שיכנעת / שיכנעתם.
למכירה לנדקרוזר 2003 ארוך. מחירון לא יודע. קחו אותו ממני ב 30,000 שקל. אפשר פחות. לחוץ להיפטר מהנבלה.
Printable View
שיכנעת / שיכנעתם.
למכירה לנדקרוזר 2003 ארוך. מחירון לא יודע. קחו אותו ממני ב 30,000 שקל. אפשר פחות. לחוץ להיפטר מהנבלה.
לאן להעביר את הכסף?
במחיר כזה, זה שווה לא?
- - - Updated - - -
אפשר החלפה, תמורת ריינג' 2002.. מנוע צריך ראשים?
מוכן להוסיף משהו, אם צריך.
לא נעים לקחת כסף מחברים, בטח כשלא מגיע. נסגור על 25.0? בכל זאת...ריינג'. זה לא הולך ברגל.
זה נכון לדגמים שהזכרת... ודי בצדק, לדעתי.
ה 4RUNNER הוא, למעשה, הטוב בקטגוריה שלו ונותן המון (שאחרים בכלל לא נותנים) - תזכור שפה הוא נחשב רכב שטח ולא קרוס-אובר... אפילו זכה במשהו "הכי טוב" באיזה מגזין 4X4.
לטוקומה (זה לא היילקס/ויגו?) אין ממש מתחרים בקטגוריה/גודל שלו - נדמה לי שפורד חושבים להתחיל להביא את הרנג'ר מאסיה...
וה-80/100 הם הישנים הטובים שיש בהם יותר ברזל מאלקטרוניקה, אם אני לא טועה.
גם הסקויה עולה המון ואת הקורולה יש להשיג בדגמי "ספורט" שעולים יותר...
אבל כבר ממש לא מתייחסים אליהם כאל "לא רואים מוסך"...אולי בגלל שמייצרים אותם בארה"ב???.
ואת דגמי הפראדו/90/120 (והם ממש לא כמו ה-80/100) אין בכלל - הייתי מצפה, לאור "השם" של הדגמים, שהם יהיו להיט. הרי האמרקאים מעריכים מה שהם משלמים עבורו..
הדבר היחיד שדומה לדגמים האלה, שיואב כ"כ מעריך, הוא ה-FJ הזה, שהוא לא יותר מדגם של איזה דור של פראדו, בתחפושת מצחיקה - ולו יש דווקא שוק שיפורים גדול.
אפילו הופיע (בהצלחה) בפרק של טופ-גיר אמריקאי.
יואב.
אתה לא לומד כלום מהאתר/אינטרנט - עם ריינג' דווקא הולכים ברגל.. הרבה :(.
זו היתה הרמה להנחתה. לרגע לא חשבתי שתפספס אותה.
אופסס שכחתי, הטרנספר האגדי של הקרוזר ומחירו בזהב מה שמביא לכך ש 50% מהפראדו שונמכו ל 2*4 בנסיעת כביש :)
דורון,
זה נשמע לי קצת מוזר , אנחנו לא מדברים על אמינות של רכב חדש אלא של רכב משומש, לומר שבחינת האמינות מתחילה לאחר השקעה של עשרות אלפי שקלים קצת פוגמת בהגדרת האמינות לדעתי.
כשמכרתי את הקינג יצא לי לדבר על אמינות טויוטה לעומת קינג עם אחד המכונאים המוערכים מאיזור המרכז , אחד שמטפל גם בטיוטות ופג׳רואים, הוא אמר בדיוק את מה שאני טוען (כמו רבים נוספים כאן בשרשור) לכולם יש בעיות כאלו ואחרות לאורך השנים, בכולם יש גומיות שמתייבשות, צלבים שמתבלים וכו׳
המוסכים של טויוטה לא פושטים רגל וגם אלו של מיצובישי לא (וכמובן גם האחרים).
