עוד פספוסון - 27 ולא 17..אבל מי סופר ;)
Printable View
SUVים לרבות קורנדו, כשהם משופרים (מוגבהים, נעולים, צמיגי 31) יעברו את רוב המסלולים שציינת, אבל הם לא אוהבים את זה. בטח שלא מסלולי אוף-פיסט כמו נחל קינה. ג'ימני עם גלגלים קטנים כנ"ל. אין מה לעשות, ג'יפ אמיתי עם שני סרנים חיים וצמיג 31 ומעלה זה מה שצריך, אתה יודע על מה אתה חולם - אבל אתה צריך למצוא את הפשרה.
תחפש ג'יפ אספנות או קרוב לכך. מה שתחסוך על הביטוח והאגרת רישוי תשקיע בדלק.
אפשרות נוספת, שהיא קשה אך עם זאת אולי הפתרון הטוב ביותר, היא שתמשיך לחלום וכשיהיה לך אפשרות לא רק לקנות אלא גם להחזיק אז תעשה את זה. המחירים של הג'יפים והסופות רק ירד.
אני מודע לכך שהם לא אוהבים את זה, אבל אני לא הולך לעשות את זה כל יום...
ואני מתכנן 2 נעילות, בדיוק בשביל הסיבה הזאת - שאני אוכל לעשות הכל לאט ובטוח...בלי יותר מדיי רעש צלצולים ובלאגן.
ואם את נחל קינה הוא לא יצליח - נסתובב. מה שרכב כזה, עם 2 נעילות לא מצליח, אני לא בטוח שאני רוצה לנסות.
רק רוצה לטייל בביטחה ובקלות יחסית..מה כבר ביקשתי.
סליחה, אבל אין קשר בין נעילות לנחל קינה. גם שאתה פשוט צריך גובה..
רכב אספנות זה בונוס קטן במיוחד לאלה שאוהבים לרשום באינטרנט במקום לטייל. רוב רובו הכסף בתחביב הזה הולך על דלק. לפחות כשמדובר על רכבים פשוטים כמו CJ גם סופה, וסמוראי נכנסים לקטגוריה, ורוב הרכבים הישנים והפשוטים (שעוד יש להם חלקי חילוף זמינים). ברכבים "חדישים" אתה עלול ליפול חזק בעניין התחזוקה, כשמדובר על טיפול גדול, חלקי חילוף יקרים, או תקלות מוזרות, שיכולות להיות מאוד יקרות לתיקון ודיאגנוסטיקה.
סיקס וסופה ידניים, יעשו בערך 6 ק"מ לליטר ממוצע לטיול, פלוס מינוס לכאן או לשם.
ההבדל בכסף ליום טיול יכול להסתכם בערך ב100 שקלים בין רכב כזה לבין רכב "חסכוני" ועצלן אחר. ויש סיכוי שההבדל יהיה קטן הרבה יותר. למעשה כבר יצא לי לשלם פחות על הדלק מאשר חברי עם דיזלים, שנאלצו לתדלק בתחנות שאינן נותנות הנחות כלכך טובות, בטיול של שבוע בדרום.
תחליט מה טוב לך. קח בחשבון שלא משנה איזה רכב תקח בסוף, ההוצאות יהיו גבוהות. תבחן את עצמך, אם אתה מסוגל לעמוד בהוצאות.
אני עדיין טוען שאין לך למה להחזיק suv בתור רכב שנוסע פעם בשבועיים.
אני מבין שסיקס\סופה כואב לך על הדלק אבל אין מה לעשות על הנאה משלמים.
ואני חושב שעם מספיק רצון אפשר לבנות גימני כמו שלא נראה בארץ, רכב ברמה גבוהה שלא יבייש אף אחד
טיול אחד לדרום נניח, 600 ק"מ. 1:6 צריכת דלק 6.6 שקל ליטר, יוצא 660 שקלים.
בשנה יש 12 חודשים, בחודש 4 שבועות.
