אולי לא מיקמת אצלי מצלמת וידאו, אבל אני יודע מה עשיתי שם גם ללא המצלמה. איך הסקתי שהכוסית נשרה וכן הלאה? נא לא לדבר בשמי, תודה. אבל זה וודאי כמו שעכשיו קיץ בחוץ.
Printable View
לא מכוונים קמבר בדנה 30. מה שמשתנה מיידית ומשמעותית בכל הגבהה זה קסטר, ואת זה צריך לתקן, כמה שאפשר.
בכל מקרה - לדעתי, מכלול ההגבהה משפיעה יותר מגודל הצמיג. כלומר, ג'יפ שבעיני דרור גרוע, יהיה גרוע עם 31 ועם 33 כמעט באותה מידה, וג'יפ שהוא בעל היגוי מהודק וטוב - ישאר כזה גם עם 31 וגם עם 33.
יש דוגמא קלאסית - רנגלר JK, הג'יפ הראשון שנבנה עם בתי גלגלים גדולים מספיק ככה שלא צריך להגביה הרבה או בכלל כדי להכניס 33, וצריך להגביה מעט כדי להכניס 35, ולכן הם נוסעים מצויין עם הצמיגים האלו בלי למצמץ.
אבטיפוס הסופה 3 סיור זצוק"ל, שהיתה מקורית, ללא הגבהה בכלל, אבל עם בתי גלגלים גדולים מאד, נסעה על 35 וההיגוי וכל התכונות הדינמיות היו פנטסטיות.
אבל כל הג'יפים, הן האוניברסליים והן האינדיאנים, דורשים הגבהה משמעותית כדי להכניס צמיגים בגודל 31 ובוודאי 33, וכאן זה מסתבך כי יש אלף דרכים לבצע הגבהה ואלף דרכים לחרבש אותה.
לא ביקשתי להוציא פלט.
הרכיבו על כל אחד מארבעת הגלגלים התקן מיוחד, כאשר המחשב מדד דרכם או משהו כזה (לייזר? אין לי מושג בדברים האלה) והציג על המסך את כל הזוויות במקביל, כל אחת והבר שלה.
ראינו שהבר של הקסטר והקמבר מאופס על ה"ירוק", והשפור הצריך כיוונון קטן, לא משהו דרמטי.
אגב התייעצתי עם הקפיצאי לגבי קלינים, הוא הסביר שאין שום צורך בסט-אפ הזה.
יש פה עוד משהו?
קל לתקן קסטר עם קפיצי עלים - שמים קלינים. ויש להשיג בכל מיני זויות.
אבל איך מתקנים קסטר בג'יפ עם מוטות רדיוס וקפיצי סליל כמו האינדיאנים? מוט עליון מתכוונן?
גיתאי - אצלך יש קלינים מלפנים או שלא?
יש מצב שזו הבעיה. או לפחות חלק גדול ממנה.
נמרוד. אני שמח שלמדת למה אייפון יותר טוב.
ולמי שמחפש איך לתקן זוויות אחרי שיפור.... קליניים היינו שמים גם בשנות ה80. פרקטיקה די פשוטה לתיקון זוויות...
אסף.
אצלי אין קלינים, אבל המחשב הראה שהזוויות בסדר.
גם הקפיצאי, וותיק ויודע בתחום, טען שאין לי צורך בזה.
איך יודעים אם כן?
איך יודעים איזו זווית?
קטונתי
קמבר מתקנים עם בולג׳וינט. שים בולג׳וינטים של צ׳רוקי בסופה, ותראה.
אסף.
גיתאי, עם כל הכבוד לקפיצאי ויש כבוד....
ועם כל הכבוד למחשב הבדיקה ויש עוד יותר כבוד....
אין מצב שג'יפ מוגבה 4.5 עם נדנדות מוארכות לא צריך קלינים. פשוט אין מצב.
כמו עם רופאים - שווה לנסות חוו"ד נוספת..... קלינים זה לא יקר.
בבקשה.
מי הרופא שלך?
אתה מכיר אותו. לא היתה ביניכם כימיה פעם.
למה?
בזה דרור צודק, ומספיק אבחון מרחוק. דנה 30 על קפיצי הגבהה ושאקלים ארוכים? זוית הקסטר אצלך רחוקה מהרצוי. אתה צריך להטות את הסרן לאחור עם קלין של 3 או 4 מעלות. תזמין זוג, תתקין, לא טוב אני קונה אותם ממך, אני אצטרך גם בקרוב.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...shims&_sacat=0
אגב, אני חושב שזה המצב ברוב הג'יפים, מתוך בורות. אני נסעתי כך בסיקס שנים. הייתי בור.
-----
מיכה - מה שחשוב זה האינטראקציה בין הצמיג לכביש, אין משמעות לזוית של השלדה.
יאללה הולך על זה.
מסקרן אותי להבין איך מגיעים לזווית המתאימה.
דרור בהנחה שהרופא שלך מחשב יותר טוב ממה שהוא בונה - לפחות בעבר, לפני שחזר בתשוב(ק)ה - יהיה נחמד אם תשאל אותו איך הוא מחשב את הקלין המתאים. אני גם הולך לבדוק עם אחד מחברי הכנופיה שהשאיר אצלו צ'ק שמנמן לא מזמן האם יש שם קלינים ככה בשביל הסקרנות...
אבל אם תרצו אפשר לפתוח על זה שרשור נפרד.
לא צריך לחשב כלום גיתאי. זוית קסטר תקינה זה בין 4-6 מעלות. גם אם קפיץ ההגבהה מקביל בדיוק לקפיץ המקורי, השאקל הארוך בוודאות מיישר את הסרן במעלה-שניים-שלושה, תלוי באורך. תמדוד את הזוית, בשביל זה יש אייפון כאמור :rolleyes: