תגובה להודעה: תכנון שבתות בשטח - חשמל ואש
לאלה יש משאבות. איך אני יודע ? כי יש לי כזה מזרן. יש לי משאבה ידנית (שבת זוכר? ) וגם משאבה חשמלית עם אפשרות חיבור הן לשקע ברכב והן לשקע רגיל עם מתאם.
יש פיה בצורת קונוס שמתאימה למזרן בצורה מושלמת, כולל אפשרות שליטה והוצאת מעט אויר, במידה ואתה מרגיש שהמזרן קשה מידי/מנופח מידי.
בקיצור, בפעם הבאה שאתה יוצא מהמאחז שלך לכיוון המרכז, תעבור שוב בתחנת הדלק ותשאל אם הם מוכרים. אם עדיין לא תמצא, תגיד לי ואני אשאל את שתחיה מאיפה אפשר להשיג את המשאבות הללו כי זה הגיע איתה :)
אני אגיד לכם מאיפה מוצאים כזאת משאבה .. פשוט כי יש לי אחת כזאת.
הום סנטר :) 100 שח.
בהצלחה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לאלה יש משאבות. איך אני יודע ? כי יש לי כזה מזרן. יש לי משאבה ידנית (שבת זוכר? )
המזרן איתכם? אני אמור להסיק מזה שאתם מתכננים שבתות-שטח באזורים מוכי טייפון?:roll:
וגם משאבה חשמלית עם אפשרות חיבור הן לשקע ברכב והן לשקע רגיל עם מתאם.
יש לי קומפרסור מהיר מאד, הכי טוב היה אילו מצאתי ראש שמתאים למזרן.
יש פיה בצורת קונוס שמתאימה למזרן בצורה מושלמת, כולל אפשרות שליטה והוצאת מעט אויר, במידה ואתה מרגיש שהמזרן קשה מידי/מנופח מידי.
בקיצור, בפעם הבאה שאתה יוצא מהמאחז שלך לכיוון המרכז, תעבור שוב בתחנת הדלק ותשאל אם הם מוכרים. אם עדיין לא תמצא, תגיד לי ואני אשאל את שתחיה מאיפה אפשר להשיג את המשאבות הללו כי זה הגיע איתה :)
כדאי שתשאל את שתחיה גם לגבי הפיה, ואם אין אז אלך על משאבה מתאימה.
יום מצויין...
גיתאי, אני מבין שאתה מתכנן את ירח הדבש...;)
אני לא יכול לתרום לך מנסיוני כי אין לי פרטנרית לדבר אבל נראה לי שאתה בונה על יותר מדי לוגיסטיקה, מה שלפי דעתי מבטל חלק נכבד מיתרונות שבת בשטח שאמורה להיות רגועה ו"טבעית".
לו הייתה לי פרטנרית לדבר, הייתי בוחר שבת אביבית (קרירה) עם ירח מלא (עד כמה שניתן), חונה במקום מוצל, אוהל זוגי רגיל, אוכל אוכל חם בשישי בערב ממדורה שהודלקה לפני שבת, לילה עם תאורת ירח בלבד, ארוחת בוקר קרה (ישנם הרבה אפשרויות סבירות) והרבה מנוחה. בלי גנרטור, בלי מאווררים ובלי באלגן לוגיסטי. עונג שבת אמיתי.
אם רוצים שבת כהלכתה עם חשמל, פלטה, מאווררים, תאורה ואוכל חם כבר עדיף להשכיר צימר באיזה חווה בודדת בדרום. אבל זו רק דעתי. נכון, לא תהיו ממש בודדים אבל די קרוב לזה.
בכל מקרה מקווה שתהנו.
רז.
רז, הכל נשקל, גם מה שהעלית.
ההתארגנות שלנו היא עקרונית להרבה שבתות, לא לאחת ספציפית. אנחנו גם מתכננים שבתות עם הילדים ולא רק בשניים. בכל אופן אחרי פיילוט או שניים לבד, אני מניח שנדע טוב יותר לאן פנינו...
תודה
גיתאי
בהנחה שההלכה מתירה לפתוח ברז בשבת אז:
לקירור אפשר להשתמש במיכל מים שמשמש כגיבוי במערכות ספרינקלרים שם המים נמצאים בלחץ באמצעות
ממברנה בשילוב עם מערפלים בספיקה נמוכה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
בהנחה שההלכה מתירה לפתוח ברז בשבת אז:
לקירור אפשר להשתמש במיכל מים שמשמש כגיבוי במערכות ספרינקלרים שם המים נמצאים בלחץ באמצעות
ממברנה בשילוב עם מערפלים בספיקה נמוכה .
אין שום בעיה לפתוח ברז בשבת.
את כל היתר לא הבנתי: ספרינקלרים, ממברנה, מערפלים? אשמח להרחבה, תודה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
יום מצויין...
קפוץ לACE/הום סנטר ותראה בעצמך - גם הידנית וגם החשמלית , אולי תקנה הידנית וממנה תייצר מתאם לקומפרסור שלך ?
אם לא הסתדרת, "שתחיה" בארץ עכשיו, אין לי בעיה לקשר ביניכם כדי שתוכל לראות איך זה נראה במציאות ותנסה לאלתר משם לכדי שילוב הקומפרסור המהיר שלך.
בסופו של יום, מדובר בניפוח מזרן פשוט ומהיר גם במשאבה ידנית. אם אתה מתכנן נסיעה עם אישתך בלבד, אז תעבוד קצת רגל ימין. ואם הילדים מצטרפים, תפעיל אותם, זה עניין של דקות ספורות למזרן.*
אני אמנם לא שומר שבת ואין לי בעיה לנפח מזרונים עם משאבה לא בשבת ולא בחול אבל מנסיוני
הגב החלוד שלי אוהב את מזרון הספוג הרבה יותר מאשר את המתנפחים!
אם יש לך מקום ברכב למזרוני ספוג (מגולגלים) לדעתי וגם לדעת זוגתי ( רק מלהזכיר לינה בשטח מקבלת פריחה בכל הגוף) שפעם באיזה רגע נדיר של הקרבה עצמית הסכימה לבוא איתי ולישון בשטח אין ספק שיש עדיפות למזרוני הספוג!