-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
טוב, הוצאתם את הקיטור...
120 תגובות עד כה. רובן של אותם שישה-שמונה כותבים מוכשרים, ועוד קצת מסביב. כולן דעות אישיות, מבוססות על ניסיון, שמועות, הגיון - הכל אישי. חלקן מנומקות ורציניות, חלקן מוגזמות בעליל, חלקן ממש אידיוטיות.
הן שוות לתחת.
גם כל הציטוטים ממגזיני רכב - שווים לתחת.
גם סקרי האמינות האמריקאים . גם הדעה שלי (שלא טרחתי ממש לכתוב, כי היא שווה לתחת).
מה שמשנה זה לא דעה - לכתוב מלל באינטרנט לא עולה גרוש. מה שראוי להתייחסות זה מה אנשים בוחרים לקנות וכמה הם מוכנים לשלם. מה הפתק שאתה שם בקלפי האמת - זה הדבר היחיד שחשוב בבחירות, אותו דבר כאן.
אני הצבעתי, משיקולים שונים שלי, באופן אישי עבור המותג טויוטה כבר פעמיים בחיי (הצבעה = קניתי היילקס 2008 במחיר שבו הייתי יכול לקנות האנטר או דימקס 2011). עמית, נדב ובועז שבחרו לקנות משהו אחר תרמו גם הם את קולם לסקר הגדול שהוא השוק, מי ללנדרובר ומי לאיסוזו ומי לג'יפ. חנן ודורון שמחזיקים את אותו היילקס ישן 15 שנה ולא משחררים תורמים גם הם למחירים הגבוהים של הדגם על ידי הקטנת היצע. כל אחד שבוחר לקנות לנדקרוזר 2004 במחיר כפול מאיסוזו 2004, וכל אחד שמחליט לקנות דווקא את האיסוזו בחצי מחיר, תורמים את קולם.
בשורה התחתונה - השוק מצביע על כך שהיילקס בכל שנתון עדיף משמעותית על הטנדרים המתחרים. והוא מצביע על כך שלנדקרוזר, בכל השנתונים, עדיף על הSUV המתחרים.
מה זה עדיף? כל אחד מעדיף משהו אחר, כי כל אחד בעל סולם ערכים אחר (ביצועים, אמינות, נוחות, פאר, חסכון בדלק, עלות קנייה, עלות ביטוח, עיצוב חיצוני, תדמית, פוטנציאל שיפורים, לעשות דווקא לחבר'ה ולהיות שונה - מכיר גם כאלו) אבל בשקלול הכולל של כל אוכלוסיית ישראל מסתבר שדגמי השטח הספציפיים האלו, כל אחד בקטגוריה שלו, פשוט טובים יותר. זה לא נכון לכל דגמי טויוטה - הראב4 למשל לא מפגין את אותו פער בשוק שלו, שיכול להיות שמובל דווקא על ידי פורסטר. ובפרייבטים גם, הקורולות של השנים האחרונות כבר לא שוות הרבה יותר אם בכלל מפריבטים יפאנים מקבילים.
וכן, למי שלא ברור, אני טוען בפירוש - ההגדרה הכי טובה שקיימת למונח "טוב" היא ערך השוק המשוקלל של הדגם.
את תיאוריות הקונספירציה אני פוסל על הסף - למה שדווקא בעלי טויוטה יתאגדו יד אחת כדי להרים את ערך ההשקעה שלהם? מה מונע מבעלי איסוזו או ניסאן לעשות אותו דבר?
את תיאורית השיווק המוצלח אני גם פוסל - מאותה סיבה. רק יבואן טויוטה יודע לשווק? איך זה שאף יבואן אחר לא הציע הצעה שאי אפשר לסרב לה לאותו גאון מסתורי ביוניון מוטורס שיעשה את אותו דבר למותג אחר?
עכשיו אנחנו יודעים שהדגמים האלו לאו דווקא מצטיינים בפרמטרים מדידים. הם לא הכי חזקים, מפרט האבזור שלהם לא הכי עשיר, הם לא מצטיינים בהתנהגות או בביצועי כביש , לא חסכוניים באופן יוצא דופן. אז מה נשאר? הם אמינים יותר = עלותם הכוללת, הממוצעת, נמוכה יותר.
כל הדיון על "לא רואה מוסך" מגוחך. ברור שכל רכב מתקלקל, כל רכב דורש טיפול, בכל יש תקלות נפוצות יותר.
העובדה שעולה מכך שערך השוק של היילקס ולנדקרוזר גבוה יותר באופן מובהק ועקבי היא בעיני שעלות האחזקה הממוצעת שלהם, בפועל, הכל כולל הכל (כולל כמובן ירידת ערך!) נמוכה יותר.
