-
תגובה: פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
עמית, אתה יכול להיות רגוע - ראיתי כאלה שבהם קרס דווקא צד ימין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נדב הרכב עם הבולם השבור. תברר לנו איך - בדיוק - הוא היה מוגבה.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
לא יודע להגיד, אבל הרכב משמש ליום יום לכן גם אם הוא מוגבה ההנחה שההגבהה היא קיט סטנדרטי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא יודע להגיד, אבל הרכב משמש ליום יום לכן גם אם הוא מוגבה ההנחה שההגבהה היא קיט סטנדרטי.
הפרטים מאד חשובים!
הבולם בתמונה נראה שהוא המקורי. הבולמים המקוריים לא סובלים לאורך זמן הגבהה על ידי ספייסר מסוג כלשהו או קפיץ הגבהה, ואם הרכב משמש בשטח - קריא מגיע לסגירות מהלך באופן קבוע - הרגל הדקה של הבולם קורסת. זה נכון לבולמי קוילאובר עם רגל דקה - למעשה בכל דגמי טויוטה בשנים האחרונות - לנקרוזרים, טנדרים אמריקאיים ועולמיים, FJC וכולי, אותו דבר נכון גם לדגמי ניסאן פת'פיינדר ונבארה, ועוד יצרנים.
בולמי הגבהה יעודיים בקיטים של יצרנים מוכרים הם בעלי מהלך ארוך יותר, כך שהסגירה שלהם מביאה אותם לאורך של המקוריים והם לא נסגרים לפני הפגיעה בבאמפסטופ.
כמובן שבמאפסטופ שלם חשוב גם כן, נפל הבאמפסטופ - זה גם עניין של זמן עד שהרגל הבולם תקרוס.
-
החכמתי, תודה.
ננסה לבדוק יותר לעומק מה מורכב אצלו.
-
קל מאד ולכן מפתה להגביה את הכלים האלו עם ספייסר קטן מעל הקויל-אובר המקורי, או שדוחפים קפיץ הגבהה משומש וחוסכים על בולם. האינטרנט מלא באינסוף "קיטים" של ספייסרים של כמה אינצ'ים שאתה רוצה. אם זה הגבהת פוזה לרכב שיסע בכביש בלבד - זה עובד אחלה. אבל אם נוסעים בשטח - או שמתרסקים הרבה ובמהירות על פסי האטה - עניין של זמן עד שהבולם המקורי קורס כי הוא לא סובל הגבהה של יותר מכמה מ"מ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
סתם מתוך סקרנות, האם בהיילקס ויגו 08 יש את אותה תצורת מתלה מלפנים ?
דניאל
בויגו יש לך את תצורת המתלה הזאת המעודכנת, לא זאת שהיא נושא השרשור. זו תמונה של מתלה קדמי בטנדר ויגו 2008. הרגישות של המערכת הזאת היא כאמור, להגבהה לא נכונה על ידי ספייסר או קפיץ על גבי בולם מקורי.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...4&d=1455528266
-
שתי האגורות שלי (הסבר שקיבלתי, לא מניסיון אישי)
בבולגוינט המקורי קיימת מגרעת כפולה על הכדור שלא קיימת בתחליפי הסיני. כאשר השחיקה עוברת את המגרעת הראשונה נוצר שינוי בזוית ההיגוי שגורם לקושי להגה לחזור עצמאית למרכז וזו אינדיקציה להחלפת הבולגוינט.
-
אין אפשרות לייצר סוג של גובל שלא יאפשר לתפוח להישלף לגמרי?
-
חשבתי על אינדיקציה עם לשונית מפח דק, שכשהמרחק בין הזרוע לנאקל קטן מדי, היא מתחילה להתעקם.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אין אפשרות לייצר סוג של גובל שלא יאפשר לתפוח להישלף לגמרי?
אני חשבתי על להחליף את הנאקל(וכל מה שקשור) לדגם ה"חדש"...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני חשבתי על להחליף את הנאקל(וכל מה שקשור) לדגם ה"חדש"...