טיפולים ותיקונים לרכב בשנה, בהנחה שהוא גם מטייל, ולא עומד בבית.
סה"כ מחיר הטסט והביטוח, ברכב מיושן (לא אספנות) - 1200 ש"ח טסט + 1700 חובה ( ? ) לשנה, יוצא 2900 ש"ח.
לרכב אספנות זה ביטוח 425 ( ? ) , טסט 187 לחצי שנה ( ? ) . סה"כ 800 שקל לשנה.
ההפרש הוא 2100 שקלים לשנה, בערך 3 טיולים של סופ"ש לדרום.
טיול קל"ב של יום יוצא בערך 200 שקל..
האמת לא כלכך רע. אפשר לעשות 2 טיולים לדרום ועוד כ4 טיולי קל"ב בשנה, בהפרש (2000~ ש"ח).
היום, כשכל טיול הפך להוצאה נכבדה, גם אני קצת השתעשעתי במחשבות על ג'יפ אספנות (CJ או דומה, לא משנה הסוג/דגם כרגע).
לפי החוק, "רכב אספנות לא ישמש לעיסוקו של בעליו" - ובעברית: לא מוכר לצרכי מס. אם אתה עצמאי, לא תוכל לקבל הכרה בחלק מההוצאות, כמו ברכב נורמלי. כל מה שתחסוך בטסט+ביטוח מוזלים, תשלם בריבית דריבית למס הכנסה....
אז לעצמאים - לא ממש כדאי.
ע"ע טרופר.. או פאג'רו או דומים שעלו בדיון- זויות מרכב משחקות כאן הרבה אבל כמו שנטען, אם זה לא ה"לחם" שלך אז זה לא כ"כ משנה.
ערן,
ההשוואה של תדלוק במחיר "מחירון" לא רלוונטית להשוואה לגבי הוצאות כי מחיר הסולר בפועל שונה מאד מהרשמי, אם החברים שלך לא עשו חשבון כמה סולר הם צריכים ובגלל זה תדלקו בשווה ערך זהב א הם יצאו טמבלים- זה לא שהסיקס שלך חסכוני.
דיזל "סביר" צורך בכביש ובשטח כמעט אותו דבר וזה אומר 20%-30% פחות דלק ממך וכשהדלק עולה אותו דבר החשבון בהתאמה, אל תשלה את עצמך (שוב) שהסיקס שלך (או כל צורך בנזין בסד"ג דומה) חסכוני ביחס לכל דיזל כשזה קשור לעלויות דלק.
ערן ארתה צריך לזכור שאני מוגבל לאוטומאט.
סיג'יי או סופה אוטומאטיים עושים באיזור ה1 ל5 מקסימום - לא משנה אתמי תשאל.
אז איך זה יכול לצאת חסכוני יותר בטיול, מרכב דיזל שעושה בערך חצי מזה?
ובקשר לנחל קינה - אז SUV עם צמיגי 31 והגבהה של חמישה ס"מ, יהיה גבוה יותר מג'מיני, לא מסופה אבל מג'מיני כן.
ועכשיו השאלה היא - האם הקורנדו הוא מה שאני מחפש? בהנחה שאני כן אוהב את איך שהוא נראה? (מודה..תמיד אהבתי רכבים "מיוחדים", כאלה שאין להרבה אנשים)
זה כל העניין דורון.
שהדלק כבר לא עולה אותו דבר.
כדי לשלם את אותו מחיר עבור ליטר, אתם צריכים לעשות שמיניות באוויר או סתם להיות מתוכננים היטב - לתדלק רק בתחנות מסוימות שמוכרות סולר בהנחה חריגה (יותר מ-3 שקלים), לעשות כרטיסי תדלוק וכו'.
