-
תגובה: (יצור) רכב חשמלי מזהם יותר ממכונית רגילה? (בעצם לא)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא מבין איך בתחילת הדברים שלך הכל מתוכנן ומכוון מטרה, ובסוף הדברים שלך הם רשלנים וחסרי אחריות והכל נופל עליהם במקרה.
תחליט.
אתה גם שוב ושוב מפנה לישות ערטילאית גדולה וחזקה. 'הכוח'. הם מחליטים בשבילנו. הם. מי זה הם? מי האנשים שיושבים במחשכים ורק חושבים איך לעשות לנו רע?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
1. יש מי שמתוכנן ומוכוון מטרה - נגיד רשות המיסים?.... משרד התחבורע בהחלט משתף פעולה עם זה.
כל נושא הזנחת התחבורה הציבורית למשל, במשך עשורים. או הפקקים. אתה חושב שזו מכת גורל?.... ש"ככה יצא"?...
אני טוען שזו מדיניות סדורה, מתוכננת, ארוכת-טווח, מוכוונת מלמעלה. כי תחבורה ציבורית לעולם אינה רווחית. זה שירות שעולה למדינה הרבה כסף. מכוניות פרטיות לעומת זאת - מכניסות לה הון תועפות. סכומי כסף דמיוניים. לכן המדינה לא רוצה לספק לנו תחב"צ יעיל (ויקר) - היא מעדיפה שנרכוש עוד ועוד מכוניות שיעמדו בפקק אינסופי אחד גדול וישרפו לריק כמויות בלתי נתפסות של דלק ש-70% ממחירו הוא מס - ואז היא גם תוכל לזרוק עלינו את האחריות, להאשים אותנו שאנחנו "מפונקים" ולכן יש צורך להטיל עלינו עוד ועוד מיסי עונשין, דוגמת אגרת הגודש.
כי מדינת ישראל מתייחסת לבעלי הרכב כאל פרה חולבת שהעטינים שלה אף פעם לא מתייבשים ורואה לעצמה חובה קדושה לסחוט את עטיני הפרה הזו עד בלי די. "הם" אלה הפוליטיקאים והפקידים הנאלחים במשרדי הממשלה שלא רואים בני אדם וקושי כלכלי של אזרחים לא מזיז להם שערה. מבחינתם אנחנו רק מספרים וכספומטים - והם לא ירפו עד שיסחטו מאיתנו את אחרוני המטבעות שלנו ויזרקו אותנו לרחוב.
בסופו של דבר, מבחינתי כאזרח, אלה רשויות-רשע שפועלות ביחד, יד ביד, כנגדי.
2. ויש מי שרשלן. או קצר-רואי. ענייני התשתית לדוגמא.
נגיד חברת החשמל. אמנם חברה ממשלתית, אבל מנסיוננו אנו למדים שבמדינה שלנו לא תמיד יד שמאל ויד ימין פועלות בתיאום או אפילו מחוברות לאותו גוף.
המעבר לרכב חשמלי מתרחש בכל העולם המערבי (שאנחנו מתיימרים להיות חלק ממנו, כן?) והוא לא היה בלתי-צפוי, אם נקרא לזה כך. מה שלא היה צפוי זה שהכל קורה פתאום באופן הרבה יותר מואץ/בהול ממה שציפו במסדרונות השלטון והתכנון, נגיד לפני שנתיים-שלוש. אולי גם להתפרצות מגיפת הקורונה יש חלק בזה. אבל זה לא סוד שמדינת ישראל לא ערוכה, בלשון המעטה, למהפכת הרכב החשמלי.
ביחד עם בעית התשתיות הקיימות אצלנו שכבר היום מתוחות לקצה גבול היכולת, ואני מנחש שיהיה לא פשוט לשדרג, הן מבחינת בניית תחנות כוח נוספות והן בשכונות צפופות בגוש-דן שנבנו לפני עשרות רבות של שנים ולא ערוכות לזה, כנראה שיהיה בלגן. זה לא יהיה מפתיע. זה אולי יתקבל בהבנה מצד האזרחים - אבל בלגן יהיה. בסוף זה כנראה יסתדר, השאלה היא רק מתי זה "בסוף" וכמה בלגן יהיה עד אז.
3. ובעניין אנרגיה מתחדשת/נקייה - היתוך וכאלה - כל מיני דברים שגם כאן האופטימיים "מאמינים שתהיה פריצת דרך ב-30 השנים הקרובות".... אני לא פסימי בעניין הזה, ממש לא - אני רק לא מייחס משקל רב מדי ל"אמונות". אם זו טכנולוגיה שקיימת ועובדת - מין הסתם היו כבר משתמשים בה או שישתמשו בה תיכף ומיד ואני ממש בעד, כמו כולנו. אבל בינתים תראה מה קורה בסין - לא היתוך ולא נעליים. את הצורך המיידי בהרבה יותר חשמל, עד שיהיה היתוך או כל קסם נקי אחר, מספקות שם - איך לא - עוד ועוד תחנות כוח פחמיות מזהמות.... אם זה הפתרון לזיהום מכלי רכב שמאפשר למטורללים הירוקים לרחוץ בנקיון כפיהם, אז אוי ואבוי. אוי לכולנו.
זה יותר מובן?
-
חייב לומר משהו לגבי ההיתוך.
זו בדיחה. גג חוזר. ה'עוד 30 שנה' נאמר כבר 50 או 60 שנה ולכן משתמשים בביטוי הזה לא בתור משהו אופטימי אלא בתור בדיחה - כמו לומר שתהיה רכבת קלה ב2019.
אסף.
-
תקרא לזה איך שתרצה. מדברים על אנרגיה נקייה? אז מה יש לנו היום?....
תחנות כוח גרעיניות - רבים מתנגדים לזה בחירוף נפש. פשוט חוששים מתאונות ומשידור חוזר של צ'רנוביל/פוקושימה.
שדות סולאריים וחוות-רוח - המתנגדים הגדולים והקולניים ביותר לניצול אנרגיית שמש ורוח הם, מי אם לא - הירוקים/סביבתנים בכבודם ובעצמם. הם צווחים על הפגיעה בטבע ובנוף - ואולי הם לא לגמרי טועים?....
היתוך/ריתוך/שידור אנרגיה קוסמית או כל טירלול אחר מעולם המונחים של המדע-הבדיוני - בוא נדמיין שבאיזור 51 אשכרה עובדים על דבר כזה. כמה זמן ייקח עד שיהיה מבצעי?... 30 שנה?... 50 שנה?... 100 שנה?.... זה יקרה לפני או אחרי שיבוא המשיח?.... אני לא יודע. גם אתה לא יודע. גם חנן כנראה לא יודע.
אבל בינתים רצים כמו משוגעים למכוניות חשמליות. כי עכשיו זה הטרנד שמפומפם באגרסיביות, אם לא באלימות-מילולית ממש, על ידי הירוקים והסביבתנים והתקשורת - "להוציא את הזיהום ממרכזי הערים". ולאן יילך הזיהום הזה? למרחבים הפתוחים? היכן שיוקמו תחנות כוח מפלצתיות, מופעלות בפחם כמו בסין, כדי לספק את כמויות החשמל המוטרפות למיליונים על גבי מיליונים של טסלות ואיוניק 5 וכל מיני קרוסאוברי-צעצוע-חשמליים סיניים שימלאו את הרחובות שלנו?.....
להזכיר - מרכז העיר, רצועת החוף, המדבר, המרחבים, כולם נמצאים על אותו כדור. תחת אותם שמיים ואותה אטמוספירה. גם בבית שלך, אתה לא מטאטא את החול והאבק אל מתחת לשטיח ואומר לאשתך ש"הבית נקי". אז מה בדיוק מותר המכונית החשמלית שמכשיר ומלבין שקר והונאה כל כך גדולים?