אין מצב. כל מערכת המתלים הקדמית (וההינע, וההיגוי...) שונה.
-
אני עוקב אחר השרשור המוזר הזה, ונהנה מכל רגע.
כמות ההסטריה והאמוציות שבול גוינט אחד יכול לספק היא די מדהימה, והאמת משעשעת.
פרופורציות רבותי פרופורציות...
לכמה רכבים הבולגוינט התפרק? נגזים אם נגיד מקרים בודדים.
כול כך הרבה מהומה על לא מאומה ! סערה בכוס תה.
היצרן כתב את ההנחיות לבדיקה וטיפול, והם ברורות. עוקבים אחריהם ואין בעיות.
הפראדו היה אצלי שנה וחצי. כאשר קניתי אותו היה חופש מוגזם בבול גוינט (בקצה סקלת הטולרנס)
החלפתי אותו למקורי.
אחרי שנה וחצי הוא לא הגיע אפילו לחצי מהטולרנס. והרכב היה מוגבה 3 אינץ.
כלומר גם עם הגבהה בול גוינט כזה יחזיק כשלוש או ארבע שנים.
ואני נסעתי במקומות קשים בשטח ולא רק על הכביש.
פעם בשלוש או ארבע שנים להחליף יזום שני בול גוינטים (כ 1100 שח) ועבודה של חצי שעה.
באמת לא נראה סיפור מוגזם.
קצת פרופורציות רבותי.. מספיק עם ההסטריה.
-
אני חושב שאתה טועה... אני מכיר אישית 3 רכבים שזה קרה להם, חוץ מאחד שרק נקנה והיה לפני יישור קו אז לא "נחשיב" אותו...
הבעיה שיש עוד הרבה רק המקרים לא מפורסמים ברשתות בגלל כל מיני אנטרסים של שמירת ערך וכו'...
תפוח מקורי כזה להבנתי עולה סביב ה 450 ₪ לא כולל עבודה, לרכב בן 15 זה לא זול בכלל, אז נכון שפעם בשנתיים זה סביר, אבל בגלל שהמודעות עלתה אצל חלק מהבעלים ופוטנציאל הנזק שיכול להיגרם אז בודקים ומחליפים הרבה לפני, בהשוואה לרכבים אחרים שגם שם תפוח כזה מחזיק את אותו זמן וחלק מקורי עולה חצי מחיר אם לא פחות, זה צריך להיכנס למשוואה של אחזקת הרכב.
-
אם אתה צריך להחליף כל שנה תפוח מקורי אתה ממש לא בנורמה.
או שאתה עושה הרבה שטח קשה, או שמשהו בגאומטריה לא תקין.
הרבה מקרים שלא מפורסמים זה טוב בתור סיסמה, אבל לא מוכיח סטטסטיקה.
כמו כן הרכב אולי בן 15 אבל חלקי החילוף הם חדשים ומן הסתם יקרים.
זה שרכב הוא בן 15 לא הופך אותו לזול לאחזקה, רק זול לקניה.
באופן כללי אני יכול להגיד שהמונע של פראדו 3 ליטר הוא מורכב ומסובך.
יש בו הרבה מכלולים יקרים מאוד.
טורבו עם גאומטריה משתנה. מזרקים אלקטרונים משאבת הזרקה אלקטרונית ועוד.
כל אלו עולים הרבה מאוד כסף, אם הם צריכים תיקון או החלפה.
רכב בן 15 עם 300 אלף קילומטר ויותר, סיכויים סברים שאחד המכלולים ידפק בשנתים שלוש הקרובות.
אפילו שזה טויוטה...
אבל בגלל זה אתה קונה בעשרות אלפי שקלים רכב שכחדש עלה מאות אלפי שקלים.
אתה לוקח הימור מחושב שתוכל עוד להפיק תועלת ממנו עד שמשהו ידפק ואז זה יעלה הרבה לתיקון.
זה כולל גם בול גוינט שצריך להחליף כל כמה שנים.
