-
תגובה להודעה: פרוייקט רפליקת לוטוס למירוצי מסלול של מוטי אלמגור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
זה לא.
להודעה הזו התייחסת בתשובה מספקת, עברתי הלאה לבטיחות מרכב על טהרת החומרים המרוכבים ויצאתי מבחינתי מההקשר של סדנה ביתית ואילוצים כספיים.
טענת שמרכב כזה (חוץ מאלו שב F1) מסוכן ברמה קטלנית והצעת שאחשוב על תשובה בעצמי.
אשמח להתייחסות.
יש אנשים שיילעסו לאנשים אחרים את החומר ויש כאלו שיעודדו את הצד השני לחשוב כדי להוביל את עצמו לתשובה, אני מהסוג השני.
לא הצעתי לך לחשוב על תשובה בצורה נגטיבית, להיפך, ביקשתי ממך לחלוק עימנו את קו המחשבה שלך ומשם תגיע לתשובה.
אפילו קיבלת רמיזה עבה לאיזה כיוון זה יילך - תכונות החומר ושיטת הייצור.
מוטי
-
לגבי תכונות חומר, כבר העלתי קודם השערה :
"אני מנחש שעיקר הסכנה הוא בחוסר הגמישות של מרכב מחומרים מרוכבים , ספיגת האנרגיה תוך קריסה עצמית לא קיימת כמעט"
לגבי שיטות ייצור, אני די בור בתחום המרוכבים .
אם זה מסיט את הדיון מתנצל מראש, אפשר לפצל לשירשור אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
ע"פ חוקי הקטגוריה שאליה אני בונה את הרכב, הדגם הספציצי שלי נחשב לזוועה מבחינה אוירודינמית ולכן אם לא נעשו בו שינויים אוירודינמיים הוא מקבל קרדיט שמאפשר לי לעלות בכוח המנוע או להוריד במשקל ועדיין להשאיר אותי חוקי בקטגוריה.
לעומת זאת, הרכב שלי נחשב לאחד החזקים בתחום אם כן נעשו בו שינויים לטובת אחיזה אוירודינמית, ולכן הוא מקבל קנס בניקוד.מוטי
מוטי לאיזו מהירות הרכב אמור להגיע במרוץ ?
-
המהירות הסופית שהרכב שלי מתוכנן להגיע אליה היא 208 קמ"ש.
זה די נמוך, אבל היתרון של הרכב הזה הוא בשמירה על מהירות ממוצעת גבוהה בגלל האחיזה - מהירויות הפניה גבוהות מאוד.
ככל שהמסלול שעליו אתחרה יהיה הדוק יותר (יותר פניות) ככה היתרון של הרכב יבוא לידי ביטוי, וככל שהמסלול יהיה פתוח יותר ויאפשר הגעה למהירויות יותר גבוהות ככה אני אוכל יותר חצץ מהמתחרים שלי.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
המהירות הסופית שהרכב שלי מתוכנן להגיע אליה היא 208 קמ"ש.
זה די נמוך, אבל היתרון של הרכב הזה הוא בשמירה על מהירות ממוצעת גבוהה בגלל האחיזה - מהירויות הפניה גבוהות מאוד.
ככל שהמסלול שעליו אתחרה יהיה הדוק יותר (יותר פניות) ככה היתרון של הרכב יבוא לידי ביטוי, וככל שהמסלול יהיה פתוח יותר ויאפשר הגעה למהירויות יותר גבוהות ככה אני אוכל יותר חצץ מהמתחרים שלי.
מוטי
לפי מה מחושב 208?
איל
-
יחסי העברה של הגיר והדיפרנציאל וקוטר הצמיג.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
יחסי העברה של הגיר והדיפרנציאל וקוטר הצמיג.
מוטי
אתה לא לוקח בחישוב מקדם גרר?
יש פה דוגמא לחישוב מהירות סופית .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
לא ממש...
הקוסמוס שלי לא ממש פעיל ביומיום...
(אני פשוט מתכנן עם מקדם ביטחון 7000% ומתפלל לטוב ;) )
ובכל מקרה גם אם זה לא ממש זול, זה פחות יקר על המחשב מאשר בגראג'.
חוץ מזה, פעם גם מחשב פשוט עלה מליונים ותפס חצי בית. זה לא עצר את הקידמה.
