Close
Page 8 of 12 FirstFirst ... 567891011 ... LastLast
Results 141 to 160 of 236

Default תגובה: כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?

דרור,
    מאחר שאתה פוסק וקובע בבטחון רב , אני רק שאלה אחת-
    שום דבר ממה שקרה בהסכם הקואליציוני הזה לא חדש.
    הרי החוק מדבר מזמן על 18 שרים, והממשלות האחרונות הלכו וגדלו....
    וההשקעה הבריאות ( לנפש) הלכה וירדה...
    והעובדה שבניגוד לראשי ממשלה אחרים, לראש הממשלה הזה, אנחנו ממנים שני מעונות ( בלפור וקיסריה) ...
    וכל ההתנהלות בבית ראש הממלשה....

ועדין, הסקרים האחרונים מראים שביבי מתחזק!
    אז איך אתה מסביר את הסתירה???
    לפי הסקרים האחרונים, אתה חצי צודק, הם אכן יצאו..
    בחצי השני אתה טועה, הם יוצאים להצביע, לא יוצאים להפגין ( או לתפיסתך להשתולל)

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

וואלה דורון? גם אני אב לילדים שמטפסים על הקירות ומתמודדים עם ה"למידה מרחוק" המטופשת.

אבל את המציאות של המורים אתה כנראה לא מכיר ואני כן. הם כן עובדים. את הלמידה מרחוק הם עושים וזו עבודה לכל דבר. וזה בזמן שלרובן (רוב המורים הן מורות) יש גם ילדים קטנים משלהן, שלא הולכים לבית הספר, ולצד העבודה הזו הן צריכות להתמודד איתם בבית.

גם בזמנים כתיקונם, החופש הגדול הוא רק לילדים ולא למורים, שביולי-אוגוסט עובדים מהבית. מכינים את שנה"ל הבאה. גם בערב, כשאני ואתה חוזרים מהעבודה, מורה מתיישבת עד לשעות הקטנות להכין מערכי שיעור למחר, לבדוק עבודות ומבחנים ולהתנהל, טלפונית ופרונטאלית, מול ההורים שרובם רואים במורה סוג של שמרטף לילדיהם ותו לא. חלק מהאינטראקציות הללו טעונות בקללות ובאיומים ולעתים גולשות אל סף אלימות פיזית. כי אני לא צריך לחדש לך שחלק לא קטן מעם ישראל הוא איך נאמר, לא חומר אנושי משובח במיוחד.
    אני יודע כי אמא שלי היתה מורה והייתי עד כילד וכנער לדברים כאלה בלי סוף.

ואת כל זה הם עושים תמורת שכר מעליב, שרוב הציבור לא היה מסכים להתעורר בשבילו בבוקר. אמא שלי, אחרי כמעט 30 שנה בהוראה כמחנכת כיתות ז-ח, מתקיימת מפנסיה של 6,400 שקל. על מה אתה מדבר....

אם כבר "סוחבים אלונקות", תדרוש מחברי הכנסת שלנו, שכבר יותר משנה מתגלגלים מבחירות לבחירות ולא באמת עובדים, אבל כן מקפידים לקבל שכר-עתק ולהעלות לעצמם את שכרם המנופח תכופות תמורת כלום ולא כלום, לתפוס מקום מתחת לאלונקה הזו ולו רק באופן סמלי - ולוותר על אי אילו אחוזים משכרם כפי שעשו בכירים במגזר הפרטי, רק כדי שלא יצטרכו להוציא עובדים לחל"ת ולקטוע את מטה לחמם. וחלק מהמנהלים ההגונים האלה נמצאים גם כאן בפורום הזה - וכן, אפילו כמה צדיקים-בודדים מבין השרים והח"כים עשו זאת, כמו נפתלי בנט וניר ברקת.

כל כך מעטים. עוד תעודת עניות אחת מני רבות מדי לכנסת הזו.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

Quote Originally Posted by zivo View Post
    דרור,
    מאחר שאתה פוסק וקובע בבטחון רב , אני רק שאלה אחת-
    שום דבר ממה שקרה בהסכם הקואליציוני הזה לא חדש.
    הרי החוק מדבר מזמן על 18 שרים, והממשלות האחרונות הלכו וגדלו....
    וההשקעה הבריאות ( לנפש) הלכה וירדה...
    והעובדה שבניגוד לראשי ממשלה אחרים, לראש הממשלה הזה, אנחנו ממנים שני מעונות ( בלפור וקיסריה) ...
    וכל ההתנהלות בבית ראש הממלשה....

ועדין, הסקרים האחרונים מראים שביבי מתחזק!
    אז איך אתה מסביר את הסתירה???
    לפי הסקרים האחרונים, אתה חצי צודק, הם אכן יצאו..
    בחצי השני אתה טועה, הם יוצאים להצביע, לא יוצאים להפגין ( או לתפיסתך להשתולל)

כי כל עוד עובדים ומתפרנסים בכבוד וחיים טוב, יש אוטו ויש סופשבוע באילת ובכנרת עם הילדים, ויש מנגל בכל סופ"ש וכדורגל בשבת והם נוסעים כל שנה לחופשה בחו"ל, אז למי אכפת מכל אלה. הוא מלך.

כשהם ייזרקו לרחוב, הם יתהפכו אפילו עליו. ובצדק.

