-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
battery packs are poised to be one of the biggest new sources of pollution
https://www.marketwatch.com/story/electric-vehicles-certainly-do-pollute-their-battery-packs-are-poised-to-be-one-of-the-biggest-new-sources-of-pollution-11634577011?siteid=yhoof2
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
battery packs are poised to be one of the biggest new sources of pollution
https://www.marketwatch.com/story/electric-vehicles-certainly-do-pollute-their-battery-packs-are-poised-to-be-one-of-the-biggest-new-sources-of-pollution-11634577011?siteid=yhoof2
ששש….
הזיהום יהיה באFריKה. במערב יהיה ירוק וחדשני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ששש….
הזיהום יהיה באFריKה. במערב יהיה ירוק וחדשני.
כדאי לקרוא את המאמר ולא רק את הכותרת.
הוא מתאר את המאמצים הרגולטורים והטכנולוגיים סביב סוגיית מיחזור הסוללות.
מטרת הכותרת והמאמר כולו היא לייצר תחושת דחיפות אצל מקבלי ההחלטות.
מכל מקום לא סביר שתהיה קבורה שיטתית של סוללות באפריקה - זה פייק ניוז.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כדאי לקרוא את המאמר ולא רק את הכותרת.
הוא מתאר את המאמצים הרגולטורים והטכנולוגיים סביב סוגיית מיחזור הסוללות.
מטרת הכותרת והמאמר כולו היא לייצר תחושת דחיפות אצל מקבלי ההחלטות.
מכל מקום לא סביר שתהיה קבורה שיטתית של סוללות באפריקה - זה פייק ניוז.
קבורת פסולת אלקטרונית למיניה, וחומרים מזהמים נוספים בצורה שיטתית, כולל בים מול אפריקה זה דבר שכבר קורה.. חדשות ישנות.
אני שותף להערכה שלך שהפרסום מטרתו לייצר תחושת דחיפות, אבל זה כבר קורה, ואם באמת יהיה מעבר מאסיבי עולמי, לכולם ברור לאן הזבל יזרום ביתר שאת.
-
אתם ממש חזקים במציאת כותרות שמתאימות לאג'נדה שלכם, ואפילו מצליחים לקרוא אותן, באנגלית.
כבוד.
קראתי את הכתבה. גם את זו, גם אחת שמדברת על מחזור להבי הטורבינות. חיפשתי את הכתיבה על הפרמטרים השונים שמונחים על המאזניים. את עלויות החלופות. נעזוב כרגע את החוסר בסימוכין ובביקורת העמיתים - זו בכל זאת עיתונאות ולא מדע.
נאדה. קשקוש חד צדדי.
-
חנן,
במשך שנים רבות התעלמו מהבעיה הזו שהמערב העשיר והשבע זורק לחורי תחת של העולם.
אולי הפעם יתכוננו ״לפני״ ולא יגלו בעיה ״אחרי״, מה לא בסדר בזה?
-
לא רק באפריקה. גם בישראל מוכנים לקבור פסולת מזהמת שאין לה מקום באירופה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתם ממש חזקים במציאת כותרות שמתאימות לאג'נדה שלכם, ואפילו מצליחים לקרוא אותן, באנגלית.
כבוד.
קראתי את הכתבה. גם את זו, גם אחת שמדברת על מחזור להבי הטורבינות. חיפשתי את הכתיבה על הפרמטרים השונים שמונחים על המאזניים. את עלויות החלופות. נעזוב כרגע את החוסר בסימוכין ובביקורת העמיתים - זו בכל זאת עיתונאות ולא מדע.
נאדה. קשקוש חד צדדי.
חנן,
מי כמוך יודע שיבואני רכב שיש בו סוללות מחוייבים לדאוג לפינוי הסוללות (בסוף חייהן).
אתה גם מכיר שיש זייכן שאכן אוסף את הסוללות ושולח אותן לחו"ל.
בא לא נעמיד פנים שמייצאים את זה למאדים.
אין לי שום אמצעי להעריך מה יותר מזהם, אבל להגיד שאין שום בעיה???
-
מי אמר שאין שום בעיה?
בטח לא אני. הידע שלי בנושא איכות הסביבה מוגבל ואני מקפיד לא לומר על זה כלום.
אם כולם כאן ינהגו כך, דיינו.
-
אגב, יש נושאים קשורים לאיכות הסביבה, ומבחינתי ברורים, ובהם התבטאתי בחדות ובבהירות.
ביניהם התנגדות עזה למערכות start stop מחד ולהסרת/נטרול ממירים/egr מאידך. אני מכיר לא רע את המערכות האלה ויכול להגן על העמדה שלי ועל האיזון שבה.
-
https://pca.st/iww21qln
למי שיש סבלנות ורוצה להבין מה חושב סמנכ"ל בחברת החשמל על רכבים חשמליים (וזיהום אוויר).
