+++
Printable View
הכל נכון.
את כל זה הם מקבלים.
אבל סכנת ה"אנרכיה" שפתחה את השרשור, היא אמיתית כאן ועכשיו.
כשלמאות אלפים או מיליון לא יהיה מאיפה להאכיל את הילדים שלהם ואיפה ישנו בלילות, הם לא יישבו בשקט.
ואז כל השפה היפה והנימוסים יפרחו כלא היו. יהיה בלגן, אולי גם אלימות. ואז מה?... שבירת עצמות?....
שהנבחרים יתחילו באמת מכניסה אישית שלהם מתחת לאלונקה. כי גם מראית עין חשובה, כדי להפחית את הביקורת שבאה מאנשים כמוני.
שימשיכו בממשלה מצומצמת לפחות בחצי - בגודל ובעלויות.
ושימצאו דרך לפתוח את המשק. כל המשק. במקביל לבידוד ושמירת האוכלוסיות ה"שבירות", אלה שבקבוצות הסיכון המובהקות של הקורונה כמו קשישים - שכבר לא מהווים פקטור בכוח העבודה.
כי אי אפשר להחזיק את כל המשק ככה בהולד לעוד הרבה זמן. כבר עכשיו זה כמעט מאוחר מדי.
אנרכיה זה לאו דווקא לצאת לרחובות ולשרוף לשכן שלך את הרכב או לנפץ חלונות ראווה. האם אתה מצפה מהמשטרה לאפשר את זה כדי לתת לאנשים מתוסכלים לפרוק כעס ?
אנרכיה זה למשל - לא לציית לחוקי המדינה. להפסיק לשלם מיסים , להפסיק להעביר כספים לביטוח לאומי - מרד מיסים ! כשאין מה לקחת לך אז אין לך ממה לחשוש ... כמו בדואי. אם מספיק עצמאים יעשו את זה המערכת תקרוס.
אפשר גם לפתוח את העסקים ולהפר את הסגר למרות שאסור, לקבל קנסות ולא לשלם אותם, ללכת להישפט , להיכנס למאסר אם צריך...
לא חסרות דוגמאות.
אגב, כשהתקשורת מביימת סרטון עם מוכר פלאפל טחון מאשדוד, או נופלת בפח , אין פלא שיש כאן אנשים סקפטיים.
אתה מערבב שני דברים שונים.
את האיוולת הנוכחית ואת המצב הדפוק של מערכת החינוך ככלל.
כרגע, המערכת לא מתפקדת, ובפועל בשטח זה גז בניוטרל.
ציינתי ואמרתי ואני שמח שאתה חוזר אחרי, ששעה וחצי ביום עם התלמידים זה עבודת הכנה. מאחורה של המורה.
אלא מה.. גם ביום רגיל בהית ספר זה עבודת הכנה.. איזה קטע. מפתיע, לא?
בפרקטיקה, הילד היום מקבל שעה וחצי, לא יום מלא, והמורה מקבל את אותה משכורת כמו יום מלא, כשהוא עובד בתנאים לא סבירים בעליל.
להיות חכם במצב הזה הוא לא להתנפץ על משהו שלא עובד, אלא להבין שצריך שיטה אחרת, אולי יותר משימות שימור הקיים, וכשהחרא ירגע וניתן יהיה לראות אותם בכיתה, אז יחזרו לתכנית הלימודים.
מתי?
אוהה.. בקיץ!
זה נכון בעיקר לשכבות הנמוכות שצריכות באמת ליווי צמוד.
אם הם היו גמישים מחשבתית ועסוקים בחיפוש פתרונות יצירתיים לימים האלו, ומראים לציבור תפוקה, הם היו משחקים אותה בענק מול ההורים ביום שאחרי בשלב ההיערכות החדשה של החינוך.
אז יהיה הזמן לגזור קופון ענק, לא לבקש אותו עכשיו עם תנאים מראש טרם הוכחת הרצון והיכולת כחלק לא מבוטל מההורים מנסים ״רק״ לחיות.
