נכתב במקור על ידי
talw
ברנרד ,נמנעתי מלהשיב לך ,עד לרגע זה...
אתה מסוג האנשים שאוהבים לשפוך דם,מתווכחים בשביל להעליב ,לשפוט אנשים אחרים מבלי להכיר אותם אישית וחבל....אתה רק פוגע בעצמך,לא באף אחד אחר. אני מצטער שאתה מרגיש כך. אני חושב שלא עלבתי באיש פה ובהחלט לא שפטתי איש ותקרא את הפתיח של המשפט שלך ותשוב שוב על מה שאתה מאשים אותי.
שפטת אותי ,עם שקרים שהמצאת לעצמך,והכי גרוע אתה מאמין עוד לעצמך,אם היית יורד לסוף דעתי היית מבין שהשד שניפחת לא כזה גדול,ואם הוא בכל זאת שד, אז התנצלתי פומבית. שוב, לא שפטתי אותך. תיקרא שוב. אחרים עשו זאת ובצדק לטעמי. אני הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון ואפילו כתבתי זאת.
הדוגמא המצערת שבחרת להביא אכן פוגעת באנשים ובאנשים רבים וזו היתה אטימות (רגעית, כך אני מבין) לעשות זאת והתנצלת בכבוד.
שוב, אם תקרא, תראה שאני לא תקפתי אותך על הדוגמא שנתת וכל מה שאתה כותב כאן, לגבי, צריך להיות מופנה למישהו אחר.
אם זה בכלל מעניין אותך...
אני אדם שרוכב/נוהג קרוב ל 30 שנה ,אני לא חי בבועה,אני גם לא ביצעתי/גרמתי לתאונת דרכים מימיי ,לא עברתי רמזור אדום ולו פעם אחת בחיים ,אפילו לא בטעות,אני מעורה מאד למה שקורה סביבי בכביש,בגיליון "ההרשעות" שלי ישנן 9 עברות ,6 מתוכן על מהירות מופרזת,1 על שימוש בטלפון נייד (ספיקר),1 על מספר רכב לא קריא ממרחק של 20 מטר ,ואחד על העלבת שוטר בתפקיד.כל העברות הללו הן לאחר מאות של מעצרים והשפלות פומביות של שוטרי תנועה בהם נתקלתי במהלך חיי.
זה מתחיל בגיל 16 ששוטר על ווספה מחליט למרר את חיי הילדים עם ה 50 סמ"ק ,אך ורק מטענתו שאנו "פושטקים" ,הכללה שנבעה מילד אחד שברח לו יום אחד,במשך שנה הוא היה מתחבא לנו אחרי עצים ,קופץ לנו למרכז הכביש ,בודק לנו רשיונות ,צמיגים ,מספרים,רצועה על הכיסא,וינקרים....במשך שעה..ומשחרר אותנו,טענות של הורינו בתחנה לא עזרו .עד ליום בהיר אחד ,שאבא של חבר החליט שהגיעו מיים עד נפש ,מאותו יום הוא המשיך להתחבא רק למכוניות....
זה המשיך בתקופת ה"אופנובנק" ,1990 ,מי שהיה לו אופנוע בצבע אדום,היה עדיף שיישאר בבית,משטרת התנועה שמה לה למטרה לזמבר את רוני ליבוביץ' בכל מחיר - כן. לא לשמור עליך ועל אביך וילדיך, שבמקרה נכנסו לבנק בשעה שלייבוביץ' נכנס לשם עם ה-0.45 שלו ויורה.
ברור.
שלא לדבר על הפקידים/ות שלהן/ם טראומה לכל החיים - ומי שלא פגש פקידה 10 דקות לאחר שלייבוביץ' יצא, לא ראה הלם בחייו ואני ראיתי הרבה.
הרבה יותר ממך.
ברור, רצו "לזמבר" את רוני על חשבונך.
ואני חי בבועה...
מחיר שגבה עשרות מעצרי שווא, שלי ושל חברי,אותי השכיבו על הריצפה פעם אחת באמצע הרחוב בתל אביב,אלנבי פינת בן יהודה, עם אקדחים חצי שלופים ,לעיניי כל העוברים והשבים....,כשגילו שזה לא אני (רק האופנוע דומה) ברחו בלי להגיד סליחה. טראומה שלא אשכח להם בחיים !!!
בלי לזלזל בטראומה שלך ושל חבריך, ברור לכל ששוטר יודע מיד שהאופנוע האדום שברח כרגע מהבנק ותיאורו משודר ברשת הקשר הוא לא שלך וזה לא אתה. ברור שהוא צריך לבוא בשיא העדינות ולבקש את הרשיונות, על מנת לוודא שזה לא אתה וברור לגמרי שכל אחד ששוטר ניגש אליו עוצר ובעיקר אופנוען שמתאים לתיאור כללי ששודר כרגע, כמי ששדד בנק, ויש לו אקדח בגולד של תותח ושאם יתפש עלול להיכנס ליותר מ-20 שנה לכלא ואין לו מה להפסיד.
שוטר דביל. איך הוא לא ידע שזה בכלל לא אתה - או גרוע יותר, ידע ובחר להתעלל בך קצת. סתם, כי בא לו.
