-
תגובה: שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
כדי למצות את הדיון היה ראוי שפותח השירשור יעלה לאתר את כתב האחריות של חברת אאוטבק. על פניו על פי כתב האחריות של בילשטיין (מוצר מקביל) הרי שמדובר במוצר עם אחריות מוגבלת מאוד.
לדעתי כל עוד הלקוח קיבל בעת הקנייה תעודת אחריות מפורטת והיבואן/המתקין עמד מאחוריה, קשה ולא ראוי לבוא בתלונות כנגד היבואן/מתקין. מן הסתם גם היבואן/מתקין צריך לכלכל את מעשיו כלכלית.....
מעבר לכך ולאחר שעיינתי בתעודת האחריות והוראות התחזוקה של בילשטיין (מוצר מקביל) , נראה שלגיפאי המצוי אין הצדקה להתקין בולמים כל כך עדינים ומורכבים .........
אתה מפספס .
אם תקרא בעיון את השרשור תראה שאני לא טוען כי אאוטבק לא סיפקו אחריות במסגרת האחריות ,אלא אומר שמס' חודשים קצר אחרי סיום האחריות היה מקום להתנהלות אחרת מצידם ,כך להבנתי,אני מתרשם שהתגובות של חברה שנוקטים בגישה שלך נטענות מטעמים השמורים עימם וזה בסדר ,רק נראה לי שהדרך של להאשים את הלקוח מבלי להראות ולהוכיח אחריותו לליקוי ולהטות את הדיון לנושאים שלא עלו ,אינה במקומה וחבל.
אגב מעניין בכמה יחייבו בגין החלפת מחזיר השמן,-מבטיח לעדכן.
-
מודה שלא קראתי חלקים גדולים בשרשור...
בלי שום קשר ליבואן הנוכחי - אצלי התחיל בולם fox לדלוף יום אחרי ההתקנה שלו , זה היה לפני מספר שנים , לפני אאוטבק , ברור שמדובר במחז״ש פגום וגם לא היה על זה וויכוח ... שני הבולמים על הסרן פורקו , אחד נמסר לתיקון אצל הסדנה ( כי לא היה אחר מתאים) ונשאר שם עד שאבדו עקבותיו ... בינתיים מכרתי את הרכב והבולם השני נמצא עדיין ברשותי ( ללא מיכל, 10״ , בורג עליון, עין תחתונה , לכל מי שמעוניין) בקיצור - 3000 ₪ הלכו לפח .
למה בכלל התקנתי אותם ? אין לי מושג . סתם גחמה ... הם נראים טוב והתחשק לי לפנק את עצמי ... בדיוק מאותה סיבה שאישה קונה עוד זוג מגפיים למרות שאין חורף .
האם הם התנהגו שונה מהבולמים הקודמים - ביננו - לא . זה סתם היה מיותר , רובנו המוחלט לא צריך בולמי מירוצים ברכב היומיומי שלנו.
לפותח השרשור - יכול מאד להיות שהבולמים האלו רגישים לעניין מחזירי השמן ועלולים לסבול מדליפות יקרות לתיקון תוך פרק זמן קצר ביחס לבולם גנרי - את זה בהחלט רצוי להביא לידיעת הציבור , שלאנשים לא תהיה אשלייה שמדובר במוצר בולט-פרוף.
אם היבואן הנוכחי לא מעוניין לספוג את עלות התיקון מעבר לשנת האחריות , זו החלטה עסקית שלו. היציאה שלך נגד היבואן היא מיותרת ולא מוצדקת לדעתי , ברור הרי שאין לך שום בסיס לתביעה ממנו.
היית צריך לצאת בחוות דעת לגופו של מוצר ולא לגופו של יבואן . יבואן או יצרן שמעוניין לטפח מוניטין למוצר עשוי לתת אחריות יוצאת דופן , אבל שוב זו החלטה עסקית שלו ( כמו באגדה על רולס- רויס למי שמכיר) . חוות דעת כזאת הייתה מערערת את המוניטין של המוצר ופוגעת ממילא ביבואן מבלי לתקוף אותו ישירות.
אם הבולם שיש לי מתאים לך - תבוא ותיקח.
-
עוד אנקדוטה לעניין בולמים -
כשקניתי את הפאג׳רו הזמנתי דרך חבר סט של קפיצים ובולמים tjm אאל״ט . הסתבר שהם לא עומדים בעומס ואחד הקדמיים קרס כעבור מס׳ חדשים , התעניינתי אצל ארנון שושני לגבי זוג בולמים והוא ייעץ לי לפנות קודם כל ליבואן ולבדוק אולי עדיין יש אחריות .
אני לא זוכר את שם העסק כרגע ואודה למי שיאיר את עיניי - איזור חיפה , בחור בשם שי למיטב זכרוני , אשמח לקנות ממנו מוצרים גם בעתיד אם עדיין בעניינים.
לא ציפיתי , אבל בלי שום תהיות הוא השאיר לי זוג בולמים חליפי חדש מתוצרת raw אצל אחד מהמוסכים במרכז , בולם לעומס כבד יותר שמשרת אותי נאמנה עד היום.
כעבור שנה נקרעה אוזן מבולם אחורי tjm , לא שקלתי אפילו לרגע לפנות אליו שוב , היות והבולם היה שלם ריתכתי לו אוזן מאסיבית יותר וגם הוא חי ובועט עד היום ...