במשפחתי עובדי מערכת הבריאות.
כמות האלימות והאיומים שהם חוטפים לוקחת בכיס הקטן את המורים.
במצב הנוכחי הם לא רואים את הבית, עובדים בתנאים קשים מאד, עם מיגון בלתי נסבל, עם סיכון אישי, בתנאי שכר דומים למורים, בלי שבתון ובלי חופש בקיץ, ועם ילדים שנשארו מאחור כי עכשיו יש משימה לאומית.
שמעת מישהו ממערכת הבריאות מלין על שכרו ועל תנאי עבודתו עכשיו?
שמעת מישהו מהם מבקש משהו מראש?
דורון,
אני רק הערה קטנה.
אתה יודע מי מנכל משרד הבריאות?
אתה יודע מה היה התפקיד הקודם שלו? מאיפה הוא הגיע???
ביום, שביבי וליצמן, החליטו לקחת פקיד אוצר שהצטיין בלצמצם את התקציב של הבריאות, ולראשונה, למנות מנכ"ל למשרד, שאיננו רופא, כל המערכת הייתה צריכה להתפטר.
אבל בדיוק הצפרדע, וכמו כל האזרחים, שרואים ממשלה אחרי ממשלה, כמות השרים גדלה...כל גם עובדי מערכת הרפואה הסכימו להמשיך לעבוד משמרות הזויות, בבתי חולים עם תפוסה הזויה....
אז מה הפלא?
בסוף המערכת קורסת.
אם לחזור לנושא השרשור, אז הכותרת הזאת תפסה לי את העין:
קובץ מצורף 128721
ממה שאני רואה גם כמה נשים בסביבה הקרובה שבכו הרבה על הלק ג'ל שהפסיק, "פתע פתאום" הופיעו עם לק חדש ומנצנץ. פתאום יש איזו "שכנה שעשה פעם קורס" או שקר כלשהוא.
גם בבית הקפה שליד המשרד "עובדים במשלוחים בלבד". אתה מזמין מה שאתה רוצה בקופה, מכינים לך ו"עושים לך משלוח" לשולחן הקטן שבכניסה שבצד. גם הם מעדיפים שתבוא לקחת את הסלט ניסואז' שלך ולא תזמין בוולט או בתן-ביס שגוזרים עליהם עמלה.
אנרכיה? אולי...
על סמך מה אתה כותב את הנתונים המוטעים הללו?
אשתי היא מורה ותיקה שמלמדת בבית ספר קיבוצי, הזמן שהיא משקיעה וחברותיה ברוטו מול התלמידים, בהנחיות המשתנות של משרד החינוך, בתסכול מול הזום, בפתרון של בעיות של ילדים שזמינות המחשב לא תמיד תואמת לשעות הפעילות של הכיתה, הזמן הזה ארוך ועמוס וגדוש לאין ערוך מול השגרה.
כפי שכתבתי אשתי מורה ותיקה, השכר שלה בסדר, מורים בשנים הראשונות מרוויחים שכר מגוחך ועושים את אותה עבודה ביתר קושי עקב חסרון משמעותי בנסיון, מהם אתה דורש לשכב על המסילה?
הבעיה שאת ציבור המורים מיצגים דמויות שכושר הביטוי אינו הצד החזק שלהם והם עושים שירות דוב למורים.
על סמך החוויה האישית שלי ושל סביבתי מיותר מבית ספר אחד ביותר מיישוב אחד.
תקרא את תגובות ההורים ברשת, כולם באופסייד?
אני מאמין לך לגבי העדות שלך על אישתך, היא לא מייצגת את הכלל.
אני גם ציינתי בפרוש שאני חושב שמבזבזים למורים את הזמן בנסיון לימוד מרחוק על הגב שלהם.
זה גז בניוטרל.
ועדיין,
בהשוואה למגזרי ציבור אחרים שנדרשים לעבוד הרבה יותר קשה כעת, הם היחידים שבאים בדרישות.