האם הניסיון האישי שלי מראה את זה גם? אני מתאפק לא להצטרף אליכם ולכתוב. כי הנסיון שלי, כאמור, שווה לתחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
מעדיף לעשות עסקים עם נסראללה או שרה נתניהו ולא איתך.
מידיעה אישית, נסראלציק מעדיף ריינג' לגבי שרל'ה, לא יודע :)
-
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
סיכמת את המובן מאליו.
השאלה היא אם הערך של טויוטה הוא אמיתי או מאולץ.
התשובה החד משמעית לכך יכולה להיות רק בקרה סטטיסטית של דגמים מתחרים.
הסיכוי שזה יקרה אפסי.
נשארנו עם התרשמות סוביקטיבית של בעלי רכבים שאני בכלל לא מזלזל בה.
לדעתי מרבית ההילה נוצרה בזכות דגמים מסוימים , קשוחים שנועדו למדינות עולם שלישי והשאר דימוי.
עבודת השיווק היא עולמית. היבואן לא רלוונטי לזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סיכמת את המובן מאליו.
נשארנו עם התרשמות סוביקטיבית של בעלי רכבים שאני בכלל לא מזלזל בה.
לדעתי מרבית ההילה נוצרה בזכות דגמים מסוימים , קשוחים שנועדו למדינות עולם שלישי והשאר דימוי.
.
ממצה ונכון.
ה"דגמים הקשוחים" "נושאים" את המותג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סיכמת את המובן מאליו.
השאלה היא אם הערך של טויוטה הוא אמיתי או מאולץ.
התשובה החד משמעית לכך יכולה להיות רק בקרה סטטיסטית של דגמים מתחרים.
הסיכוי שזה יקרה אפסי.
אני לא חושב שאנחנו מבינים אותו דבר.
אני טוען שערך השוק הוא-הוא הערך האמיתי, היחיד שיכול להיות.
אין אפשרות לערך מאולץ כפי שאתה טוען - בלתי אפשרי לאלץ את השוק בקנה המידה המדובר, לא בארץ ולא בעולם. כי כל תרגיל שיווקי/קונספירטיבי יבוצע על ידי כל היצרנים והיבואנים במקביל והאפקט לאורך זמן יתאזן.
זה כמו בעולם המניות - אפשר להריץ מניות בקנה מידה קטן, לזמן מוגבל. אי אפשר לעשות את זה בקנ"מ של השוק כולו ובמשך שנים. הערך הוא הערך.
הערך של טויוטה היילקס ולנדקרוזר גבוה יותר - עובדה מוגמרת. מכיוון שבבפרמטרים המדידים, על הנייר, כל המתחרים דומים מאד, אני מסיק שהערך המוסף נובע מעלות בעלות כוללת, ממוצעת, נמוכה יותר לאורך השנים.
במקרה הזה הערך המוסף הוא חד משמעי ובלתי ניתן לערעור, וכהערת שוליים מסתבר שהוא קיים בכל רחבי העולם כמעט - לא רק בישראל.
ואני שוב מתאפק לא להכניס את דעתי והבנתי האישיות לגבי למה הערך של דגמי טויוטה מסוימים הוא גבוה יותר. אני טוען שחכמת ההמונים בפרוש היא היחידה שקובעת ואני (בניגוד לרבים אחרים) יודע שההמונים חכמים יותר ממני.
-
נמרוד, אין וויכוח שמחיר השוק הוא המחיר הנכון גם אם לדעתי הסוביקטיבית הוא מוטה מסיבה כזו או אחרת.
הוא נובע מיצירת ״ערך״ עבור הלקוח ומנחשקות.
לטעמי האישי הסוביקטיבי ה״ערך״ הזה נמוך כי להבנתי לא אפרע ממנו את השטר.
לך יש ערך אחר כלפי המותג וזה התרגום התכליתי של שיווק.
אין פה אמת אחת בדיוק כמו בפוליטיקה.
ייתכן כבעל חשיבה לוגית תתקשה לקבל את העניין שאין 1 או 0
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ממצה ונכון.
ה"דגמים הקשוחים" "נושאים" את המותג.
"דגמי העבר עטורי התהילה"... זה לא נכון באותה מידה גם למותג Jeep ולנדרובר?
ועדיין הערך של טויוטה-4X4 גבוה הרבה יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נמרוד, אין וויכוח שמחיר השוק הוא המחיר הנכון גם אם לדעתי הסוביקטיבית הוא מוטה מסיבה כזו או אחרת.
הוא נובע מיצירת ״ערך״ עבור הלקוח ומנחשקות.