-
(יצור) רכב חשמלי מזהם יותר ממכונית רגילה? (בעצם לא)
דרור,
אנסה לעזור לך לבטא את הרגשתך בקצרה ובאופן שרבים יוכלו להסכים כנראה.
לדעתי האופן שבו אתה מתנסח חוטא לעצמך ולמסר.
מדינת ישראל מאוד מתוכננת בכל הקשור בהכנסותיה.
האינטרס ברור.
מאידך מדינת ישראל מאוד מתרשלת בתכנון ההוצאות או להחזיר את התמורה לאזרח. למשל בשרותים ותשתיות. דבר שהתדרדר כיום עם לפגיעה ממשית ביכולת ובחרות התנועה שלנו.
יש מישהו שחולק על זה?
דרור, זה מה שבעצם ניסית לומר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור,
אנסה לעזור לך לבטא את הרגשתך בקצרה ובאופן שרבים יוכלו להסכים כנראה.
לדעתי האופן שבו אתה מתנסח חוטא לעצמך ולמסר.
מדינת ישראל מאוד מתוכננת בכל הקשור בהכנסותיה.
האינטרס ברור.
מאידך מדינת ישראל מאוד מתרשלת בתכנון ההוצאות או להחזיר את התמורה לאזרח. למשל בשרותים ותשתיות. דבר שהתדרדר כיום עם לפגיעה ממשית ביכולת ובחרות התנועה שלנו.
יש מישהו שחולק על זה?
דרור, זה מה שבעצם ניסית לומר?
מת עליך.
ניסחת את זה הכי דיפלומטי שאפשר.
העניין הוא שלצערי, יש דברים שכשנאמרים בדיפלומטיות, לא מיוחסת להם שום חשיבות.
-
דרור לדעתי הוא בנאדם מאוד אופטימי אשר מאמין בכשרון האדם וביכולתו וחושב שישנם אנשים מאוד חכמים בשלטון שעובדים בצורה כשרונית וחכמה לאור איזו תוכנית סדורה לאורך שנים.
אני לצערי קצת יותר פסימי וחושב שהמצב שבו אנו נמצאים הוא בגלל שרוב האנשים שנמצאים בשלטון ובפקידות הם אנשים אשר ברובם חסרי יכולת, לא מתאימים לתפקידם, עצלים, מושחתים במידה, מונעים מאגו, קצת רוע, תחושת כח ופוליטיקה בין ארצית או תוך משרדית וכדומה. יש כמובן גם הרבה אנשים רגילים שפשוט רוצים להעביר את הזמן עד שיצאו לפנסיה (תקציבית או לא).
לי איכשהו לא נראה שיש כאן איזו תוכנית על ומועצת אנשים חכמים שמושכים בחוטים אלא סתם בלאגן, הסתכלות רק על המחר בבוקר וכיבוי שריפות מבלי להסתכל על הבעיות האמיתיות מעבר לסתם אמירת ססמאות.
-
ושוב יש שתי בעיות מקבילות.
הזיהום שמתים ממנו היום והתחממות כדור הארץ שימותו ממנו בעתיד.
האמירה שהפתרון של א דורש החמרה של ב - כלומר לא להיכנס לזה בכלל - לדעתי לא נכונה. כי סה״כ האנרגיה שנשרוף לא תשתנה הרבה. גם אם כמו שזה נראה כרגע זה בהחלט אומר תחנות כוח שמייצרות חשמל גם בלילה.
אבל כן. הזיהום הולך למקום אחר שלא מתים ממנו עכשיו.
וזה לא פוטר אותנו מהצורך להתמודד גם עם הבעיה הרחוקה יותר.
ומשזה נאמר- רוב מי שעובר לחשמלית לא עושה את זה מאג'נדה סביבתית. רק בגלל שזה נוח משתלם ומגניב. אפס למאה ב3 שניות מאדר פאקר. 15 אגורות לקילומטר. לא יהיה נוח? לא יהיה איפה להטעין? לא ייקנו. פשוט.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
דרור לדעתי הוא בנאדם מאוד אופטימי אשר מאמין בכשרון האדם וביכולתו וחושב שישנם אנשים מאוד חכמים בשלטון שעובדים בצורה כשרונית וחכמה לאור איזו תוכנית סדורה לאורך שנים.
אני לצערי קצת יותר פסימי וחושב שהמצב שבו אנו נמצאים הוא בגלל שרוב האנשים שנמצאים בשלטון ובפקידות הם אנשים אשר ברובם חסרי יכולת, לא מתאימים לתפקידם, עצלים, מושחתים במידה, מונעים מאגו, קצת רוע, תחושת כח ופוליטיקה בין ארצית או תוך משרדית וכדומה. יש כמובן גם הרבה אנשים רגילים שפשוט רוצים להעביר את הזמן עד שיצאו לפנסיה (תקציבית או לא).
לי איכשהו לא נראה שיש כאן איזו תוכנית על ומועצת אנשים חכמים שמושכים בחוטים אלא סתם בלאגן, הסתכלות רק על המחר בבוקר וכיבוי שריפות מבלי להסתכל על הבעיות האמיתיות מעבר לסתם אמירת ססמאות.
אני אשכרה אוהב אדם.
אני באמת מאמין בכשרון האדם וביכולתו.
אני סבור שהאדם הוא נזר הבריאה, ששום מכונה או מחשב לעולם לא יהיו תחליף ראוי לאדם.
אני בהחלט משוכנע שאלה שמגיעים לשלטון הם אך ורק אנשים חכמים ומוכשרים.
אבל. וזה אבל גדול....
חוכמה וכשרון זה לא מספיק. צריך גם להיות בנאדם.
לפני שנים רבות, בתיכון, היה לי מורה שטען באזנינו בלהט ש"יצר לב האדם רע מנעוריו". הוא צדק.
כולנו יודעים וגם ההסטוריה הוכיחה אינספור פעמים, שחלק מבני האדם לא תמיד ראויים לאהבת-אדם. בוודאי לא לאהבת האדם שלי.
הכוח משחית, ולכן חלקם של פקידי ועובדי מדינת ישראל מתוך הקבוצה הזו הוא עצום ורב. התנהלות אנשי השלטון במדינת ישראל יותר מאשר רומזת שהם אנשים חכמים שמונעים ע"י הרבה יותר מ"קצת רוע". ביחד עם הכוח הכמעט לא מוגבל שבידיהם, זה בדיוק מה שהופך אותם לכל כך מזיקים ומסוכנים.
יש שם הרבה אגו, תאוות כוח בלתי נדלית, תאוות בצע עצומה, רדיפת שררה ללא גבולות, רדיפת כבוד ולפינאלה - הדובדבן שעל הקצפת, המון-המון רוע.
וזהו. קצת הכללתי, אני יודע. לא כולם רעים. אלה רק 95-99% מהם, שמקלקלים לכל היתר.
הלוואי ויכולתי להיפרע מהם או להשיב להם כגמולם. על כל הרוע וההתעללות, הגזל והשוד, עוגמת הנפש והצער שהם גרמו, גורמים ועוד יגרמו למיליוני אזרחים.
הנה, הייתי בוטה בלי לומר מילים בוטות.
-
לא יודע, לי נראה שהטפשות יותר גדולה מהרוע.
אגב מה יותר גרוע מאידיוט? אידיוט חרוץ.
אבל עזוב שטויות, לפחות אותו אוסף של נהגי "ל" עם הרנגלרים והרוביקונים הדנדשים יודעים לנהוג עכשיו טוב יותר?
