תגובה: בעיה בהתקנת נעילת לוקרייט בסרן 10 bolt
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נומינלי מכיר... לקחת את האנלוגיה יותר מדי רחוק... חנן צודק לגבי הערך של אנלוגיות. שיהיה - בניגוד לחשמל הבית לא ישרף :rolleyes:
נו איך סגרת בסוף?
בול. זה מה שכיוון אותי לאורך כל הדרך. מה יכול להיות? יטחן דיפרנציאל? תגזר ציריה? כפרות. יש לי ספייר. מקסימום ממשיכים הביתה על הנעה קדמית...
בסוף? הוספתי טבעת החלקה בצד נהג. רציתי בשני
הצדדים אבל המרווח שנשאר לא אפשר לקרוס שאפט להכנס למקום.
חזרתי כרגע מנסיעה של 60 ק"מ שכללה כביש מהיר וגם פניות פרסה.
עד כה, טפו טפו חמסה חמסה שום בצל.
נמשיך לקוות ולעדכן בהתאם.
שבוע מבורך ומלא הצלבות 😃👍
איתי
אני לא רואה איך הכנסת 3 טבעות החלקה משומשות ככל שיהיו לקייס אחד ועדין נשארת במרווח תקין.
לפי דעתי אתה עכשיו עם נעילה נעולה כל הזמן, תוודא שהיא בכלל מרצ'טת.
אם ככה מרגיש ספול, קניתי!
(זה התכנון שלי למקרה שאצטרך לפתוח בפעם החמישית...)
איתי
- - - Updated - - -
אגב, אנחנו מדברים על אותן טבעות?
Thrust washers?
כי לפחות במקרה דנן הן בעובי
של חצי מ"מ פלוס מינוס...
איתי
כן, Thrust washer, וספול זה אחלה! עד שגוזרים ציריה... ובמקרה של ציריה כמו שלך (C-CLIP) היא גם תצא לטייל יחד עם הגלגל תוך כדי נסיעה אבל מתחילת השרשור נראה שאתה סדיסט ועקשן לא קטן אז למה לא, סע עם הנעילה כספול :rolleyes:
ארז (?), נדמה שהציניות
שלי נקראת כסוג של פיגור אחרת קשה לי להבין
את התגובה שלך...
בכל אופן, כדי שתנוח דעתך, כל העסק
נבדק כאשר מכסה הדיפרנציאל פתוח
לפני סגירה ומילוי שמן
והעסק מתפקד מצוין, מסתובב
ומשתחרר.
ללא מספיק מרווח לא יכולתי להכניס את
ה c clip הימני למקום שלו
הרכב הזה הוא לא רכב שלישי. הוא משרת
אותי ביומיום. כל יום. אמנם מעט ק"מ אבל כל הזמן.
אני לא יכול להרשות לו לעמוד יום.
יום שהוא עומד זה יום שאני לא עובד.
זה החמור שלי...
אני מבין שאתם בטוחים שהחמור זה אני אבל תנו קצת קרדיט...
איתי
באופן כללי גמני לא אוהב את הקומבינות, לא בכלל ולא בגזרת הסרנים בפרט. קומבינות אגב, במושג הרחב שלי, זה גם הזנחת טיפול שגרתי.
אני אומר זאת מניסיון רב, לצערי, ודווקא מהמקום של אחד שעושה מאמצים להשקיע ולא לעגל פינות.
רצוי להיצמד לחלקים המקוריים ולשגרת הטיפולים ככל האפשר, ולהתאמץ על זה כדי להרוויח שקט אמיתי.
אבל בכל מקרה שבו יש קושי טכני\כלכלי\דתי\נשי\אחר להיצמד למקור, ובכלל זה במקרה של איתי, אני בכל זאת סבור שיש להפריד בין השאלה הבטיחותית לשאלה הכלכלית:
1. בטיחותית - מה המשמעות של כשל בקומבינה? סרן אחורי כבר מוריד דרמטית את הסיכון לעומת קדמי, אבל אז עוברים לשלב הבא - האם כשל בקומבינה עלול, אפילו בספק קל שבקלים, לגרום לגזירת צירייה ויציאה של גלגל אחורי+ציריה לעקיפה עצמאית?
2. כלכלית - אך ורק בהינתן שאין סכנה בטיחותית, מה זול יותר - להזמין נעילה חדשה, או לקמבן עכשיו ולספוג נזק עתידי מקיף יותר (נעילה + מכלולים נוספים) מוכפל בסבירות X להתרחשות? - זו הכרעה סובייקטיבית לחלוטין, כל עוד המחליט מודע להתפתחויות האפשריות.