ברשותך אני אחסוך לך ולקוראים 20 שנה של התעללויות בי ובחבריי,ואקפוץ לשנים האחרונות בהן הייתי שולח את העובדים שלי לעבודה בערבה ב 3 לפנות בוקר מהמרכז,שלוש שעות לפני הזמן ,במטרה לא להיפגש עם שוטר אחד (תושבי הערבה מכירים אותו טוב) ששם לו למטרה לזיין (במלוא מובן המילה) משאיות,יש לי עדויות מצולמות שלו ועדים ,על סיגנון הדיבור שלו בנוסח : "הא..... משלמ'ך ,אני רואה שטפת את המשאית לפני שבאת ....אל תדאג אני אחכה לך ביום חמישי כשאתה עולה חזרה הביתה ....היא בטוח תהיה מלוכלכת עם שמן".......בוחן רכב עאלק ,זימבר אותנו ורבים אחרים על כלום וחצי......יימח שמו ושם זיכרו.
ורק לפני חודשיים ,בכביש שש ,4 קציני משטרת תנועה החליטו שהאופנוע שלי שייך לאחד מרוצחי ארגוני הפשע,ללא אזהרה או סימון כלשהו חסמו לי את הדרך והצמידו אותי למעקה הבטיחות בברוטליות,ארבעתם קפצו עלי ,אחד מהם מיהר לשלוף את המפתח מהסויץ ,רישיונות ,תעודת זהות,מספר שילדה,מספר רישוי,למה אתה לא דומה לתמונה שלך בתעודת זהות ?.......,כשהבינו מה הם עוללו לאזרח ,אחד מהם קפץ לניידת ובצעקה קרא לחבריו ,כאילו יש איזה אירוע במקום אחר ,ברחו משם והשאירו אותי המום,עד כדי כך שלא זכרתי את מספר הרכב שלהם....
אז כן, אני שונא שוטרי תנועה שמתחבאים אחרי פח זבל או עץ או רכב אחר ,בכדי שאני לא אראה אותם,הם מחפסים לדחוך לציבור הנהגים דו"ח על אי עצירה בעצור,רק שוחכים שהחוק קובע שהחשוב הוא לתת זכות קדימה לאחר מכן,אבל זה לא מעניין את התחת שלהם ,העיקר שהאזרח עצר ,אפילו מבלי להביט אם הוא אמור לתת זכות קדימה למישהו. ופה טמון הכלב למה? כי זה הכי קל !!!!
מצד שני אני מעריך מאד מתנדבים אשר רואים את טובת הציבור נטו לעינהם ואת פירוש החוק מהצד הנכון של המטבע....
ברנרד ,אתה מצליח להבין את ההבדל בין חוק לחינוך לאכיפה לשפיטה והקלות הבילתי נסבלת של הרשויות לעוות את הגבול שבינהם ?
לכל אחד יש שדים מהעבר (שרודפים אותו).
גם אותי שוטרים עצרו בצעירותי, על פירוק ידית מרכב מפורק ונטוש.
עצרו אותי שוב בגיל מבוגר הרבה יותר על זיוף תו נכה (שלמרבה האירוניה, קבלתי משלי מספר חודשים אח"כ) או בלשון החוק זיוף, הונאה והתחזות כבעל תעודה בנסיבות מחמירות (על מנת לקבל טובות הנאה).
ורכבתי על אופנועים ותפסו אותי על 207 קמ"ש ועצרו אותי משום שאיזה נורמטיבי גנב לי את לוחית הרישויי וברח על 250 או משהו כזה משוטר בכביש החוף ובדך עלה לו קצת על הרגל.
וקצין בילוש דביל חסם לי את הריינג' בחניון והעפתי את הקורולה שלו שלושה מסלולים ברח' הרכבת והשבתתי אותה.
ושוטר אחד "הפקיר" אותי כשהתנפלו עלי שני החסידים שלא רצו למסור פרטים לאחר שהעיפו את אישתי מהאופנוע שלה, משום שאיימו עליו שיתלוננו עליו למח"ש.
וקצין תנועה אחד בכפר סבא רצה לתת לי דו"ח על עצור, למרות שעצרתי ולא היתה לי מצלמה (רק פה גדול).
הכל קרה.
למה אתה חושב שיש לך חיים יותר "קשים" ומסכנים משלי?
לכל אחד הטראומות שלו.
השאלה מה אתה עושה איתן, טל.
אני לא שונא כל שוטר.
בכלל לא. אני שונא חלק קטן, מזלזל באחרים, סבור שחלק נוסף הוא בושה למשטרה ולמדינה ומעריך את היתר. את הרוב.
כי אם לא ,אתה זה שחי בבועה !!!
אני לא אמשיך להגיב (אני בטוח שאתה כן),כי כנראה לפי מה שדרור אמר ,אנשים ימשכו אותי אחורה 70 שנה .....כמובן שבאשמתי,למרות שהתנצלתי.
טל
כבר קבעת שאני אוהב לשפוך דם ומטרתי להעליב.
איפה ומתי עלבתי בך או במישהו אחר פה בדיון?
אתה עשית זאת, אמנם התנצלת אבל יש לי הרגשה שלא כולם מקבלים זאת, לא חשבת על המשמעות והרגשת את זה אח"כ אבל מי שהעליב זה אתה ולא אני.
תרצה תשתתף בדיון. תרצה תגיב. תעשה מה שאתה רוצה ותחייה איך שאתה רוצה - מה אתה קופץ עלי?