וואלה דורון? גם אני אב לילדים שמטפסים על הקירות ומתמודדים עם ה"למידה מרחוק" המטופשת.
אבל את המציאות של המורים אתה כנראה לא מכיר ואני כן. הם כן עובדים. את הלמידה מרחוק הם עושים וזו עבודה לכל דבר. וזה בזמן שלרובן (רוב המורים הן מורות) יש גם ילדים קטנים משלהן, שלא הולכים לבית הספר, ולצד העבודה הזו הן צריכות להתמודד איתם בבית.
גם בזמנים כתיקונם, החופש הגדול הוא רק לילדים ולא למורים, שביולי-אוגוסט עובדים מהבית. מכינים את שנה"ל הבאה. גם בערב, כשאני ואתה חוזרים מהעבודה, מורה מתיישבת עד לשעות הקטנות להכין מערכי שיעור למחר, לבדוק עבודות ומבחנים ולהתנהל, טלפונית ופרונטאלית, מול ההורים שרובם רואים במורה סוג של שמרטף לילדיהם ותו לא. חלק מהאינטראקציות הללו טעונות בקללות ובאיומים ולעתים גולשות אל סף אלימות פיזית. כי אני לא צריך לחדש לך שחלק לא קטן מעם ישראל הוא איך נאמר, לא חומר אנושי משובח במיוחד.
אני יודע כי אמא שלי היתה מורה והייתי עד כילד וכנער לדברים כאלה בלי סוף.
ואת כל זה הם עושים תמורת שכר מעליב, שרוב הציבור לא היה מסכים להתעורר בשבילו בבוקר. אמא שלי, אחרי כמעט 30 שנה בהוראה כמחנכת כיתות ז-ח, מתקיימת מפנסיה של 6,400 שקל. על מה אתה מדבר....
אם כבר "סוחבים אלונקות", תדרוש מחברי הכנסת שלנו, שכבר יותר משנה מתגלגלים מבחירות לבחירות ולא באמת עובדים, אבל כן מקפידים לקבל שכר-עתק ולהעלות לעצמם את שכרם המנופח תכופות תמורת כלום ולא כלום, לתפוס מקום מתחת לאלונקה הזו ולו רק באופן סמלי - ולוותר על אי אילו אחוזים משכרם כפי שעשו בכירים במגזר הפרטי, רק כדי שלא יצטרכו להוציא עובדים לחל"ת ולקטוע את מטה לחמם. וחלק מהמנהלים ההגונים האלה נמצאים גם כאן בפורום הזה - וכן, אפילו כמה צדיקים-בודדים מבין השרים והח"כים עשו זאת, כמו נפתלי בנט וניר ברקת.
כל כך מעטים. עוד תעודת עניות אחת מני רבות מדי לכנסת הזו.
שמרו על קשר