אתה צודק שג'יפ אוניברסלי (CJ, רנגלר, סופה...) אוטומטי יעשה בערך 5 קילומטרים לליטר בממוצע כללי. SUV דיזל יפאני אוטומטי לא יעשה כפול, אבל אתה כן יכול לבנות על 8. אם נושא הדלק כל כך מטריד אותך, בוא ננסה להפריד בין עובדות לבין פסיכולוגיה - כמה הרכב הזה הולך לסוע? מה הנסיעה היומיומית שלך, הסוף-שבועית הממוצעת, וכמה אתה מתכנן לטייל? ואיפה הנסיעות האלו הולכות להיות, איפה אתה גר? ואם תוכל להזכיר שוב, למה אתה מוגבל לגיר אוטומטי בעצם? זה לא רעיון טוב כשאתה מוגבל בתקציב.
ההערה של ערן לגבי נעילות ונחל קינה נכונה - שם לא הנעילות אלא גודל צמיגים ומרווח/מבנה/זויות מרכב הן הקריטיות. כל הSUV עם מתלים נפרדים נוסעים בקצב איטי יותר במידה מורגשת.
אני נסעתי שם שנים עם הסיקס הנעול, מוגבה והכל, רכב כיפי. השנה נסעתי בנחל לראשונה עם הצ'רוקי - מוגבה, צמיגי 31, אבל לא נעול ולא ממוגן בגרם אחד של ברזל לא מקורי - וזה היה תענוג! הצ'רוקי הוא לא SUV אופייני, ממש לא, יש לו זויות מרכב ומרווחי גחון טובים יותר מאשר ג'יפ CJ או סופה (ערן אתה יכול כמובן להתווכח, אני מדדתי ובדקתי, זכור שבמשך שנתיים עמדו להם אצלי בחניה זה ליד זה), ויש לו יתרון חשוב מאד בסביבה כמו נחל קינה - גיר אוטומטי.
קורנדו, (נעול ממוגן ועם צמיגי 31, זו ההנחה כאן) יעבור, אבל לאט הרבה יותר, עם יותר כיוון חיצוני ותשומת לב - פחות כיף.
הרכב ייסע בשנתיים הראשונות בעיקר כרכב סופי שבוע. קילומטרז'? לא ידוע הסוף אבל בתור התחלה - 4/3 פעמים בסופ"ש יעשה בין רעננה לרמת אביב בערך. וטיולים - לפעמים ליד הבית (בן שמן, חורשן, תל חדיד וכו') ומקווה שפעם בחודש - חודש וחצי, טיול של יומיים דרומה או צפונה, משהו בסגנון נחל צין, סרטבה, מעלה בוקר מצפה רמון וכו'.
אני גר ברמת אביב החל משבוע הבא...
ומוגבל לגיר אוטומאט מבחינת נכות, אני מוגדר נהג שמוגבל לגיר אוטומאט - ואי אפשר לשנות את זה לצערי.
אתם תסלחו לי אבל התפזרתם לגמרי.
שגיא, אתה עובר להתגורר בנחל קינה?
מה השטויות האלה, כן עובר בנחל קינה, לא עובר... כל שבוע אתה בנחל קינה? בוא ונהיה מציאותיים - אתה תיסע לנחל קינה אולי פעם בשנה, וגם זה הרבה, כי יש עוד מקומות יפים חוץ מנחל קינה. כל SUV מוגבה, ממוגן ונעול על צמיגי 31 ומעלה יצליח לטייל שם. לא בטוח שיעבור ללא פגע בכל האתגרים, ייתכן ותידרש הרבה יותר בנייה והכוונה, ייתכן ותצטרך לעקוף פה ושם כל מיני סלעים גדולים מדי. אבל להגיע אתה תגיע.
הרכב "לא יאהב את זה"? וואלה. וסופה או CJ או דיפנדר או היילקס "כן אוהבים"? גם הם יגרדו מלמטה כל מיני סקידפלייטים ותושבות ותחתיות של דיפרנציאלים. ואנשים כאן שכחו שגם הג'יפים האמיתים יודעים להישבר ולהיגזר. ואת זה אני אומר כמי שמכור לג'יפים האמיתיים ולא אוהב SUV.