לטעמי האישי הסוביקטיבי ה״ערך״ הזה נמוך כי להבנתי לא אפרע ממנו את השטר.
לך יש ערך אחר כלפי המותג וזה התרגום התכליתי של שיווק.
אין פה אמת אחת בדיוק כמו בפוליטיקה.
ייתכן כבעל חשיבה לוגית תתקשה לקבל את העניין שאין 1 או 0
להיפך בועז... לי ברור שאין אפס ואין אחד ואין שחור ואין לבן... אני יודע בוודאות שמערכות הן מורכבות ביותר ואפורות, ברור גם שמבחינה אישית כל אחד בוחר משהו אחר משלל שיקולים סוביקטיביים שונים ומשונים. לכן אני מסתכל על הערך הכלכלי המשוקלל שהשוק בכללותו יוצר, ובמקרים יוצאי דופן שבהם יש הפרשים מובהקים, טוען שניתן להסיק מכך על איכות טכנית של מוצרים.
-
קצת באיחור אך רלוונטי לדיון לדעתי.
דורון היקר אני לא נעלב להיפך הטענות שהצגת לאורך השרשור מחזקות את עמדת המוצא שלי...
בשורה התחתונה כל רכב ולא משנה מאיזו פירמה בנושא אמינות נמדד ע"י רמת האחזקה שלו.
ולכן לדעתי אם ניקח היילקס מושקע כמו שלי(במשך שנתיים עבר חידוש של כלל המכלולים) ומולו דיפנדר מושקע נוכל לראות ששנהם רכבים אמינים עד אמינים מאוד .
לכן שווה להכניס כאן את פרטי עלות אחזקה שוטפת של רכבי טויטה כדי שהאזרח שקונה רכב שמור יבין את סדרי גודל עלות אחזקת הרכב.
את זה להשוות לרכב מקביל נניח דימקס או הנטר ולהבין אל מול אופי שימוש זהה מי האמין מבין הכלים.
כמובן שהכל רלוונטי לעבודה עצמית ולא למוסך.
נ.ב
את הכלה קניתי במצב נבלתי בכוונה כגי שאכן אדע שהרכב מיושר קו ולא במצב לא ידוע.
אגב עלות הטנדר הייתה 22k₪
-
האמת שממש בלי קשר ספציפי לטויוטה, תעשיית הרכב היא תעשייה בעייתית. מצד אחד מוצר מורכב מאוד ומצד שני מאפיינים של כל מוצר צריכה.
בכל הרכבים מתגלים כשלים/פגמים (תקרא לזה איך שאתה רוצה) בעיתיים והחברל'ך האלו מצליחים להחליק את הכל, להעמיס את הסיכון ואת עלויות התיקון על הלקוח והרגולטור שותק ומפחד. למה? אני לא יודע.
המקרה של הבולגוינט הוא מקרה קלאסי בו הרגולטור היה אמור להתערב.
לדעתי המגמה הזאת תלך ותחמיר כי ככל שיוחמרו הקריטריונים של איכות הסביבה ובטיחות נהיגה שגוזרים מנועים מסובכים ואמצעי בטיחות עתירי אלקטרוניקה וחיישנים שרק אלוהים יודע כמה זמן הם יחזיקו מעמד.
דווקא מהנסיון שלי עם ה TD5 והמכלולים של Denso (= טויוטה) שמשולבים בו אני גוזר שהמכלולים האלו די אמינים (מחזיקים מעמד לפחות 320000 ק"מ).
מה שלדעתי כן פגום בתפישה של טויוטה מנקודת מבטו של הגיפאי הממוצע (ומנקודת מבטי) שהתכן הבסיסי שלהם במוצרים שמיוצרים בווליום גבוה לשוק הפרטי מבוסס על נסיון לפשט ולהוזיל כמה שיותר את עלויות הייצור בכל פרמטר כדי שיוכלו להשתלב טוב במתודולוגיות הייצור הפנטסטיות שלהם. זה גוזר בהכרח רכבים עם אופי שמשדר בינוניות וממוצעות. ומכאן נובעת התופעה הבלתי נתפשת שכל בעל לנקרוזר שנמכר באה"ק חייב לעבור דרך סדנת שיפורים ומיגונים ע"מ שיוכל לרדת לשטח בסיסי....מה שלא קיים בדיסקו/גיפ/פטרול.
-
באתר מקביל, אתמול פתח בנאדם שרשור התייעצות מה כדאי לו לקנות - טויוטה אוונסיס סטיישן 2009 או להוסיף כסף ולרכוש קיה סיד סטיישן 0 ק"מ.
בעוד הוא מקבל עצות לכאן או לכאן, האוונסיס כבר נמכרה...