דעתי האישית היא שבולמי זעזועים כמו צמיגים הם אלמנט שקשה מאד לקבוע אם הסיבה שגרמה לו להיכשל היא פגם בייצור ( נדיר יותר לדעתי) או תקלה חיצונית ( מכה/ חוסר התאמה/ שגיאה בהתקנה / לכלוך וכו׳) לכן לא העליתי על דעתי שיש בכלל אחריות .
-
האחריות על פוקס בארה"ב היא לשנה - קישור
וגם שם היא לשיקול דעתה של החברה, האם המוצר הוזנח, לא טופל כראוי ועוד מרישין.
מצ"ב פיצוץ של הבולם, מידע חופשי ברשת - קישור
אתה יכול להתנצח ימים על הנושא ולכל אחד יש את נקודת הראיה שלו כצרכן או כנותן שירות כזה או אחר.
טוב, לגופו של עניין, עומדות לפניך מספר אפשרויות מעשיות:
1) הבנו שפגה האחריות "המקומית" על המוצר שברשותך - גש למתקין (למי שמכר לך את הבולמים ורק הוא אמור לטפל לך ב"בעיה") אלא אם כן סיכם איתך שנותן השירות לאחר מכירה הם אאוטבק טכנולוגיות ובקש הצעת מחיר לתיקון עם פירוט מלא של החלקים שמחליפים לך + עבודה.
2) ברר מול נותן שירות בחו"ל למוצר, בקש הצעת מחיר בהתבסס על ידיעתך אילו חלקים עומדים להיות מוחלפים + עבודה + שילוחה במטוס הלוך וחזור (אפשר וניתן להתקזז עם המכס ולהצהיר על שילוח מוצר לתיקון בחו"ל זה קיים, אממה, צריך ללכת לדואר המרכזי (ליד כפר שלם) ול"בזבז" כמה שעות עבודה. קישור לדילרים באירופה
3) עשה את החשבון לבד.
הבהרה
אין לי קשר לא סדנה כלשהי או ספק או יבואן כלשהו, רק צרכן פשוט.
בנקודת הזמן שבה אתה נמצא אתה "רוכש" טיפול לבולם, זה כמו מוצר מהמדף...
בהצלחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
מודה שלא קראתי חלקים גדולים בשרשור...
בלי שום קשר ליבואן הנוכחי - אצלי התחיל בולם fox לדלוף יום אחרי ההתקנה שלו , זה היה לפני מספר שנים , לפני אאוטבק , ברור שמדובר במחז״ש פגום וגם לא היה על זה וויכוח ... שני הבולמים על הסרן פורקו , אחד נמסר לתיקון אצל הסדנה ( כי לא היה אחר מתאים) ונשאר שם עד שאבדו עקבותיו ... בינתיים מכרתי את הרכב והבולם השני נמצא עדיין ברשותי ( ללא מיכל, 10״ , בורג עליון, עין תחתונה , לכל מי שמעוניין) בקיצור - 3000 ₪ הלכו לפח .
למה בכלל התקנתי אותם ? אין לי מושג . סתם גחמה ... הם נראים טוב והתחשק לי לפנק את עצמי ... בדיוק מאותה סיבה שאישה קונה עוד זוג מגפיים למרות שאין חורף .
האם הם התנהגו שונה מהבולמים הקודמים - ביננו - לא . זה סתם היה מיותר , רובנו המוחלט לא צריך בולמי מירוצים ברכב היומיומי שלנו.
לפותח השרשור - יכול מאד להיות שהבולמים האלו רגישים לעניין מחזירי השמן ועלולים לסבול מדליפות יקרות לתיקון תוך פרק זמן קצר ביחס לבולם גנרי - את זה בהחלט רצוי להביא לידיעת הציבור , שלאנשים לא תהיה אשלייה שמדובר במוצר בולט-פרוף.
אם היבואן הנוכחי לא מעוניין לספוג את עלות התיקון מעבר לשנת האחריות , זו החלטה עסקית שלו. היציאה שלך נגד היבואן היא מיותרת ולא מוצדקת לדעתי , ברור הרי שאין לך שום בסיס לתביעה ממנו.
היית צריך לצאת בחוות דעת לגופו של מוצר ולא לגופו של יבואן . יבואן או יצרן שמעוניין לטפח מוניטין למוצר עשוי לתת אחריות יוצאת דופן , אבל שוב זו החלטה עסקית שלו ( כמו באגדה על רולס- רויס למי שמכיר) . חוות דעת כזאת הייתה מערערת את המוניטין של המוצר ופוגעת ממילא ביבואן מבלי לתקוף אותו ישירות.
אם הבולם שיש לי מתאים לך - תבוא ותיקח.
ניר, יפה כתבת .
תרומה יפה מאוד מצידך (כן ירבו ) , ממש אנשים טובים באמצע הדרך !
אבל אני את שלי כרגע הסקתי , אם ככה הבולם, אפילו כנראה שבחינם כבר לא אקח...
אסף ד.
אני לא מכיר אדם פרטי עם גיפ יומיומי ( ואני מכיר כמה מופרעים ), שקנה סט בולמים יוקרתי ומסכים שהוא צריך להשתעבד ולטיפול בבולם, ממש צריך ביטוח סיעודי עבורו (לזכור שמדובר בבולם מירוץ).
מי מאיתנו חושב על הבולמים מרגע ששמנו אותם, אותם מופרעים כיביכול שמשקיעים את זמנם וכספם בגיפ , מצאתי שהם יותר מספרים לאחרים סיפורים על סט המתלים ועל חוסנו מאשר ממש מתעסקים בטיפול בבולם ובסט .