-
מה אתה יודע. עפו עלי, על הרכבים ועל עצמם. היה אחלה יום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
לדעתי יש כאן בדיון דרמטיזציה מיותרת
לא מדובר על מחשכים, ואנשים שרוצים לדפוק אותנו
וגם לא על סתם בלאגן
הדברים פשוטים בהרבה. כש-1% מאוכלוסיית העולם שולטת ב50% מההון העולמי,
ההחלטות והכיוונים האסטרטגיים מובלים ברובם על ידי 1%, אם נרצה או לא
ואותם 1% לא רוצים לדפוק או להשמיד את השאר, גם בגלל שהם לא אנשים רעים בסה"כ, וגם כי הם זקוקים ל-99% האחרים של האוכלוסיה
על מנת להמשיך לקיים את ה-50% הון שבידיהם, שאגב הולך וגדל מדי שנה
לפעמים הם טועים ולפעמים עושים דברים טובים לטובת הכדור, מתוך כוונה טובה
אבל הם גם משתדלים שהאינטרס הפרטי שלהם לא ייפגע, ולעיתים לדאבוננו, ולפרקים לשמחתנו, זה בראש מעייניהם
אפשר להביא דוגמאות רבות לכך, שוק האנרגיה הוא דוגמה טובה, שוק המחצבים, ועוד..
לפעמים נוצר בלאגן, לפעמים מצליחים לנהל את המערכות העולמיות ביותר סדר
ואפילו במשטרים דמוקרטיים, בהם לכאורה נחלשו מוקדי הכוח ופוזרו בקרב הבוחרים, ושלטון העם הוא בהחלט רעיון יפה
אבל בסופו של דבר הוא כסות לעובדה שהעם לא באמת שולט, הוא רק בוחר מי ישלוט בו.. שזה הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני זה אבל עדיין רחוק ממושלם
לכן הדיונים המדעיים והערכיים הם בהחלט ראויים אבל צריך לזכור שיש כוחות חזקים שמשפיעים
לא בהכרח על פי הרצוי לכלל הציבור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מת עליך.
ניסחת את זה הכי דיפלומטי שאפשר.
העניין הוא שלצערי, יש דברים שכשנאמרים בדיפלומטיות, לא מיוחסת להם שום חשיבות.
ולפעמים גם ההיפך.
יש דברים שנאמרים יותר מדי ישיר ואז זוכים לקיטלוג ופסילה גם אם מאחוריהם אמת צרופה.
אתה מגיע מתחום הכתיבה, קטונתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה לא המספר שאני הכרתי.
היה משהו מפלצתי לטעינת DC.
זה היה תקף רק לטעינה סופר מהירה?
עם הנתון הזה של 3x16 אכן לא צפוייה דרמה בטווח הבינוני ואולי גם הרחוק.
אני חושש ששניכם שאננים.
ברוב בתי האב בישראל ההזנה הנוכחית היא 3x32 ומטה.
3x16 זה חצי מכלל ההספק של הבית.
מספיק שיש לילה חם ( או קר), והמזגנים עובדים, ולזה תוסיפו מכונת כביסה או תנור בישול שקצת מפרים את האזון....
ואין מספיק זרם.
לדעתי, עוד הרבה זמן, רוב בתי האב יטענו הרבה יותר לאט, מזל שהלילה ארוך.
בעבר, שמתי פה קישור לפודקאסט עם סמנכ"ל חברת חשמל, שווה להקשיב איך הם רואים את המספרים האמיתיים.
-
בועז, אני לא דיפלומט כתכונת יסוד.
זה משהו שלא תמיד עמד לזכותי ככותב.
הדבר הכי מתועב בעיני, מתועב אפילו יותר מהפוליטיקאים והפקידונים - זה הפוליטיקלי-קורקט, הצביעות והשקרים, ששולטים היום בכל פרט מחיינו.
ולי יש "בעיה" - אני אומר בפרצוף מה שאני חושב ורואה כאמת לאמיתה.
האמת לא תמיד נעימה לראיה/שמיעה/קריאה לכל אחד - אנשים לא אוהבים שמציגים להם דעות, תמונות ובעיקר עובדות - שלא מתיישרות עם האג'נדות שלהם. וזה נכון לכל אג'נדה אגב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושש ששניכם שאננים.
ברוב בתי האב בישראל ההזנה הנוכחית היא 3x32 ומטה.
3x16 זה חצי מכלל ההספק של הבית.