שלא תבינו לא נכון, האוונסיס הוא אוטו משמים ומשעמם. אבל הרוכש שלו יסע בו כמה שנים טובות עם 0 תקלות, וימכור תוך יום במחיר 'טוב'.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
להיפך בועז... לי ברור שאין אפס ואין אחד ואין שחור ואין לבן... אני יודע בוודאות שמערכות הן מורכבות ביותר ואפורות, ברור גם שמבחינה אישית כל אחד בוחר משהו אחר משלל שיקולים סוביקטיביים שונים ומשונים. לכן אני מסתכל על הערך הכלכלי המשוקלל שהשוק בכללותו יוצר, ובמקרים יוצאי דופן שבהם יש הפרשים מובהקים, טוען שניתן להסיק מכך על איכות טכנית של מוצרים.
אז אני מחזיר אותך לדבר על מותגים.
לצורך ההקצנה נקח אופנה כדוגמא.
אפילו פלאפונים...
היית מסוגל לרשום את אותו ניתוח גם עליהם?
״ערך״ המותג הוא לאו דווקא כלכלי נטו.
יותר נכון שהוא בדרך כלל לא כלכלי נטו.
המחירון לא משקף לפיכך איכות מוצר אלא שקלול הלקוחות של מגוון נושאים שהמוצר סוחב עליו. מעבר לשימושיות
-
ערך המותג הוא כלכלי טהור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
ראשית נדמה לי שכול אחד פו מגדיר אמין אחרת,
אולי צריך להסתכל על זה מזווית אחרת כדי להבין את, מה שנראה כמו, הפער בין יחס המחיר ליחס האמינות של טיוטה לאחרים.
כמעט כל ההודעות בשרשור הזה מערבבות בין הוצאות תחזוקה, תדירות תקלות וכשלי עבירות בשטח.
כשקניתי את הקורולה 2000 שלי חיפשתי רכב עם אחזקה נמוכה ושמירת ערך גבוה שיביא אותי ממקום למקום. אחריו הייתה לי אימפרזה שנתנה אפילו יותר בתחום הזה.
אבל כשבחרתי את הטנדר באתי מראש עם חסכונות לבזבז על תחביב (טוב, נו, באתי גם עם קיבעון על טנדרים), חיפשתי אמינות בשטח ופוטנציאל עבירות. אני מוכן להוציא יותר כסף על הרכב עד הרגע שאני נכנס לשטח, בתנאי שאקבל ראש שקט בטיול.
אני חושב שאפשר להבדיל בין:
- אמינות בשטח מבחינת חוסן המכלולים. לרכב שנכנס במצב טיפולים מושלם.
- כמות העבודה הדרושה ביומיום כדי להביא רכב למצב תחזוקה מושלם.
- עלות התחזוקה לכדי מצב מושלם.
- עלות תיקון נזקים מנהיגה קיצונית או כשלי תכנון.
להבנתי, טויוטה מנצחת בסעיפים 1 ו2 אבל לא בהכרח ב3 ו4. נראה מהוויכוחים בשרשור שיש מחלוקת על סעיף 2.
אולי אנחנו מוכנים להוציא על טויוטה הרבה יותר כסף כי באנו עם מוכנות לבזבז מראש אבל חשוב לנו לא להיתקע?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
ערך המותג הוא כלכלי טהור.
הרחבתי תוך כדי את ההסבר. הוא לא רק כלכלי - הוא גם פסיכולוגי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז אני מחזיר אותך לדבר על מותגים.
לצורך ההקצנה נקח אופנה כדוגמא.
אפילו פלאפונים...
היית מסוגל לרשום את אותו ניתוח גם עליהם?
״.
לא. משתי סיבות:
1. הערך הכספי של טלפון (או ג'ינס או רוב מוצרי הצריכה) זניח. יש טעם לדבר על "שוק" במכוניות ומעלה - כמובן שבנדל"ן, שם זה ברור מאליו.
2. אין לטלפונים שוק יד שנייה משמעותי אם בכלל, ואם יש אף אחד לא עוקב אחריו.
-
אז שעוני יוקרה...
שווה לעיתים כמו רכב או למעלה מזה ויש שוק יד 2 חזק ויש אפילו סדרות מוגבלות.
תפרשן אותו...