איל
איל לא בונים עם חומרים מורכבים עם מקדם ביטחון 7000% רק בגלל שמירה על הקידמה.
הנדסה נכונה לעומת זאת הכרת החומר שאתה עובד איתו התוצאה שאתה רוצה להשיג והדרך להשיג אותה קובעים לרוב את סוג החומר .
חוץ מזה אתם מדברים על חומרים מסרטנים ברמה מטורפת (במהלך העבודה איתם) וזו עוד סיבה למה לא כל אחד יכול לעבוד איתם .
-
אין ספק שסדנה ביתית לא מתאימה לעבודה עם מרוכבים.
אבל זה שיקול זר בנושא הבטיחות, בכל מקרה תשובה כבר מצאתי (לא רחוק מהניחוש)
התנהגות החומר בתאונה מעל 50 קמ"ש ,היא אלסטית עד לקריסה ומאילך מעבר חד ללא קריסה מבוקרת לאפס חוזק.
-
4 קבצים מצורפים
עידו, כל אחד יכול לעבוד עם חומרים מרוכבים, רק צריך ציוד מיגון מתאים :).
פשוט וקל כמו פלדה ואלומיניום זה בטוח לא, אבל אני לא פוסל את האפשרות על הסף.
יש סיכוי שעוד לפני סוף הפרוייקט הזה אני אבנה לעצמי כנפיים אחוריות ודשבורד מקרבון.
היום השלמתי חלק נכבד מהמבנה האחורי של הבודי.
החיפוי פריק לחלוטין, בין אם בחתיכה אחת או בשתיים - הרצפה ניתנת לפירוק בנפרד.
הפרדתי את הרצפה כדי לעשות לעצמי את החיים יותר פשוטים אם אני סתם רוצה להחליף שמן בדיפרנציאל בלי לפרק את כל הבודי.
ההברגות הנפרדות של הרצפה גם יאפשרו לי החלפה קלה בעתיד של דיפיוזר או הרכבה של פלטות אנכיות לרצפה הנוכחית.
מוטי
-
מדהים איך הצלחת לשמור על שילדה כל-כך נקייה לאורך זמן רב, בלי טיפת חלודה.
לגבי הריתוכים , יפה מאוד.
אתה מרתך רק במיג ?
בצמתים עם מספר צינורות נראה כי המרווח קטן מידי לפיה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
לגבי הריתוכים , יפה מאוד.
אתה מרתך רק במיג ?
1. זה אכן נראה ריתוך מיג.
2. מה שהעין שלי רואה, הוא ריתך ורטיקאל שנעשה מלמעלה לכיוון מטה.
3. ואם העין שלי לא טועה, מוטי, לא תזיק לך תפילה כשאתה טס ב 208 קמ"ש, בנוסף למיומנות נהיגה, כי החוזק של כזה ריתוך לא מתקרב לחוזק של ריתוך ורטיקאלי נכון, דהיינו כלפי מעלה, פרט למקרים מיוחדים.
4. לענין המבנים מהחומרים המרוכבים - ישבתי אתמול כמה שעות במפעל המייצר חלקים כאלה לתע"א(כטב"מים וכאלה), אחד היחידים בארץ שיש לו רישוי לייצור חלקים כאלה לתעופה בארץ וגם בארה"ב, וקיבלתי הרצאה מאלפת על העסק.
5. לא אלאה אתכם בפרטים, אבל זה מדהים איך חתיכת בד(מסיבי זכוכית או פחמן) שנראית ומרגישה ביד כמו בד רגיל, הופכת בתהליך מענין של הוספת חומרים אפוקסיים המקיימים ריאקציה ביניהם, לחומר כל כך קל וכל כך קשיח.
6. לא להתעלף בבקשה - משקל החומר קל(תשיעית מפלדה) אבל החוזק הוא שליש, כך שחומר מרוכב ששוקל שליש מפלדה יהיה חזק בערך כמו פלדה. לא רע, אבל כפי שכבר נרמז לעיל, השימוש מוגבל רק לחלקים מסויימים כאשר מדובר בכלי טייס וברכבי מירוץ, ואם בכל אופן רוצים לבנות שילדות או מונוקוקים כאלה, צריך להגדיל את כמות החומר למימדים ומשקל שלא נותנים יתרון של ממש.