ברור שאם יישבר משהו אז יותר קל וזול לתקן סופה מאשר פג'רו, וברור שעל הפח של CJ פחות אכפת מאשר בגראנד או טרופר או אפילו קוראנדו, אבל שלא תצטייר כאן תמונה מזוייפת של ג'יפ אמיתי שלעולם לא נשבר.
כן, ג'יפ אמיתי ייתקע מאוחר יותר (אולי), יישבר לעתים רחוקות יותר (לא בטוח) אבל ייתן הרבה פחות איכות חיים בדרך לטיול ובחזרה ממנו (וזו עובדה). אז למה ג'יפ אמיתי? כי הוא הרבה יותר כייפי - וגם זו עובדה - אבל כל אחד והכיף שלו.
בטח שאני אתווכח. אני מטייל עם גראנד מוגבה 3.5". הוא עדיין מעט נמוך יותר מהרכב שלי בגחון, והרבה יותר נמוך בספי הדלתות. הרבה יותר.ציטוט:
יש לו זויות מרכב ומרווחי גחון טובים יותר מאשר ג'יפ CJ או סופה (ערן אתה יכול כמובן להתווכח, אני מדדתי ובדקתי, זכור שבמשך שנתיים עמדו להם אצלי בחניה זה ליד זה)
זוית הגישה שלו, אינה טובה יותר. אצלך זוית הגישה בסיקס לא להיט בגלל שאקלים ארוכים מאוד וקפיצים ארוכים מאוד. כל התושבות אצלך הוזזו עוד קדימה.. גם זוית הנטישה אצלך מוגבלת ע"י הקפיצים ההזויים באורכם. סיקס/סופה סטנדרטיים נותנים זויות מרכב דומות אולי לצ'ירוקי מוגבה 4.5" וגם אז לא בטוח שבכל הפרמטרים.
היתרון היחידי הוא מתחת לסרן.
אוקי. התמונה ברורה. ג'יפ שיעמוד במשך השבוע ויסע בשבת את המרחק האסטרונומי בין רעננה לתל-אביב. וטיולים. וחייב להיות אוטומטי.
חזרנו למשבצת הראשונה - סופה, אוטומטית, נקודה. זה מה שהלב שלך רוצה, זה עונה על הרצון שלך בג'יפ אמיתי, עבירות גבוהה וכו' - בכלל לא משנה כמה מזה תממש בפועל. יש לנו פה מקרה נדיר של התלכדות רצון עם נסיבות המציאות - אתה מדבר על ג'יפ שיסע כמעט אך ורק לטיולים, אז נושא צריכת הדלק לא כזה משמעותי - יש לך כסף תסע לטייל רחוק, אין לך תסע יותר קרוב. תפסיק להתפזר ותתחיל לחפש ברצינות. אתה תמצא בסוף.
בקשר לסופה...
יכול להיות שזה באמת מה שאני צריך, הקטע הוא שאני קצת מפחד מהאחזקה שלה...
כי כעת, אני ממש מתחיל במכונאות, והידע שלי שואף לאפס.
יש לי חבר שכן מבין - אבל בסמוראי ולא בסופה.
אז אני מפחד שיהיו תקלות בשטח..שלא נדע לפתור..דבר שפחות סביר שיקרה בSUV
אני מתבלבל לרגע או שעברת לסולר?
כאחד ש"חי" על סולר אני אומר חד משמעית שזאת לא בעיה למצוא תחנה זולה, התצרוכת הטובה יותר מאפשרת לי כמעט תמיד למשוך לתחנה טובה וזולה יותר כך שהבעיה לא ממש קיימת והדלק לא יקר יותר.
קשה לי לזכור מתי היתה הפעם האחרונה שנזקקתי לג'ריקן סולר בטיול או שנאלצתי לתדלק בתחנה יקרה- אם כבר אז ממלאים 2-3 ליטרים וממשיכים הלאה לתחנה זולה/טובה יותר.
הפריסה ותחרות כ"כ גדולה שלא חסרות תחנות זולות וגם נורמליות, בייחוד כשאתה יוצא מהמרכז ובייחוד דרומה.