אני לא מכיר את המידות של אלון.
לגבי החיתוך , אתה חותך רק את הקצוות ורק חלק קטן מהן , בערך 3-5 ס"מ מכל צד. אתה לא יכול לחבר את המקורי אח"כ אלא אם "תעשה קומבינה".
Printable View
אני לא מכיר את המידות של אלון.
לגבי החיתוך , אתה חותך רק את הקצוות ורק חלק קטן מהן , בערך 3-5 ס"מ מכל צד. אתה לא יכול לחבר את המקורי אח"כ אלא אם "תעשה קומבינה".
את המוט חותכים בקצוות החיצוניים, כמובן. בחלק הפנימי בין 2 קורות השלדה לא נוגעים בו.
כן זה ברור אלון תודה.......
אני חם על הטמבון הזה שבנית רק אם היית עוזר לי.......
כמה תרצה על התוכניות שירטוטים מידות הכל כולל הכל?
זה כבר שייך למישהו אחר, צר לי.
ומה הוא הולך לייצר כאלה או שזה בשבילו?
זה שייך לסדנת אוברלנד. אתה יכול לקבל הצעת מחיר מארז עבור דגם דומה או עבור פגוש אחר.
0503-424210, ארז.
כמה אמור לעלות לי טמבון כזה אם אני נותן למישהו שיכין לי?
אם תלך למקום שעושה עבודה טובה זה לא יהיה זול. אין כזו חיה, עבודה טובה עולה כסף. רוצה לדעת כמה בדיוק, לך לאוברלנד ותבקש הצעת מחיר. גם לארז יהיו הצעות נוספות שיעלו לך פחות; אני חושב שפגוש צינורות יהיה זול יותר (חושב, לא בטוח) לדוגמא.
צינורות אני לא רוצה ננעלתי על שלך כבר הרבה זמן אני מחפש דוגמא ........1400 זה נירא לך סביר ?
רון , במחיר כזה , שווה לך לבדוק גם עם מורי מהאתר , הוא גם בונה טמבונים ולא רעים בכלל, אפילו מצויינים... תתחיל בסקר שוק , עם הסכום שציינת, תמצא כמה שיוכלו לענות על הדרישה שלך ואפילו בפחות.
עם סכום כזה תוכל למצוא פגוש מאיכות ביתית במקרה הטוב. אי אפשר לעשות לך פגוש טוב בכזה מחיר, נקודה. אפילו אם עוד הייתי בונה, לא הייתי בונה לך פגוש קדמי כמו שלי בכזה מחיר - זה הפסד טהור אם האיכות גבוהה.
לך למורי. הוא היחיד שעוד לא הבין את זה ואוהב להפסיד על אנשים. רק אצלו תמצא איכות סבירה ומחיר ירוד.
מזה איכות גבוהה בשבילך?
אז 1400 זה סביר אתה אומר ? אני אבנה אצל אותו בן אדם ונראה זה אחד שיש לו סדנת שיפורים והוא מתחרה בכל מיני מירוצים........ אני אביא חוות דעת אחרי זה!!!
איכות גבוהה = תכנון נכון, ביצוע נכון וברמה גבוהה.
ולא, 1400 זה לא סביר. זה זול מדי. אני מבין שאין לך כסף וזה בסדר, גם לי היה פעם סמוראי וגם לי אין כסף, מותר לך לשלם 1400 ולקבל משהו שהוא לא באיכות גבוהה.
רוצה דוגמא לאיכות נמוכה? תסתכל על הפגוש הקדמי שלי כפי שאני בניתי אותו או על הפגוש האחורי. זה איכות נמוכה. אל תסתכל על התמונות, לך תראה במציאות. תבחן את הריתוכים, את התאמות החלקים, את התאמות המישורים, את איכות הצבע, את הגימור ואת האסתטיקה.
חוות דעת של מי? בשביל חוו"ד על זה אני רוצה שתדע לזהות איכויות בניה, שתראה איכויות גימור, שראה כמה עשרות סוגי חיבורים ופגושים ושתבין קצת הנדסה (גם ברמה אינטואיטיבית תופס). אחרת יכול מאוד להיות שתאהב את זה מאוד למרות שזה יהיה גוש זבל, ע"ע המון פגושים שיש היום בשוק ונמכרים כמו לחמניות (אבל לא מחזיקים אפילו את הכננות שאותן הן אמורות).ציטוט:
אני אביא חוות דעת אחרי זה!!!
אמרתי לך קודם ואני אומר שוב, ב1400 אתה לא תקבל משהו שאני אסכים שהוא מאיכות גבוהה. פשוט בלתי אפשרי, אלא אם בעל סדנא חייב לך טובה. מישהו שרוצה להרוויח עליך לא יכול למצמץ בכיוון של פגוש קדמי כמו שלי (שבנוי היטב) במחיר כזה. גם הפגוש של בועז שהוא פשוט הרבה יותר לבניה שווה יותר מזה בשוק ולא בכדי.
