-
תגובה להודעה: פרוייקט בניית חיפושית באחה לזכר סשה בונימוביץ' ז"ל
חברים תודה על ההארות, אני מקווה בשבועות הקרובים להרכיב כסאות ברכב כדי לבדוק את פוזיציית הדוושות ונוחות הפעלתן.
בנוגע לזווית הדוושה, כמו ש lizard הוסיף, צריך להיות מאחורי הדוושות את המיכלים המשאבות שייתנו קפיץ לדוושה לחזור למעלה, כרגע הם נפולות.
אני מקווה שבסופו של דבר לא יהיו בעיות עם מיקום הדוושות, אבל אם זה יקרה, נתקן.
ניסוי וטעיה, כנראה שאין דרך אחרת.
עידו.
-
-
כבר מספר שבועות שהפרוייקט בהקפאה.
לאחר שיחות ובירורים החלטנו לשנות את כיוון הבניה ולבנות אותה כרכב שיתאיםלתקנון ויכול להתחרות בליגת הראלי רייד.
כשלב ראשון הוחלט על החלפת כלוב ההתהפכות, לכלוב שעומד בתקנון.
אז הכלוב מפנה את מקומו, פורק מהבאחה, ומוצע למכירה.
קצת פרטים עליו:
כלוב התהפכות class 11 של ה-score האמריקאי.
הכלוב נקנה ממקנזי (Mcknzies) הצינורות בקוטר של צול ורבע עם עובי דופן 2.5 מ"מ עם תפר.
הכלוב בנוי מקשת אמצעית (עם חמישה כיפופים), קשת עליונה (שני כיפופים), קשת אחורית (שני כיפופים), אלכסון אחורי ושני רגליים קדמיות (שני כיפופים כל אחת).
ניתן להרכיב בקלות על באגי פיברגלאס או על חיפושיות שמטרתן נסיעה שטח.
0505944866
עידו
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_126902952.jpg
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_126903047.jpg
-
מחשבה נכונה ללא ספק אבל שים לב, עם המנוע הזה לא תוכלו להשתתף בקטגוריה הקלה שמוגבלת ל 2000 סמ"ק אלא רק בקטגוריה הפתוחה ושם ישנם מתחרים "כבדים" מאד ביחס לחיפושית.
הבעיה המרכזית שלכם תהיה מרחק הסרנים היחסית קצר שימנע ממכם לנצל את המנוע החזק.
-
חיפושית היא כבר מזמן לא.. ;-)
אנחנו נבנה אותה כרכב תחרותי ונשדרג את הכלוב גם בשביל הבטיחות שלנו וכחלק מהפאן של לקחת חלק בתחרויות ולא במטרה חד משמעית של לקחת מקום ראשון/שני, אך עדיין, חיפושית כזו יכולה לתת פייט טוב גם בקטגוריה הפתוחה.
בנושא בסיס הגלגלים, את מרחק הסרנים הגדלנו בכמעט 20 ס"מ, לאחר עצת מומחים, ואת רוחב הסרנים הגדלנו בשישה אינץ' (גם קדימה וגם אחורה) ע"י הרכבת מכלולים רחבים יותר.
יצא לי לסוע עם אילן (outstanding) על הבאחה שלו, והכלי הזה פשוט מדהים..
-
קודם כל אני מקנא בך שנסעת עם אילן.
שנית, מה המידות של הרכב שלך עכשיו רוחק סרנים ורוחב ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
קודם כל אני מקנא בך שנסעת עם אילן.
חנן... אם אתה רוצה נארגן לך סיבוב יסודי על החיפושית של אילן...
ככה לפחות אני יוכל להשיב לך טובה על האירוח החם בצימר באילת :D
-
-
אתה מוזמן לבוא ולראות כלוב FIA בתוך חיפושית. צור קשר בה"פ וננסה לקבוע.
ההערה העיקרית היא לגבי התמיכה של הקשת הראשית. יותר קל ונכון ברצפת חיפושית לבנות שני חיזוקים בצורת / \ ולא אלכסון בודד.