ודרך אגב, הייתה פה בשרשור הערה לגבי מדינות כמו נורבגיה והנפט, שימו לב למספרים של אנרגיה נקייה שלהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
wondered, גרמת לי להעלות לכאן פניני עיתונאות, מכתבות על רכב חשמלי. ערבוב של מושגים לא נכונים ו/או לא קשורים:
"נפעל ליצור מערכת משותפת של סוללות מתחלפות לרכבים במתח נמוך (48V) בקיבלות של עד 11kW"
קיבולת נמדדת בKWH.
"במקום סוללה בקיבולת של קילו-וואט בודד, למשל, כמו בטויוטה פריוס מהדור הרביעי, יש סוללה גדולה בהרבה – לשם ההשוואה, בטויוטה פריוס פלאג אין, יש 8.8 קילו וואט."
כנ"ל.
"לקנגו הזו הייתה יכולת לנסוע לאורך כ-150 קילומטרים בסך הכל, באמצעות סוללת 13.8 קילו וואט"
כנ"ל.
"
האיוניק 5 מצוידת בסוללה בקיבולת 800 וולט
"
בוודאי התכוונת למתח. התפלק.
"
גם את הקונה וגם את האיוניק 5 אפשר יהיה לטעון בעמדות טעינה מהירות, כאשר את האחרונה בכאלה בעוצמה של עד 350 קוט"ש.
"
טעינה נמדדת בKW, ידידי.
"
הטעינה בהספק של 150-15 קילוואט לשעה
"
כנ"ל.
"
1 קילוואט שעה משתווה ל-1,000 ואט.
"
סלט. קשה עם החשמל הזה.
יש גם צדיק:
https://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7...7%D7%99%D7%9D/
טרי מהיום:
"
אמת המידה המסתמנת תהיה קוט"ש, כלומר קילוואט לשעה
"
באנגלית יחידת המידה הזו נכתבת kwh, ולא kw/h ולכן מדובר בקילוואט-שעה (כלומר, קילוואט כפול שעה), ולא בקילוואט לשעה (שזה קילוואט חלקי שעה). האמת היא שגם ביחידת המידה העברית בראשי תיבות לא תמצאו 'ל'.
עיתונאים, זה המקצוע שלכם. כתבו באופן מקצועי. זה מעצבן אותי ומביך אתכם.
-
זה מעצבן רק אותך ועוד כמה מהנדסי חשמל/אלקטרוניקה שבאמת מבינים את העסק הזה.
מבחינת הקוראים זה סינית - והם מדפדפים הלאה לרשימת האבזור, המסכים, הקישוריות, הפלוצים וכו'.
-
זה מעצבן גם כאלו שאינם מהנדסים, אבל הסבתא הייקית שלהם הקפידה איתם על שפה נכונה כבר מגיל אפס. העניין הוא שהשפה הקלוקלת כבר כל כך נפוצה שהתייאשנו מלהגיב לכל השגיאות שנכתבות ברחבי הרשת, ולפעמים גם כאן.
-
1 קבצים מצורפים
התחברתי לנושא "בכוח" ...
כל אוטובוס ייטען ב 156KWH
קובץ מצורף 135820
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה מעצבן רק אותך ועוד כמה מהנדסי חשמל/אלקטרוניקה שבאמת מבינים את העסק הזה.
מבחינת הקוראים זה סינית - והם מדפדפים הלאה לרשימת האבזור, המסכים, הקישוריות, הפלוצים וכו'.
הגבינה זזה.
אני בטוח שאם פעם היו מתבלבלים במגזין בין הספק למומנט, אתה היית מקבל את הסעיף למרות שאינך מהנדס, אז היום, כחובב רכב, אתה אמור להתעצבן במידה שווה מהחלפה בין הספק לקיבולת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גיא, אנסה לפשט את זה ככל האפשר, ונתחיל בעקיצונת: רוב חרדי הטווח של הרכב החשמלי הם נטולי רכב חשמלי.
בעלי רכב חשמלי שרכשו את הרכב לאחר שעשו שיעורי בית, פטורים מזה.הם עסוקים בזה פיזית בשגרה פחות זמן ממה שעסקו בעבר בתדלוקים, ומשקיעים בזה מעט מחשבה באירועים חריגים.
.
מסתובב הערב בפייסבוק אירוע מתגלגל של בעל רכב חשמלי שכמעט ונתקע עם הרכב שלו בדרך מאילת, ומבקש עזרה בפייסבוק. נמצא במצפה עם יתרה של 12 ק"מ, שלא תספיק לו להגיע לשדה בוקר, שם יש עמדה (שלפי דיווחים מסוימים היא תקולה כרגע).
אני אגיד כאן דברים לא מחמיאים על הנהג, אבל זה בא עם שאיפה שמי שיתעניין בנושא, מבין גולשי ג'יפולוג, ידע לקרוא ולהפיק לקחים.
זו דוגמא קלאסית למי שלא עשה שיעורי בית. בוודאי בטווח הקצר, ואולי גם בטווח הארוך.