תחשוב על זה, פגוש ARB כזה עולה בסביבות ה3000 ש"ח (לא לתפוס במילה). אותם מייצרים באלפים, אתה מדבר על ייצור של אחד בפחות מחצי מחיר...
איכות גבוהה:
http://img56.imageshack.us/img56/994/img55894bg.jpg
http://img251.imageshack.us/img251/6281/img53146nc.jpg
איכות בינונית-נמוכה:
http://www.jeepolog.com/with.php?pic...r/P4210002.jpg
לעבודה ביתית זה נהדר, לך זה מספיק, אבל האיכות עדיין בינונית-נמוכה.
אלון, אתה מזיין ת'מוח על כלום.
הבנאדם לא שואל על מוצרים ברמה של סדנאות כאלו ואחרות, הוא שואל על מוצר ברמה ביתית, שמישהו יכין בשבילו. אני כן מסכים שיש בעיה - בעל מקצוע שמכבד את עצמו לא יבנה ברמה ביתית.... אבל אם כן תיתן לו את כל התכניות, שרק יחתוך וירתך- התוצאה הסופית תהיה מספקת, ככל הנראה. אגב, כשאני מדבר על "בעל מקצוע" אני לא מדבר על סדנת שיפורי רכב, המסגר השכונתי שעושה סורגים ומעקות מספיק טוב גם לפגושים... הוא אמנם לא מבין מה הוא עושה, אבל התכנית שלך, והוא רק בונה. וזה ייצא ממש לא במחירים של מוצרים מסדנאות.
אסף.
אני לא יכול לתת תכניות ששייכות למישהו אחר, מן הסתם.
מה שאתה אומר בגדול נכון, לכן כתבתי "מותר לך לשלם 1400 ולקבל משהו שהוא לא באיכות גבוהה". הנקודה שחשוב לי להעביר (לא שאני מאמין שזה יחלחל) היא שעבור עבודה ברמה סופית צריך לשלם והרבה.
הבעיה מתחילה אם הוא הולך לסדנאות. סדנא א' בונה באיכות גבוהה, סדנא ב' בונה באיכות גבוהה אבל מתכננת גרוע וסדנא ג' עושה עבודות שהעבודות שלי בבית נראות יותר טוב.
אם ידידנו הולך לסדנא ומקבל הצעת מחיר כזו יש לזה סיבה. יכול להיות שיבנו לו את הפגוש מ1.5-2 מ"מ כדי להגיע לעלות שהציעו לו או אולי יבחרו לצמצם את נקודות החיבור ואת החיזוקים לכלום כדי לחסוך 200 ש"ח בעלות חיתוכי הלייזר. איך שלא תסתכל על זה, מישהו שעוסק בבניות כאלו לא יכול לתת מוצר טוב בכזה מחיר בלי להפסיד. אני לא מאמין שמישהו יפסיד בשבילו, לכן האזהרה. אם זה לא סדנא (מורי לדוגמא הוא לא סדנת שיפורים, לפחות עוד לא) אלא מסגר כזה או אחר, סבבה.
שלום חברים
מחר אני מתכוון לבנות פגוש קידמי.
לא דומה כל כך למה שנבנו פה אלא משהו יותר פשוט.
יש לי רק בעיה אחת.
את הפגוש לא יהיה לי בעיה גדולה מדי(אני מקוה) להכין אבל את התושבות לקורות אני לא יודע איך לעשות.
הוספתי מין סכמה של שתי התושבות שאני מתלבט ביניהן(כן כן תצחקו כמה שתרצו על היכולות פוטושופ שלי,מה לעשות אני לא ביל גייטס...)
באדום זה התושבות,כחול זה הפגוש ושחור זה הקורות.
מה שמסומן ב1 זה התושבות כמו בכתבה של בועז, שהפגוש יושב עליהן.
מה שאני מרויח פה זה אפשרות לנקודות עגינה כמו שבועז עשה אבל משום מה נראה לי שזה לא כל כך חזק.
מה שמסומן ב2 זה מה שראיתי אצל כמה אנשים שהתושבות מרותכות לתוך הפגוש וזה נראה לי הרבה יותר חזק אבל לא הצלחתי "להנדס" מקום לנקודות עגינה.
אם אני עושה את תושבת 2 אני יכול לגרור מהפגוש עצמו?אם לא למישהו יש רעיון איך כן?
והאם אני סתם פרנואיד והתושבות כמו של בועז הם טובות?
תודה מראש
איתי
איתי-
למה לא להמשיך את הפגוש בקו ישר עם הקורות? (כך שהתושבות מרותכות/מוברגות היטב לטמבון ומוברגות היטב לקורות).