מעבר לכך, חיזוקי הדלת שתיכננת אינם אפשריים בגאומטריה הזו.
אסף.
-
ועוד משהו שכדאי לשים לב אליו, אתה רוצה שמוטות ימשיכו אחד את השני ולא ייקטעו באמצע צינורות בלי המשך של ה-Load path.
זה נכון גם לגבי כל המוטות הצידיים בתכנון שהעלית וגם לשני האלכסונים שנמצאים בתקרה שנגמרים לאמצע של הקשת בלי המשך - עדיף כבר להשתמש באלכסון אחד מפינה לפינה (מה שאגב גם מוריד במשקל טיפה ואפילו איזה מילימטר או שניים ממרכז הכובד).
עוד נקודה באיחור רציני בנוגע לדוושות, בנהיגה תחרותית מאוד נוח להשתמש בדוושת בלם שמתחברת לרצפה ודוושת גז עם חיבור עילי.
ניתן למקם אותם ולתפעל אותן ב-Heel-toe ממש בקלות ככה.
מוטי
-
לאחר כמה חודשים ללא עדכונים, הפרוייקט תקוע בגלל לבטים בנושא בניית הכלוב החדש.
ההתלבטות נעה בין צינורות ייעודים לבניית כלובים שיובל מלמד מוכר לעומת צינור סקדיול 40 אשר זול משמעותית מאוד ועדיין עומד בתקן הראלי-רייד.
השיקוליים הם פחות כלכליים (הפרש של אלפים בודדים) ויותר מבחינת נוחות העבודה עם החומר.
אחד החסרונות הגדולים של הצינורות האקזוטיים הם שלא ממש מצאתי בעלי מקצוע באיזור שיוכלו לכופף אותם ולא יהיה כ"כ נח להוביל צינורות באורך 6 מטר לאיזור הצפון או להתרוצץ איתם באיזור המרכז לעומת צנרת סקדיול 40 זולה שניתן יותר להתנסות עליה בנושא הכיפופים ומראש לחצות כל צינור לשני לצינורות של 3 מטר לצורך הובלה קלה ולא להתחשבן כ"כ על השאריות והקצוות שייזרקו עקב העלות הנמוכה של החומר.
שיקול אחרון הוא שחיפושית מטבעה היא כלי מאוד קל (הדגם שלנו כ-800 קילו במקור).
בהתחשב בכך שכלוב שלנו מסתכם בכ-35 מטר של צנרת רציתי לדעת עם מישהו יודע את הפרש המשקלים למטר בין צנרת סקדיול 40 לצנרת של יובל.
ההנחה שלי היא באיזור הקילו וקצת למטר מה שייתן כ-50 קילו הפרש על מבנה הכלוב, דבר זניח לעומת לוגיסטיקת התכנון והביצוע בין שני סוגי הצינורות הנ"ל.
הנושא הנ"ל מעכב משמעותית את המשך העבודה.
אשמח לעזרתם ועצתכם.
עידו.
-
עידו
הכי פשוט סקדיול 40 ועוד 50 ק"ג לא יעשו שום דבר רע לחיפושית
לגבי השרטוט יפה אבל קח בחשבון שרדיוסי הכיפופיפ אצלך קטנים מאד ואתה צריך רדיוס כיפוף של
3וחצי פעמים הקוטר של הצינור מינימום ללא מכופפת מיוחדת והכוונה למרכז צינור
צינור 1" מינימום 3.5 CLR
יוסי
נ.ב היא ניראת חבל"ז
-
תודה רבה יוסי.
אשמח לעוד עצות בנושא.
עידו.
-
אתמול השתחרר משלוח נוסף מ"אגף הגו(נ)בים המוצלח במדינה".
