כל זה קורה בגלל ה"איטיים" שנוסעים בשמאלי או באמצע, גורמים לאחרים שנוסעים לפחות על 130 קמ"ש לתת בלימות פתע ולזגזג, אלה חותכים את האחרים וככה זה מתגלגל...
Printable View
זו תמצית הבעיה= הנהג הישראלי...
בוא לרגע נחליף את אותו נהג איטי שנוסע 100 בנתיב השמאלי/אמצעי במטען שנפל ממשאית/נתיב שנגמר/עבודות בכביש וכד'. עדיין לדעתך זה יהיה לגיטימי מהנהג הממהר לתת בלימות פתע ולזגזג, לחתוך אחרים וכד'?
הנהג שנוסע 100 הוא נתון. גם אם נתון מרגיז, עדיין זה לא נותן שום לגיטימציה לנהגים אחרים לבצע פעולות מסוכנות לא פחות.
הרכב שנוסע 100 לא נחת שם מהשמיים והנהג שמגיע מאחורה צריך להתאים את עצמו למפגע, דהיינו להאט מראש (ולא ע"י בלימת חירום), להביט במראות ולתכנן את העקיפה של אותו מפגע מבלי להפריע ולסכן את שאר התנועה.
זו נהיגה.
כל דבר אחר זו בריונות.
מה זה השטויות האלו?
אין הצדקה למזגזגים כמו שאין הצדקה להכות נשים ( אפילו שלחלקן מגיע)
אי אפשר היה לתאר את זה טוב יותר.
ולפתרון: אנחנו ג'יפאים והנושא הזה נמצא אצלנו במודעות - הסיבה העיקרית (או לפחות אחת הסיבות המובילות) לתאונות עצמיות על כביש 6 היא איבודי שליטה בגלל פיצוצי צמיגים. כן, כשל פתאומי בצמיג יכול להסתיים רע גם ברכב עם בקרת יציבות.
כשנוסעים בחוסר אויר ובמהירויות גבוהות - הצמיגים כושלים.
כמה אנשים אתם מכירים, שאינם ג'יפאים או נהגי מכוניות ספורטיביות, שמקפידים באופן מסודר על בדיקת לחץ אוויר נכון בצמיג?
פעולה שהיא ה-א'-ב' של נהיגה בטוחה. אבל מי טורח בכלל.
גם בטסט, וגם כשבוחן משטרה או ניידת משרד התחבורע עוצרים אתכם לבדיקה (והורדה מהכביש כי האף שלכם לא בא להם טוב), דבר ראשון הם משווים את מידת הצמיג למה שכתוב ברשיון, אם המידה תקינה הם יבדקו את מצב הצמיג, אבל אף פעם בכלל לא יטרחו לבדוק את לחץ האוויר בו. ואתם תגידו לי בעצמכם מה מסוכן יותר, קטלני יותר - צמיג 32' במקום 31', או 15PSI במקום 30-35PSI?......
כשכתבתי לכם על נהגים ישראלים שנוסעים עם 15PSI בגלגל במשך ימים ושבועות לא הגזמתי.
כשסיפרתי לכם פעם למה אחותי היקרה לא בודקת לחץ אויר ("כי זה מלכלך את הידיים") אבל אחר כך נמנעת מלהפעיל מזגן "כי זה מבזבז דלק" (אבל לא מעלה על דעתה שלחץ אויר נכון בצמיגים יחסוך לה המוןןן דלק) גם לא הגזמתי. אמיתי לגמרי.
אפילו כשאני מקבל רכב מבחן חדש מהניילון מיבואן, אני בודק - וב-99% מהמקרים מגלה לחצי אוויר שלא רק שלא תואמים את הוראות היצרן, אלא גם לעתים לחץ שונה בכל גלגל.