בפגוש עצמו תייצר 2 נקודות עגינה מסיביות וכל כח המשיכה ילך בקו ישר אל השלדה. ככה תקטין את הסיכויים לעיוותים/קרעים/שברים.
או שאולי לא ממש הצלחתי להבין מהשרטוט את כוונתך. (יכול מאד להיות...)
קודם כל וואו.זה היה ממש מהיר.
אתה מתכוון פגוש כמו של עודדוש מהדף הרביעי בשרשור הזה?
אם כן אז זה מאד נמוך ונוצר רווח בין הפגוש לחלק התחתון של הבודי של הסמו.
לא אוהב.
אהלן איתי,
תראה, הנקודה היא לא איך הפגוש נראה או איך הוא ישב, מה שחשוב זה איפה נקודות הגרירה ימוקמו.
אתה יכול לחבר את הפגוש בכל אחת מהתצורות שהצעת אבל שהנקודות יהיו כמה שיותר קרובות לקורות השלדה( מבחינת אנכית ואופקית). ראיתי שפה בועז עשה על המשולשים של החיבור לקורות נקודה שלשם אמור להתחבר השאקל של הרצועה. תחשוב איך לבנות כזה דבר.
עכשיו גם ראיתי איך עודדוש בנה ולזה אתה צריך לשאוף.
בהצלחה,
איתי.
את האמת, לא כל כך הבנתי את השרטוט שלך....
אצלי, על אותם חורים יושב פגוש צינורות + כננת - 40 KG +-
רק תהדק טוב טוב את הברגים ואין שום בעיה.
איתי
אצלך זה כמו אצל בועז?
יש מצב לתמונה של התושבות?
אחד היפים......
אבל לא הצלחתי להבין איך זה מתחבר לאוטו.
זה לא יושב על הקורות כי יש תמונה שרואים את החורים בקורות רקים.
זה יושב על התושבות של הפגוש המקורי?
בכל אופן מישהו אחר חוץ מאיתי(תודה רבה אגב איתי...) מבין על מה אני מדבר ויכול להגיד לי אם תושבות כמו של בועז זה מספיק חזק או אם אני עושה ווים בלמטה של הפגוש זה מספיק חזק?
תודה
הפגוש מחובר על החורים הפנימיים בקורות ולכן לא רואים כלום בחיצוניים.
בנוסף, הוא מחובר על ידי שני ברגים לצינור הרוחבי שעובר בין שתי הקורות.
איתי, על הנקודות גרירה פעול כוח (כרגע לא משנה באיזה כיוון). חשוב שהכוח הזה, "בדרכו" לקורות השילדה יעבור כמה שפחות חיבורים - פריקים וקבועים (ברגים וריתוך), לכן התצורה של בועז/עודדוש היא מעולה - הכוח עובד רק דרך הברגים.
אם תרתך את הנקודות לפגוש אתה עובר גם דרך הריתוך וגם דרך הברגים.
זה כנראה גם יחזיק. עד ש....
איתי.
* אולי תיתן הסבר לתרשים, זה יעזור להבין....
אוקיי הבנתי אותך
אני חושב שאני יעשה כמו אצל בועז וזהו...
אני ינסה שוב להסביר את התרשים בכל זאת:
כחול-הפגוש מהצד,פגוש מתכת בצורת ח כשהצד לכיוון הרכב פתוח
שחור-הקורות
אדום- פלאח ממש כמו זה שבועז הכין עם הזוית170 מעלות.
התרשים הראשון זה התרשים של בועז.יוצאים שני משולשים בהם קודחים חור לשאקל והפגוש כאילו מונח על המשולשים האלה.זה נראה לי קצת חלש כי כאילו הפגוש רק מונח על זה.
התרשים השני-אותו דבר רק תדמיין שהתושבות נכנסות לתוך החלל של הפגוש ומרותכות לפאה הקידמתי והעליונה שלו.יותר חזק אבל אני לא יודע איך לעגן בכזה מקרה.
מקווה שהסברתי את עצמי וסליחה על הזיוני שכל.
SO BOAZ`S IT IS!
אני מקווה להעלות תמונות בהמשך השבוע אם הכל ילך חלק
שבת שלום חברים
אתמול עבדתי על הפגוש,כשאני אומר עבדתי אני מתכוון תכננתי והלכתי לחבר שיש לו מסגריה וראיתי איך הוא בונה...:wink:
הלכתי על תושבות כמו של בועז בסוף. חסר כרגע חורים לשאקלים בתושבות וחורים לפנסי איתות וצביעה.
בקשר לפנסים-מישהו יודע על מקום שמוכר פנסים עם מבחר ומחירים סבבה באיזור הדרום?אני מחפש משהו כמו של עודד מהדף הרביעי בשרשור הזה.
תודה.
מצורפת תמונה של הפגוש.