אסף.
אתה כ"כ מגונן על האין שירות יום לאחר גמר האחריות באופן גורף , מעניין אם אתה כך במציאות (מלאך ) או שאתה חכם רק מעל דפי הפורום .
האם באמת ובתמים לא תסכל אותך מעולם אף ספק שירות , האם אף פעם לא חשת שהצדק עימך ?
החיים אינם שחור ולבן .
הבחור כותב שהוא מבין שהבולם לא באחריות (תסתכל בתגובה מס 91) אבל מכיוון שכיביכול המוצר הוצג כפרימיום וכשל כאחרון הבולמים הבחור מצפה להכרה מינימאלית \בחינת המקרה ולא ביטול מוחלט של הטענות ...
מבחינתי , זה דבר שאמור להיות מובן מאילו, גם אם החוק היבש אומר שהמוצר עבר את האחריות ...
בשביל זה חברות עושות ריקול , גם טויוטה הגדולה עושה ריקול ומודה בתקלות ומזמינה רכבים לתיקון \החלפה על חשבונה גם לאחר 3 שנות האחריות .
אבל FOX העולמית זו חברה שהמוצרים שלה כנראה כ"כ טובים שאין בהם תקלות והם חפים מבעיות לאור כל חיי המוצר ולכן אין ולא יהיו לעולם ריקולים, פשוט קו ייצור מושלם !!
לא הודו שיש בעיה במחז"ש, בסדר, אבל אם יש כבר יותר מאדם אחד שטוען לבעיה , אולי זה הזמן לבחון את המוצר ולא את האדם ?
-
אני לא מבין מה ההתרעמות ולמה הטונים עולים.
מבחינתי העובדות, כפי שעלו, והציפיות מאוד פשוטות - שחור ולבן.
עובדות:
- המוצר הוא מוצר איכותי.
- המוצר נמכר שכזה שאמור להיותמורכב בכל רכב - היינו לא דורש פירוק, שיפוץ והרכבה לאחר כל מירוץ/טיול.
- המוצר יקר, משמעותית, יותר ממוצרים אחרים בשוק (לא מדבר על 7100 וכו', שנכנסים בדיוק לאותה קטיגוריה).
- למוצר אחריות לתקופה X.
- המוצר כשל לאחר תקופה X+1/2 שנה = האחריות פגה.
- הכשל, על פי העובדות הידועות, הוא מחזיר שמן כלשהו ולא נזק חיצוני/טראומטי.
הצפיות:
- מוצר פרימיום לא אמור להכשל לאחר תקופה כ"כ קצרה, יחסית, ללא כל קשר לתקופת האחריות.
- מעבר למחיר "האובייקטיבי" של המוצר, תשלום מחיר כ"כ גבוה למוצר באיכות גבוהה מביא, בהכרח, לציפייה ל"ערך מוסף" אחר משאר מוצר "רגיל" אצל יבואן "רגיל" שעובד במאסות ולא על איכות (מוצרים ולקוחות כאחד).
- זהו.
לראות עיני, במקרה הספציפי הזה, החברה כשלה בסיפוק ה"ערך המוסף", שאמור לבדל אותה ולהרים אותה ברמה מעל כל יתר המתחרים - זה הכל.
אני לא חושב שהחברה "חייבת" משהו למישהו, מעבר לכתוב (שנה ותו לא) - לגמרי לא.
אני לא חושב שקינג "דורש"משהו וכל ההתקפות המתייחסות "לדרישות" שלו, מיותרות ולא רלוונטיות - הוא לא דורש. הוא מתאכזב והוא משתף אותנו וזו גם היתה הכותרת.
לחבר שלי (להורים שלו. היינו בצבא אז) היתה , לפני מליון שנה, מערכת סטריאו של B&O. יקרה ויוקרתית. כמה שנים אחרי שנקנתה (אני זוכר שזה היה בסוכנות בכיכר המדינה בת"א) משהו התקלקל בה. נסענו לסוכנות, שעברה כבר לדיזינגוף, איפשהו וכבר ציפינו לפשיטת רגל - ההורים בכלל לא רצו לתקן.
השארנו את המכשיר ואחרי כמה ימים התקשרו והשאירו הודעה לבוא לקחת את המכשיר המתוקן - לא גבו שקל!
ערך מוסף.
אני בכלל לא נכנס ל"למה כשל המוצר היוקרתי" - קורה. לא קרה כלום.
אני כן מצפה שיהיה לי "אבא ו"אמא" לבוא אליהם ושלא יגידו לי "אחרי גיל 18...".
זה הכל.
לא חייבים ולא דורשים אבל..
והאבל הזה הוא שמביא לקוחות (כמו זה ש"מסדרים" לו ולחבריו את הבולמים פעמיים בשנה) או שמרחיק אותם (כמו קינג) וכל היתר יושבים ושומעים ורואים ושוקלים אם לקנות..
ואני חושב שנתתי מספיק דוגמאות לכאלה שלא חייבים אבל בכ"ז "נותנים" ואני לא אחזור על כך, שלא ייחסו לי מניעים נסתרים (שאין, כמובן).
פשוט - שחור ולבן.
-
בקריאה נוספת תגובתי קצת מוגזמתעל גבול אמוציונלית ואין לכך הצדקה ועל כך אני מצר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בבקשה.
זה עלה בזמן שכתבתי...
הנה הצד האחר, שבהחלט נכנס גם הוא לשיקול. כל אחד תורם מנסיונו... (או שהבחור הפותח הוא מתחרה של פוקס ושי 3110 הוא פוקס ושניהם מתחזים ל"אזרחים"...)
אני לקוח פרטי ומרוצה גם מהבולמים וגם מהשרות של אאוטבק טכנטלוגיות בכלל ואיציק בפרט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shuy3110
אני לקוח פרטי ומרוצה גם מהבולמים וגם מהשרות של אאוטבק טכנטלוגיות בכלל ואיציק בפרט
מתלוצצים שי, מתלוצצים...:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני לא מבין מה ההתרעמות ולמה הטונים עולים.
מבחינתי העובדות, כפי שעלו, והציפיות מאוד פשוטות - שחור ולבן.
עובדות:
- המוצר הוא מוצר איכותי.
- המוצר נמכר שכזה שאמור להיותמורכב בכל רכב - היינו לא דורש פירוק, שיפוץ והרכבה לאחר כל מירוץ/טיול.
- המוצר יקר, משמעותית, יותר ממוצרים אחרים בשוק (לא מדבר על 7100 וכו', שנכנסים בדיוק לאותה קטיגוריה).
- למוצר אחריות לתקופה X.
- המוצר כשל לאחר תקופה X+1/2 שנה = האחריות פגה.
- הכשל, על פי העובדות הידועות, הוא מחזיר שמן כלשהו ולא נזק חיצוני/טראומטי.
הצפיות:
- מוצר פרימיום לא אמור להכשל לאחר תקופה כ"כ קצרה, יחסית, ללא כל קשר לתקופת האחריות.
- מעבר למחיר "האובייקטיבי" של המוצר, תשלום מחיר כ"כ גבוה למוצר באיכות גבוהה מביא, בהכרח, לציפייה ל"ערך מוסף" אחר משאר מוצר "רגיל" אצל יבואן "רגיל" שעובד במאסות ולא על איכות (מוצרים ולקוחות כאחד).
- זהו.
לראות עיני, במקרה הספציפי הזה, החברה כשלה בסיפוק ה"ערך המוסף", שאמור לבדל אותה ולהרים אותה ברמה מעל כל יתר המתחרים - זה הכל.
אני לא חושב שהחברה "חייבת" משהו למישהו, מעבר לכתוב (שנה ותו לא) - לגמרי לא.
אני לא חושב שקינג "דורש"משהו וכל ההתקפות המתייחסות "לדרישות" שלו, מיותרות ולא רלוונטיות - הוא לא דורש. הוא מתאכזב והוא משתף אותנו וזו גם היתה הכותרת.
לחבר שלי (להורים שלו. היינו בצבא אז) היתה , לפני מליון שנה, מערכת סטריאו של B&O. יקרה ויוקרתית. כמה שנים אחרי שנקנתה (אני זוכר שזה היה בסוכנות בכיכר המדינה בת"א) משהו התקלקל בה. נסענו לסוכנות, שעברה כבר לדיזינגוף, איפשהו וכבר ציפינו לפשיטת רגל - ההורים בכלל לא רצו לתקן.
השארנו את המכשיר ואחרי כמה ימים התקשרו והשאירו הודעה לבוא לקחת את המכשיר המתוקן - לא גבו שקל!
ערך מוסף.
אני בכלל לא נכנס ל"למה כשל המוצר היוקרתי" - קורה. לא קרה כלום.
אני כן מצפה שיהיה לי "אבא ו"אמא" לבוא אליהם ושלא יגידו לי "אחרי גיל 18...".
זה הכל.
לא חייבים ולא דורשים אבל..
והאבל הזה הוא שמביא לקוחות (כמו זה ש"מסדרים" לו ולחבריו את הבולמים פעמיים בשנה) או שמרחיק אותם (כמו קינג) וכל היתר יושבים ושומעים ורואים ושוקלים אם לקנות..
ואני חושב שנתתי מספיק דוגמאות לכאלה שלא חייבים אבל בכ"ז "נותנים" ואני לא אחזור על כך, שלא ייחסו לי מניעים נסתרים (שאין, כמובן).
פשוט - שחור ולבן.
איש יקר -לא יכולתי לנסח טוב יותר.
אנחנו לא מכירים ,אבל אני מנחש שכנראה יצא לך לקבל שירות בנכר ושם הדברים עובדים אחרת ,אף אחד לא "עושה לך טובה" והצפיה שהבעתי לגיטימית ואיש אינו מחנך אותך ולא מאשים אותך שאתה רמאי וכונותיך נפסדות .
בעבור חלק מהחברים הדברים עליהם אנחנו מדברים בבחינת מדע בדיוני ,אבל בסדר לא כולם צריכים להסכים לחלק יש אג'נדה להותיר את הדברים כמו שהם וכל אחד מהסיבות שלו,רק חבל שלא כל אחד מציג את הרקע ואת האינטרס שעומד מאחורי העמדה שלו ,אבל בחלק מהמקרים זה ברור, חלקם מנסים למצוא חן בעיני נותן שירותים כזה ,או אחר וחלקם נותני שירותים בעצמם שהרעיון נראה להם מהפכני ובצידו חשש מגישה צרכנית חדשה שעשויה להפחית מהמרווחים אליהם התרגל וחלק סתם לקוחות שהתרגלו למציאות הקיימת .
