אל תדאג, עם קצת מזל עוד מעט גם לזה תהייה רגולציה [emoji16]
Printable View
הסבר ?
יש אופציה יקרה יותר, של הגדלת החיבור לבית, שכבר דובר בה בהרחבה, ויש אופציה זולה בהרבה (פחות ממיכל בנזין) של משגוח שדואג להשהות את הטעינה ברגעי צריכת שיא.
חנן,
לא מתאים לך להסתכל על הפתרון בזווית צרה.
יש פה עניין. גם אם הוא לא יקפיץ את הפקק.
התשתית הולכה לא מסוגלת כיום לתמוך במעבר רחב לרכבים חשמליים.
דרור אולי לא התנסח במדוייק אבל אתה מיתמם לדעתי.
אין מצב שמחר כל הקיבוץ שלך יכול בלי שינוי תשתית לתמוך ב 2-3 מכוניות חשמליות לבית אב, כל שכן בבניה עירונית רוויה ובחניות רחוב.
נכון, החשמל כאן בשביל להישאר ולי אין תלונות על כך אבל לא מדובר במעבר חלק בכלל.
יש עוד המון שלבים באבולוציה הזו שצריך לפתור.
יש דברים שאני מבין בהם ועליהם אני כותב, כמו בתגובה האחרונה שלי, על ניהול החשמל ברמה הביתית.
יש דברים שלא, כמו היכולת התשתיתית היותר רחבה, ועל זה כבר כתבתי בעבר שאני לא מבין ולא יכול לומר עליהם שום דבר חכם.
אם אתה, או דרור, יודעים לומר מהי היכולת התשתיתית של קיבוץ או רחוב לדוגמא, בערך אמפראז', וכמה בתים יש בו, יהיה אפשר לנסות להרחיב קצת את ההבנה והחישובים, ולנסות להבין את עומק הבעיה. אח"כ לעבור, לעיר, למחוז, לארץ.
היכנשהו נמרוד חישב משהו בנושא, ברמה הלאומית. נדמה לי שמסקנת החישוב היתה שמדובר באחוזים בודדים של העמסת התשתית או פחות. אשמח אם מישהו ימצא ויקשר לזה.
באיזה תרחיש כל צי הרכב בישוב מתחלף לחדש מחר בבוקר?
לוקח סדר גודל של 20 שנה להחליף את צי הרכב הפרטי בישראל (לפי נתוני משרד הרישוי, 98% מהמכוניות בנות עד 20 שנה). אם המגמה הזאת תמשך, ויכול להיות שהיא תואץ או תואט, ונניח שבשנת 2030 ימכרו רק מכוניות חשמליות, אפשר לצפות שבשנת 2050 רוב מוחלט של צי הרכב יהיה חשמלי. לא לפני.
1. כתבתי במשפט הסיכום שמדובר באבולוציה ולא מעבר מידי כך שאין ביננו מחלוקת ממשית בעניין הזה.
2. ככול שיהיה פער משמעותי בין מחיר הדלק הפוסילי לבין החשמל, כפי שהוא משוקף כיום, המעבר יהיה מהיר מאוד. מדובר בשלב זה בפערים עצומים בכסף.
בשורה התחתונה הרגולטור משחק לנו בכיס ממניעים לא שקופים וספק אם כחלק מהליך מתוכנן ואם מתוכנן אז לא הכי שקוף.
אותי זה מרגיז באופן אישי.
דווקא במקרה זה הרגולטור מאוד שקוף.
ההצהרה לגבי 2030 ידועה, כמו גם ההתחייבויות של מדינת ישראל בנוגע למשבר האקלים - בהסכמים גלויים.
גם ההכנסות ממסים על תחבורה אינן נסתרות - אז במקרה הזה אני חושב שדווקא לא נכון להצביע על מניעים נסתרים של "הרגולטור".
אתה נופל פה קצת למלכודת של אלו שמנסים לטבוע קונספירציות דיפ-סטייט. הם מתייחסים לגורמים עלומים המושכים בחוטים. 'הרגולטור'..... זה משהו מאוד ערטילאי ומפחיד. אתה באמת חושב שיש אנשים שיושבים במחשכים וחושבים רק איך לדפוק אותנו בשביל הכיף?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף,
אל תתחיל גם אתה. אני לא מהמקהלה שמבקרת את הממלכה השכם והערב.
ההצהרות של 2030 וגם הכנסות המדינה ממיסים לא נותנות לאזרח כלי תכנוני כלכלי אלא רק מושג לחששנים כמו דרור שהממלכה תישך אותם במפתיע. כן ממש כך- במפתיע!