במשלוח חלקים למתלה הקדמי:
1. זוג ספינדלים קומבו מוגבהים 3" אינץ (raised 3"), הציר המרכזי ממוקם בגובה של הלינק פין התחתון, הספינדל מחוזק מאוד וזרוע ההיגוי מותאמת לתפוח היגוי של אינטרנשיונל שהוא הגדול ביותר המוצע לבאחות.
2. זוג קוילאוברים של פוקס 2" ומהלך 10" עם מיכל חיצוני למתלה הקדמי.
3. מיסבים לספינדל קומבו.
4. תושבות לקליפרים לספינדל קומבו.
5. זרועות היגוי חדשות עם תפוחים מסוג אינטרנשיונל.
המשלוח הזה מכסה על טעויות רבות שנוצרו מההזמנה הקודמת מהחנות "mckenzies" שמהם כבר לא אזמין ולא ממליץ.
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190037.jpg
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190039.jpg
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190044.jpg
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190045.jpg
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190043.jpg
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190048.jpg
מימין תפוח אינטרנשיונל (מתאים) ומשמאל תפוח פורד (לא מתאים) ששלחו לי מקנזי
http://i461.photobucket.com/albums/q...5/P4190047.jpg
-
עידו יא מנוול ;) איזה יופי , ניכר שעשית שעורי בית, חלקים מעולים.
אני בטוח ש סשה ז"ל מביט מלמעלה וגאה בכם. כל הכבוד.
התפוחים של זרועות ההיגוי שקבלת הם בדיוק מה שאתה צריך עבור המסרק שבדיוק פרסמתי למכירה. :oops:
דא"ג מאיזה חנות הזמנת הפעם ?
-
אהלן חנן,
ראשית תודה רבה על הפידבקים!
את שיעורי הבית אני עושה מספר שבועות לפני כל הזמנה, בהזמנה הקודמת נפלתי על סוכן גרוע ואנטיפט של החנות מקנזי ששלח לי שרשרת של חלקים שגויים שאינם חוברים אפילו אחד לשני, ביניהם מסרק ההגה של saco.
ושכהתחלתי לחפש חנויות טובות יותר להזמין מהן מצאתי את החנות http://www.pacificcustoms.com עם הסוכן כריס, בחור מדהים, שעשה איתי המון בירורים על החלקים השגויים עד שהצליח לתקן לי את כל החלקים למשלוח אחד שבו הכל מתאים לחלקים שאצלי בבית שבכלל לא נקנו ממנו.
באמת בחור מאוד נחמד, הוא בירר לי עם חברת saco איזה תפוחים מתאימים למסרק הגה שלי ועם חברת gearone איזה תושבות קליפר צריך לקליפרים שלי.
אני מאוד ממליץ לך להזמין מהם.
עידו.
-
אהלן עידו,
תשמע זה פשוט.... אין אין מילים לתאר את ההקדשה והמסירות שלכם למטרה!!! פשוט כיף לראות כל שלב ושלב של תהליך הבניה אם זה על הרכב או לראות תמונות של המכלולים..עלו והצליחו!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ido vw
לאחר כמה חודשים ללא עדכונים, הפרוייקט תקוע בגלל לבטים בנושא בניית הכלוב החדש.
ההתלבטות נעה בין צינורות ייעודים לבניית כלובים שיובל מלמד מוכר לעומת צינור סקדיול 40 אשר זול משמעותית מאוד ועדיין עומד בתקן הראלי-רייד.
השיקוליים הם פחות כלכליים (הפרש של אלפים בודדים) ויותר מבחינת נוחות העבודה עם החומר.
אחד החסרונות הגדולים של הצינורות האקזוטיים הם שלא ממש מצאתי בעלי מקצוע באיזור שיוכלו לכופף אותם ולא יהיה כ"כ נח להוביל צינורות באורך 6 מטר לאיזור הצפון או להתרוצץ איתם באיזור המרכז לעומת צנרת סקדיול 40 זולה שניתן יותר להתנסות עליה בנושא הכיפופים ומראש לחצות כל צינור לשני לצינורות של 3 מטר לצורך הובלה קלה ולא להתחשבן כ"כ על השאריות והקצוות שייזרקו עקב העלות הנמוכה של החומר.