זה שטויוטה נחשבת לאמינה לא יעזור למי שבדיוק צריך להחליף מזרקים כמו שלי לא עזרה האמינות היפנית כשהייתי צריך לשפץ גיר...
לא.
רכבים שונים לגמרי.
שלדה שונה, מנועים שונים, מתלים שונים.
הטקומה היא MD במפרט ביחס להיילקס.
ב-EXPEDITIONPORTAL היה שרשור על ההבדלים בין טקומה להיילקס.
אחד המגיבים, אמריקאי בחור שעובד בשאר העולם משווה את הטקומה שלו להיילקס.
התובנות שלו הן שהיילקס בנוי לשרוד מדינות עולם שלישי עם תחזוקה מינימלית, ומעט פינוק לנהג, ובטקומה הדגש הוא על איכות חיים בקבינה ע"ח עמידות (משקל העמסה של טקומה נמוך ב-400ק"ג ביחס להיילקס).
מבחינתם ההיילקס הוא HD ביחס לטקומה.
אמנם הרכב אצלי מעל 10 שנים, אבל התחלתי לתעד את האחזקה בשנתיים האחרונות.
כל שקל נכנס לחישוב.
רכב עם 620K ק"מ.
בחישוב של כלל הכסף שהוצאתי על אחזקה, כולל חישוב יחסי של צמיגים, האחזקה של הגמל עלתה לי עד עכשיו בממוצע, 20 אגורות לק"מ.
בתקופה הזו הרכב עבר כ-47K ק"מ.
בלי הצמיגים, זה 16.5 אג' לק"מ.
הוא דווקא טוען שמרגע שעבר לטפל לבד פחתו התקלות המכניות שקשורות בהרכבה והתפרקות מכלולים, כי הוא הקפיד יתרה לסגור ולחזק מה שצריך.
הרכב כנראה מגיע מהמפעל במצב גרוע.
מעל 15 שנה שמטיילים איתנו בקבוצה בקביעות דיפנדרים, ודיסקו על גלגוליו.
הם תמיד היו המקור להפתעות מכניות משעשעות יותר ופחות.
דורון, מעקב על פני שנתיים ו47 אלף ק״מ הוא לא מספיק. לא מספר את כל הסיפור.
לכל רכב יש ״מחזור חיים״, זהו הזמן והקילומטרז׳ שמחליפים ברכב הכל.
אם, למשל, מחזור החיים של הרכב שלך הוא 500k ק״מ, אז כנראה ש(עד) לפני ארבע שנים, בעצם החלפת את כל הרכב ולמעשה הכל חדש.
למה מוזר?
כשמו כן הוא- רכב אספנות רקוב (ויסלח לי בעל הרכב..) שנתנו לו חיים חדשים.
זה אומר שכל מכלול נפתח ושופץ, ועכשיו תקופת הרצה שהמכלולים החדשים/מחודשים יכירו אחד את השני ויהפכו למכונה אחת.
זה שונה רק במעט מהרצה של רכב חדש, שונה כי בכל זאת זה רכב שעבד והרבה לפני שהחליטו לשפץ אותו.
ב-1993, קנינו היילקס בקבוצה הראשונה שנחתה בארץ, הרכב עבד בפרך בשדות, ונמכר אחרי 3 שנים ו-350K ק"מ בערך (מחירון..)
הרכב עבד לעיתים כתחליף לטרקטור, מתוך עצלנות לחזור להביא טרקטור, משקלים לא הגיוניים בעליל, ונהגים זבי חוטם ע"ב יומיומי.
קיבל תחזוקה שוטפת לפי הספר.
אבל, כמה שתתחזק, בסוף, להעביד בפרך מכונה כ"כ קשה בזמן כ"כ קצר גורר השלכות, והרכב היה במצב די רע כשנמכר.
זה רכב, שאחרי זה מגיע למישהו, שאולי חושב שהוא קנה את ה"אגדה", ובפועל קיבל פרד עייף ומרוט.
