תן מבט נוסף בתמונה של המוט הטלסקופי בהודעה מ-21-2.
כל החלק הזה הוא צינור טלסקופי שהמוט בתוכו יושב על מיסבים, החלק עצמו הוא החלק שמתכווץ במקרה של תאונה חזיתית כדי למנוע חדירה של מוט ההגה לתא הנוסעים.
מוטי
Printable View
תן מבט נוסף בתמונה של המוט הטלסקופי בהודעה מ-21-2.
כל החלק הזה הוא צינור טלסקופי שהמוט בתוכו יושב על מיסבים, החלק עצמו הוא החלק שמתכווץ במקרה של תאונה חזיתית כדי למנוע חדירה של מוט ההגה לתא הנוסעים.
מוטי
הבנתי תודה.
הי מוטי,
אני עוקב בעיניין אחרי השרשור ונהנה מהעבודה היפה.
שאלה קטנה - כמה זמן מושקע בפרויקט ?
בהצלחה רבה,
שלומי
תודה איש :cool:.
בזמן עבודה נטו של בניה יש נכון להרגע משהו כמו חודשיים וחצי של עבודה.
הבניה עצמה החלה בנובמבר 2007 אבל היו כמה חודשים טובים באמצע שלא נגעתי באוטו בכלל.
כמובן שזה לא כולל את אלפי השעות שהושקעו בקריאה ולמידה של חומר, נבירה רצינית באינטרנט, חפירות אחרי חלקים וספקים, למידה של שימוש בכלי עבודה השונים ועוד הרבה דברים אחרים שהייתי צריך לעשות כדי להגיע ליום ולמקום שבו התחלתי לבנות את האוטו... בחלק הזה יש השקעה של כמה שנים טובות.
מוטי
גם אני עוקב אחרי השירשור ונהנה מהבניה ומאיכות העבודה עצמה, מאוד מקצועי וללא פשרות.
ובנוסף כמו שכבר נאמר לפני - מאוד פוטוגני.
לדעתי יש קצת פחות עניין בשירשור הזה ביחס לשירשורי הבנייה האחרים כי הדבר פחות נוגע לנו פה בארץ משום שבניגוד לארה"ב - אין פה מסלולים וספורט מסודר בשביל רכב שכזה ושלא נדבר על פערי העלויות (של הבניה + חלקים ושל הקמה של סדנא בייתית כזאת ) , אחרת קשה לי להסביר איך אין פה כבר 10 עמודים של תגובות - מפני שמדובר על פרוייקט פנטסטי.
כל הכבוד.
חוסר תגובות לא מעיד על חוסר עיניין, בהחלט שירשור מעניין (אפילו שלא מדובר ברכב שטח :) )
אכן פרויקט ברמה מאוד גבוהה וכמו שים אמר לצערנו אצלינו פרויקט כזה הוא פחות אטרקטיבי (מהסיבה שבנתיים אין מסלולים בארץ)
קצת חבל על המיאטה שפורקה אחרי כל ההשקעה והזמן שהושקע בא ...
שוב תודה חבר'ה :).
באמת קצת חבל על מיעוט ההשתתפות בשרשור, חפיף.
על המיאטה לא חבל בכלל :lol:.
אם חבל על משהו זה על השנה האחרונה שבזבזתי איתה ושלא התחלתי את הפרוייקט יותר מוקדם...
מה שכן אני מתגעגע למנוע של המיאטה, גם ה-BMW M3 שיש לי כיום לא מרגשת מהבחינה הזו כמו שהייתה המיאטה, למרות שתכלס היא יותר חזקה.
מוטי
אתה מגשים חלומות גם לאחרים :cool:
לבנות יצור כזה זה אחד החלומות הגדולים שלי , שסביר להניח שעוד יתגשם יום אחד :mrgreen:
כייף מאוד לראות את הרמה של העבודה , ולעקוב אחרי התמונות ולהזיל ריר .
האוטו הזה לכל הדעות (מחו'ל כמובן:rolleyes: ) פשוט רכב מירוץ אמיתי ושרק שם יודעים איך רכב צריך להתנהג , אז אולי הוא לא הכי יפה בעולם מבחינת עיצוב שלו (יופי יחודי יותר .. )להבדיל ממכוניות ספורט עם תג מחיר גבוהה , אבל התמורה מהדבר הזה ככל הנראה פשוט לא תואמן .
המשך לתעד כל רגע ורגע , כאן בארץ נהנים לראות את כל התהליך ולאחל לך המון בהצלחה .
אור
התפנת במיוחד לפרויקט או שכל ההתקדמות הזו זה מכמה שעות ביום ?
בכל אופן וואו
את השנה הראשונה של פרוייקט העברתי בכמה שעות פה ושם, בזמן האחרון התפנה לי יותר זמן מהרגיל אז אני מנצל אותו להתקדמות קצבית בפרוייקט.
בינתיים היום ביצעתי משהו שלא האמנתי בעצמי שאוכל לבצע -הצלחתי להכניס את מושב הנוסע מהמיאטה לתוך האוטו!
הדבר דרש ניתוח רציני של חומר הדיפון וגוף הקבלאר אבל התוצאה הסופית נראית ממש כמו לפני הניתוח.
גם מבחינת הנוחות של הנוסע אין שום שינוי, רק מבחינת הרוחב החיצוני של המושב.
את התושבות של מושב הנהג כבר סיימתי אבל אילו של מושב הנוסע מסובכות יותר כי אני מתכנן אתן לפירוק והרכבה מהירים.
ככה תהיה לי האפשרות להדריך עם האוטו ולפני תחילת מירוץ לפרק את המושב בזריזות למען חיסכון במשקל ושיפור האוירודינאמיות.
מוטי
מוטי, שאלה שאלתית ברשותך. דפנות כלוב ההתהפכות החיצוניות, האלכסוניות, נראה שהן לא מחוברות לכלוב מלבד בקצותיהן (כמו ידיות של ארון, במבט על). זה הולך להשאר ככה?
תוכל לסמן על תמונה לאיזה דפנות אתה מתכוון?
מוטי
חתכת את הכיסא כדי להכניס אותו? או שהתכוונת למשהו אחר?
זה נשמע ממש לא בטיחותי אם שינית משהו בכיסא עצמו.
לא חתכתי את הכסא, שייפתי את השפה החיצונית שלו כדי להצר אותו מעט, זה החלק ש"מחוץ" למושב שרחוק מהגוף של של הנוסע.
זה משהו שדי מקובל לעשות ברכבי מירוץ צרים כמו שלי.
הכל יהיה מותקן לפי כל תקנות הבטיחות (ואפילו מעבר להן) ובתוספת מוט חיזוק בגב בהתאם לתקנות :cool:.
מוטי
סבבה. לא שאני כזה מבין בכיסאות, פשוט זה נראה לי משונה שככה משנים כיסאות בטיחות.
נראה מעולה - אפשר ללמוד הרבה מהתמונות.
למישהו יש מושג איפה קונים פה בארץ מגנטים כאלה ומה אמורים להיות המחירים?
רון.
בארץ אין.
יש בהרבה חנויות בחו"ל, למשל כאן.
http://www.toolprice.com/category/we...eldingmagnets/
מדהים
תענוג לעבור על התמונות ושירשור.
התלבטתי , אבל אחרי המיקום והמיאטה אני כבר בטוח שזה אתה...