נחיה ונראה.
    לא עונה בפורום

Quote Originally Posted by דרור ברלי View Post
    כי כל עוד עובדים ומתפרנסים בכבוד וחיים טוב, יש אוטו ויש סופשבוע באילת ובכנרת עם הילדים, ויש מנגל בכל סופ"ש וכדורגל בשבת והם נוסעים כל שנה לחופשה בחו"ל, אז למי אכפת מכל אלה. הוא מלך.

כשהם ייזרקו לרחוב, הם יתהפכו אפילו עליו. ובצדק.

נחיה ונראה.
    אם לא שמת לב, המיליון הראשון כבר ברחוב, ואליהם תוסיף את אלו שעדיין נאחזים בגוויה של העסק שלהם ומסרבים להודות מה קורה סביבם.
    ובכל זאת הסקרים מראים...

לא, הם עוד לא ברחוב.

הממשלה מכבה שריפות מהמותן. עאלק.
    מנסה לסתום מיליון חורים בסכר עם אצבע אחת, הבטיחו כל מיני מענקים לעצמאים...

זה לא סוד שהרוב לא זכאים מכל מיני סיבות. יש את אלה שפשוט ההכנסה שלהם גבוהה יותר מהתקרה שנקבעה. הלאה. יש שכירים בעלי שליטה וכו' שאינם זכאים. יש גם כל מיני חישובי הכנסה משותפת ביחד עם בן/ת הזוג. יש ויש ויש....

מאלה שזכאים ואני מכיר כמה וכמה, הרוב המוחלט זכאים לסכומים די מגוחכים ברמת חצי, שליש ורבע מהסכום המירבי שהוא 6,000 ש"ח. מעטים מביניהם שהקדימו להירשם כבר קיבלו, אבל הרוב המוחלט עדיין לא קיבל (תהליך הרשמה מתיש + קודי אבטחה שתוקפם פג אחרי חצי שעה ואם אתה רוצה להיכנס לאזור האישי שלך למחרת היום, כבר תצטרך להירשם שוב מחדש.... + אתר שהיה קורס בכל רגע בימים הראשונים מפאת העומס + אתה מתחייב שהמענק נחשב כהכנסה וחייב במס ושתחזיר אותו אם הם יתחרטו - והסיכוי שהם יתחרטו הוא גדול, אני מבטיח לך. מנסיון אישי בסיטואציות קודמות משנים קודמות, של החזרי מס וכו'.... ) + פתאום כל מיני שגיאות וטעויות שלהם בפרטים כמו מספר חשבון בנק שגוי וכו'... משהו ברמת תירוצים של כתה א'. + גם אחרי עדכון שלהם בטעותם והעברת הפרטים הנכונים וציפיה שיתעדכנו באיזור האישי + הסכמה לכל התנאים והמגבלות + הגשת הבקשה + קבלת האישור הנכסף: "הסכום יועבר לחשבונך בימים הקרובים". ישששש!

ועכשיו תמתין.

מה זה "הימים הקרובים"?... משהו אמורפי לחלוטין.
    לא התחייבו על תאריך ספציפי. עד החג? קדחת. אחרי החג?... אפילו פסח שני ומימונה יהיו רק בשנה הבאה. כבר עבר גם יום השואה ועדיין לא נכנס שקל. אולי אחרי יום העצמאות?.... שבועות?.... מי יודע.
    וזה כשאני אחד מברי המזל שצריכים להודות על שהמערכת מצאה שאני זכאי לחלק מהמענק המובטח ומתוך הנחה ואמונה שלמה שבסוף הכסף באמת יגיע.

וחוץ מזה עוד שבוע וחצי נצטרך להתחיל להתחנן (ולהתחייב להם שהתחת שלי שייך להם עד קץ כל הדורות), תמורת המענק עבור חודש אפריל..... אם זה לא היה מצחיק זיו, זה היה עצוב מאוד.

תהיה בטוח שהקצבאות לאברכים, שרק יהיו לנו בריאים ולא יהרגו את כולנו עם הקורונה, נכנסות לחשבונות הבנק שלהם כמו שעון.
    לא עונה בפורום

מנהל נמרוד's Avatar

דרור אתה כותב המון ומדם ליבך. והפעם באמת יש על מה להתלונן. אבל אתה מאשים את מי שלא מסכים איתך כאן בשרשור שהוא או "מטומטם או מנוול" או "מנותק". אני חושב שיש אופציות נוספות לתיאור חברי הפורום הזה.

האם באמת הכל אשמת הממשלה/מדינה? האם המדינה בכלל יכולה לפתור באופן ישיר בעייה מסדר גודל כזה? החרא פגע במניפה כמו שלא קרה בימי חיינו, לא יודע, אולי מלחמת יום הכיפורים היא בסדר גודל דומה, וזה היה עדיין ארוע מקומי. כל העולם, כל המדינות, כל הכלכלה התחרבנה ואין לנו עדיין מושג אמיתי עד כמה. ובוודאי שחלקנו נפגענו הרבה יותר קשה מאחרים, ואין מה להגיד, אני אומר תודה-תודה-תודה לאלת המזל שאשתי ואני עדיין עובדים, והמשכורת רק מקוצצת. בינתיים.