נתחיל מבחירת הרכב עצמו: מקסוס איוניק 5 זה סוג של מיניוואן סיני מגודל עם סוללה של כ52 קוט"ש וטווח wltp של 260 ק"מ. אני לא מבקר את מי שבוחר ברכב הזה מתוך מודעות מלאה למאפיינים השונים, אבל חשוב מאוד לבחון לעומק ולהכיר אותם, בוודאי אם בסוף בחרת לרכוש את הרכב.
בהמשך יש את עניין בחירת המסלול. יש אפליקציה: פלאגשייר שבה רואים את כל עמדות הטעינה, כשעבור כל אחת רואים את המאפיינים שלה, ורואים משובים של נהגים לגבי שימוש אחרון בה.
אז אם אתה יודע שאתה על רכב שטווח הwltp שלו הוא 260 ק"מ (טווח wltp נמדד בתוואי שבגדול חציו עירוני וחציו בינעירוני. בפועל בנסיעה בינעירונית מהירה הטווח מתקצר משמעותית), ובין אילת למצפה יש פער גובה של 1000 מטר, אז המעשה הנכון יהיה לבחור בכביש הערבה, עם הרבה עמדות מהירות בדרך, מפוזרות היטב.
שנית, אם כבר אתה דוחף את עצמך לתוך סיטואציה גבולית כזו, ניתן להוריד את צריכת האנרגיה באופן דרסטי ע"י הפחתת מהירות דרסטית. ניתן ללא קושי רב להגיע לטווח של יותר מפעם ןחצי מטווח הwltp. בסוף בין אילת למצפה יש 150 ק"מ, אז אני מעריך שבנהיגה שונה היה ניתן לצמצם את המצוקה באופן משמעותי. אולי גם להגיע לבאר שבע ולטעון במגוון העמדות המהירות שיש בה.
להבנתי כעת הבחור בכיוון הנכון של היחלצות מהסיטואציה עם עזרה מעובדי חברת חשמל, שאפשרו לו שימוש בשקע כלשהו. מן הסתם זו תהיה טעינה איטית, אבל עדיפה מכלום.
בשורה התחתונה: תשאלו הרבה שאלות ותבחרו חכם.
-
הסיפור נמשך, ויגמר בסיכויים גבוהים על גבי גרר, להערכתי.
שעה וחצי טעינה במצפה השאירו אותו עם טווח של 40 ק"מ בלבד (דיברנו כבר על מגבלות טעינה, לפי סוג הרכב?) והוא יצא לכיוון שדה בוקר, שם העמדה מדווחת כתקולה.
הבחור מהקריות. שיהיה לו בהצלחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הגבינה זזה.
אני בטוח שאם פעם היו מתבלבלים במגזין בין הספק למומנט, אתה היית מקבל את הסעיף למרות שאינך מהנדס, אז היום, כחובב רכב, אתה אמור להתעצבן במידה שווה מהחלפה בין הספק לקיבולת.
אני קיבלתי את הסעיף כשעורך אחד היה מקבל ממני טקסטים מושלמים, ועושה מהם סלט.
פעמיים הוא התבלבל בין בנזין לדיזל. בחור טוב, אבל לא מבין, לא מקצועי, רשלן. ואני חתום על זה וצריך לאכול ת'לב.....
אחר כך קיבלתי את הסעיף מ"כתבי רכב" שהיו עושים קאט-פייסט לחומר יחצ"ני שהיה מלא בשגיאות/אבסורדים.
דוגמה: על "מנוע-טורבו-אטמוספרי" שמעת?.... בלי שמות. בלי לציין את המותג שיוחסה לו הטכנולוגיה הנ"ל....
את השטויות שאמרו וכתבו "עיתונאי הרכב" הישראלים ה"מבינים במכוניות" אפשר היה לכרוך לספר קורע מצחוק.
לגבי מונחים טכניים מעולם הרכב החשמלי.... אני עוד לא שוחה בחומר הזה, לכן לא מתערב בדיונים טכניים על זה. אבל...
1. אני כבר מזמן לא מתעצבן, גם אם לפעמים נדמה שכן. זה פשוט לא טוב לבריאות.
2. את ההבדל בין הספק לקיבולת אני יודע.
3. פרשתי קצת מעיתונות הרכב. לא רק כי זו חרא של פרנסה (ונסיעות תכופות לחו"ל לא מפצות על זה) זה גם כי התחום הזה הפסיק להיות מקצועי וגם כי כמו שנראות ונוסעות המכוניות החדשות, עיתונות הרכב בישראל פשוט כבר לא מעניינת יותר - נמאס לי לעשות מבחני דרכים לקרוסאוברים. זה כמובן לא תירוץ לכתוב שטויות.
4. אני אשחה די מהר בחומר החשמלי הזה ובגדול, פשוט כי לא תהיה לי ברירה. כמו לכולנו.