אני מאמין שהשיח הזה אולי יתחיל חשיבה אחרת אצל חלק מהחברים ,ובכך דיינו, בניגוד לאחרים אני לא מתכוון לשנות אף אחד ואף לא לחנך .
-
שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
אני לא משווק של אף מוצר מהנזכרים, ולא מסנגר על אף אחד מהם, אבל עדיין חושב שאתה בא בדרישה שאין לה אחיזה.
ולא כי אני מזוכיסט, אלא כי אופי השימוש במוצר הספציפי מכתיב פוטנציאל תקלות גבוה, ומרווח אחריות מוגדר (שעברת אותו בהרבה), ואני יכול להעיד עם נזילות גם באולדמן/טאפדוג/בילשטיין.
מה גם שלדעתי, אתה מפספס בגדול לגבי לאן אתה מכוון את האש והטענות שלך.
אתה צריך לבוא בטענות למתקין.
הוא קיבל את הכסף שלך ומולו בלבד צריכה להיות ההתנהלות.
הכתובת שלך, ומי שאמור להילחם בשבילך הוא זה שמכר לך את הבולמים, ולא להשאיר אותך במערכה מול היבואן.
בזמנו, כשבולם בילשטיין נזל זמן קצר אחרי תום האחריות, חזרתי למתקין, במקרה זה ״המתלם״, כי הוא הכתובת מבחינתי.
בלי דרישות מקדימות ובלי תנאים, כי לא הסתדר לי שהוא נזל כ״כ מהר מההתקנה.
והמתלם הם אלו שטיפלו מול היבואן, ודאגו שאקבל מענה, והחליפו בולם (להבנתי על חשבונם)- לא היבואן שאיתו בכלל לא היתה לי אינטראקציה, בדיוק כמוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קינג
...
בעבור חלק מהחברים הדברים עליהם אנחנו מדברים בבחינת מדע בדיוני ,אבל בסדר לא כולם צריכים להסכים לחלק יש אג'נדה להותיר את הדברים כמו שהם וכל אחד מהסיבות שלו,רק חבל שלא כל אחד מציג את הרקע ואת האינטרס שעומד מאחורי העמדה שלו ,אבל בחלק מהמקרים זה ברור, חלקם מנסים למצוא חן בעיני נותן שירותים כזה ,או אחר וחלקם נותני שירותים בעצמם שהרעיון נראה להם מהפכני ובצידו חשש מגישה צרכנית חדשה שעשויה להפחית מהמרווחים אליהם התרגל וחלק סתם לקוחות שהתרגלו למציאות הקיימת .
... .
אני, אולי תמים ונאיבי, לא מסכים איתך בנקודה זו..
אני לא מייחס לכל השוללים מניעים או אג'נדות... אני פשוט חושב שהתרגלנו ליחס מסוים וחלק מסרבים להכיר ולהבין שהדברים (והאפשרויות) השתנו (כמו שתנובה ואוסם חשבו,למשל..) ולהתנהלות מסויימת כלפי לקוח, יש מחיר.. מחיר שמתבטא בהבאת/הרחקת לקוחות אחרים.
ושוב אני חוזר - אני לא גר בחו"ל מספיק זמן "להתקלקל" והשירות פה, למרות הגישה שאני מציג, כל פעם מפתיע אותי לטובה (למרות שהמקומיים מתלוננים שפעם היה טוב יותר) ואני לא מנסה להשוות (הגודל וההיקף וכן, גם סוג הצרכנים, שונים לגמרי) אבל...
והאבל הזה מתפתח והולך..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני לא משווק של אף מוצר מהנזכרים, ולא מסנגר על אף אחד מהם, אבל עדיין חושב שאתה בא בדרישה שאין לה אחיזה.
ולא כי אני מזוכיסט, אלא כי אופי השימוש במוצר הספציפי מכתיב פוטנציאל תקלות גבוה, ומרווח אחריות מוגדר (שעברת אותו בהרבה), ואני יכול להעיד עם נזילות גם באולדמן/טאפדוג/בילשטיין.
מה גם שלדעתי, אתה מפספס בגדול לגבי לאן אתה מכוון את האש והטענות שלך.
אתה צריך לבוא בטענות למתקין.
הוא קיבל את הכסף שלך ומולו בלבד צריכה להיות ההתנהלות.
הכתובת שלך, ומי שאמור להילחם בשבילך הוא זה שמכר לך את הבולמים, ולא להשאיר אותך במערכה מול היבואן.
בזמנו, כשבולם בילשטיין נזל זמן קצר אחרי תום האחריות, חזרתי למתקין, במקרה זה ״המתלם״, כי הוא הכתובת מבחינתי.
בלי דרישות מקדימות ובלי תנאים, כי לא הסתדר לי שהוא נזל כ״כ מהר מההתקנה.
והמתלם הם אלו שטיפלו מול היבואן, ודאגו שאקבל מענה, והחליפו בולם (להבנתי על חשבונם)- לא היבואן שאיתו בכלל לא היתה לי אינטראקציה, בדיוק כמוך.
זה נשמע לי קצת כמו דיעה ו.. היפוכה..
בגלל שזכית לשירות טוב וערך מוסף (כמו שאני קורה לזה), נחסכה ממך התנהלות מול היבואן/יצרן.. (עוד דוגמא ולא מארה"ב!!!).
ועדיין - נותן האחריות והערך המוסף הוא היצרן/יבואן, לא המתקין.