מספיק שיש לילה חם ( או קר), והמזגנים עובדים, ולזה תוסיפו מכונת כביסה או תנור בישול שקצת מפרים את האזון....
ואין מספיק זרם.
לדעתי, עוד הרבה זמן, רוב בתי האב יטענו הרבה יותר לאט, מזל שהלילה ארוך.
בעבר, שמתי פה קישור לפודקאסט עם סמנכ"ל חברת חשמל, שווה להקשיב איך הם רואים את המספרים האמיתיים.
מה שיפה בטעינה מנוהלת זה שאם מכונת הכביסה עובדת הטעינה עוברת בינתיים למטען אחר, או פשוט מורידה זרם טעינה לפרקי הזמן שגוף החימום במכונה עובד.
ואפילו לפני זה, לאחר שעברתי את ספטמבר בבית עם 9 מזגנים, אחד מהם תלת פאזי גדול ושמונה חד פאזיים, והייתי ללא טעינה מנוהלת, טעינה בלילה לא היוותה בעייה. על אחת כמה וכמה בטעינה מנוהלת, וזה לרכב שנטען פי 5 מהממוצע.
לגבי המספרים הגדולים ברמה הארצית, הבאתי אותם. אתה יותר ממוזמן להפריך. מהפודקאסטים לא יצא לנו שום פרמטר שאפשר לעבוד אתו ברצינות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מה שיפה בטעינה מנוהלת זה שאם מכונת הכביסה עובדת הטעינה עוברת בינתיים למטען אחר, או פשוט מורידה זרם טעינה לפרקי הזמן שגוף החימום במכונה עובד.
איך זה מתבצע בפועל ?
עשו לך שינוי בלוח החשמל בבית ?
(הוספת משנ"זים ופיקוד חכם כולל תקשורת לעמדת הטעינה ?)
-
אני עדיין עם עמדה טיפשה ביותר וללא כל שינוי בלוח החשמל.
ממתין לרכיבים שהזמנתי לשינוי בלוח החשמל, אבל לא בטוח שאתקין אותם. יתכן שאבחר בהגדלת התשתית.
המשגוח שהזמנתי אמור לשבת בלוח החשמל ולנתק את החשמל לעמדה הטיפשה כשהזרם עובר סף שהגדרתי ולחבר אותו חזרה כשהזרם יורד מהסף.
לגבי עמדות חכמות יותר, או טעינה רב נקודתית מנוהלת, עוד לא חקרתי מספיק ואני לא יודע להרחיב. כנ'ל גם לגבי עמדות חכמות יותר משלי.
- - - Updated - - -
הבנתי שיש מי שמתקין בישראל בקר טעינה חכם על הלוח, שמשדר בקוי תקשורת פקודות הורדת זרם לעמדה חכמה בחנייה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני עדיין עם עמדה טיפשה ביותר וללא כל שינוי בלוח החשמל.
אם כך, כרגע הטעינה שלך לא מושפעת מצריכת החשמל בבית
וכן יכולה להקפיץ מפסק ראשי אם סך הצריכה תעבור את נתון הזרם של מפסק זה.
-
תיאורטית, כן.
בפועל, בימים רגילים אני משתמש במאפיין טעינה מתוזמנת שקיים באיוניק5 שמפעילה את הטעינה ב0330, אחרי שכל צרכני החשמל הגדולים כבויים, ואז אין כל בעיה.
יש לי גם מאפיין שניתן להגדרה באיוניק5, של הורדת זרם הטעינה, אבל במתאר שכתבתי עליו קודם, אין לי צורך בזה.
-
בקיצור,
מי שבונה בית, רצוי שיעביר לחניה תלת פאזי ועוד צינור עבור תקשורת.
בלוח הראשי להשאיר מספיק מקום למשנז"ים ובקרה חכמה.
-
-
הצעתי בעבר להעביר שתי קוברות 50מ"מ.
זה אמור לכסות גם חשמל וגם תקשורת, לשתי עמדות.
-