7. נראה שלפחות בינתים, לא מעשי להתעסק עם חומר כזה בתהליכי יצור כל כך מסובכים(אם באמת רוצים רמת דיוק טובה, דבר לא פשוט בכלל),לשילדות שלמות.
8. והעקר - המחיר, המחיר הוא מטורף לגמרי וממש לא ישים ומעשי לצרכינו. היחיד שאני יכול לחשוב עליו כמי שיש לו מספיק כסף וגם משוגע לספורט, מכהן כראש עיר גדולה בארץ, וכבר לא מתעסק בתחום.....
-
צפרדע לא צריך לנחש , הוא כתב בתחילת השרשור שהוא משתמש במיג ,
פשוט רציתי לוודא אם הוא משתמש במיג בלבד, כי היה נדמה לי שיש מקומות עם גישה מוגבלת לפיית ריתוך של מיג .
לגבי תפרי ורטיקאל , אתה אכן צודק , צורת התפר אופיינית לריתוך ורטיקאל יורד ,
אלא מפה ועד לפסול את חוזק התפר יש עוד כברת דרך.
קשה מידי לרתך צנרת דקה בורטיקאל עולה ,הקצב האיטי מידי יחורר את הצינור.
תפרים יורדים בעוצמה מספיק גבוהה בקצב מתאים ועבור צנורות דקים יחדרו לעומק המתכת.
מה שכן .. תפר יורד בחדירה עמוקה צריך להיות שטוח או טיפה קעור ולא גבנוני, לא הסתכלתי בצורה מדוקדקת בכל הצילומים כדי להשוות , מאוחר יותר.
לגבי בטיחות מרכב מחומרים מרוכבים כבר פתחתי שרשור אחר בפורום טכני כדי לא להסיט את הדיון , וכתבתי פוסט קצר בעמוד הקודם המסכם את הסיבה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
3. ואם העין שלי לא טועה, מוטי, לא תזיק לך תפילה כשאתה טס ב 208 קמ"ש, בנוסף למיומנות נהיגה, כי החוזק של כזה ריתוך לא מתקרב לחוזק של ריתוך ורטיקאלי נכון, דהיינו כלפי מעלה, פרט למקרים מיוחדים.
טוב, אז קודם כל אני מבין ששמרת את התגובה הרצינית הראשונה שלך בשרשור עד שיהיה לך משהו מספיק שלילי לומר.
זה אגב לא דבר רע במיוחד כי האוטו כבר בערך 70% בנוי ואם עד עכשיו לא היה לך שום דבר שלילי לומר מצבי בסדר גמור.
מיומנויות נהיגה יש, 208 קמ"ש יהיה יותר איטי מהמהירויות של מכונית המירוץ הקודמת שלי שאיתה יצא לי לטייל מסביב למסלולי מירוצים כמה שנים במהירויות של למעלה מ-220.
המדריך שלי בקורס שבו למדתי לרתך חולק עליך בסוגית "מהו ריתוך ורטיקאלי נכון?" ואני אלך עם הדעה שלו בעניין.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
טוב, אז קודם כל אני מבין ששמרת את התגובה הרצינית הראשונה שלך בשרשור עד שיהיה לך משהו מספיק שלילי לומר.
זה אגב לא דבר רע במיוחד כי האוטו כבר בערך 70% בנוי ואם עד עכשיו לא היה לך שום דבר שלילי לומר מצבי בסדר גמור.
מוטי
טוב, אם כבר קראת מספיק בפורום הזה, ואני רואה שאתה מאד פעיל בו לאחרונה, אז כבר הבנת שאני לא יותר מידי נחמד...
ההערה באה מתוך דאגה ולא מתוך קנטרנות, חלילה. אתה הולך לעוף עם הדבר הזה במהירויות גבוהות, ואם חס וחלילה(טפו טפו טפו) יקרה משהו, אתה חייב להיות בטוח שעשית הכל הכי טוב, בעקר מה שקשור לחוזק המבנה.
מה שהמדריך שלך לריתוך אמר, אומר רק שאתה צריך מדריך אחר.
לענין אי תגובה קודמת מצידי, הרי שזה נבע מכך שאני לא מכיר בכלל את התחום שלך ולא יכול להביע דיעה לגביו, חוץ מזה שאני מלא התפעלות מאיך שהכל נראה ונעשה, ומן האיכות המשודרת מהתמונות.
