תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
" המסר צריך להיות, זבל שלך=אחריות שלך"
+1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בורות מתאימים לערבות אוסטרליה, בקצת שטח שנשאר בארץ, אלפי בורות זה לא פתרון.
קופסת שקיות סנדוויץ', ופשוט תאספו.
החלק השני של החפירה הוא כיסוי.
חפירה לא מתאימה באזור סלעי, אבל אפשר להתאים פתרון לאזור.
או לחזור לאסכולה הצבאית של ימי לבנון, ״מנשא חרא״..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הפתרון הכי נכון בכל הנושאים הוא חינוך.
אבל לחינוך יש בעיה אחת גדולה - הוא דורש השקעה מרובה ולוקח המון זמן עד שרואים תוצאות.
אף פוליטיקאי או פקיד בכיר לא אוהב להשקיע במשהו במשך שנים, ואז לסיים את תפקידו ולפנות את מקומו - ולראות בעיניים כלות איך מחליפו קוצר את הפירות ואת התהילה.
ולכן נדרש פתרון מיידי. ואז אין ברירה אלא לאכוף.
אכיפה זה הפתרון שהרשויות מאוד אוהבות כי הוא דורש השקעה מינימלית ומניב הכנסות רבות.
הרשויות כל כך מאוהבות באכיפה, שהן הפכו אותה מאמצעי למטרה בפני עצמה. למדיניות.
האמת אני יכול לחיות בשלום עם פתרון מיידי של אכיפה ואפילו אכיפה מוגברת על המזבלים ועל פורעי החוק. אבל הבעיה היא שגם בפתרון הזה (שגם הוא דורש משאבים ומאמץ- כוח אדם, הכשרת כוח האדם, רכבים וכיוצ"ב) הרשויות לא משקיעות אלא בוחרות בפתרון הכי קל של ענישה קולקטיבית - סוגרים את השטח וזהו!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מחזיקמים הטיעון שלך לגבי מטיילים בעייתיים.
על המשקל הזה, המשטרה הייתה סוגרת לכולם כבישים ציבוריים כי יש עברייני תנועה/מהירות.
יש עבריינות?
תטפלו בה.
תשקיעו בחינוך.
סגירת שטחים מחריפה משמעותית את הלחץ במקומות שזמינים, ואז התופעה מחריפה באותם מקומות ומשתמשים בזה בתור תרוץ לסגור עוד יותר.
הם שותפים בעלי משקל משמעותי בבעיה, למעשה מקצינים אותה, ומשתמשים בתוצאה להחמיר את הסגירה.
זו לא בדיוק עבריינות, אלא יותר נכון זרקנות. רק בא להראות אספקט נוסף של הבעיה.
בסוף כפי שחוזר ונאמר כאן- לחץ יתר של מטיילים יחד עם תרבות שצריכה עוד חינוך. זו הבעיה
לא!
זאת עבריינות. ואם הנורמה היתה להתייחס לזה כאל עבריינות, אז החינוך היה, אולי, משהו בר השגה.
קראתי את כול התגובות
הנושא העיקרי של האכיפה שצריכה להיות מוגברת
וזה חלק גדול מהחינוך ברורה ומובנת
אולם כול ההתיחסות לרט"ג כגוף היא מוטעת לדעתי
כול חברה עסקית או כול אגודה או אפילו מדינה נראת בדיוק
כמו מי שמנהל אותה המנכ"ל/מנהל / ראש ממשלה
הוא הדמות שמובילה את רוח החברה והוא הקובע
את סדר העדיפויות שלה לדעתי הבעיה היא במנכ"ל שהחליט שמדיניות הסגירה
היא העדיפה בעיניו.
מחר יגיע אחד ממכם להיות מנכ"ל הרט"ג אני בטוח שהוא יבחן וימצא כי ניתן לפתוח שטחים רבים
לראות אייך מרווחים מספיק כסף כדי לקיים את האירגון וגם לתת לנו לטייל .
לאחר כול העמסה הזו
לדעתי צריך לנסות להפגש עם המנכ"ל ולנסות להגיע איתו לסיכומים
לגבי שינוי המגמה שבא הוא עובד היום .
לחילופין להגיע למי שממנה את המנכ"ל ולנסות דרכו להשפיע על התהליך
אני לא השתכנעתי שהטבע הוא המניע העיקרי.
מדובר ברשות שמעוניינת להגדיל את סמכויותיה והכנסתה הכספית ותוך כך להציג מראית עין של נחיצות וצורך בהגדלה.
עיין ערך הנסיעה בחופים.