וזה לגמרי עניין של מזל - מי היה צופה שטייסי אל-על, למשל, מובטלים עד סוף השנה וחלק ניכר מהם כנראה לא יחזרו להיות טייסים בכלל? איפה היתה מניית פרנסה יותר טובה מקורס טיס בחיל האויר? או רופאי שיניים - עצמאים עם הכנסה נהדרת, דיפלומה להדפסת כסף - פתאום, כלום. על אחת כמה וכמה העצמאים הקטנים... ובעצם אולי מצבם עדיף העצמאים הגדולים - מי שהיה בעסק בתחום הלא נכון, אכל אותה, וכגודל העסק עכשיו גודל הבור.

רוצה שאני אספר לך על עולם הסטרטאפים? מזל טהור. חברות חיות מגיוס (כספים) אחד להבא. מי שנמצא בשלב של סמוך אחרי ההשקעה, שיחק אותה. יש לו אויר לנשום. מי שהיה לקראת סגירה של גיוס - אכל אותה. רוב הההשקעות נעצרו מהיום למחר. חברה א' ממשיכה לעבוד, רק קיצצה במשכורות בינתיים. חברה ב' בקומה למטה פיטרה חצי מהעובדים מהיום למחר כדי להאריך את משך החיים שלה, חברה ג' מעבר לרחוב סגרה את הבסטה אתמול. שלושתן טובות באותה מידה.

תגיד עובדי המגזר הציבורי? בינתיים הם אכן ברי מזל, באופן כללי, אבל אין שום צל של ספק שהם יקוצצו, זה פשוט יקרה בפעימות בהמשך כי ככל שהמערכת גדולה יותר ככה היא מגיבה יותר לאט. זה הכל.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

Default כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?

וואלה דורון?.
    כן ״וואלה״ נחרץ.

זו עבודת גז בניוטרל שההסתדרות שלהם ממנפת כאילו זו מתנה משמיים שהם עושים לנו טובה.
    ההסכמה שלהם לבדיחה הזו אומרת לא מעט.
    שעה וחצי ביום זו לא עבודה, גם אם לקל להם עוד3 שעות להכין את השעור.
    בשורה התחתונה זה לא משיג שום מטרה:
    הילדים לא באמת לומדים והמשק לא יוכל להתמודד עם זה אח״כ.

לא ביקשתי שיעבדו בחינם.
    את הימים שהם בבית ומקבלים שכר שיחזירו למשק בקיץ.
    גם אחיות ורוב הצוות הרפואי מרוויח שכר דומה מאד ואני לא רואה אותם מתלוננים או מבקשים תמורה על זה שהם באמת מסכנים את החיים שלהם, ועובדים בתנאים קשים ושעות שלא היו בהסכמי העבודה שלהם.

עזוב אותי מססמאות פוליטיקאים, את זה תפנה לפוליטיקאים.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

נמרוד, דיברנו על זה לפני שבוע. סיפרת לי מה קורה אצלכם בחברה וכמה היה לכם מזל. סיפרת לי גם איך קיצצתם רוחבית וממש לא מעט, בשכר ההנהלה - כדי שהעובדים יוכלו להמשיך לעבוד ולא תצטרכו לפטר. התנהגות שראויה לציון לשבח.
    חבל ששאר המשק, גם במגזר הפרטי אבל גם ובעיקר המגזר הציבורי והכנסת, לא נוהגים כמוכם.
    ועדיין - מי ששבע, גם קצת פחות, עדיין לא יכול להבין את מי שרעב והשוקת שלו שבורה.
    בטח לא לבוא מהפוזיציה של קצין משטרה וחצי לציין-חצי לאיים, שאם המובטלים ייצאו לרחובות, השוטרים ילמדו אותם לקח וישברו להם ת'עצמות. אם זה לא להיות מנוול אז מה כן.

והמדינה שקיבלה החלטה לתת עדיפות לצמצום תמותה על פני הצלת הכלכלה - תצטרך עכשיו למצוא פתרונות להצלת הכלכלה. כי הנזק הכלכלי מסתמן כגדול מנזקי המגפה. ואולי גם יוביל ללא פחות קורבנות. אולי אפילו יותר. ואתה שם לב שאין לי בדל-טענה לגבי אופן ניהול המאבק בנגיף, למרות שנעשו לא מעט טעויות ושטויות והיתה בירוקרטיה, בלהבלהבלה, ותמיד אפשר לומר שההצלחה היא בזכות המסירות של הצוותים הרפואיים ולא בזכות אופן הניהול של מקבלי ההחלטות... מה זה משנה? בסופו של דבר התוצאות מדברות בעד עצמן: כל נפטר הוא עולם ומלואו ושום דבר לא ינחם את משפחות הנפטרים, אבל רוב מוחלט של הנפטרים האלה הם קשישים מופלגים עם שק מלא מחלות רקע קשות שממילא, גם בלי קורונה כבר לא היו מאריכים ימים...
    באופן כללי, מצבה של ישראל מבחינת שיעורי הדבקה ותמותה טוב בהרבה משל כל מדינות המערב. דברים התנהלו כאן טוב יותר ונכון יותר.

אבל הבעיה עכשיו היא עם מליון ומאה-אלף בני אדם שמפרנסים משפחות ויצטרכו למצוא פתרונות.
    מישהו כאן חושב שימצאו לכולם עבודה כמלקטים בסופרמרקט בשכר מינימום?.....
    מה אתה עושה לדוגמה עם עיר כמו אילת שכמעט כל בית-אב בה מתפרנס ישירות או בעקיפין מתיירות או משירותים לתיירות, ועכשיו למעלה מ-70% מתושביה מובטלים?......