-
אנחנו חבורה שמטיילת הרבה, ואני לא מדבר על טיול של יומיים פעמיים בשנה, חלק מהטיולים כוללים עבירות בינונית+, החלפות התפוחים מתבצעות כחלק מתחזוקה ולא תמיד בגלל בלאי, אם יש ספק אין ספק, ורכב שמטייל הרבה ונוסע גם יום יום אין מצב שתפוח יישאר במצב חדש או במצב טוב לזמן ארוך.
הגאומטריה לדעתי בגדר התקין ומה שמקובל, הגבהה בסיסית עם קיטים ייעודיים, לא קומבינות.
גם ברכבים בני אותו גיל אתה יכול לראות שמחירי החלפים המקוריים יורדים עם השנים, תפוח הגה בטרופר לדוגמה היה עולה 500 ₪ בעבר הרחוק, היום עולה רבע, בעבר חברים היו מעדיפים לקנות חליפי בגלל המחיר אבל היום אין סיבה לא לשים מקורי, אולי בטויוטה מחיר התפוח היה יותר יקר במקור ועכשיו המחיר יחסית זול יותר אבל כנראה לא מספיק.
מנוע טויוטה לא שונה ממנוע אחר שעובד על מזרקים חשמליים כמו טרופר(שאפילו יותר מורכב ועובד גם על לחץ שמן) טארקן וכו', כל זה לא מונע מהם להיות זולים יותר מטויוטה בין היתר בגלל גיל הרכב לדעתי, המחיר של טויוטה יותר יקר מכולם כנראה, גם בגלל שזה טויוטה.
אתה קונה רכב כזה שבעבר עלה מאות אלפים וכרגע עולה הרבה פחות(שוב, לא טויוטה כי כנראה שם יש איזה יפני שמגיש לך קפה כשאתה עולה לאוטו אז המחיר על קופסת פח בת 15 יותר יקר מהאחרים) כי אתה מצפה שגם האחזקה תהיה בהתאם ולא כמו רכב בן שנתיים שלוש, אין מה לעשות מי שרוצה טויוטה משלם בין היתר ובעיקר על השם, אבל לא בטוח שמקבל יותר ואולי אפילו הפוך.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
^ נהיה כאן ג'יפטריפ.
וואלה,
ונדב ימונה רשמית לנתן שניר של גיפולוג..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
וואלה,
ונדב ימונה רשמית לנתן שניר של גיפולוג..
זה שם שהעלת מהאוב....[emoji23]
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
-
הוא חי וקיים ובועט. שם בצהוב.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הוא חי וקיים ובועט. שם בצהוב.
מה זה הצהוב? [emoji23]
-
פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
מי זה נתן שניר???
מישהו שלפחות לפני כמה שנים, כתב כמו נדב, ונוסע בהיילקס.
-
נתן שניר זה מישהו עם רפלקס מותנה על טויוטה וגיל קאר או איך שנקרא המתקין הרישמי שלהם...
פותח עליהם ג׳ורה רק כשמישהו כותב טויוטה...
דורון, אתה רציני שהוא נוסע בטויוטה?!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מישהו שלפחות לפני כמה שנים, כתב כמו נדב, ונוסע בהיילקס.
אתם יכולים להירגע, לטויוטה אני לא יחזור.
כתב כמוני מה? שהמותג הוא לא מה שכולם חושבים?
אתם מוכנים לשכב על פסי הרכבת בשביל מה? ערמת ברזלים שצריך לטפל בו ולא משנה איזה מותג זה.
איך כתב דורון עכשיו בשרשור בפורום איסוזו, יש "באג", כשתפנימו שאין דבר כזה רכב מושלם, והתפוח הזה רחוק מלהיות מושלם כמו גם הציריות, מסרק ההגה, האקס(עשוי מזכוכית)קידמי ועוד, יהיה לכם הרבה יותר קל, אל תיקחו את זה ריגשי וקשה.
לכל רכב נקודות החולשה שלו.