הזנחה פושעת, שמגיעה מחוסר ידע ומחוסר אכפתיות - זו מהות הנהיגה הגרועה המאפיינת את כבישי ישראל. תזכרו את זה בפעם הבאה שיספרו לכם סיפורים קורעי לב על משפחות שנהרסו, על ילדים קטנים שהתייתמו או נהרגו או נותרו נכים - תמיד בסוף יש מישהו שזילזל, ששם פס, ששיחק בטמבלפון, שלא ישן בלילה, שלא ידע להחזיק הגה, שלא ידע לשבת נכון, שלא ידע לבלום/לקחת סיבוב, שלא ניפח אוויר, שלא עשה טיפול לרכב כבר שלוש שנים, שלא חגר חגורה, שזחל בצד שמאל ואילץ אחרים להסתכן בעקיפתו מימין, שהיה בריון אלים גם בגן ובביה"ס ובמועדון ואף פעם לא נדרש לתת את מלוא חומרת הדין, אז באופן טבעי המשיך להיות בריון אלים גם על הכביש.
כל זה לא התחיל ככה פתאום. לא בגלל מזג האוויר ולא בגלל הכביש ולא בגלל הכיבוש. זה כשל מתמשך של הרבה שנים שמתחיל, איך לא - בחינוך. יורת נכון באין-חינוך. זה באמת נורא חשוב חמש יחידות במתמטיקה ולימודי דמוקרטיה, לא פחות חשוב ללמוד לשמור על החיים.
מה עוזר לי שהוא עשה חמש יחידות,שירת ב-8200 וסיים דוקטורט, אבל הוא לא ממלא אויר בגלגל כי זה מלכלך לו את האצבעות, מקסימום "בשבוע הבא אני במוסך, אבקש מהם למלא". ובינתיים נוסע בלי אוויר תו"כ שהוא לא מפסיק לסמס. אם כל המטומטמים האלה היו הורגים רק את עצמם, ניחא. אבל הם הורגים גם אחרים. חפים מפשע. גם היום, עם מכוניות משוכללות ובטוחות, אשכרה צריך לדעת איך לנהוג במכונית וזו פאקינג אחריות. מי שלא מסוגל לקחת אחריות, שלא ינהג.
ובתרבות מוטורית שכזו - מכונית אוטונומית היא באמת הפתרון המתבקש, איך לא.
כי חינוך, בוודאי חינוך מחדש, ייקח יותר מדי זמן. אז אין ברירה אלא להוריד מההגה את האספסוף המסמס הזה. שייסעו ברכב אוטונומי.
והרשויות מה עושות בינתים? מחפשות מטבעות מתחת לפנס. כמובן רק את מה שקל. למלא פינקס כדי שיוכלו לומר - "הנה, אנחנו עושים, אנחנו אוכפים". ומה הם אוכפים בדיוק?... תסלחו לי על הביטוי - מאוננים על בדיקת רשיונות? מהירות מותרת?... הגבהות של ג'יפים ואגזוזים של מכוניות ספורט?.... ביום שהם יוציאו שעון קטן ויבדקו לחץ אויר, ויורידו מהכביש את כל מי שנוסע בלחץ לא מתאים, אני אגיד להם תודה.
התור בתחנות אוויר על כביש 6 מלמד לדעתי על שינוי תפיסה
היום יש למכוניות, גם לזולות, חיישני אוויר בצמיגים.
לא לכולן.
החיישנים הללו לא תמיד אמינים. בלשון המעטה.
אני נוסע הרבה מאוד במכוניות חדישות, כידוע. חלקן יקרות ויוקרתיות.
פעמים רבות נתקלתי בהתרעה גם כשהלחץ תקין והצמיגים חפים מכל פשע.
וגם הפוך. היה חסר קצת, לחיישן זה לא הזיז בכלל.
היה לי גם מקרה של חיישן (באודי TT, לא פחות) שהתעורר רק כשהצמיג התפרק פתאום לחתיכות. גם בכביש 6. זה סרט רע באוטו בלי גלגל ספייר....
אחרי כמה פעמים כאלה של "זאב, זאב", מתחילים להתעלם מהאזהרה..... אין תחליף לבדיקה פיזית, עם שעון לחץ. פעם בשבועיים בערך.