חוק שנולד לצורך שמירה על מתרחצים שלא ידרסו אותם ואומץ לצרכי אכיפה עי הרשות.
חופים שלמים מטונפים ברמות על והם אפילו לא מפנים תקציבים לניקיון או פועלים מול הרשויות המקומיות על מנת שהצבים, חיה שהם מעונינים לכאורה לשמר, לא ימותו מהפסולת.
יש עוד דוגמאות נוספות שמראות שהפעילות מתרכזת איפה שיש כסף ולא איפה שהטבע חשוב.
אני לא מרגיש שהם עוזרים לי להנות מהטבע ולשמר אותו אלא מחפשים תהילה וכסף קל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זבל תמיד היה ותמיד יהיה, וזה רק הולך ומחמיר. במיוחד עכשיו בזמן קורונה שכולם מחפשים איפה להעביר את הזמן והחופש.
המחסור בפחים גדולים מורגש, מה רע בפחים טמונים בכל כניסה לאתר כלשהו, נחל/מסלול/מעיין/חניון לילה שהוא קרוב לכביש(לא מדבר על אמצע המדבר), למקם אותם קרוב לכביש ככה שתהיה גישה למשאית זבל לרוקן אותם? יש כבר מקומות לדוגמה שיש כאלה וזה כן עובד. זה לא מספיק וצריך שיהיו בכל נקודת גישה.
ראיתי המון פעמים מטיילים שמשאירים זבל כי אין להם איפה לזרוק אותו(בכמה פעמים אפילו לקחתי איתי את הזבל שלהם), ומה עכשיו הם יסחבו אותו כל הדרך איתם? שים להם פח שיחסית קרוב ואז אין תירוצים ואפשר ורצוי לאכוף את הזיבול הזה.
נדב, אתה מחפש בהיגיון כיצד לפתור את בעית הזבל.
הרשויות מחפשות איך להגדיל אכיפה והכנסות.
אם היו מחפשים לפתור את בעית הזבל לא היה זבל ממזמן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתם מתעסקים יותר מדי בזבל.
הבעיה שרוב הסגירות של הצירים לא קשורות לזבל
( ואין לי מושג למה הם קשורות..)
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הסיבה הרשמית לסגירת צירים "שמירה על ערכי הטבע" הן מבחינת הרס התשתית והן מבחינת הזבל שמושאר שם.
אבל כמו שאמרתי, סגירת צירים/ שטחים היא הפתרון הקל במקום חינוך, הברה ואכיפה על פורעי החוק.
הרט"ג מתמודדת עם בעיה מורכבת ומאתגרת. ישראל מדינה קטנה מאוד עם צפיפות אוכלוסין גדולה שגדלה במהירות. בנוסף, המנטליות וצורת החשיבה האנוכית והתועלתנית של דור ה Y וה Z , מחייבת שמירה ואכיפה אחרת מצבנו יהיה בדיוק כמו מדינות ערב בהן לא ניתן לראות ולשמוע ציפור מצייצת.
ממה שאני מכיר לדעתי המנכ"ל הנוכחי הפך את הרט"ג לגוף יותר שיפוטי ופחות ערכי בהקשר של הטבע. הוא קלט יותר עו"ד לרט"ג יותר מכל אלו שקדמו לו ביחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
הסיבה הרשמית לסגירת צירים "שמירה על ערכי הטבע" הן מבחינת הרס התשתית והן מבחינת הזבל שמושאר שם.
אבל כמו שאמרתי, סגירת צירים/ שטחים היא הפתרון הקל במקום חינוך, הברה ואכיפה על פורעי החוק.
אתה צודק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
זבל תמיד היה ותמיד יהיה, וזה רק הולך ומחמיר. במיוחד עכשיו בזמן קורונה שכולם מחפשים איפה להעביר את הזמן והחופש.
המחסור בפחים גדולים מורגש, מה רע בפחים טמונים בכל כניסה לאתר כלשהו, נחל/מסלול/מעיין/חניון לילה שהוא קרוב לכביש(לא מדבר על אמצע המדבר), למקם אותם קרוב לכביש ככה שתהיה גישה למשאית זבל לרוקן אותם? יש כבר מקומות לדוגמה שיש כאלה וזה כן עובד. זה לא מספיק וצריך שיהיו בכל נקודת גישה.
.
בחול יש פחים טמונים בחניונים.
באפריקה, בחניונים מוסדרים(גם בלי תשלום), באמצע שומקום יש פחים טמונים.
לפעמים גם שירותים יבשים.
אבל זה מצריך פינוי.. ואולי מישהו חושב שזה לא מתפקידו לדאוג לזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בחול יש פחים טמונים בחניונים.