הדמויות הניהולית שהן הפנים של מגזר המורים עושים שירות מחורבן להפליא למקצוע שהחשיבות שלו עליונה למדינה.
חחחח
בדיוק. רק בתמצות.
אבל הפעם אין מה לבוא בטענות לאף אחד.
המדינה לא תוכל להתקיים ללא תשלום מיסים על ידי האזרחים.
והשלטון לא עיוור. הוא מרגיש מה קורה.
זה כבר לא סוד שהנזקים הכלכליים והנפשיים של סגירת המשק מגמדים את נזקי הקורונה הישירים ושהתסיסה בציבור עולה לגבהים חדשים. נדמה לכם שאני "משסה לצאת לרחובות"?.... אני עדין ומנומס לעומת מה שכבר שומעים בכל מקום בריש גלי ובלי בושה. אנשים שהיו מתנגדים קולניים לעצם המחשבה על מרי אזרחי, מצדדים בזה היום בהתלהבות. תוסיפו לזה את התנהלותה המבישה של המערכת הפוליטית ותבינו שלאזרחים מתחיל להימאס. המרי אזרחי כבר מעבר לפינה ולפחות בהתחלה הוא לא מוכרח להיות אלים. הוא יתחיל ממרד מיסים ומכלכלה שחורה.
זו עובדה מוגמרת - אי אפשר לשרוד בלי להביא הביתה כסף, בכל דרך שהיא. מצד שני אנשים נורמטיביים יעשו הכל כדי לא להתדרדר לפשע. הם יעדיפו לעבוד מאשר לגנוב. אבל כשהמשק סגור בפקודה, יעבדו בשחור. מבחינה תודעתית, עבור חלקנו העבודה בשחור היא לגיטימית גם בזמנים כתיקונם, אז על אחת כמה וכמה בזמנים קשים כאלה.... למרות שזה בתכלס לגנוב מהמדינה.
נאהב את זה או לא, זה בפירוש ככה.
ואכן כבר התחילה כלכלה שחורה, כבר לא כל כך מתחת לרדאר.
כולם מדברים על המספרות ומכוני היופי. אתם רוצים להסתפר ולא יכולים כי המספרות סגורות?........... הרבה ספרים התחילו להפעיל שירות חדש ומאוד נוח - הם יגיעו אליכם הביתה. למה שבגלל התחרות העזה בענף הספר שלי יגבה רק 40-45 שקל לתספורת, שמהסכום הזה יצטרך להחזיק מספרה ולשלם עליה תועפות של שכירות, ארנונה ומיסים ואולי גם משכורות לעובדים ואחר יכל זה גם באה המדינה וסוגרת לו את העסק, במקום להגיע אלי הביתה, ולגבות ממני 60-70 שקלים במזומן שאותם אשלם בשמחה ובנפש חפצה כי הוא חסך לי יציאה מהבית, נסיעה באוטו, חיפוש חנייה, המתנה בתור... 60-70 השקלים האלה הולכים ישר לכיס שלו. נטו.
8-10 לקוחות כאלה בכל יום, זה אולי לא שכר מדהים או גבוה במיוחד. לא מתעשרים מזה. אבל זו פרנסה בכבוד ללא כאבי ראש והכי חשוב - המדינה הגזלנית לא שותפה. נשאר בכיס יותר כסף מאשר כשעובדים באופן חוקי ורוב ההכנסה נשאבת למיסים כדי לממן מערכת פוליטית חזירית ומושחתת.
אני לא מדמיין, הסכומים אמיתיים.
זו התפרקות של כל כללי הסדר הישן. מיסים לא ישולמו = תחילתו של מרי אזרחי שאחריו תגיע האנרכיה. התפרקות המדינה.
כדי למנוע את זה, הם מוכרחים לפתוח לרווחה את המשק עכשיו. אין ברירה.
קל לזלזל בסבל של אחרים ולבטל את הקשיים שלהם במחי יד...
יש כל יום בחדשות 12 אייטם שנקרא ״מובטל אחד ביום״ או משהו כזה , מציע לכם לצפות.