לדעתי התשובות במגרש הפסיכולוגי ולא הכלכלי
-
כרגיל מחיר השוק טועה ומטעה, באותה מידה שתשלם על פראדו שנת 2000 מחיר מבוקש של 10k+/- מעל למחיר מחירון שניקבע(ע"י בנאדם שבינו לבין המציאות הקשר הוא מיקרי בהחלט), אני יכול להביא לך דוגמא לרכבים(רכבי שטח) מדגם אחר שנימכרו ונימכרים מעל למחיר מחירון שלהם ובת'כלס זה מחיר השוק שלהם ואף אחד לא מתייחס למחירון המצחיק שלא משקף כלום ושום דבר, דוגמה מהתקופה האחרונה זה הטרופר שלי שנת 2001 מדוגם שנימכר ב 45k , גם לנדרובר דיסקברי תימצא לרוב באותו שנתון ואותו סכום וגם מיצובישי פג'רו, מה שונה הטויוטה? האנשים שמרימים את המותג לגובה שבת'כלס לא מגיע לו ולא שווה יותר מהאחרים, באותה נשימה אני יביא דוגמה של חבר שרצה למכור פראדו וביקש מחירון סביבות ה 50k , הרכב סטנדרטי למעט מיגון והגבהה, הרכב נילקח לבדיקה נימצאו כמה ריג'קטים, הוריד כמה שקלים והרכב נימכר ב 45k , זה לא אומר כלום, זה רק מצביע על זה ששוק רכבי השטח נתון לשינוי מחיר הרכב לפי מצבו, לפי מצב רוח ולחץ המכירה מצד המוכר והקונה, אז נכון בגלל שיש לו סמל של טויוטה הוא יימכר יותר מהר כנראה, אבל לשלם על פראדו שחוט עם 400k שאין בו כלום הרבה מעל למחירון(שגם ככה הוא חארטה) זה לא דבר של מה בכך, הבעיה שכמו שכתבו לפניי אין הרבה כאלה בלוחות ולכן כנראה הוא מבוקש והמוכרים מרשים לעצמם לבקש מה שבא להם.
-
נמרוד כתב:
הן שוות לתחת.
גם כל הציטוטים ממגזיני רכב - שווים לתחת.
גם סקרי האמינות האמריקאים . גם הדעה שלי (שלא טרחתי ממש לכתוב, כי היא שווה לתחת).
מה שמשנה זה לא דעה - לכתוב מלל באינטרנט לא עולה גרוש. מה שראוי להתייחסות זה מה אנשים בוחרים לקנות וכמה הם מוכנים לשלם. מה הפתק שאתה שם בקלפי האמת - זה הדבר היחיד שחשוב בבחירות, אותו דבר כאן.
אני הצבעתי, משיקולים שונים שלי, באופן אישי עבור המותג טויוטה כבר פעמיים בחיי (הצבעה = קניתי היילקס 2008 במחיר שבו הייתי יכול לקנות האנטר או דימקס 2011). עמית, נדב ובועז שבחרו לקנות משהו אחר תרמו גם הם את קולם לסקר הגדול שהוא השוק, מי ללנדרובר ומי לאיסוזו ומי לג'יפ. חנן ודורון שמחזיקים את אותו היילקס ישן 15 שנה ולא משחררים תורמים גם הם למחירים הגבוהים של הדגם על ידי הקטנת היצע. כל אחד שבוחר לקנות לנדקרוזר 2004 במחיר כפול מאיסוזו 2004, וכל אחד שמחליט לקנות דווקא את האיסוזו בחצי מחיר, תורמים את קולם.
בשורה התחתונה - השוק מצביע על כך שהיילקס בכל שנתון עדיף משמעותית על הטנדרים המתחרים. והוא מצביע על כך שלנדקרוזר, בכל השנתונים, עדיף על הSUV המתחרים.
כל זה יכול להיות וכניראה נכון אבל לא ממש מתיחס לכותרת של השירשור.
-
נדב ברור שיש עסקאות במחירי קיצון לכאן או לכאן. יש גרוטאות ויש רכבים נדירים או שמורים יוצאי דופן ומי שמוכן לשלם עבורם. השפעה שלהם על המחירון זניחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז שעוני יוקרה...
שווה לעיתים כמו רכב או למעלה מזה ויש שוק יד 2 חזק ויש אפילו סדרות מוגבלות.
תפרשן אותו...
לדעתי התשובות במגרש הפסיכולוגי ולא הכלכלי
לשעונים באופן כללי גם אין שוק יד שנייה. אני בטוח ש95% לפחות מהשעונים על ידי אנשים נקנים חדשים ולעולם לא נמכרים שוב כמשומשים. אותו דבר כמו מכשירי טלפון.
לעומת זאת, כמעט 100% מהמכוניות (ונכסי נדל"ן) כן נמכרות לפחות פעם אחת כמשומשות ולרוב פעמיים ויותר. היחידות שלא, זה אלו שלא מספיקות כי הן מעורבות בתאונה והמקרים שבהם אדם או גוף אכן מחזיקים מכונית במשך שנים רבות עד למגרש הגרוטאות.