כן, המדינה תצטרך לתת את כל הפתרונות.
    כי לא חוכמה להיות שותף רק לרווחים כשהמצב טוב. צריך לתת גם גב ורשת בטחון כלשהי כשהמצב רע.
    ואם לא ימצאו לנו פתרונות ומהר - המדינה תקרוס. כי אנחנו העצמאים מהמגזר הפרטי, אנחנו אלה שסוחבים אותה על הגב. אנחנו משלמים את עיקר נטל המיסים. אם אנחנו העצמאים לא נעבוד ולא נייצר הכנסות חייבות במס ומקומות עבודה, מי יעבוד ומי ישלם את המיסים?.... מי יממן צוללות ומטוסי F35 וישיבות והתנחלויות ושני מעונות רשמיים לשני ראשי ממשלה בו זמנית ו-36 שרים ו-16 סגני שרים ואיזה 1,500 מזכירות, יועצים, מנהלי לשכות, נהגים, מאבטחים, מצחצחי נעלים ופותחי בקבוקי שמפניה?... רק שולמן בסוף תמיד משלם את הכל. אבל לפחות תנו לו לעבוד. שיהיה לו מאיפה לשלם....

ואל תבקש ממני או מכל מישהו אחר את הפתרונות - אם היו לי רעיונות לפתרונות, הייתי פוליטיקאי.
    אבל אנחנו לא פוליטיקאים. הפוליטיקאים כל כך רוצים להיבחר ולהיות אלה שמחליטים - בגלל הכוח, השררה, השכר, ההטבות, הפנסיה.... בעיקר הכוח וההזדמנויות "לעשות מכה" בשחיתויות, כפי שקבע בעבר חד-משמעית בראיון בגל"צ הניצב-בדימוס יעקב בורובסקי כשהתפוצצה פרשת ישראל ביתנו. כן, הוא שוטר - אבל שוטר בכיר, אחד שהיה מעורב בכמה חקירות מפורסמות בקריירה שלו במשטרה ומכיר קצת את המערכות האלה מבפנים ואת אופיים של פוליטיקאים שחשודים בדברים כאלה. יש לנו עסק עם קרימינלים מקצועיים שחושבים בגדול. לא סתם אחוז כל כך מבהיל מהם מגיע לבית הסוהר, וגם זה רק פרומיל, רק אלה שנתפסו.

עכשיו הם אכלו אותה בענק - במקרה נפלה במשמרת שלהם גם החובה להתמודד עם משהו שגדול על מידתם ולנסות לעשות משהו. אשכרה לעבוד. ואם הם ייכשלו, הציבור עלול לסגור איתם חשבון ולא רק בקלפי. הם ממש מסכנים. כולי רחמים עליהם. לא מתאים להם? שיהיו הוגנים כבר עכשיו להודות שנכשלו - ויקומו ויתפטרו עכשיו. לפני שהמצב יתדרדר עוד ואולי המון זועם יעלה עליהם עם נבוטים.
    לא עונה בפורום

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
    כן ״וואלה״ נחרץ.

זו עבודת גז בניוטרל שההסתדרות שלהם ממנפת כאילו זו מתנה משמיים שהם עושים לנו טובה.
    ההסכמה שלהם לבדיחה הזו אומרת לא מעט.
    שעה וחצי ביום זו לא עבודה, גם אם לקל להם עוד3 שעות להכין את השעור.
    זה הרבה יותר משעה וחצי ביום. שעה וחצי נטו זה אולי מה שהילדים מקבלים. תוסיף לזה עוד הרבה עבודת הכנה, לפני שהילדים שלך פותחים את המחשב ונכנסים לזום.
    וביום רגיל העבודה שהמורים מביאים הביתה היא גם הרבה יותר משלוש וארבע שעות בכל יום. זה אל תוך הלילה. אתה לא רוצה להתחלף איתם. לא תמורת השכר שלהם. גם מבין כל ההייטקיסטים שעברו להוראה "מתוך שליחות", כבר יש נתונים ברורים - כמעט כולם עזבו את המערכת כי לא יכלו להחזיק מעמד בעומס השעות והאחריות אל מול התגמול המגוחך וחוסר ההערכה הגורף. שזו הבעיה העיקרית של ציבור המורים - תדמית מחורבנת, חוסר הערכה גורף מצד מוסדות המדינה מכיוון אחד, ומצד הורים כמוך מהכיוון השני.
    ועל זה תוסיף את ה"סיכונים המקצועיים": כשאמא שלי היתה מורה, אבא-ערס של תלמיד-ערס, (ויש יישובים בישראל שרוב הילדים בהם הם כאלה, מה לעשות. כי זה חלק גדול מעם ישראל), השתולל ואיים פעם להרים עליה כסא ביום הורים בבית הספר - כמו בימית 2000, את זה אתה יודע?... ומה עם הקללות והאיומים ה"רגילים"?..... כשפרחה מפונפנת עם שתלי סיליקון, ריסים מודבקים, עקבים בגובה 20 ס"מ, תוספות-שיער ופורשה קאיין שהיא מחנה כמו זין על שני מקומות חנייה, מנפנפת ידיים ומאיימת על המורה של הבת שלה שהגיעה אליה לשיחה אחרי שהשעו את הילדה כי באופן קבוע מרביצה לחברות שלה ועושה טרור לכל הילדות בכיתה - "את לא יודעת איזה קשרים יש לבעלי, י'בתזונה! אני אדאג שיפטרו אותך י'מזדיינת בתחת, י'סתומה!". מילה במילה. זה כבר עניין רגיל שבשגרה. אתה מוכן לשלוח את אשתך לעבוד בזה?.....