זאת אכן ההזדמנות הראשונה שבה אני מבקש להביע את הערכתי למה שאתה עושה - כל הכבוד.
having said that, תתחיל לרתך ורטיקאל(בעיקר כאשר יש לך התאמה מושלמת וללא רווח בין החלקים המרותכים), מלמטה למעלה ותפטר את המדריך, או לפחות תלשין עליו לאיגוד הרתכים באמריקה........:p :cool:
-
איכשהו ידעתי שזה יגיע לזה שהמדריך שלי טועה :lol:
שמע, נכון שהמדריך שלי כבר פנסיונר מאיזה איגוד של חובבי תעופה*, אבל בסה"כ נוצר בי הרושם שהוא מבין עניין.
לגבי ההתאמה של החלקים המרותכים, מראש הרי במיג רצוי להשאיר מרווח, ככה שאני לא מנסה להתאים אותם פרפקט אחד לשני אלא אם אני מרתך חומרים ממש דקים (18-20 גייג').
ב-TIG למיטב הבנתי זה ההיפך וכדאי באמת להתאים את כל החלקים פרפקט.
אגב, אני דווקא מעריך את הדאגה ומבין אותה לגמרי.
החלק של החוזק המבני דורש תשומת לב מלאה ובאמת שנתתי את המיטב שבי בפרוייקט הזה.
אם תעמיד פעם שלדה של לוטוס מקורית ליד השלדה שלי אתה אשכרה הולך לצחוק, הלוטוס עשויה בעיקר מ...אויר, ושלי נראית כמו טנק מרכבה לידה ;).
הסיבה היא כמובן אופן השימוש, את הרכב שלי אני מכין לתחרויות סופר-טורינג ורוב המכוניות שמסביבי הרבה יותר גדולות, לכן גם הכלוב המסיבי.
קצת מצחיק שבמונחים של רכבי שטח רציניים האוטו שלי נראה כאילו הוא עשוי מקשיות שתיה.
תרגיש חופשי לשאול שאלות, זה שלא מכירים את התחום לא אומר שאי אפשר להסתקרן, לשאול או ללמוד ממנו משהו, מכוניות מירוץ הן מכוניות מירוץ בסופו של דבר, גם אם הן נוסעות בסביבה שונה.
זו אחת הסיבות שאני נהנה לקרוא באתר של ג'יפאים :cool:...
מוטי
* פנסיונר מאיגוד של חובבי תעופה = מהנדס מתכות של NASA שמרתך כמו שליאונרדו דה-וינצ'י היה מרתך אם רק הייתה לו רתכת.
הבנאדם יצא לגימלאות ונמאס לו לשבת בבית אז הוא החליט ללמד את הדור הצעיר לרתך בקולג' המקומי.
אני חותם לך שאת מה שהוא שכח לפני 20 שנה אתה ואני לא נלמד עוד הרבה זמן.
-
מוטי, גם אני למדתי שריתוך וורטיקל עושים מלמטה ללמעלה, בARC ובMIG. בTIG זה פחות משנה.
אשמח אם תבדוק שוב עם המורה שלך אם הוא התכוונן לMIG או TIG. בנוסף, על איזה תקן הוא מדבר. אנ מניח שאם זה NASA אז מדובר על התקנים הכי מחמירים אבל ממש מעניין אותי לדעת.
הטענה היא שבוורטיקל עולה אז החדירה טובה יותר אבל, למרות שאני רחוק מלהיות מומחה או בר סמכא בתחום, אם מדבור על מתכות דקות, אני לא חושב שזה ממש משנה כי גם ככה תהיה חדירה מספקת.
בכל מקרה, אשמח מאוד לקבל תשובה מהמורה שלך. המורה שלי הוא דוקטור למתכות רוסי :-)
-
מדובר במיג - אין מקום לבלבול.
יש הדגמות ואינספור ריתוכים שאתה מתאמן עליהם בשיעורים בירידה, וככה גם עושים את מבחני ההסמכה בסוף.
יהיה קשה לבדוק עם המורה שלי, לא הייתי בבי"ס בשלוש שנים האחרונות ;-)...
בכל מקרה, עזוב טענות, קח חתיכה שריתכת ותחתוך אותה לפרוסות על מסור סרט.