אז אח"כ הוא יתחיל להגיד טויוטה חרא בלהבלהלבלה..
וכמה כסף שהוא ישפוך עליו, הוא לא באמת יכול לסדר הכל במצב כזה.
העניין הוא, שכמה רכבים אחרים היו מצליחים בכלל להגיע לשלב המכירה אחרי שימוש כזה?
אם זה ימשיך ככה מחירון הטויוטה יתרסק.
אני מציע לפתוח שרשור על צמודי קרקע בגוש דן.
אולי תצליחו יותר מכחלון [emoji12]
ההתייחסות של האמריקאי הייתה לויגו.
דורון, מבלי לזלזל במה שאתה אומר, שיכול להיות מדויק ויכוח להיות רחוק מהמציאות, בלי תיעוד אמין זה רק סיפור.
מהכרותי הוירטואלית איתך אני נוטה להאמין לו. היילקס אטמוספרי שננהג ותוחזק נכון במשך הרבה שנים, יכול להיות אמין להפליא וזול לאחזקה.
אני מניח שהעלות שציינת לא כוללת ביטוחים, טסטים, ירידת ערך, דלק, שטיפה ועץ ריח.
כשלוקחים בחשבון הכל, מגיעים לשקל עד שקל וחצי לק״מ במקרה הסביר ומעל שני שקל לק״מ במקרה היקר.
פעם היתה פרסומת -
״לפני שהיה שטח היה ג'יפ״
על אותו משקל -
פעם...לפני שהיה מוסך היתה טויוטה
היום אין רכב שלא רואה מוסך כולל טעיוטה
את המוניטין של טויוטה אפשר לייחס למדיניות שמרנית וקפדנית הנוגעת למספר דגמים מצומצם ביותר - מותגי לווין עם צביון וזהות ברורים
כל יתר הדגמים הם תולדה של החלטות שגויות בכל הרמות כולל לחצים כלכליים שמובילים למוצר בינוני
לא יודע איך ישרדו דגמי השטח של היום בעוד חמש או עשר שנים אבל דגמים בני חמש או עשר מדברים שטח שוטף
כולם מראים סימני עייפות ובלאי וחלק מהכיף זה ללטף אותם ועצב אותם בדמותנו - גם אם הם לא מושלמים
ובינינו - מי מושלם?
2006 TLC 100 IL
בוזי,
אני נוטה להיות די מדויק, ככל האפשר.
רשמתי במפורש ״אחזקה״, לא שום דבר אחר.
מה שלא נכלל, ובמחשבה שנייה לאחרים הוא אולי יותר רלוונטי, הוא שזו עלות אחזקה עצמית, עם מעט מאד מעורבות מוסך.
ומצד שלישי, הגמל מאד פשוט לאחזקה עצמית.
לא עלתה תמונה???
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
קובץ מצורף 106343
ולמי שעדיין לא הבין... הנה:
קובץ מצורף 106344
לא יודע כמה שווה המבחן שלהם(רק תראו מי המתחרים... מסחרי של מרצדס וה-G וריינג'.. ) אבל זה גם הכתיר את ה-4ראנר בשנה שעברה..
הכל מפה:
קובץ מצורף 106345
דרך אגב.
בירחון אחר, לא זוכר את שמו.. אחד המוכרים, המתחרים על תואר "ה"4X4 של 2016 היו גראנד צ'ירוקי ושני דגמים של ריינג' ספורט (בנזין מוגדש ודיזל). הזוכה היה הריינג' בנזין.
נראה לי שהכתרת ה"אלופים" האלה, דומה מאוד להכתרת אלופי האמינות.. אין ממש קריטריונים אמיתיים וברי השוואה בין המתחרים... וגם המסקנות די הזויות - רק תראו את התוצאות בסגמנטים השונים...במיוחד ב- RIDE & DRIVE...