וכן - גם המורים אשמים במצבם. הם לא נחושים מספיק. באמת שמגיע לילדים שלנו לקבל מורים שמקבלים מהמערכת הרבה יותר - גב, שכר, הערכה.
    הם מוכרחים לעמוד על שלהם פעם אחת ולתמיד ולא להתכופף יותר.
    לא עונה בפורום

טקסט נהדר דרור.
    שמתאים כמעט לכל משרתי הציבור מכל המגזרים.
    ולכן צריך לשלם להם יפה ולתת להם פנסיה ראויה. ולצ'פר אותם בפנסיה מוקדמת - כי אנחנו רוצים את הטובים ביותר בתור עובדי מדינה.
    במקום לשסות בהם את העצמאים המתמוטטים. לא בהם, לא ב'דוסים שרק יהיו בריאים ולא ידביקו את כולנו' לא השוטרים, סליחה 'קלגסים אלימים ושיכורי כוח' לא ב'פקידונים הרשעים' ולא ב'הייטקיסטים המדושנים'.
    כולנו ביחד בחרא הזה.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

Quote Originally Posted by נמרוד View Post
    דרור אתה כותב המון ומדם ליבך. והפעם באמת יש על מה להתלונן. אבל אתה מאשים את מי שלא מסכים איתך כאן בשרשור שהוא או "מטומטם או מנוול" או "מנותק". אני חושב שיש אופציות נוספות לתיאור חברי הפורום הזה.
    +++

Quote Originally Posted by asafk View Post
    טקסט נהדר דרור.
    שמתאים כמעט לכל משרתי הציבור מכל המגזרים.
    ולכן צריך לשלם להם יפה ולתת להם פנסיה ראויה. ולצ'פר אותם בפנסיה מוקדמת - כי אנחנו רוצים את הטובים ביותר בתור עובדי מדינה.
    במקום לשסות בהם את העצמאים המתמוטטים. לא בהם, לא ב'דוסים שרק יהיו בריאים ולא ידביקו את כולנו' לא השוטרים, סליחה 'קלגסים אלימים ושיכורי כוח' לא ב'פקידונים הרשעים' ולא ב'הייטקיסטים המדושנים'.
    כולנו ביחד בחרא הזה.

אסף.

הכל נכון.
    את כל זה הם מקבלים.
    אבל סכנת ה"אנרכיה" שפתחה את השרשור, היא אמיתית כאן ועכשיו.
    כשלמאות אלפים או מיליון לא יהיה מאיפה להאכיל את הילדים שלהם ואיפה ישנו בלילות, הם לא יישבו בשקט.

ואז כל השפה היפה והנימוסים יפרחו כלא היו. יהיה בלגן, אולי גם אלימות. ואז מה?... שבירת עצמות?....

שהנבחרים יתחילו באמת מכניסה אישית שלהם מתחת לאלונקה. כי גם מראית עין חשובה, כדי להפחית את הביקורת שבאה מאנשים כמוני.
    שימשיכו בממשלה מצומצמת לפחות בחצי - בגודל ובעלויות.

ושימצאו דרך לפתוח את המשק. כל המשק. במקביל לבידוד ושמירת האוכלוסיות ה"שבירות", אלה שבקבוצות הסיכון המובהקות של הקורונה כמו קשישים - שכבר לא מהווים פקטור בכוח העבודה.

כי אי אפשר להחזיק את כל המשק ככה בהולד לעוד הרבה זמן. כבר עכשיו זה כמעט מאוחר מדי.
    לא עונה בפורום

אנרכיה זה לאו דווקא לצאת לרחובות ולשרוף לשכן שלך את הרכב או לנפץ חלונות ראווה. האם אתה מצפה מהמשטרה לאפשר את זה כדי לתת לאנשים מתוסכלים לפרוק כעס ?
    אנרכיה זה למשל - לא לציית לחוקי המדינה. להפסיק לשלם מיסים , להפסיק להעביר כספים לביטוח לאומי - מרד מיסים ! כשאין מה לקחת לך אז אין לך ממה לחשוש ... כמו בדואי. אם מספיק עצמאים יעשו את זה המערכת תקרוס.
    אפשר גם לפתוח את העסקים ולהפר את הסגר למרות שאסור, לקבל קנסות ולא לשלם אותם, ללכת להישפט , להיכנס למאסר אם צריך...
    לא חסרות דוגמאות.

אגב, כשהתקשורת מביימת סרטון עם מוכר פלאפל טחון מאשדוד, או נופלת בפח , אין פלא שיש כאן אנשים סקפטיים.