המדינה הכריחה אנשים לסגור את עסקיהם, ההוצאות הקבועות שלהם ממשיכות, לא מקבלים שום סיוע.
בכל המדינות המתוקנות פתחו את הברזים ישר בתחילת המשבר, סיוע לעסקים בכסף, לא בהלוואות שהם צריכים לעבור 7 מדורי גהינום כדי לקבל ולא תהיה להם דרך להחזיר ממילא. יודעים למה שוק המניות בארה״ב תיקן 50% מהירידה ? כי מזרימים שם טריליונים לעסקים ולאזרחים, עוד ועוד ככל שהסגר נמשך.
כאן יושבים פקידים אטומים שלא מוכנים לשחרר ושר אוצר פאטתי שכנראה נעלב מכך שלא עבר את אחוז החסימה ורק רוצה לברוח מהאחריות למשרדו במקום שיצדיק את השכר שלו ויוריד פקודות לפקידים ... מה שמטריד אותו זה הספרים והלק ג׳ל שממילא עובדים בסתר...
זאת אגב תחילתה של אנרכיה - אנשים לוקחים סיכון ועוברים על החוק יותר ויותר כי אין להם מה להפסיד .
לטעון שפלוני צריך היה לחסוך כסף לזמנים קשים זה קל, שהיה צריך לוותר על הרכב היוקרתי ועל הנסיעות לחו״ל ... רכבי היוקרה שמציפים את הדרכים הם תוצאה של מימון זול , אמריקה ... זה נגמר עכשיו אגב , אף אחד לא קונה אותם במזומן - הם רכוש של בנקים וחברות ליסינג. אף אחד לא יכול לממן מחסכונותיו הוצאות של עסק שעצרו לו את התזרים, אבל מי שהיה שכיר כל חייו יכול להרשות לעצמו לזלזל. תיזהרו, זאת קארמה רעה.
הקמה וניהול של עסק זה משהו שדורש תכונות שלא לכל אחד יש, אני מדבר על עסקים מוצלחים , לא על כאלה שמנסים את מזלם בלי שיש להם מושג ופושטים רגל תוך שנה, כרגע נראה שדור שלם של אנשים כאלו הולך להימחק, להיכנס לחובות ולא להיות מסוגל לפתוח שוב, מי יתן לו אשראי...
החשיפה הארוכה הנוכחית לילדים לרוב ההורים הינה סוג של שוק, ההורים בבית הילדים בבית האינטרקציה לא תמיד חיובית ברור שזה משליך על דעתם של הורים, מעבר לכך שמקצוע ההוראה גם בימי שגרה אינו מוערך ועל זה כבר דובר רבות, אני מאמין שרוב רובם של המורים נמצאים ברמת השקעה כוללת גבוהה יותר מאשר בימי השגרה, במיוחד עקב ההתמודדות השונה, הלא מוכרת, על אף שאני מסכים ( אני, לא אשתי ) שמבחינת לימוד פרופר השיעורים הוירטואליים הללו שווים קרוב לקליפת השום, עצם קיום המסגרות תורם רבות לייצוב חייהם של התלמידים, לכן אין לזלזל בזמן הזום הזה.
אשתי מלמדת בבית ספר חזק ורב אמצעים רוב רובם של התלמידים מגיעים ממשפחות חזקות ועל אף עובדות אלו, ההתמודדויות שלה כמחנכת בשגרה ובמיוחד בימים אלו הינן עצומות ונמשכות גם בשעות שרובנו זנחנו את העבודה ומה שקשור בה, לצערנו בניגוד לארצות ניכר שם ההערכה למורים גבוהה, אצלנו צולבים בתקשורת את נציגת המורים שנבחרה כנראה רק משום שהמורים חיפשו מישהו שיתלהם עבורם, כנראה עוד בחירה לא טובה של ציבור לא מוערך שבחר במקצוע הלא נכון בארץ לא מעריכה.
בגדול אני עם דרור, לאורך כל השרשור / דיון,
רק בדבר אחד יש לי הערה, וצר לי שהיא מדכאת, והיא לגבי "אלה שיצאו לרחובות"...