גם כשאתה קונה טלוויזיה, אתה לא חוזר לחנות לשירות אלא למרכז השירות של נותן האחריות.
ואל תתפסו אותי בדוגמא.. אני מדבר על סדר דברים רגיל - קניתי טלוויזיה ואחרי כמה חודשים יש תקלה - וזה אחרי שמלאתי טופס אחריות וכו'..
הנה דוגמא מהשבוע - הגמד שלי (יותר גדול ממני כבר) שבר את הנקסוס 5 (בועז:rolleyes:), שקניתי לו שבועיים קודם. אין לי שום טענה כלפי אף אחד ורק רציתי לתקן והתקשרתי לגוגל, שם קניתי את הטלפון. גוגל, בנימוס אלופי (כנראה של איזה הודית שיושבת במרכז שירות בבנגלדש) הסבירה לי שהם "רק" מכרו לי את הטלפון ואת יתר ההתנהלות כדאי שאעשה מול LG.. וכך היה (אני צריך לשלוח את הטלפון ל-LG בטקסס ושם יבדקו ויתנו הערכת עלות וכו') - זה סדר הדברים הרגיל..
פה נתת דוגמא למתקין שפשוט... פשוט מעריך לקוח ולוקח אחריות (הגם שלא חייב) ופותר את הלקוח מהריצה אחר היבואן..
כל הכבוד!!
רק מראה שאפשר גם אחרת.
גם אני זוכר אותם לטובה, עוד מימי הסופה.
-
ברנרד,
גם אתה הלכת למשווק ולא ליבואן/יצרן.
-
אתם טוחנים מים.
אף אחד כבר לא ישכנע אף אחד בדיון הזה...
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
רק שתדעו, קניתי מסכה של מילר דרך איביי ב2011, לפני כמה חודשים שמתי לב שהמנגנון שמחשיך את המסך הפסיק לעבוד ומתפקד רק אם לוחצים על כפתור הריסט של המסכה.
פניתי למילר העולמית דרך אימייל וביקשתי עזרה בספרות טכנית או משהו כזה כדי לבדוק אם יש מה לעשות. האחריות על המוצר פגה אחרי שנתיים, כלומר מוצר לא באחריות כבר כמה חודשים. (אוקטובר 2013 נדמה לי).
אחרי שצלמתי להם את החלק ואת המספר הסידורי והם אכן אישרו שפגה אחריות, מבלי בכלל שביקשתי, הם סיפקו לי חלק חדש חילופי. שתבינו שמסכה חדשה זה 350 דולר, את החלק שאני צריך כבר לא מייצרים והגרסה המתקדמת יותר עולה 250 דולר. הם שאלו אם לשלוח למ.ב שהם המשווקים בארץ או ישירות אלי והעדפתי שישלחו דרך BUY2USA. מילר אגב לא רצו את החלק התקול בחזרה וכתבו לי שהם מעדיפים שאני לא אשלח כדי שלא יעלה לי כסף. זה שירות!
גם BUY2USA יצאו גדולים ועזרו לי בשירות. הסתבכתי עם העלות של המוצר, כי הוספק הייצור, והם נתנו לי למלא הצהרה ועומדים איתי בקשר טלפוני כל הזמן לדווח מה קורה. עלה לי 50 דולר להביא את החלק לארץ, עדיין לא קבלתי אותו ואני מקווה שלא יהיו הפתעות במכס, אבל בהשוואה לקנייה של חלק חדש או קסדה חדשה, זה ממש לא יקר.
אישית, אני מעדיף לקנות בולמים וחלקים ישירות מהיצרן בחו"ל. אני יודע שזה לא מתאים לכולם ולא תמיד זה משתלם כלכלית אבל אם לי היה נפרץ בולם אחרי אחריות לא הייתי מצפה לקבל שירות בחינם, בטח שלא בארץ. כנראה שהייתי עושה את זה בעצמי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברנרד,
???
-
שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
כשהתייחסת לשירות שקיבלת בחנות זו או אחרת.
איכשהו,
בכל הדיון הזה, נשמט הצידה משווק/מתקין ששלח את הלקוח לשבור את הראש לבד מול היבואן במקום לדאוג לו כלקוח.
-
יש לכם דוגמאות...
תהיו לי בריאים.
בדיוק נכנסתי הביתה והסתכלתי על המגרזת הקטנה שרכשתי בל.כ לפני איזה חודש ואפילו לא פעלה דקה.
זבל סיני כלשהו.
רק המחשבה לחפש את החשבונית ולטרוח לנסוע להחליף מוציאה לי את החשק.
תלמדו אותי איך מקבלים במקומה אחת עובדת בלי לבזבז זמן.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
ברנרד - נשגב מבינתי איך על סמך סיפור מלא חורים ופרטים לא ברורים אתה בונה טילי טילים של תאוריות מופרכות על נתינת שירות.
אסף הטריק הזה שמישהו נרשם לאתר רק כדי להתלונן על משהו קורה יותר מדי בזמן האחרון. בדפוס חוזר של חצאי אמיתות וברירת פרטים . וזה די נמאס. רוצה להתלונן? סבבה! תכתוב הכל מהתחלה עד הסוף . כמה עלה? מי התקין? למה קנית? וכל זה בלי להיכנס בדיוק לסיפור של הדיון הזה, כי פה באמת לא ברור בכלל מה קרה. ולמה המתלונן לא מספר את כל הסיפור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קינג
אתה מפספס .