שיקול אחרון הוא שחיפושית מטבעה היא כלי מאוד קל (הדגם שלנו כ-800 קילו במקור).
בהתחשב בכך שכלוב שלנו מסתכם בכ-35 מטר של צנרת רציתי לדעת עם מישהו יודע את הפרש המשקלים למטר בין צנרת סקדיול 40 לצנרת של יובל.
ההנחה שלי היא באיזור הקילו וקצת למטר מה שייתן כ-50 קילו הפרש על מבנה הכלוב, דבר זניח לעומת לוגיסטיקת התכנון והביצוע בין שני סוגי הצינורות הנ"ל.
הנושא הנ"ל מעכב משמעותית את המשך העבודה.
אשמח לעזרתם ועצתכם.
עידו.
עידו שלום
מבחינת הכיפופים אני יכול לעזור יש לי את הבקים המתאימים לצינורות של יובל מלמד תיצור איתי קשר
ב 0527468878
עידו
-
אין קושי מיוחד לכופף את הצינורות שמוכר יובל מלמד, בטח אחרי שעידו לוריה הציע לך את עזרתו... :D
חסכון של 50 ק"ג הוא לא משמעותי בעיניך ?! אתה מוותר ככה על 2-3% ממשקל הרכב? תהיה בריא...
-
מצד אחד... בניה מקצועית ורצינית כזו ראוה לצינורות האיכותיים יותר. 50 קילו זה הרבה, למרות שאני לא בטוח שמדובר בהפרש כה גדול.
את הצינורות הללו אפשר לכופף בהרבה מקומות. אתה צריך רדיוס כיפוף 3.5 מקוטר הצינור - רדיוס פנימי של הכיפוף, לא קו אמצע. זו בעיה גם לכיפוף של סקדיול 40, ומי שיש לו באקים לזה יהיו לו גם באקים לזה בד"כ.
מצד שני - צנרת סקדיול זמינה יותר אם תרצה בעתיד לעשות שינויים או תיקונים. אבל אני חושב שזה שיקול משני.
אסף.
-
יש לי הצעת יעול לכלוב.
במקום זוג המוטות שמסודרים ב-V בתוך הגג, תכופפו זוג מוטות בצורת עצם של כלב (באין מינוח מתאים): >-< כשהאמצע שלהם מוגבה (יכול להיות גם X עם אמצע מוגבה).
את החיבור באמצע העצם תעשו עם פלטה בעובי של הצנרת למעלה ולמטה.
ככה גם תרויחו מחדש את מרווח הראש שה-V מאבד לכם, גם זה יותר בטיחותי כי יש מקום לשתי קסדות בצידי ה"עצם" בלי צינורות ישירות מעל הקסדה (גם קסדות לא אוהבות לפגוש צינורות...).
גם במקרה של התהפכות הכלוב משאיר את חיק הטבע קצת יותר רחוק מהראשים שלכם.
ולסיכום, גם מבחינה מבנית זה יותר "נכון" כי ה"עצם" מתחברת לארבע הפינות שדורשות חיזוק (כי הכיפופים מחלישים את הצינורות) ולא לאמצע הצינור של הקשת הקדמית שלו אין המשכיות במבנה.
שים לב לתמונות, זה אמנם של מכוניות מסלול (או כביש) אבל זה פתרון קלאסי לדעתי לכלוב כמו שלכם.
http://www.totalkitcar.com/uploads/news_3_westfield.jpg
והנה אחד שכופף עם מערגלת צינורות (למרות שזה ממש לא הכרחי ואפילו פחות טוב לדעתי), ניתן לראות את היתרונות המדוברים בתמונה -
http://www.selfishracing.co.uk/Images/thecar.JPG
הסייג היחיד שיכול להיות נגד פתרון כזה הוא אם התקנון לא מאפשר בניה מסוג זה.
במקרה כזה, אם זה לא חוקי, זה לא שווה כלום.