דרור, לצערי אלה שהמערכת הכי דופקת אותם, לא יצאו לרחובות,
מליון קשישים שלא יהיה להם מה לאכול, ויקצצו להם בשירותי הבריאות ובתרופות. הם לא מסוגלים להשתולל ברחובות, מהסיבה הפשוטה שהם לא מסוגלים לצאת לבד וגם לא מסוגלים לצעוק.
אוכלוסיות חלשות מאוד, אותן הכי קל לדפוק ואין להן ייצוג.
אז או שאתה ואני נצא למרוד בשמם, או שניתן להם לדעוך בשקט.
אתה יודע, בזמנים קשים מאוד רוב האנשים הסבו את פניהם לצד השני ולא נקפו אצבע...
בבושה,
יוני5
יוני,
האמת, די נימאס לי להילחם בשביל אחרים.
הזקנים לא יצאו לרחוב, אבל איפה "הילדים" שלהם?
אם לי היה הורה באחד מבתי האבות האלו, היתי מוציא אותו משם, גם אם זה אומר להתעמת עם ההנהלה. הייתי עולה על משרד הבריאות. בדיוק כמו מי שזה היה לו חשוב, ויצא להפגין כל שבוע נגד היועמ"ש, כמו הדגלים השחורים, שהפגינו מול הבתים של גנץ ואשכנזי... אני הייתי הופך את החיים של ראשי משרד הבריאות לגיהנום!
אבל חוץ מלהתבכיין בטלוויזיה הם לא עשו הרבה.
לגבי המאות אלפי מובטלים, למה הם לא יוצאים לרחוב?
תסלח לי, ואני יודע שעוד הפעם יגדו שזו אמירה פולטית -
כל ערב, שאשתי ואני יושבים מול הטלוויזה, ויש את המצעד של הכתבות על כל אלו שעכשיו חרב עליהם עולמם (וזה אמיתי), אנחנו מסתכלים אחד על השני ושואלים " למי בדיוק הוא הצביע בבחירות האחרונות?!"
אנשי העסקיםף שפנו פעם נוספת לבג"צ נגד ההסכם הקואליציוני, אל תדאג להם, הם יגמרו את החודש בשלום.
מה שמשגע אותי -
בזמן שאצלנו מקימים ממשלת שיא, עם שני ראשי ממשלה, ושני מעונות רישמיים, למה כל אלו שנשארו בלי אוכל לא יוצאים לרחוב?
למה אני, שלא נפגעתי בגרוש במשבר הזה (בדיוק הפוך, חסכו לי הנסיעות המעצבנות למשרד), צריך להסתכן (בלהידבק מקורונה) וללכת להפגנות בכנסת ובככר רבין, בזמן שאלו שבאמת נפגעו, ממשיכים להצביע ולתמוך במי שדופק אותם (את כולנו, אבל מה לעשות החלשים תמיד נדפקים יותר)???
ואני חוזר למשל על הצפרדע, עם העם הזה, לא יבין מה הפוליטיקאים עושים לו, ומהר, הוא יהיה מבושל.
חייב להגיד שאני קורא לה בשקט.
ואין לי מושג על מה אתם מדברים.
בתור סתם אחד ... לא ראיתי שום דבר מהאנרכיה הזאת.
אני אמנם ממעט מאד לראות חדשות. ולא הולך לספר. אבל בחיי שלא ראיתי שום דבר ממה שאתם מתארים פה.
אולי הרווחתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא יודע כמה כאן קוראים ״הארץ״, אבל אתמול אחת הכותרות העמוד הראשון הייתה ׳המלצות המל״ל לתרחיש של מרי אזרחי: הרצת ״צוות תודעה״ ותעסוקה לצעירים׳. הפתרונות המוצעים: גיוס של אלפי צעירים וצעירות מכל שכבות האוכלוסיה לבתי חולים, לביצוע עבודות שאין בהן צורך בהכשרה מורכבת, גיוס למשמר האזרחי ומשימות ״ביטחון קהילתי״ (הגרשיים במקור), עבודות תשתיות ובשמורות טבע.