-
החוזקה של טויטה, שאותה היא טיפחה לאורך שנים, היתה איכות ואמינות (לצערי, בלשון עבר).
טויטה לא סתם כך צמחה להיות יצרנית הרכבים מס׳1 בעולם.
היא הבינה שלמרבית הצרכנים משנה פחות חווית הנהיגה, המראה והחפיצים.
מה שמשנה זה לא להתקע עם הרכב!!!
אנשים מוכנים לשלם יותר בשביל תחושת הביטחון הזו.
-
כל הדיון הזה הוא קצת מוזר שהוא מופיע באתר שרוצה להיות ה"גרעין הקשה" של הגיפאות בארץ.
קרי התעסקות במכניקה והנדסה (כך אני מבין זאת)
אבל אם כבר נסחפנו...
נמרוד כבר רבים וטובים אמרו לפניך "כוחות השוק יקבעו"
והן נתנו (ונותנים) לשוק לקבוע את ערך המניות.
זה הביא להתרסקות הגדולה של 1929 בארצות הברית, ולאחריו השפל הגדול.
אחד מהסיבות המרכזיות למלחמת העולם השניה ):
ולא צריך ללכת כל כך רחוק...
השוק אמר את שלו גם ב 2008 והביא להתרסקות הגדולה, שעם הרבה רגולציה רק הפכה לאסון כלכלי.
כך שמה ניתן לגזור מ"כחות השוק" ולהבין עד כמה השוק אכן משקף מציאות, נתון לויכוח בלשון המעטה.
ואם נחזור לרמה ההנדסית, שם אני מרגיש יותר נוח.
היה לי מספר לא קטן של רכבים כולל טויוטה פראדו וטויוטה הייליקס.
היה לי גם לנדרובר דיפנדר ודיסקברי.
אפילו היה לי ניבה...
מבחינה הנדסית מה ששונה בין הרכבים היא איכות התכנון ואיכות הייצור.
איכות התכנון משקפת את הטולרנסים שהיצרן מכניס בתכנון.
דוגמא טובה מאוד הוא ההיליקס הישן. הטולרנסים בו גבוהים מאוד.
כוח מנוע מאוד חלש ולעומת זאת המכלולים מאוד חזקים.
כתוצאה מכך קשה מאוד לשבור צריה או דפרנציאל או גיר בהייליקס.
המנוע מאוד פשוט, ממש המנימום ההכרחי.
המשמעות היא שמעט מאוד יכול להתקלקל. מה שאין פשוט לא מתקלקל.
לכן הוא הרבה יותר אמין מרכבים אחרים מסוגו ובכלל.
איכות הייצור והחומרים גם היא משפיעה על האמינות. דוגמא טובה הוא הניבה..
הניבה שהיתה לי היתה בת 7 בזמנו. כול החוטים החשמליים התפרקו בה.
היא נזלה מכל הכיוונים. הקרבורטור התפרק לשנים תוך כדי נסיעה (ממש כך)
כל חלק פלסטיק היה חצי סדוק.
דיפנדר הוא דוגמא טובה לרכב שהוא קצת מכל דבר.
איכות התכנון היא בינונית מה שאומר מנוע יחסית מורכב (ועל כן פחות אמין) וחזק יחסית למכלולים.
תוצאה, מדי פעם מכלולים נשברים.. והמנוע לא שיא האמינות.
גם מבחינת איכות ייצור הוא לא מדהים, ראה ערך החשמל בדיפנדר..
פראדו הוא יחסית רכב אמין אבל בנקודות.
המנוע מאוד חזק ומורכב, מה שאומר מכלולים שנדפקים (כן גם הבול גוינט) ומנוע מאוד מורכב.
מה שאומר שסטטסטית הוא פחות אמין ממנוע של הייליקס ישן לדוגמא.
איכות הייצור היא מצוינת חוטי החשמל נראה כמו חדש אחרי 15 שנה.
יותר טוב מאחרים מסוגו? כן אבל רק בנקודות. הטראנו לדוגמא או הפאגרו לא מאוד רחוקים ממנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לשעונים באופן כללי גם אין שוק יד שנייה. אני בטוח ש95% לפחות מהשעונים על ידי אנשים נקנים חדשים ולעולם לא נמכרים שוב כמשומשים. אותו דבר כמו מכשירי טלפון.