ברור. היצרנים מתקינים את הזבל הכי זול שהם מצאו, רק בשביל להעלות את דירוג הבטיחות הטיפשי.
אני טוען שעצם המצאותו של מכוון כזה, מעלה את המודעות לנושא.
אגב, הדוגמה של ה-TT היא לא דוגמה טובה. או שהצמיג התפרק לא בגלל לחץ אוויר נמוך, או שלא בדקת לחץ אוויר בצמיגים לפני שטסת איתו על כביש 6.
כמו תמיד, בדקתי טוב טוב לחץ אויר כשלקחתי את האוטו.
הצמיג התפרק מפגיעה במשהו. אבן, חתיכת מתכת קטנה או השד יודע מה. זה היה פתאומי ודווקא לא במהירות גבוהה במיוחד. האמת שאפילו במהירות החוקית. פלוס-מינוס.
אבל ככה זה עם חתך נמוך. ואין ספייר באוטו כזה. רק מדחס קטן ובקבוק דבק. נקרע הצמיג? תחכה לשירות של צ'מפיון. רק 5 שעות חיכיתי. ביציאה ממחלף עירון. מישהו אחר היה מזמין מונית, משאיר את האוטו לבני דודים שילעסו אותו.
בהרבה מהרכבים החיישנים לא שווים כלום.
בדיוק ביום שישי הייתה התרעה בג'ולייטה שחסר אוויר, מיד עצרנו את הרכב ובדקנו, פאנצ'ר.
כמובן שהצמיג הלך לפח(כי הדופן התפוררה מבפנים), והעלות לצמיג זהה לצמיג השני על הסרן הייתה 850ש"ח.(כן, כמו צמיג שטח מלא מבית טוב)
שני הרכבים שנסעתי עליהם והיו בעל חיישנים מדוייקים, שהתריעו על ירידה מעל לאזור ה10-15% היו בפיג'ו 407 ובסיטרואן C5, ובאמת ברכבים האלה אף פעם לא נפסל צמיג בגלל פאנצ'ר, אני מאמין שזה גם בגלל הדיוק של החיישנים.
דרור, הפעם אנחנו מסכימים, התייחסות האנשים בארץ לתחזוקה נכונה של הרכב באופן כללי, ושל מערכות הבטיחות בפרט היא מחפירה.
לא פעם ראיתי אנשים מגיעים למלא אוויר בצמיגים והיה בצמיגים פחות מ10PSI! ששאלתי איך הם הגיעו למצב הזה היו תשובות רבות ומגוונות, אך בפועל אף אחד לא חשב על החשיבות של העניין.(וזה בלי לדבר על צמיגים סינים, צמיגים שונים על אותו הסרן, צמיגים בלויים וכו' וכו')
כשהייתי בפנצ'רייה השבוע, כדי להחליף את הצמיג לג'ולייטה מהפסקה הראשונה, הצמיגאי הופתע למדי שאני מתעקש על צמיג זהה על אותו הסרן, במיוחד שצמיג כזה עולה כמעט כמו רבעיית סינית וזוג מחברה סבירה. ששאלתי למה הוא מופתע הוא אמר שאת רוב האנשים זה בכלל לא מעניין, הם רוצים את הזול ביותר, והוא תמיד מנסה לשכנע אותם להשקיע עוד כמה גרושים לקחת פירמה מוכרת ובטיחותית יותר.
דווקא נשמע שהחיישן בג'ולייטה עשה את עבודתו.
מתי ואיך הייתם עוצרים אם לא היה מתריע?
ומה נעשה וחלק משמעותי מהמכוניות על הכבישים המהירים שייכות לציי ליסינג? על החוויה האישית שלי עם אלבר כבר סיפרתי, אבל הנה דוגמה אמיתית לנהג שהתחנן שיחליפו לו את הצמיגים הגמורים וגם מקפיד לבדוק אויר פעם בשבוע, אבל רק אחרי שהתפוצץ לו צמיג ב140 בחזרה מעקיפה עם פול טריילר מאחוריו, רק אז הסכימו להחליף את הצמיגים, בחדשים, לא זהים, מתוצרת לי-סינג או משהו כזה ובמחיר 80 ש״ח בערך כל אחד.