באפריקה, בחניונים מוסדרים(גם בלי תשלום), באמצע שומקום יש פחים טמונים.
לפעמים גם שירותים יבשים.
אבל זה מצריך פינוי.. ואולי מישהו חושב שזה לא מתפקידו לדאוג לזה?
אני תוהה, סוג של הרהור....
דווקא עכשיו בזמן משבר בריאותי וכלכלי עולמי, עם מאות אלפי מובטלים שחלקם מוכנים לעבוד בכל דבר, העיקר להביא משכורת הביתה - אולי דבר כזה היה יכול לתת סוג של מענה?....
לא שאני צופה התנפלות על תפקיד פינוי הפחים מחניונים מצד מבקשי עבודה בעלי תואר ומקצוע שהשקיעו בו ולמדו ועד כה התפרנסו ממנו עד פרוץ הקורונה, והבעיה העיקרית שלהם נעוצה סה"כ בקצת אגו שצברו עם השנים (ואולי בצדק) שמונע מהם לעסוק בעבודה שחורה ומסריחה עם תדמית שלילית?..... אבל היי, להיות מלקט בסופר/מחסנאי/שליח על קטנוע בחום הזה - זה יותר טוב?.....
אפשר לנסות. לא?...... אולי זה היה יכול להיות צעד נכון ומתבקש מבחינת המשק, טוב לסביבה ולטבע, וגם מועיל תדמיתית לרט"ג?.... כן, צריך רק תקציב לזה....
אבל כאן זה ישראל. הכי קל וזול לסגור וזהו.
אני מאמין שגם אם יהיו פחים, אנשים ישאירו את הזבל שלהם בדיוק איפה שיישבו.
אני גם לא צריך להאמין, זה קורה בכל חורשה וחניון שיש בהם מכולת איסוף אשפה. לצפות מאנשים שילכו עם השקית זבל 50 מטר עד הפח? הגזמתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני גם לא צריך להאמין, זה קורה בכל חורשה וחניון שיש בהם מכולת איסוף אשפה. לצפות מאנשים שילכו עם השקית זבל 50 מטר עד הפח? הגזמתם.
לא בטוח.
אני מכיר 2 מקומות בים המלח שהמטיילים אוספים את הזבל מהחוף אבל זורקים בחניה כי אין שם פח.
בחניה של חוף מצוקי דרגות כל השנים היה פח גדול. מאז שלקחו יש תמיד ערמות של זבל במקום שפעם היה פח. כנל בחניה של עין קדם.
המטיילים אוספים איתם חלק מהזבל אבל לא מכניסים למכוניות..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
הרט"ג מתמודדת עם בעיה מורכבת ומאתגרת. ישראל מדינה קטנה מאוד עם צפיפות אוכלוסין גדולה שגדלה במהירות. בנוסף, המנטליות וצורת החשיבה האנוכית והתועלתנית של דור ה Y וה Z , מחייבת שמירה ואכיפה אחרת מצבנו יהיה בדיוק כמו מדינות ערב בהן לא ניתן לראות ולשמוע ציפור מצייצת.
ממה שאני מכיר לדעתי המנכ"ל הנוכחי הפך את הרט"ג לגוף יותר שיפוטי ופחות ערכי בהקשר של הטבע. הוא קלט יותר עו"ד לרט"ג יותר מכל אלו שקדמו לו ביחד.
בסוגיה הספציפית הזו,
מי שהובילה לכך היא מערכת המשפט אשר מוצאת את הרשות הרלוונטית (רט"ג / קק"ל / רשות מקומית) אשמה בכל תאונה שמתרחשת בשטחה, לרוב ללא הגיון / ייחוס אחריות למטייל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני רוצה להאמין שלא. אם יש פח אשפה אז הזבל לפח.
ואם כבר, בימים שבהם יש בכל מקום וכל חור מצלמות אבטחה מה הבעיה להתקין כאלה בחניון בשביל אכיפה כזאת?
שוב, שילוט ואכיפה. אבל קודם צריך שיהיה פח, ולפני זה גם מי שידאג לרוקן אותו, ולפני זה תקציב לכל הנ"ל...
יש אוכלוסיות שבדנא שלהם לא קיים הגן של איסוף הזבל, אתמול עין אורחה בכניסה מוצבת צפרדע, בפנים שקיות מלאות בכל טוב מחכות למשיח.לא מצדיק שום סגירה של מסלולי ואתרי טבע , אבל יש קצת הבנה למראה הזועמה שרואים בכל האתרים שנגישים לאוכלוסיה חסרת הגן.