מוטי
-
מוטי, התקנון לא אוהב כלבים ועצמות. נדרשים 3 אלכסונים בכלוב, ומוגדרות היטב נקודות החיבור שלהם.
אסף.
-
אז כמו שכתבתי בתחתית ההודעה, אם זה בניגוד לתקנון זה לא שווה כלום.
מותר לתת לאלכסונים האלו כיפוף?
הצורה שלהם אוכלת הרבה מהמרחב של הראש ושמה אותם מעל הקסדה.
אגב, מבחינת ייצור, הקשת הקדמית המוצעת היא כאב תחת לבצע במדוייק, כיפוף תלת מימדי.
אם ניתן לייצר באחת משתי הקונפיגורציות המקובלות האחרות - רגליים שנמשכות מהקשת הראשית עם מוט חיבור מעל השמשה הקדמית או בתצורת Halo bar כמו שהכלוב הראשון היה בנוי, יהיה הרבה יותר קל.
מוטי
-
נמרוד ואסף, אני מאוד רוצה לבצע את העבודה עם הצינורות של יובל אך כרגע הבעייה הראשית היא ביצוע הקשתות באופן מדוייק לחיפושית בנסיון אחד.
כנראה שהכלוב ייבנה מהצינורות הקלים והייעודיים לבניית הכלוב.
מוטי כמו שאמרת בהודעה האחרונה, קשה לבצע את הקשת הקדמית מהסיבה שהכיפופים בקשת זו הם אינם כולם בכיוון אחד ובאמת מקבלים תלת-מימד. הפתרון לזה יהיה בניית שני קשתות אורך שילכו בדומה לקו המתאר של הדלת, כפי שמותר בתקנון.
נכון לעכשיו אני עדיין לא סגור על כלום, ולכן אני מעוניין לשמוע את דעתכם.
הפתרון של בניית קשתות אורך יכול להיות הפשוט ביותר, עם מינימום כיפופים (6 בסה"כ), אך אם יש חסרון לכך (עפ"י נסיונכם האישי) אני פתוח לשמוע.
תודה,
עידו.
-
את הקשת הראשית שמאחרי המושבים אתה רוצה לעשות בחתיכה אחת, זה בטוח.
מהפינות שלה אתה מריץ את הרגליים הקדמיות כמו שאמרת, בהתאם לקו של הדלת, ומריץ צינור שמחבר בין הכיפופים מעל השמשה הקדמית.
הרגליים האחוריות יורדות כמו ששמת בשרטוט שלך, מהפינות של הקשת הראשית לנקודות העיגון המועדפות.
זה בסיס טוב לכלוב שממנו אפשר להמשיך לעבוד על האלכסונים והמוטות הצידיים, וגם יותר פשוט לייצור.
אסף, רק משהו ששכחתי להוסיף בהודעה הקודמת, גם אירגוני מירוצים גדולים מתירים חריגות מהתקנון במקרה ולרכב ספציפי יש פתרונות מתאימים יותר.
אם עידו היה מגיש תכנית מפורטת לאיגוד או ארגון או מי שאחראי לנושא ובה יש שרטוט של הכלוב, אי אפשר היה לאשר לו שינוי?
מוטי
-
אף אחד לא אמר שהאלכסונים בגג לא יכולים להיות מכופפים. להיפך, רצוי שהם יהיו עוקבים כמה שאפשר אחרי הקונטור של מרכב הרכב, שבחיפושית זה אומר מעוגלים.
לא תכננתי כלוב לחיפושית או לאיזשהו רכב סגור, אבל הכיוון לדעתי הוא כמו שמוטי אמר - קשת ראשית בחתיכה אחת, צמודה כמה שאפשר לקורת B המקורית של החיפושית - כלומר מייד מאחורי הדלת. שתי "ר" שהולכים מהקשת הראשית קדימה, ואז מכופפים במקביל לקורת A (השמשה) ויורדים ישר עד הרצפה.