לעומת זאת, כמעט 100% מהמכוניות (ונכסי נדל"ן) כן נמכרות לפחות פעם אחת כמשומשות ולרוב פעמיים ויותר. היחידות שלא, זה אלו שלא מספיקות כי הן מעורבות בתאונה והמקרים שבהם אדם או גוף אכן מחזיקים מכונית במשך שנים רבות עד למגרש הגרוטאות.
לשעוני היוקרה שוק יד 2 חזק מאוד.
יש שעונים שיש להם שם חזק וישמרו או יעלו את ערכם עם השנים בעוד שמותגים פחות חזקים, בעלי אותו המנגנון בדיוק ימכרו הרבה יותר זול.
למשל שעון בריטלינג עם מנגנון 7750 משומש יכול להימכר ב 10000 דולר בעוד שפורטיב עם אותו המנגנון בדיוק ימכר רק ב 2500.
אין הבדל בחומרים או במנגנונים.
מיתוג נטו.
על השם משלמים כסף וחברות משקיעות המון כסף בשביל לבנות את הסיפור והנחשקות של המותג.
קח את זה לעולם הספונסרים בתחרויות. ראה כמה כסף שופכים שם ותדע שזה לא לחינם. זה חלק מבנית המותג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
מבחינה הנדסית מה ששונה בין הרכבים היא איכות התכנון ואיכות הייצור.
איכות התכנון משקפת את הטולרנסים שהיצרן מכניס בתכנון.
דוגמא טובה מאוד הוא ההיליקס הישן. הטולרנסים בו גבוהים מאוד.
כוח מנוע מאוד חלש ולעומת זאת המכלולים מאוד חזקים.
כתוצאה מכך קשה מאוד לשבור צריה או דפרנציאל או גיר בהייליקס.
המנוע מאוד פשוט, ממש המנימום ההכרחי.
המשמעות היא שמעט מאוד יכול להתקלקל. מה שאין פשוט לא מתקלקל.
לכן הוא הרבה יותר אמין מרכבים אחרים מסוגו ובכלל.
תודה מוני סוף סוףמשהוא שעושה לי שכל
לגבי עודף רגולציה והמשבר של 2008 זה ממש לא המצב אילה בדיוק ההיפך
-
תודה.
התכוונתי לרגולציה אחרי המשבר ולא לפני המשבר.
מה שגרם למשבר הוא מספר סיבות בין השאר חוסר ברגולציה.
אבל זה ממש לא משהו שאני רוצה להיכנס אליו באתר גיפים...
-
איך אני מבסוט, כשני קולע לדעת מומחים/מקצוענים ושהדיעה שלי, בסופו של דבר , לא שווה לתחת.
נמרוד.
אתה קשקשן ומנסה לייחס לשירשור "שלך" הילה של "מניפולציה מתוחכמת"...
כפי שלביא כתב - לא זו כותרת/מטרת השירשור.
החלטת לפני ו"קראת" והתעלמת מכל מה שכתבו ב"שווה לתחת".
לי דווקא נראה שהמסקנה היחידה האפשרית שלך שכל מה שאתה רואה "בשוק" = אמינות... דווקא המסקנה הזו "שווה לתחת".
איך הגעת לזה?
אתה טוען שטויוטה 2004 עולה כפול מאיסוזו 2004 ואומר שסך כל ההוצאה על הטויוטה עולה פחות?!?!?!
איזו מין טענה זו? היא נראית לך אמיתית או שסתם כתבת אותה כפרובוקציה "לא חכמה"?
אין פה הרבה שטוענים שההוצאות על דיפנדר עוברות את ההוצאות על קילקולי טויוטה - כולם מדברים על הצורך "להתעסק" ברכב כל הזמן.
גם אם היה עולה גרושים אבל מצריך התעסקות יומיומית, הייתי מעדיף (בד"כ) לשלם יותר ולעבוד פחות.
וזה ה"שם" המדובר.
אני חושב בדיוק כמו מוני - ישן/פשוט/לא מורכב הוא הרבה יותר אמין מהחדש/מסובך/מתוחכם... כך אצל הרוב וכך אצל טויוטה.
ואת דעתי (הזהה לשל מוני) על ההיילקס, אמרתי כבר מזמן.
לנדקרוזר הוא היילקס ישן.
לשם "היילקס" היה ערך חשוב (בגלל הישן), כש(השוק)החל להיות קצת יותר מתוחכם ולענות על צרכים נוספים, מלבד להיות מחרשה/טרקטור, החלו הבעיות להתגלות ודי מהר... גם השם הוחלף.
ונדמה לי שכבר אמרנו פה מזמן - מצב השוק לא משקף בכלום, את איכות הרכב.. במיוחד בארץ.
ואני מפנה, שוב, לכותרת - "האמינות האגדית של טויוטה..."