זה הרבה יותר משעה וחצי ביום. שעה וחצי נטו זה אולי מה שהילדים מקבלים. תוסיף לזה עוד הרבה עבודת הכנה, לפני שהילדים שלך פותחים את המחשב ונכנסים לזום.
    וביום רגיל העבודה שהמורים מביאים הביתה היא גם הרבה יותר משלוש וארבע שעות בכל יום. זה אל תוך הלילה. אתה לא רוצה להתחלף איתם. לא תמורת השכר שלהם. גם מבין כל ההייטקיסטים שעברו להוראה "מתוך שליחות", כבר יש נתונים ברורים - כמעט כולם עזבו את המערכת כי לא יכלו להחזיק מעמד בעומס השעות והאחריות אל מול התגמול המגוחך וחוסר ההערכה הגורף. שזו הבעיה העיקרית של ציבור המורים - תדמית מחורבנת, חוסר הערכה גורף מצד מוסדות המדינה מכיוון אחד, ומצד הורים כמוך מהכיוון השני.
    ועל זה תוסיף את ה"סיכונים המקצועיים": כשאמא שלי היתה מורה, אבא-ערס של תלמיד-ערס, (ויש יישובים בישראל שרוב הילדים בהם הם כאלה, מה לעשות. כי זה חלק גדול מעם ישראל), השתולל ואיים פעם להרים עליה כסא ביום הורים בבית הספר - כמו בימית 2000, את זה אתה יודע?... ומה עם הקללות והאיומים ה"רגילים"?..... כשפרחה מפונפנת עם שתלי סיליקון, ריסים מודבקים, עקבים בגובה 20 ס"מ, תוספות-שיער ופורשה קאיין שהיא מחנה כמו זין על שני מקומות חנייה, מנפנפת ידיים ומאיימת על המורה של הבת שלה שהגיעה אליה לשיחה אחרי שהשעו את הילדה כי באופן קבוע מרביצה לחברות שלה ועושה טרור לכל הילדות בכיתה - "את לא יודעת איזה קשרים יש לבעלי, י'בתזונה! אני אדאג שיפטרו אותך י'מזדיינת בתחת, י'סתומה!". מילה במילה. זה כבר עניין רגיל שבשגרה. אתה מוכן לשלוח את אשתך לעבוד בזה?.....

וכן - גם המורים אשמים במצבם. הם לא נחושים מספיק. באמת שמגיע לילדים שלנו לקבל מורים שמקבלים מהמערכת הרבה יותר - גב, שכר, הערכה.
    הם מוכרחים לעמוד על שלהם פעם אחת ולתמיד ולא להתכופף יותר.
    אתה מערבב שני דברים שונים.

את האיוולת הנוכחית ואת המצב הדפוק של מערכת החינוך ככלל.

כרגע, המערכת לא מתפקדת, ובפועל בשטח זה גז בניוטרל.
    ציינתי ואמרתי ואני שמח שאתה חוזר אחרי, ששעה וחצי ביום עם התלמידים זה עבודת הכנה. מאחורה של המורה.
    אלא מה.. גם ביום רגיל בהית ספר זה עבודת הכנה.. איזה קטע. מפתיע, לא?

בפרקטיקה, הילד היום מקבל שעה וחצי, לא יום מלא, והמורה מקבל את אותה משכורת כמו יום מלא, כשהוא עובד בתנאים לא סבירים בעליל.

להיות חכם במצב הזה הוא לא להתנפץ על משהו שלא עובד, אלא להבין שצריך שיטה אחרת, אולי יותר משימות שימור הקיים, וכשהחרא ירגע וניתן יהיה לראות אותם בכיתה, אז יחזרו לתכנית הלימודים.
    מתי?
    אוהה.. בקיץ!

זה נכון בעיקר לשכבות הנמוכות שצריכות באמת ליווי צמוד.

אם הם היו גמישים מחשבתית ועסוקים בחיפוש פתרונות יצירתיים לימים האלו, ומראים לציבור תפוקה, הם היו משחקים אותה בענק מול ההורים ביום שאחרי בשלב ההיערכות החדשה של החינוך.
    אז יהיה הזמן לגזור קופון ענק, לא לבקש אותו עכשיו עם תנאים מראש טרם הוכחת הרצון והיכולת כחלק לא מבוטל מההורים מנסים ״רק״ לחיות.

במשפחתי עובדי מערכת הבריאות.
    כמות האלימות והאיומים שהם חוטפים לוקחת בכיס הקטן את המורים.
    במצב הנוכחי הם לא רואים את הבית, עובדים בתנאים קשים מאד, עם מיגון בלתי נסבל, עם סיכון אישי, בתנאי שכר דומים למורים, בלי שבתון ובלי חופש בקיץ, ועם ילדים שנשארו מאחור כי עכשיו יש משימה לאומית.

שמעת מישהו ממערכת הבריאות מלין על שכרו ועל תנאי עבודתו עכשיו?
    שמעת מישהו מהם מבקש משהו מראש?
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

דורון,
    אני רק הערה קטנה.
    אתה יודע מי מנכל משרד הבריאות?
    אתה יודע מה היה התפקיד הקודם שלו? מאיפה הוא הגיע???
    ביום, שביבי וליצמן, החליטו לקחת פקיד אוצר שהצטיין בלצמצם את התקציב של הבריאות, ולראשונה, למנות מנכ"ל למשרד, שאיננו רופא, כל המערכת הייתה צריכה להתפטר.
    אבל בדיוק הצפרדע, וכמו כל האזרחים, שרואים ממשלה אחרי ממשלה, כמות השרים גדלה...כל גם עובדי מערכת הרפואה הסכימו להמשיך לעבוד משמרות הזויות, בבתי חולים עם תפוסה הזויה....
    אז מה הפלא?
    בסוף המערכת קורסת.

אם לחזור לנושא השרשור, אז הכותרת הזאת תפסה לי את העין:

Click image for larger version. 