מזל שלא הציעו להם לנטוע יערות קק״ל. שנות החמישים זה כאן.
יצחק.
מה זה משנה למי הם הצביעו? מה זה משנה אם הצביעו בכלל?... אין לנו שום יכולת להשפיע על משהו במשהו.
חוץ מזה, אתה מכיר פוליטיקאי לא-חרדי שלא הונה את בוחריו?... בוודאי בבחירות האחרונות?...
אני מנחש שכמוני, אינך מחסידיו וממצביעיו של הקיסר. נו?.... ואלה שייצגו את התקווה הלבנה הגדולה שלנו, לא עבדו עלינו בעיניים?...
הגענו למצב בו הבעיות כבר לא יכולות להיפתר בבחירות. כי בחירות מביאות אותנו תמיד לאותו מבוי סתום.
"מהות הטימטום" כך אמר אחד חכם ממני, אלברט אינשטיין קראו לו - "היא לעשות את אותה טעות שוב ושוב ושוב ולצפות שהתוצאה תהיה שונה".
וזה חומר למחשבה.
דרור,
למקרה שפיקששת את השעור הזה, בחירות זה המקום שלרוב האנשים יש הכי הרבה השפעה (ונכון שזה מעט:-().
מי שלוקח את כל החיים כשחור ולבן, מגיע למסקנה שכולם פושעים (למשל כי הם הסתפרו בלי חשבונית...).
מי שמבין שיש גם גוונים של אפור (ויותר מ 50...), מבין, שלמרות הסחף, והירידה באמינות, עדיין לא כל הפוליטקאים אותו הדבר.
ולכן, כל מה שאנחנו עושים פה, זה רק הוצאת קיטור.
המבחן הכי פשוט - תעשה מיפוי מהיר של כל התיקי חקירה והמשפטים בין כל הפוליטיקאים שלנו. זה מתחלק שווה???
אם אתה חושב שאין קשר בין התנהלות משרד הבריאות לבין העובדה שהדבר היחידי שמאפשר לליצמן להמשיך להיות שר, זה העובדה שכבר 8 חודשים, היועמ"ש מפחד לחתום על התביעה נגדו.
על מה היה היו כל המחלוקות במו"מ הקואליציוני???
על אסטרטגיית יצאה? איך לעזור לעסקים? על סיפוח? על שלום? על החזרת שטחים?
הכל היה על היכולת של נאשם, להשפיע על בחירת השופטים, היועמ"ש, המפכ"ל....... אם זה לא ניגוד אינטרסים, מה זה כן ניגוד אינטרסים?
אף אחד שם לא צדיק, אבל חלקם פשוט פושעים פלילים, אחרים סתם נהנתנים מושחטים, נאיבים וטמבלים.
הדבר האמיתי זה הבחירות. ולכן אני לא מקל ראש במה האנשים האלו הצביעו.
האדישות, הסלחנות (על עבירות) רק בגלל הנפילה במלכודת השיסוי והפילוג, הם בלתי נסלחים.
כנראה שיש אנשים שלא מבינים רמזים, הם צריכים פטיש 5 טון בראש... ויש כאלו שגם אחרי זה לא יבינו.
לא יודע עד כמה אנחנו קרובים לאנרכיה, אני אבל כן יודע כמה אנחנו קרובים לאירן.
בכל העולם!!! יש שלוש מדינות שהמילה האחרונה שמורה לכהן דת-
בוותיקן, באירן, ובישראל :-(
https://www.mako.co.il/news-israel/2...mpaign=ongoing
לא מסכים, כל הפוליטקאים רמאים וכו' - מסכים כמעט לגמרי.
אבל כן יש יכולת להשפיע, אבל זה כאשר בוחרים אופציה אמיתית ולא למשל בדיחה כמו 'מפלגות המרכז' שכבר עשרות שנים שלא עושות כלום, מפיחות תקווה, מתנפחות ונופחות.