-
מה הדחיפות שיש לך לכתוב את הגיגיך עם הערות מיותרות שלא תורמות לדיוק מקצועי ואיכותי?
לנדקרוזר מ 2004 ייסחר בקרוב ל 100,000 שקל, יימכר תוך ימים, ויתגמל את הרוכש שלו באיכות גבוהה, עבירות גבוהה משל הטרופר שלך, והוא גם יכנס למוסך בדיוק אחת לשנה לטיפול תקופתי.
טרופר מאותה שנה עם חצי מהק"מ ייסחר ב 25,000 שקלים וגם זה אחרי שיתייבש שבועות וחודשים במודעות השונות.
כולם אהבלים ואתה חכם. מצאת את הדרך לדפוק את השיטה. בכיף. תהנה.
העיקר שתטייל ותהנה בשטח ולא במוסך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
מה הדחיפות שיש לך לכתוב את הגיגיך עם הערות מיותרות שלא תורמות לדיוק מקצועי ואיכותי?
לנדקרוזר מ 2004 ייסחר בקרוב ל 100,000 שקל, יימכר תוך ימים, ויתגמל את הרוכש שלו באיכות גבוהה, עבירות גבוהה משל הטרופר שלך, והוא גם יכנס למוסך בדיוק אחת לשנה לטיפול תקופתי.
טרופר מאותה שנה עם חצי מהק"מ ייסחר ב 25,000 שקלים וגם זה אחרי שיתייבש שבועות וחודשים במודעות השונות.
כולם אהבלים ואתה חכם. מצאת את הדרך לדפוק את השיטה. בכיף. תהנה.
העיקר שתטייל ותהנה בשטח ולא במוסך.
חמוד תלמד לקרוא, מה כתוב בחתימה?
אין לי טרופר כבר שנה.
תהנה עם הטויוטות שלך, רכב פצצה שלא רואה אף אחד ממטר.
-
אה. הבנתי(שלחו לי לינק לדוגמא...).
אז מי שמצביע על המלך העירום הוא קוקיה, כן?
במיוחד אם יש/היה לו מוצר של המלך ואפילו בדק ברשת אם זה רק אצלו או יש עוד בעיות..
-
היה דווקא דיון מעניין.
מוזר, אבל מעניין.
אל תקלקלו.
ואחרי עיון חוזר בתכנון המתלה של הפראדו, אני חוזר למה שכתבתי קודם. עכשיו אני די בטוח שזו התשובה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
זה כולל גם בול גוינט שצריך להחליף כל כמה שנים.
הסיפור עם הבולגוינט הוא דוגמא עסיסית שממחישה מצוין את האין איכות של טויוטה ואני מניח שלהרבה חובבי טויוטה יהיה קשה לשמוע עובדות אלו. יצרן שמתיימר לייצר רכב שטח איכותי ומחזיק אלפי מהנדסים ותיאוריות ומתודולוגיות איכות מפה ועד הירח לא היה אמור לייצר מתלה קדמי בתצורה הזאת שעובדתית עלולה לגרום לקטסטרופה.
מצד שני, אם היה ברשותי פראדו לא הייתי נלחץ יתר על המידה כי מדובר בבעיה ממוקדת ותשומת לב וטיפול מקדים יכולים להקטין למינימום את הסיכוי לכשל. פרקטית הייתי לומד לבצע את הבדיקה עליה ממליץ היצרן, מבצע אותה בתדירות גבוהה (נגיד פעמיים בשנה) מחזיק ברכב בולגוינט נוסף ואת כל כלי העבודה הנדרשים להחלפת הבוגוינט בשטח.
נראה לי שקבוצה של בעלי פראדו בליווי מהנדס רכב רציני ועו"ד אסרטיבי יכולים לסדוק משהו המעטפת הקשוחה של טויוטה אפילו בכיוון של תביעה ייצוגית כלל עולמית...העולם קטן והמידע נגיש....ויש הרבה מידע וסיפורים עסיסיים על הבולגוינט בפראדו.
-