לא מחיר השוק ולא כל המלל שכתבת, כולל הלוגיקה שלא ממש מחזיקה מים..
-
כן, זה קשור לנושא הדיון בערך כמו שוק שעוני היוקרה...
מוני אני יכול גם להכנס לדיון הטכני מדוע, לדעתי, אכן יש לדגמים רבים של טויוטה יתרונות בתחום האמינות לעומת המתחרים, גם בדגמים הנוכחיים. אבל משתדל לדחות את זה כמה שיותר...
אני קורא דברי חוכמה רבים ומגוונים שנכתבים פה. אני מניח שחלקם נכונים, וחלקם קשקושים... אבל מי אומר שהדעה שלי נכונה יותר משל מי שאני חושב שמקשקש?
הדעה הקולקטיבית מיחסת ערך גדול יותר משמעותית לדגמי השטח של טויוטה ביחס למתחרים, וזה השיקוף הכי קרוב שיכול להיות למציאות. גם מחירי המניות ב2007 היו השיקוף הכי קרוב של המציאות, עד שקרסו.
אם מישהו כאן חושב שמדובר בבועת יחסי ציבור של טויוטה שתתפוצץ מתישהו - קדימה, לכו על זה ותמצאו דרך לעשות שורט על הנושא.
-
וכל הטיעון הזה "תראו כמה יש באפריקה/אוסטרליה"... שטויות.
מישהו ניסה להביא למדינה מודרנית, רכב כמו ה-105 או היילקס אגדי מזמביה/דרא"פ? חדשים, אני מתכוון, לא "אספנות".
הם פרימטיביים ולא עומדים בשום תקן מודרני.. בגלל זה הם נמכרים שם...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כן, זה קשור לנושא הדיון בערך כמו שוק שעוני היוקרה...
מוני אני יכול גם להכנס לדיון הטכני מדוע, לדעתי, אכן יש לדגמים רבים של טויוטה יתרונות בתחום האמינות לעומת המתחרים, גם בדגמים הנוכחיים. אבל משתדל לדחות את זה כמה שיותר...
אני קורא דברי חוכמה רבים ומגוונים שנכתבים פה. אני מניח שחלקם נכונים, וחלקם קשקושים... אבל מי אומר שהדעה שלי נכונה יותר משל מי שאני חושב שמקשקש?
הדעה הקולקטיבית מיחסת ערך גדול יותר משמעותית לדגמי השטח של טויוטה ביחס למתחרים, וזה השיקוף הכי קרוב שיכול להיות למציאות. גם מחירי המניות ב2007 היו השיקוף הכי קרוב של המציאות, עד שקרסו.
אם מישהו כאן חושב שמדובר בבועת יחסי ציבור של טויוטה שתתפוצץ מתישהו - קדימה, לכו על זה ותמצאו דרך לעשות שורט על הנושא.
לא בועה שתתפוצץ - בועה שמתפוגגת... כבר הרבה זמן.
ועל זה בדיוק הדיון או יותר נכון, תוכן הדיון.
רוב האנשים לא קנו/קונים סובארו בגלל שעשו עבודת מחקר או שמבינים מה היתרונות/חסרונות המכניים - הם קונים לפי "השם".
פה יש אנשים שגם עשו "מחקרים" וגם מבינים קצת יותר מהאדם הממוצע, מה עומד מאחורי הרכב - וזה הדיון.
והדוגמא הטובה ביותר היא אותו בחור מהגן של יואב - בכלל לא ידע שיש בעייה עם הדשבורד ומבחינתו "זה מה יש"...
להתחיל לדסקס על המבנה המולקולרי של כל בורג..נראה לי מטופש.
להצביע על כל מיני בעיות ידועות (פחות ויותר) נראה לי הרבה יותר הגיוני ומובן - ולא שווה לתחת בכלל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אתה טוען שטויוטה 2004 עולה כפול מאיסוזו 2004 ואומר שסך כל ההוצאה על הטויוטה עולה פחות?!?!?!
יכול להיות.
בתסריט א' אני קונה איסוזו 2004 ב30K, אוכל אותה ב-30K במנוע ומוכר אותו אחרי שלוש שנים ב15K. בתסריט ב' אני קונה טויוטה ב60K ולא אוכל אותה בשום דבר גדול, ומוכר אחרי שלוש שנים ב40K (ונניח שכל שאר ההוצאות - דלק, ביטוח, טיולים ותיקונים נוספים זהים בשני התסריטים). זה בדיוק סוג המחשבות שעוברות בראש למי שקונה רכב, וזו הסיבה שאכן איסוזו טרופר נמכר בחצי מחיר יחסית לטויוטה דומה מאותו שנתון.