Name:	Capture.jpg 
Views:	154 
Size:	64.5 KB 
ID:	128721

ממה שאני רואה גם כמה נשים בסביבה הקרובה שבכו הרבה על הלק ג'ל שהפסיק, "פתע פתאום" הופיעו עם לק חדש ומנצנץ. פתאום יש איזו "שכנה שעשה פעם קורס" או שקר כלשהוא.
    גם בבית הקפה שליד המשרד "עובדים במשלוחים בלבד". אתה מזמין מה שאתה רוצה בקופה, מכינים לך ו"עושים לך משלוח" לשולחן הקטן שבכניסה שבצד. גם הם מעדיפים שתבוא לקחת את הסלט ניסואז' שלך ולא תזמין בוולט או בתן-ביס שגוזרים עליהם עמלה.

אנרכיה? אולי...
    הג'ימני 2003 הלך, הגיע 2019

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
    אתה מערבב שני דברים שונים.

את האיוולת הנוכחית ואת המצב הדפוק של מערכת החינוך ככלל.

כרגע, המערכת לא מתפקדת, ובפועל בשטח זה גז בניוטרל.
    ציינתי ואמרתי ואני שמח שאתה חוזר אחרי, ששעה וחצי ביום עם התלמידים זה עבודת הכנה. מאחורה של המורה.
    אלא מה.. גם ביום רגיל בהית ספר זה עבודת הכנה.. איזה קטע. מפתיע, לא?

בפרקטיקה, הילד היום מקבל שעה וחצי, לא יום מלא, והמורה מקבל את אותה משכורת כמו יום מלא, כשהוא עובד בתנאים לא סבירים בעליל.

להיות חכם במצב הזה הוא לא להתנפץ על משהו שלא עובד, אלא להבין שצריך שיטה אחרת, אולי יותר משימות שימור הקיים, וכשהחרא ירגע וניתן יהיה לראות אותם בכיתה, אז יחזרו לתכנית הלימודים.
    מתי?
    אוהה.. בקיץ!

זה נכון בעיקר לשכבות הנמוכות שצריכות באמת ליווי צמוד.

אם הם היו גמישים מחשבתית ועסוקים בחיפוש פתרונות יצירתיים לימים האלו, ומראים לציבור תפוקה, הם היו משחקים אותה בענק מול ההורים ביום שאחרי בשלב ההיערכות החדשה של החינוך.
    אז יהיה הזמן לגזור קופון ענק, לא לבקש אותו עכשיו עם תנאים מראש טרם הוכחת הרצון והיכולת כחלק לא מבוטל מההורים מנסים ״רק״ לחיות.

במשפחתי עובדי מערכת הבריאות.
    כמות האלימות והאיומים שהם חוטפים לוקחת בכיס הקטן את המורים.
    במצב הנוכחי הם לא רואים את הבית, עובדים בתנאים קשים מאד, עם מיגון בלתי נסבל, עם סיכון אישי, בתנאי שכר דומים למורים, בלי שבתון ובלי חופש בקיץ, ועם ילדים שנשארו מאחור כי עכשיו יש משימה לאומית.

שמעת מישהו ממערכת הבריאות מלין על שכרו ועל תנאי עבודתו עכשיו?
    שמעת מישהו מהם מבקש משהו מראש?
    על סמך מה אתה כותב את הנתונים המוטעים הללו?
    אשתי היא מורה ותיקה שמלמדת בבית ספר קיבוצי, הזמן שהיא משקיעה וחברותיה ברוטו מול התלמידים, בהנחיות המשתנות של משרד החינוך, בתסכול מול הזום, בפתרון של בעיות של ילדים שזמינות המחשב לא תמיד תואמת לשעות הפעילות של הכיתה, הזמן הזה ארוך ועמוס וגדוש לאין ערוך מול השגרה.
    כפי שכתבתי אשתי מורה ותיקה, השכר שלה בסדר, מורים בשנים הראשונות מרוויחים שכר מגוחך ועושים את אותה עבודה ביתר קושי עקב חסרון משמעותי בנסיון, מהם אתה דורש לשכב על המסילה?
    הבעיה שאת ציבור המורים מיצגים דמויות שכושר הביטוי אינו הצד החזק שלהם והם עושים שירות דוב למורים.

חבר רשום

Quote Originally Posted by Tzvika-Pick View Post
    אם לחזור לנושא השרשור, אז הכותרת הזאת תפסה לי את העין:

Click image for larger version. 

Name:	Capture.jpg 
Views:	154 
Size:	64.5 KB 
ID:	128721
    אתה מרים לברלי להנחתה. ברגע שהמדינה מרגישה שיש איום על ההכנסות שלה (עובדים בשחור) שיקולי בריאות העם נדחקים הצידה וניתן לדון בהקלות בסגר, לשחרר עוד עסקים ולהכניס אותם למעגל משלמי המיסים.

Quote Originally Posted by edish View Post
    על סמך מה אתה כותב את הנתונים המוטעים הללו?
    אשתי היא מורה ותיקה שמלמדת בבית ספר קיבוצי, הזמן שהיא משקיעה וחברותיה ברוטו מול התלמידים, בהנחיות המשתנות של משרד החינוך, בתסכול מול הזום, בפתרון של בעיות של ילדים שזמינות המחשב לא תמיד תואמת לשעות הפעילות של הכיתה, הזמן הזה ארוך ועמוס וגדוש לאין ערוך מול השגרה.
    כפי שכתבתי אשתי מורה ותיקה, השכר שלה בסדר, מורים בשנים הראשונות מרוויחים שכר מגוחך ועושים את אותה עבודה ביתר קושי עקב חסרון משמעותי בנסיון, מהם אתה דורש לשכב על המסילה?
    הבעיה שאת ציבור המורים מיצגים דמויות שכושר הביטוי אינו הצד החזק שלהם והם עושים שירות דוב למורים.
    על סמך החוויה האישית שלי ושל סביבתי מיותר מבית ספר אחד ביותר מיישוב אחד.
    תקרא את תגובות ההורים ברשת, כולם באופסייד?