אם תקרא בעיון את השרשור תראה שאני לא טוען כי אאוטבק לא סיפקו אחריות במסגרת האחריות ,אלא אומר שמס' חודשים קצר אחרי סיום האחריות היה מקום להתנהלות אחרת מצידם ,כך להבנתי,אני מתרשם שהתגובות של חברה שנוקטים בגישה שלך נטענות מטעמים השמורים עימם וזה בסדר ,רק נראה לי שהדרך של להאשים את הלקוח מבלי להראות ולהוכיח אחריותו לליקוי ולהטות את הדיון לנושאים שלא עלו ,אינה במקומה וחבל.
אגב מעניין בכמה יחייבו בגין החלפת מחזיר השמן,-מבטיח לעדכן.
אני מבין את תסכולך אבל, לאחר שקראתי בעיון את האחריות שנותנים לבולמים מהסוג שרכשת, הבנתי שמדובר במוצר רגיש ביותר עם אחריות מוגבלת.
אני מצפה מיבואן ו/או כל עסק אחר שינהג כלפי בצורה הוגנת, ישרה וימלא אחר תנאי האחריות. כל אחד מאיתנו מבין שאחריות = כסף ואחריות מקיפה יותר אמורה לייקר את המוצר. אין ארוחות בחינם.
וסתם שאלת תם, לשם מה רכשת בולמים שמיועדים לתחרויות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתם טוחנים מים.
אף אחד כבר לא ישכנע אף אחד בדיון הזה...
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
כמו בכל דיון...:):):)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברנרד,
להגיד שגוגל "רק" משווק, זה כמו להגיד שאפל רק משווקתטלפונים וכו' שקופסון מייצרת.
נקסוס זה מותג רק של גוגל ו-LGמייצרת אותו עבור גוגל.
קניתי מגוגל והלכתי אליהם והם הפנו אותי ליצרן, לקבל שירות.
קינג קנה ממוסך X ומוסך X הפנה אותו ליבואן (שיכל גם הוא להפנות ליצרן אבל זה ממש מוגזם..), שהוא נציגו של היצרן.
אותו הדבר (כמעט) בדיוק..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
ברנרד - נשגב מבינתי איך על סמך סיפור מלא חורים ופרטים לא ברורים אתה בונה טילי טילים של תאוריות מופרכות על נתינת שירות.
אסף הטריק הזה שמישהו נרשם לאתר רק כדי להתלונן על משהו קורה יותר מדי בזמן האחרון. בדפוס חוזר של חצאי אמיתות וברירת פרטים . וזה די נמאס. רוצה להתלונן? סבבה! תכתוב הכל מהתחלה עד הסוף . כמה עלה? מי התקין? למה קנית? וכל זה בלי להיכנס בדיוק לסיפור של הדיון הזה, כי פה באמת לא ברור בכלל מה קרה. ולמה המתלונן לא מספר את כל הסיפור.
איך כולם הפכו להיות חוקרי משטרה ומבקרי מדינה שעומדים על קוצו של כל יוד ורוצים לדעת כל פרט, רלוונטי או לא, הקשור איכשהו לסיפור, כולל רמת הלחות באיזור והפרופיל הפסיכולוגי והסוציו-אקונומי של כל המשתתפים- אחרת הכל רק "סיפור".
עוד מעט תידרש בדיקת פוליגרף והצהרת כוונות וויתור סודיות רפואית, לפני הרשמה לאתר ולפני העלאת כל תגובה...
מעניין שעדיין לא התלוננת שקינג לא רשום בשמו האמיתי, דוב קוטב יקר..
עם דרישות כאלה, לא מבין למה באים אלי בטענות שאני מכביר במילים - לפחות אצלי הכל ברור וגלויי (???)
אתה גם מתעלם מעובדה שולית לחלוטין, שהסיפור של "המתחזה" הזה (וגם של "המתחזים" האחרים, לשיטתך), מעלה שלל סיפורים דומים של חברים "לגיטימיים" באתר..
-
משום מה עד עכשיו נרתעתי ,אבל כנראה שאתה צודק
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כשהתייחסת לשירות שקיבלת בחנות זו או אחרת.
איכשהו,
בכל הדיון הזה, נשמט הצידה משווק/מתקין ששלח את הלקוח לשבור את הראש לבד מול היבואן במקום לדאוג לו כלקוח.
לכל החברים שמעסיק אותם המתקין, אני לא מבין מה הקשר של המתקין שכל מה שהוא עושה הוא לחבר את המוצר שבחרת לבין היבואן הרשמי שלהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה הוא סוג של נציג המוצר בארץ וזה שנותן לו טיפול ובהרבה מהמקרים גם מפרסם אותו.
אבל כמובן שיש כאלו שמעוניינים להסיט הדיון .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קינג
משום מה עד עכשיו נרתעתי ,אבל כנראה שאתה צודק
- - - Updated - - -
לכל החברים שמעסיק אותם המתקין, אני לא מבין מה הקשר של המתקין שכל מה שהוא עושה הוא לחבר את המוצר שבחרת לבין היבואן הרשמי שלהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה הוא סוג של נציג המוצר בארץ וזה שנותן לו טיפול ובהרבה מהמקרים גם מפרסם אותו.
אבל כמובן שיש כאלו שמעוניינים להסיט הדיון .
אז למה לעצור שם?....