אני יכול לנחש שרוב הנהגים כנראה לא היו מסיימים אירוע של איבוד צמיג אחורי בתנאים כאלו בשלום. וכשאסיים מאוד מכלי הרכב מתוחזקים על ידי חברות ליסינג רשלניות בשילוב מכוני רישוי רשלניים ונהגים חסרי מודעות או איכפתיות.... לא פלא שהמצב רע.
אסף.
אין חולק על הצורך בלחץ אויר נכון, אבל מניסיוני, בערך 14 פעמים בשבוע על כביש שש מאז היווסדו, התאונות מתחלקות לשלוש:
* משאיות שמתרסקות אל תעלת המע"צ, כנראה בגלל שהנהג נרדם.
* תאונות פגוש (!) בגלל אי שמירת מרחק וריבוי פקקי תנועה.
* תאונות עצמיות, יתכן שהם שייכים למשפחת הלא מנפחים.
יצחק.
ציפיתי שהוא יתריע לאחר ירידת לחץ קטנה, לא שהוא ריק מאוויר.
בפועל מה שקרה הוא התריע ומיד לאחר מכן עצרנו, הצמיג היה עם מעט מאוד אוויר(כך נראה בעין). אין סיכוי שמהרגע שהוא צפצף עד הרגע שעצרנו ירידת האוויר הייתה כזאת דרסטית(פאנצ'ר מבורג שהיה תקוע עד סופו בצמיג) שגרמה להתפוררות הדופן בצורה כזאת מבפנים.
ובכל זאת, תראה מה זה:
הוא יודע שהצמיגים שלו גמורים, ובכל זאת זה לא מפריע לו לנסוע 140 (וממש לא מפריע לי ש-140 זה מעל למהירות המותרת, אלא שזה טירוף עם צמיג גמור)
לזה בדיוק התכוונתי אסף - כי בשורה התחתונה זה לא באמת היה אכפת לו והוא לקח את הסיכון ולא הפגין שום בדל אחריות ברמה האישית.
+1 לדרור
ראיתי כבר הרבה צמיגים סיניים זולים שלא נסעו הרבה עם בלאי מפה לאוסטרליה, כל מיני בלוטות שיוצאות להם, בלאי לא שיגרתי בדופן וכו', מי שבוחר צמיג כזה שידע שהוא מסכן את עצמו, משפחתו, ואת הסובבים אותו, תידרשו צמיגים טיפה ברמה יותר!!!
אי אפשר לעשות משהו נגד הדבר המחפיר הזה?
לא נדב, אין מה לעשות נגד זה וגם לא צריך.
לכל צמיגי הלי-סונג/לינג-לונג/צ'ינג-צ'ונג האלה יש תו תקן. הם מאושרים וחוקיים לשיווק.
יודע מה?... צמיג כזה במצב חדש/תקין, עדיף על צמיג בלוי/יבש/שחוק/לא תקין ממותג נחשב.
איכות נמוכה? כן.
בלאי מהיר? כן.
ביצועים פחות טובים? ברור.
נו, אז מה? גם המחיר זול בעשרות אחוזים רבים מאוד!...
כל מה שמשנה מבחינתי זה אם הצמיג במצב תקין ומנופח בלחץ הנכון והבטוח, או שלא.
חוצמזה אף אחד לא מכריח אותך לרכוש אותם. גם מרצדס S קלאס מכונית כל כך הרבה יותר בטוחה, מהירה, נוחה וטובה מדאצ'יה סנדרו או סוזוקי אלטו, אתה יודע. היא גם עולה פי 20. נו, אז מה?...