אני מאמין לך לגבי העדות שלך על אישתך, היא לא מייצגת את הכלל.
    אני גם ציינתי בפרוש שאני חושב שמבזבזים למורים את הזמן בנסיון לימוד מרחוק על הגב שלהם.
    זה גז בניוטרל.

ועדיין,
    בהשוואה למגזרי ציבור אחרים שנדרשים לעבוד הרבה יותר קשה כעת, הם היחידים שבאים בדרישות.
    הדמויות הניהולית שהן הפנים של מגזר המורים עושים שירות מחורבן להפליא למקצוע שהחשיבות שלו עליונה למדינה.
    ההנאה שבאיטיות..

Hary Wagner

Quote Originally Posted by ADaShim View Post
    אתה מרים לברלי להנחתה. ברגע שהמדינה מרגישה שיש איום על ההכנסות שלה (עובדים בשחור) שיקולי בריאות העם נדחקים הצידה וניתן לדון בהקלות בסגר, לשחרר עוד עסקים ולהכניס אותם למעגל משלמי המיסים.

חחחח
    בדיוק. רק בתמצות.

אבל הפעם אין מה לבוא בטענות לאף אחד.
    המדינה לא תוכל להתקיים ללא תשלום מיסים על ידי האזרחים.
    והשלטון לא עיוור. הוא מרגיש מה קורה.

זה כבר לא סוד שהנזקים הכלכליים והנפשיים של סגירת המשק מגמדים את נזקי הקורונה הישירים ושהתסיסה בציבור עולה לגבהים חדשים. נדמה לכם שאני "משסה לצאת לרחובות"?.... אני עדין ומנומס לעומת מה שכבר שומעים בכל מקום בריש גלי ובלי בושה. אנשים שהיו מתנגדים קולניים לעצם המחשבה על מרי אזרחי, מצדדים בזה היום בהתלהבות. תוסיפו לזה את התנהלותה המבישה של המערכת הפוליטית ותבינו שלאזרחים מתחיל להימאס. המרי אזרחי כבר מעבר לפינה ולפחות בהתחלה הוא לא מוכרח להיות אלים. הוא יתחיל ממרד מיסים ומכלכלה שחורה.

זו עובדה מוגמרת - אי אפשר לשרוד בלי להביא הביתה כסף, בכל דרך שהיא. מצד שני אנשים נורמטיביים יעשו הכל כדי לא להתדרדר לפשע. הם יעדיפו לעבוד מאשר לגנוב. אבל כשהמשק סגור בפקודה, יעבדו בשחור. מבחינה תודעתית, עבור חלקנו העבודה בשחור היא לגיטימית גם בזמנים כתיקונם, אז על אחת כמה וכמה בזמנים קשים כאלה.... למרות שזה בתכלס לגנוב מהמדינה.
    נאהב את זה או לא, זה בפירוש ככה.

ואכן כבר התחילה כלכלה שחורה, כבר לא כל כך מתחת לרדאר.
    כולם מדברים על המספרות ומכוני היופי. אתם רוצים להסתפר ולא יכולים כי המספרות סגורות?........... הרבה ספרים התחילו להפעיל שירות חדש ומאוד נוח - הם יגיעו אליכם הביתה. למה שבגלל התחרות העזה בענף הספר שלי יגבה רק 40-45 שקל לתספורת, שמהסכום הזה יצטרך להחזיק מספרה ולשלם עליה תועפות של שכירות, ארנונה ומיסים ואולי גם משכורות לעובדים ואחר יכל זה גם באה המדינה וסוגרת לו את העסק, במקום להגיע אלי הביתה, ולגבות ממני 60-70 שקלים במזומן שאותם אשלם בשמחה ובנפש חפצה כי הוא חסך לי יציאה מהבית, נסיעה באוטו, חיפוש חנייה, המתנה בתור... 60-70 השקלים האלה הולכים ישר לכיס שלו. נטו.
    8-10 לקוחות כאלה בכל יום, זה אולי לא שכר מדהים או גבוה במיוחד. לא מתעשרים מזה. אבל זו פרנסה בכבוד ללא כאבי ראש והכי חשוב - המדינה הגזלנית לא שותפה. נשאר בכיס יותר כסף מאשר כשעובדים באופן חוקי ורוב ההכנסה נשאבת למיסים כדי לממן מערכת פוליטית חזירית ומושחתת.
    אני לא מדמיין, הסכומים אמיתיים.

זו התפרקות של כל כללי הסדר הישן. מיסים לא ישולמו = תחילתו של מרי אזרחי שאחריו תגיע האנרכיה. התפרקות המדינה.
    כדי למנוע את זה, הם מוכרחים לפתוח לרווחה את המשק עכשיו. אין ברירה.
    לא עונה בפורום

Page 8 of 12 FirstFirst ... 567891011 ... LastLast