בבקשה קחו את זה לדיון נפרד.
Printable View
בבקשה קחו את זה לדיון נפרד.
זה נראה כמו ציריה "מחוזקת" סטנדרטית עם צלב 30.
אם חוזרים לנושא הדיון המקורי...
לXJ יש נתונים משובחים ביותר בתור פלטפורמת שטח, עם נקודת תורפה אחת משמעותית ובולטת - הסרן האחורי. אפשר להסתדר עם הסרן האחורי המקורי ברכב טיולים מתון, והקפדה על נהיגה שקולה ואקראית. אני מכרתי לפני 8 שנים את הסיקס כפול הנעילות שאיתו ביליתי פעמים רבות באגן נחל דימונה, ויחד איתו הפסקתי את טיולי העבירות הקשה באמת, לטובת XJ ככלי רכב משפחתי ולאופי טיולים שונה.
פות"ש מגיע עם רקע של טיולי עבירות ברמה גבוהה, ואם הוא מתכנן להמשיך לטייל עם החברים שלו בסוזוקים הסופר-משופרים, בטיולי עבירות קשה, פרויקט הבנייה של הג'יפ חייב להתחיל מהסרן האחורי, בצורה זאת או אחרת. עם סרן אחורי ברמה של דנה 44 או יותר כן תוכל לבנות את הצ'רוקי לרכב עבירות פנטסטי.
ואני לא מרבה להשתמש במילים כמו "חייב"... אלא אם אני באמת מתכוון לזה.
מבירור קצר (וכמו שגם כתבו לפני) סרן 44 קשה למצוא (דווקא חשבתי שלא תהיה בעיה) לפחות בלוחות ודרך מספר מוסכים שחיפשתי.
סליחה על השאלה אבל האם כל סרן 44 מתאים?
**אגב-הוצע לי לרכוש חדש מחול עם ABS ב-10000 ש"ח....***
- - - Updated - - -
מישהו נתקל בשכזה למכירה?
האם WK קיים בפירוקיות?
האם קל יותר להתאים קפיצי עלים לסרן שהיו בו קפיצי סליל?
אתה צריך דנה 44 של סופה שיתאים הן מבחינת יחס העברה מקורי, והן מעגל חלוקה בגלגלים. תשאר רק בעיית הabs.
סרן של סיקס שונה משתי הבחינות; של wk מעגל חלוקה שונה בגלגלים, לא יודע לגבי יחסי העברה.
אתה צריך דנה 44 של סופה שיתאים הן מבחינת יחס העברה מקורי, והן מעגל חלוקה בגלגלים. תשאר רק בעיית הabs.
סרן של סיקס שונה משתי הבחינות; של wk מעגל חלוקה שונה בגלגלים, לא יודע לגבי יחסי העברה.
עוד יובן מהדברים שצריך לנהוג בצ'רוקי כמו "על ביצים".
אני חושב שהמצב טוב יותר.
טייל איתי צ'רוקי מס' שנים, טיולים ברמת קושי בינוני לרוב, אבל עם כמה מעברים שבהחלט אתגרו את הרכב.
איפה שאני הפעלתי נעילות הוא נתן גז.
כולל דימונה, וציר כמריר (להבדיל מהנחל עצמו).
היו מקומות אופקיים שהגמישות ומהלך המתלה אפשרו לו לעבור במקומות שאני נעלתי אחורי כדי לקבל אחיזה שתאפשר נסיעה איטית.
כמה אנשים כאן שברו ציריות אחוריות בצ'רוקי?
מכיר אחד שלא נמצא כאן באתר ששבר עם צמיגי 245/75/16
אישית, לא שברתי במשך 10 שנים שהיה אצלי
סרן סיקס שונה לא רק ביחס ההעברה ומעגל החלוקה אלא גם ברוחב. גם סרן סיקס מהדגם הרחב עדיין צר יותר מסרן סופה/צ'רוקי.
אני
הכל יחסי דורון, אבל כן, על צ'רוקי עם סרן 35 צריך לנהוג "כמו על ביצים". ונכון גם מצד שני, שרמת העבירות גבוהה מאד, ובפרוש ניתן לעבור איתו בצורה מרשימה ואלגנטית איפה שכלי רכב אחרים צריכים להתאמץ או לנעול, וכל זה תוך כדי נהיגה "כמו על ביצים". אבל אם מכוונים גבוה יותר מאשר טיולים רגילים, לטיולי עבירות בהגדרה, למעלות ידועי שם ולזחילת סלעים באגן דימונה - אז עדיף לפות"ש קודם להחליף סרן ואז לטייל, מאשר לטייל, לשבור, לגרור ואז להחליף סרן.
וקצת הקצנתם את עניין הסרן האחורי (D35), הם לא נשברים כל כך מהר כמו שאתם מתארים.
ההחלפה לD44 נדרשת במעבר לצמיגים 35" ומעלה.
אני יכול להעיד שחבר שנסע איתי בעשר השנים האחרונות בXJ עם D35 נעול אוטומטית, עבירות בינוני וקשה לרוב, רכב עמוס, + נהיגה נכונה (שקולה כמו שחלק אמרו), צמיגים 31" יחסים 4.10.. מעולם לא נשברו.
אם אתם מכוונים לעבירות אקסטרים רצוי לעבור ל44 כי הרי לא תכנסו לשטח אקסטרים וטיפוס סלעים עם צמיגים פחות מ35".
נהג עם רגל כבדה, שיקול דעת מוטעה, פחות מנוסה ולוחמני בשטח. ישבור גם ישבור ציריות גם ב44 וגם ב60.. וגם נתקלתי בחברים עם סרני דנה-טראק מחוזקים ולמרות כל ההבטחות מהיצרן עדיין שוברים ציריות.
אז אני מציע שבואו ונרגיע, D44HD וD35 הם סרנים טובים, יש יותר טובים אבל עולים הרבה. אם אתה מתכנן לקרוע את השטח תשקיע, אם אתה רוצה לעשות עבירות קל-בינוני+ ולטייל בלי בעיה, הכל בסדר. הסרנים יעשו את העבודה.