ספורט אחרות להשוואה,
יהיה לי קשה למלא את החסר, היות ומסלולי התחרות הם מיוחדים לתחרות ומתוחמים בקונוסים. בתחרות עצמה אף אחד לא נסע על המגבלות במסלול וראנו כך שאין בסיס להשוואה הוגנת למכוניות סדרתיות. מה שאני כן יכול להביא כדי להמחיש את הביצועים של המכוניות הללו זה סרטי יוטיוב של קבוצות מרחבי העולם שהשוו בין המכוניות שלהן (שברות השוואה למכונית שלנו) לבין מכוניות סדרתיות חזקות. http://www.youtube.com/watch?v=BLsjS...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mOtgbBGo2Gg
עוד עדכון נחמד: הכתבה המדוברת בערוץ 2 תופיע ביום של מפגש ג'יפולוג, ה23 לספטמבר באולפן שישי, במגבלות הבלת"מים המוכרים בכל הנוגע לתוכניות אקטואליה.
רני, סחטיין ענק, הישג לא פשוט בכלל.
הגשמתם וואחד חלום.
תודה רבה לכל מי שפירגן, עושה טוב בלב לראות את כל המילים הטובות שנכתבו פה לאורך החודשים האחרונים.
עד כמה שידוע לי, רכב לקו ישר מכויל שונה מרכב לפיתולים, מה הבעיה לצלם הקפה במסלול עם פיתולים (לא על המגבלות אבל מהירה) ?
גם לא ראיתי עד עכשיו משהו כזה מהמתחרים האחרים, ואני לא מבין למה.
לא מבין כל כך את הסיבה לטון חסר הסבלנות הזה, בסה"כ מנסים לנהל פה שרשור ברוח טובה. זה הקטע וידאו היחיד שראיתי מהתחרות של הקפה די רחוקה מהמגבלות, מקווה שזה מסבר את האוזן ואת העין.
http://www.youtube.com/watch?v=g0DgRyVLm-c&feature=related
לסרטים של קבוצות אחרות חיפוש הביטוי FSAE בסרגל החיפוש של יוטיוב מספק שעות של סרטונים...
שידור הכתבה כנראה נדחה מיום שישי הקרוב. נעדכן כשנדע יותר