פתחו את המלכודת ואנשים כמו חנן וצביקה נכנסים ומשמינים מנחת בלי להבין מתי הדלת תסגר.
כך היה גם ההיברידי - החתימו את מי שלקח ליסינג היברידי שהמס עלול להשתנות ברגע וזו בעיה שלו.
ככה לא מתכננים.
ככה לא מתנהגים בשקיפות והוגנות לנתינים
אתה מסתכל על תכנון חובבני, קוצר רואי וחוסר מחשבה לטווח ארוך - כלומר רשלנות רגילה שנובעת מחוסר רצון או חוסר יכולת - ורואה רשעות מכוונת ומתוכננת - כלומר תוכנית מסודרת ומאורגנת שנובעת ממניעים נסתרים.
גם השימוש במילה "נתינים" מגיעה מאותו מקום.
אסף.
אתה מיחס לי כוונות לא קיימות ומנסה לשים אותי במשבצת של דרור על מנת שיהיה לך יותר קל לפסול את דעתי ולכן בשלב הזה אין טעם להמשך דיון ביננו כאשר אתה מתנשא.
אני לא מנסה לפסול את דעתך הלגיטימית. והבנתי שלא לזה התכוונת.
אני הצבעתי בתגובה הקודמת קודמת שלך על צורת התבטאות ששייכת לאותם אלו שכן מכוונים לתיאוריות ההן.
אסף.
אסף, לצערי ממלכת הרשע דואגת שבמקרים רבים נרגיש כמו נתינים ולא כמו אזרחים. זו תחושתי ואני לא לבד בתחושה הזו.
אני לא-ממלכתי, מה לעשות. יש מי שמסכים איתי ויש מי שלא, ויש כאן גם כאלה שעצם דיבור-סרה במדינה זה משהו שמעלה להם את הסעיף. אבל זו האמת שלי. ולאמת כידוע, פנים רבות.
יש נושאים, כמו הפקקים למשל, שאני משוכנע לחלוטין שהם פרי של מדיניות מתוכננת וסדורה.
כי מה שנראה כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז, שוחה בנחל ומטיל ביצים - הוא ברווז ולא ג'ירפה.
עד אז, ישראל נמצאת בפיגור בלתי נתפס לעומת העולם המערבי בכל מה שקשור לתשתיות טעינה. ואני אכן התחייבתי לחנן לא להתערב בדיונים בדברים שאיני מבין בהם - אבל כדי לדעת שהתשתיות בישראל עדיין לא יכולות לתמוך בכל כך הרבה מכוניות חשמליות, לא צריך להיות מבין גדול. כבר היום הפעלת כמה מכשירי חשמל ביתיים בו זמנית מקפיצה פקק בלא מעט בתים בישראל. כבר היום חברת החשמל מגיעה לקצה גבול יכולת הייצור בשעות העומס בשיא אוגוסט, כשכל העולם ואשתו מפעילים מזגנים בפול-ווליום. והעובדה שבגוש-דן כל המזגנים האלה טוחנים 24/7 במשך כל היום וכל הלילה, (אחרת אי אפשר לישון באיזור-אסון-אקלימי שהאויר בו מזכיר מרק אפונה במרקמו ובטמפרטורה שלו), לא תשפיע ולא תפריע?......
מי ואיך ייצר כל כך הרבה חשמל? וכמה זיהום זה יעשה?..... כן, תגידו לי שאתם מאמינים שעד אז ימציאו מקורות לאנרגיה מתחדשת. כל מיני מושגים מעולמם של חובבי המדע הבדיוני והעב"מים - היתוך וכאלה, וואלה. אשרי המאמין. גם אני, כשהייתי ילד ממש קטן, האמנתי לרגע לעתידות של מסטיק בזוקה שהבטיחו לי שעד גיל 21 אגיע לירח.
הבטחות לחוד ומציאות לחוד - כמה זמן ייקח באמת לחברת החשמל לשדרג את התשתיות לקראת מעבר מהיר של משק התחבורה כולו להנעה חשמלית? כולל ברחובות, בשכונות של שיכוני רכבות?.... אני לא יודע. אבל כנראה שגם חנן לא יודע - ואני תוהה אם כמו רוב אלה שמתגוררים בבית צמוד קרקע חדש שתשתית החשמל בו שודרגה בחוכמה מראש לקראת הצורך לטעון מכוניות חשמליות בעתיד וכבר יש להם עמדת טעינה פרטית משלהם בחצר - אם זה מטריד אותו בכלל.