העקרון הוא להצמד כמה שיותר למרכב, וגם לרתך את הכלוב ישירות למרכב בסופו של דבר - לקורות A וB ולגג. זה יתכן חוזק מקסימלי, וזה היתרון הגדול בלבנות בתוך מרכב פח. לנצל את החוזק של הפח. את שלוש הקשתות האלו הייתי עושה מהחומר המינמלי שמותר בתקנון FIA, שזה 45X2.5 מ"מ, והחומר שיובל מלמד מייבא הוא מצויין, איכותי, וקל לכיפוף.
את כל שאר הצינורות אפשר לעשות מחומר בקוטר קטן יותר, לא זוכר מה המינימום - תקרא בתקנון. ברכב שבו מרחב מחייה מצומצם כמו חיפושית, הייתי משתמש במינימום, כל מ"מ של מרווח לראש ולידיים חשוב. לכן חשוב גם מאד להצמד לקוי המרכב, וכל האלמנטים המחברים - קורת גג, קורות צד, אלכסוני גג - כולם לא חייבים להיות ישרים לגמרי, ובהחלט יכולים להיות מכופפים כדי לא לבזבז מרחב פנימי!
ושוב היתרון הגדול בחוזק יושג על ידי חיבור, בריתוך, של כמה שיותר מהכלוב למרכב הפח. עושים את זה על ידי פסי פלדה בעובי לא גדול - 2 או 2.5 מ"מ - בין המוטות לבין הפח, חתוכים בדיוק בצורה. בתמונות של רכבים מקצועיים אתה בדרך רואה שהפסים האלו מחוררים כדי לחסוך במשקל.
את הכלוב הזה, מעבר לתכנון העקרוני, אין לך מה להתקשקש עם תוכנת התיב"ם. הרי אין לך מודל מדויק של מרכב חיפושית, אז הכלוב הזה צריך להבנות בשטח, שיתאים לרכב כמו חליפה של חייט לבנוני.
-
רק חידוד אחד ברשותך -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לכן חשוב גם מאד להצמד לקוי המרכב, וכל האלמנטים המחברים - קורת גג, קורות צד, אלכסוני גג - כולם לא חייבים להיות ישרים לגמרי, ובהחלט יכולים להיות מכופפים כדי לא לבזבז מרחב פנימי!
מדובר על הצנרת שיוצרת את החלל של הנהג והנווט בלבד, שלא לבלבל עם צינורות כמו הרגליים האחוריות שאינן חלק מאותו החלל וכן האלכסון שביניהן.
כיפופים מחלישים את הצינורות.
אם יש צורך לכופף כדי ליצור חלל יותר גדול לנוסעים בוודאי שרצוי לכופף, אבל בכל שאר המקרים - להשאיר את הצינורות ישרים, הם יותר חזקים ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בתמונות של רכבים מקצועיים אתה בדרך רואה שהפסים האלו מחוררים כדי לחסוך במשקל.
שים לב שבד"כ משתמשים ב-Dimple die או Flaring die כדי לחזק את החור מפאת אובדן החומר.
מקור טוב לקניה של שני הסוגים -
http://vansantent.com/sheet_metal_ma...lare_tools.htm
מוטי
-
נמרוד ומוטי, נתתם לי נקודה טובה למחשבה!
תודה רבה,
עידו.
-
קח בחשבון שאם אתה רוצה להתחרות עם הרכב, יש סיכוי סביר שבוחן טכני לא יאשר לך את הכלוב במידה ולא תבנה אותו על פי מה שרשום בתקנון במפורש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
קח בחשבון שאם אתה רוצה להתחרות עם הרכב, יש סיכוי סביר שבוחן טכני לא יאשר לך את הכלוב במידה ולא תבנה אותו על פי מה שרשום בתקנון במפורש.
אהלן מיכה,
הרכב נמצא במעקב של הבוחן ברוך לביא, וכל דבר שנעשה על הרכב עובר דרכו בכדי לקבל אישור.
עידו.