אין שום בעיה לראות אם קיבלת חדירה מלאה לאורך הריתוך או שקיבלת חדירה מלאה רק לא בחלק המרותך...
מוטי
-
טוב , בדקתי בכמה תמונות קלוז-אפ .
בתור רתך (החל מ 83) שהתנסה בכל מה שיש בענף (מסגרות כבדה,קלה,דודים,צנרת קיטור,תקנים צבאיים ומה שכבר שכחתי)
הריתוכים של מוטי , גם אם נעשו בתפר יורד טובים .
רוב התפרים שטוחים כמעט ללא גבנונים , אחידים עם חדירה טובה.
http://www.locostusa.com/forums/down...le.php?id=6200
-
-
מה זה השטויות האלו ?
ממתי תפר עולה מרתכים בזרם חזק יותר מתפר יורד?
Current Settings and Electrode Movement
In vertical arc welding, the current settings should be less than those used for the same electrode in the flat position. Another difference is that the current used for welding upward on a vertical plate is slightly higher than the current used for welding downward on the same plate.
-
2 קבצים מצורפים
הרבה התקדמות לא הייתה לאחרונה עם הפרוייקט, אבל יצא לי להתחיל ולסיים פרוייקט קטן יותר ולא פחות חשוב - אוטו קטן לבת שלי :D.
כן, גיל שנה וארבעה חודשים כבר מחייב הכרות עם רכבים ארבע גלגליים ;)...
כמעט הכל עשוי משאריות חומר של האוטו שלי, הגלגלים של מכסחת דשא, קאסטר 0 וטיפ'לה אקרמן כדי להקל על הידיים הקטנטנות את מלאכת ההיגוי.
המושב מתכוונן לגובה ויש גם ידית דחיפה שמתברגת במקום הדגלון (ולכן יש שם שני ברגים שנראים כאילו הם לא בשימוש).
הידיות של הכידון הוזמנו והן יגיעו בימים הקרובים.
מוטי
-
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
הרבה התקדמות לא הייתה לאחרונה עם הפרוייקט, אבל יצא לי להתחיל ולסיים פרוייקט קטן יותר ולא פחות חשוב -
מוטי
כאבא לפי דעתי הפרויקט הנל הוא אפילו יותר חשוב.
אהבתי את הצבע והצביעה
לא לשכוח לעדכן בפרויקט היותר גדול שיהיו עידכונים
-
מוטי,
יש לי הערות לפרויקט הקטן.
את ידית הדחיפה מאחור היית צריך לחבר במקביל למנגנון ההגוי כך שאתה מסיע ומתעוררות חילוקי דעות (הן נשים מהיום הראשון - ולא אמרתי כלום על חוש ניווט ) תהיה לך שליטה.
את הידיות אני מקווה הזמנת עם כל מני סרטים צבעוניים שיתאים לילדה
אבל באמת פרוייקט יפה ומושקע
שחר
-
מוטי מה קורה ? לאן נעלמת ? אנחנו מתגעגעים לפדנטיות שלך ;).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
מוטי מה קורה ? לאן נעלמת ? אנחנו מתגעגעים לפדנטיות שלך ;).
חנן אל תצעק הבן אדם ישן;)
מוטי תתעורר, נו ,טוב תישן עוד קצת.
או שבעצם יציאתה עם הבת לטיול סובב ארה"ב על הכלי החדש שלה?
עידו
-
אהלן חבר'ס!
כן, באמת עבר יותר מדי זמן מאז העדכון האחרון...
כמו שקורה הרבה פעמים, לחיים יש תכניות משלהם לגבי איך שאתה מנצל את הזמן, ולדאבוני הרב לא יצא לי לגעת באוטו בכלל מסוף יוני עד לפני כמה ימים.
לפני כמה ימים יצא לי סופסוף לתפוס חתיכת 6061 ולנעול אותה במחרטה בעבודה כדי לייצר תותבי אלומיניום לדיפרנציאל.
אז הנה לכם, עדכונצ'יק ;)
מוטי
-
מה בלי תמונות משהו ?< שכח מזה . מצידי היתה מצלם איך השלדה מעלה אבק אבל לפחות משהו . ;)
הרבה בהצלחה כייף לשמוע על התקדמות !