בסוף זה כמובן יקרה, אבל מה שבטוח זה שעד אז יהיה כאן בלגן גדול, בלגן ענק. בלגן בלתי נתפס. ואף אחד לא ייקח את האחריות למחדל, אלא ישליך אותה על אחרים. כי ככה זה במדינת ישראל בכל נושא ונושא. אף אחד לא יהיה מופתע מזה וכנראה שגם לא מאוכזב - פשוט כי אנחנו כבר רגילים שככה דברים מתנהלים.
הפער בצריכת החשמל בזמן השיא במהלך היום לשעות הלילה, הוא כ8600 מגהוואט. 8600000 קילוואט.
כפול 7 שעות שפל, זה כ56 מיליון קוט"ש. חלקי צריכת חשמל ממוצעת של חשמלית שזה כ12 קוט"ש ליום, זה יוצא כ4.5 מיליון מכוניות. יש בישראל 3.7 מיליון מכוניות.
אז ברור שגם בניהול טעינה סופר מתוחכם, זו לא רזרבה שנרגיש איתה נוח אם מחר בבוקר כל המכוניות בישראל קמות כחשמליות, אבל מאידך, נראה לי שאפשר לנשום. בהינתן תהליכים מקביליים של החלפת הצי והתאמת הרשת, כנראה שישאר לנו חשמל בשביל לגלוש בג'יפולוג בשנים הקרובות ואחריהן.
הבכת אותי. אם מייצרים 15000 מגהוואט, אז גם מוליכים אותם.
מה פספסתי?
סליחה [emoji33]
ממש לא התכוונתי חהביך.
האמנם פרופיל ההולכה כיום דומה לפרופיל ההולכה לטעינה?
תזכיר לי כמה אמפר דורשת עמדת טעינה משמעותית?
אפשר להתחיל לגזור מזה את עובי המוליכים ולנתח את המוכנות הראשונית.
3x16a
70 דקות.
- - - Updated - - -
אבל, אני לא מבין למה אתה צריך לדייק כך. אם זה בלילה וזה לא עובר את צריכת הזרם הרגילה בצהריים, אז זה בסדר. לא?
כן, טעינות dc בעמדות ציבוריות אולטרה מהירות מגיעות לערכים פנטסטיים.
האיוניק 5 יכול לקבל 220kw.
כנראה שאם יעבירו ייצור חשמל ללילה תנשום פחות טוב.
בלילה יש תופעה מטאורולוגית של ״אינורסיה״, שגורמת לשכבת אויר לכלוא את זו שתחתיה, ולא להתנדף ולהתפזר.
קשור לחימום האויר עי השמש במהלך היום, ושונה ממדינה למדינה, אבל קיים בכל מקום בכד״א.
זו הסיבה העיקרית שרואים בבוקר את הערפיח בצורה חזקה יותר (מי שיצא לו לטוס מעל גוש דן ממש אחרי הזריחה, רואים שכבה אפורה חומה מעל הכל).
זה לא קיים במדבר ובאזורים המרוחקים (כליאת הזיהום), שם זה בא לידי ביטוי עם טל ורטיבות.
אז לגרום לתחנות כוח לעבוד בלילה יגביר בסדרי גודל את הזיהום הכללי, ובמיוחד ברצועה הצרה בישראל בה חיים חלק ניכר מתושבי המדינה.
עוד סיבה למה בהתחשב שרכב חשמלי הוא הכיוון והפרקטיקה שהולכת להיות כאן בעתיד הלא רחוק, ואני לא רואה סעבה שזה לא יקרה, אז צריך לתכנן את מקורות האנרגיה נכון כמקרה פרטי של ישראל ולא לרוץ אחרי טרנדים עולמיים שמתאימים לגיאוגרפיה שונה.
כדי לא לגרום יותר נזק מתועלת.
2400 אמפר מקורר נוזל.
זה חתיכת תפלץ אבל זה מסמן בהחלט פתרון חלופי ממשי לתחנת דלק.
לא מקורר נוזל אלא יותר כמו מזגן אם הבנתי נכון - נוזל שהופך לגז.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
לא מבין איך בתחילת הדברים שלך הכל מתוכנן ומכוון מטרה, ובסוף הדברים שלך הם רשלנים וחסרי אחריות והכל נופל עליהם במקרה.
תחליט.
אתה גם שוב ושוב מפנה לישות ערטילאית גדולה וחזקה. 'הכוח'. הם מחליטים בשבילנו. הם. מי זה הם? מי האנשים שיושבים במחשכים ורק חושבים איך לעשות לנו רע?
אסף.
זה יכול להיות אחד בלבד: ה Q