וסיפורי הבנצ'רמאכרים שמנסים לשכנע את הלקוח המטומטם לשלם יותר תמורת צמיג איכותי, רק מצחיקים אותי. כי אם הצמיג הסיני שעולה חצי מחיר הוא כל כך לא איכותי ואפילו מסוכן, עד כדי שאתה מנסה לשכנע את הלקוח שלך להימנע ממנו, אז למה אתה משווק אותו בכלל?... למה לך להסתכן ולהתעסק בזבל הזה?...
לדעתי, מי שבוחר בצמיג סיני כי הוא זול יותר, זה עניין שלו ואני יכול להבין אותו כי הפער במחירים לסט קומפלט הוא עצום. אם במחיר של צמיג אחד ממותג-על או שני צמיגים ממותג באיכות טובה אפשר לקנות סט שלם סיני, אז מי אני שאשפוט אותו?..
לי רק אכפת שיהיה מודע למצב הצמיגים בשוטף ויתחזק אותם. וכשהם גמורים - שיזרוק לפח ויחליף בחדשים.
הערה קטנה על צמיגים וליסינג:
הג'טה שלי בת שנתיים, הגיע ל85 אלף ק"מ, הצמיגים נראים טוב אבל אני מרגיש שאין אחיזה,
כל רמזור הגלגלים מפרפרים, כל סיבוב החלקה.
אמנם מגניב, אבל לא בטיחותי.
בקשתי מחברת הליסינג שיחליפו, אמרו הצמיגים נראים טוב.
לקחתי בוחן לסיבוב, הוא נבהל ואישר לי רביעיה.
קבלתי את האוטו.... לפי גודל המשקולות הבנתי את איכות הצמיגים, התחלתי לנסוע....
רעש כזה עוד לא שמעתי בג'טה, הזכיר לי את ה MTR שהיה לי בסופה.
קטרתי 3 שבועות, היום החליפו לצמיג "אירופאי איכותי".
האוטו עדיין לא אצלי, מקווה לטוב.
אז אם מתעקשים זה עובד.
אגב, המקורי מיוצר בקוריאה, אבל עם שם מוכר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בטוח איזה תו תקן קומבינה, אחרת אין תיאור אחר.
אפילו החבר הצמיגאי כבר היתייאש(עובד רשת) מרוב מוצרים חוזרים ותלונות, אבל מה מפתיע? ממשיכים לקנות, כאילו שאותו צמיג אבל חדש יהיה יותר עמיד, זה בלאי סידרתי, איכות ירודה וזהו.
גם המרצדס תפסיק להיות רכב בטוח אחרי שירכיבו צמיגים דרדלה כאלה, ולא חסר כאלה כאלה עם מכונית יוקרה וצמיגים זולים.
בזמנו התפנצר ונהרס לי הצמיג המקורי האיכותי ברכב ליסינג.
אצל הפנצר מאכר אושר לי מחברת הליסינג להחליף זוג צמיגים לטובת אחידות בלאי ודגם באותו סרן.
כמובן שהצמיגים שאושרו היו באיכות נמוכה.
במפתיע, הפאנצר מאכר לא היה מוכן גם בתוספת תשלום פרטי מצידי, להרכיב צמיגים איכותיים יותר, עד כדי כך הם פוחדים מלסטות מהנחיות קציני הרכב...
לי דווקא היו תלונות על המישלין המקוריים שהתפגרו בתוך עשרים אלף.
הוחלפו בזוג סיניים אין שם כלשהו והאמת שאין לי תלונות כלפיהם.
עושים את העבודה ללא דופי
אריאל,
מאיזה מודל הג'ולייטה שלך?
לפני כמה ימים העירה אותי באמצע הלילה השותפה לג'ולייטה (צאצאית בת 18...) עם ווטסאפ - תמונה מלוח השעונים - חישן לחץ אוויר.
בבוקר הלחץ היה מעל 20PSI (והיה תקוע בצמיג שבב מתכת גדול.
אולי יש אצלך איזו שהיא תקלה?
זה לא מכונית ראלי.
צמיג של משפחתומטית נמדד גם בשרידות.
אני לא מרגיש הבדל לרעה באחיזה של הסינים