באותה המטבע, אני לא מבין מה אתה רוצה מהיבואן, הוא בסה"כ מייבא את המוצר שאתה בחרת שהייצרן שמייצר אותו בחול...
השאלה היא למי שילמת ומה ציפית לקבל בתמורה.
אם קניתי מוצר מיבואן על סמך סקר אישי והתקנתי לבד אתה צודק.
אם הלכתי למתקין או מוסך והתקנתי אצלו, אני מצפה מבעל מקצוע שחלק מהשירות שלו יהיה ייעוץ והכוונה למה שטוב לי, ולאחר מכן גם אחריות על כך.
איל
-
לדעתי מגיע לך פרס מאאוטבק...
כבר מזמן לא נראה פה כזה קמפיין חיובי ליבואן כלשהו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אני מבין שאתה מאלה שבלי ללכלך על מישהו לא יכול להגיע לנקודה ,כולם שקרנים ורמאים ומנסים לעבוד עלייך ,והכל מוסבר בקונספירציות מורכבות ,טוב ,כל אחד והגישה שלו.
על כל פנים וכפי שנאמר הפוסל במומו פוסל ,עיינתי במס' ההודעות שהשארת מ2002 קצת יותר מ1000 לחלק ל- 14 שנים מביא אותנו לכ70 הודעות בשנה ,אם כן מה זה לפי התאוריה שלך אומר עלייך?
אתה יודע להכפיש ,ללכלך זו דרך שלא עושה טוב,תחשוב על זה ואולי תתחיל קצת להינות בחיים, אבל עניין שלך.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אני מבין את תסכולך אבל, לאחר שקראתי בעיון את האחריות שנותנים לבולמים מהסוג שרכשת, הבנתי שמדובר במוצר רגיש ביותר עם אחריות מוגבלת.
אני מצפה מיבואן ו/או כל עסק אחר שינהג כלפי בצורה הוגנת, ישרה וימלא אחר תנאי האחריות. כל אחד מאיתנו מבין שאחריות = כסף ואחריות מקיפה יותר אמורה לייקר את המוצר. אין ארוחות בחינם.
וסתם שאלת תם, לשם מה רכשת בולמים שמיועדים לתחרויות?
בפעם הבאה אני הולך לקנות בחו"ל ,לי הבולם ממה שקראתי נידמה כמוצר שאורך חייו ארוך הרבה יותר מתקופת האחריות וזאת מעבר להנאה מהשימוש בו ,אבל את מה שכתבתי קראת .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אז למה לעצור שם?....
באותה המטבע, אני לא מבין מה אתה רוצה מהיבואן, הוא בסה"כ מייבא את המוצר שאתה בחרת שהייצרן שמייצר אותו בחול...
השאלה היא למי שילמת ומה ציפית לקבל בתמורה.
אם קניתי מוצר מיבואן על סמך סקר אישי והתקנתי לבד אתה צודק.
אם הלכתי למתקין או מוסך והתקנתי אצלו, אני מצפה מבעל מקצוע שחלק מהשירות שלו יהיה ייעוץ והכוונה למה שטוב לי, ולאחר מכן גם אחריות על כך.
איל
תקרא שוב זה כתוב ,אני לא מאמין שלא הבנת ,אתה יודע רק אם לא בא לך באמת להבין........
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לדעתי מגיע לך פרס מאאוטבק...
כבר מזמן לא נראה פה כזה קמפיין חיובי ליבואן כלשהו.
גם אתה הצטרפת לאלו שהפכו אותי לסוכן סמוי של מישהו? תשאל את ארנון הוא דיבר עם אאוטבק והסדנא שיכולים לאשר שהעניין אמיתי ,אבל יש כאלו שדווקא עניין הקונספירציה עושה להם את זה, אז בא לא נקלקל
-
מה פתאום קונספירציה?
אני חושב רק שבאת לקלל ויצאת מברך. חשבת שהפרסום יגרום להם נזק וקרה ההפך הגמור.
רוב הגולשים תומכים בעמדת היבואן כמו שאתה שם לב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה פתאום קונספירציה?
אני חושב רק שבאת לקלל ויצאת מברך. חשבת שהפרסום יגרום להם נזק וקרה ההפך הגמור.
רוב הגולשים תומכים בעמדת היבואן כמו שאתה שם לב.
כל דבר שהוא בניגוד לגישתך ולאלו מטעם זה לקלל ולגרום נזק,אני לא בא מהמקום הזה ,שיתפתי אנשים במקרה ובתחושות שלי ולאלו שהכובע בוער על הראש התחילו לצעוק ולהשתולל,וכמובן שהפמליה של אלו שמסיבותיהם רוצים למצוא חן בעיני בעלי עסקים כאלו ואחרים תמיד מצטרפים כמעודדים אבל זה חלק מהטבע של חלק מהאנשים.
אין לי כל כוונה בפעם המי יודע כמה לגרום למישהו נזק ,להפך .
אם אני ההיתי לפני ביצוע עסקה כזו ,או אחרת ההיתי נכנס ומחפש מידע ועושה את ההחלטה שלי ,אז כנראה ואני רוצה להאמין שהעשרתי חברים בניסיון הפרטי ובהתרשמויות שלי,זה הכל ככה פשוט ואין מעבר ,רק שתרבות הדיבור של אלה שחושבים אחרת היא בסגנון מתלהם ,הכפשות וחוסר לגיטימציה =כנראה שזה לוחץ למישהו במקום כואב ;)