כאמור אני חושב שרוב האנשים מטומטמים, כאשר מטומטמים זה לא אי-קיו, אלה היכולת המדהימה לבחור כל פעם באפשרות הגרועה בשבילך אישית.
דוגמאות:
- במילואים היה לי סמל מחלקה מדהים, אחלה בן אדם, טיפש הוא בטח לא היה, הוא גר בעיירה דרומית, דיברנו על חינוך הילדים (דבר שבער לו בעצמות - לי עוד לא היו אז), הוא אמר שמערכת החינוך בעיר קפצה רמה כשמר"צ היו במשרד החינוך, שאלתי למי הוא מצביע (כבר ידעתי - העברנו על זה לא מעט לילות חמ"ל וחק"פים), בלי להתבלבל ענה מפד"ל (שהוא טען שהיו על הפנים בחינוך).
- יש לי עובד, סמג"ד במילואים, מלח הארץ, אדם מדהים, דעות שמלאניות, מצביע ליכוד, איך זה יתכן? הסבר שלו: הוא לא יכול להצביע למפא"י כיון שכשהמשפחה עלתה בשנות ה 50 היתה אפליה, DDT וכו'. לא מפריע לו בשיט שהוא מדבר על מה שהיה לפני 70 שנה, משהו שההורים שלו לא זוכרים בכלל, זה הכל מסיפורי של הסבים, ושמפא"י כבר לא קיימת 40 שנה בערך.
כשבוחרים לפי האינטרס שלך אישית, באנשים עם פתרונות שנראים לך נכונים למצב, עם ערכים כלשהם ולא במפלגות שבנויות על: רק XYZ או רק לא XYZ אז יש סיכוי לשנות.
הבעייה ש80% מהבוחרים (לא מחשיב את החרדים, הם לא בוחרים - הם מצביעים מה שאומרים להם) מצביעים לפי פרמטרים מטומטמים לחלוטין, זה נכון לכאילו אנשי שמאל וכאילו אנשי ימין.
עניים מצביעים לקפיטליזם חזירי, בעלי ילדים חילוניים מצביעים לשר חינוך חשוך, חילונית עומדת בראש מפלגה דתית חשוכה, ימניים מצביעים למפלגה שבשלטון עשרות שנים שלא עשתה כלום למען הימין.
ולכן גם לא תיהיה אנרכיה פה לדעתי, אותם מסכנים ימשיכו לתמוך במי שהביא אותם לזה.
אני לא יודע כמה אנחנו קרובים לאנרכיה.
אני יודע שאנחנו מתקרבים-
במהירות-
לנעילת הדיון!
אסף.
אין לאזרח שום !!!!!!! השפעה. גם ובעיקר לא בבחירות.
צר לי. ראיתי את זה בלייף כשציפי לבני קבלה מנדט. הכי הרבה קולות. וראש הממשלה היה ביבי. כי היו לו יותר קומבינות.
זה היה סוף הדמוקרטיה הישראלית.
כל מה שלמדו אותנו בבצפר זה חרטא. לא קיים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הנה זה בא ...
https://m.ynet.co.il/Articles/5719677
נכון אבל זה לא משנה שלכל מדינה יש את הכללים הקבועים שלה.
בישראל הממשלה מורכבת מקואליציה של מספר מפלגות שביחד צריכות להשיג יותר מ61 מנדטים. אין בחוק כיום אימרה שדווקא המפלגה הגדולה ביותר חייבת להרכיב את הקואליציה.
זה לאו דווקא אומר שזו לא דמוקרטיה.
במקומות אחרים יש עיוותים אחרים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
דרור,
שוב, למרות שאני מזדהה עימך באופן טוטלי, עדיין יש 2 נקודות שאני חולק עליך:
1. גם לפיד וגם ליברמן (וכנראה גם המשותפת) לא רימו את מצביעיהם
2. אני לא סגור לגבי זה שאיינשטיין חכם ממך :)
בברכה,
יוני5