נראה לי שהם החליפו מתכונים :D
Printable View
נראה לי שהם החליפו מתכונים :D
ועכשיו אני מבין למה העזתים התחליו לפחד....
אפוקליפסה עכשיו,את גלישת הגלים וריח הנפלאם מחליף הג'יפ
וריח הלוף מעורב בניחוח חנ"ה.
עכשו חזרתי מהמכתש הגדול לאחר שניכנסתי למעלה אברהם מכיוון מערב למזרח עד האנדרטה, ועשיתי את המעלה בירידה.
שני ק''מ לפני האנדרטה מגיעה שיירה של 7 ג'יפי חצי מיליון מכיוון מזרח בציר שבכלל אסור לתנועה. בכדי לא להכנס בינהם אני ממתין בסבלנות שהאחרון יעלה על הציר שלי ונוסע מאחורי כולם- לפי התכנית.
איך שאני מצטרף לשיירה אני מבחין שהנהג האחרון שלפני מצליח לעלות על כל בור, סלע או מכשול בדרך,בנוסף לעובדה שהגלגל הקדמי ימני שלו עם חצי כמות אוויר נדרשת. היות ואין לי צופר באוטו והאורות הדולקים אצל כולם באמצע היום לא עושים שום רושם,מצליח הבן אדם לנסוע על הג'אנט מגנזיום בטח 200 מטר לפני שהרכב תוקע אותו בצלע ההר. אם זה היה בגלגל השמאלי הרכב היה מפנה את הציר בהתדרדרותו תהומה.
עכשו הציר חסום לי ,כל חבריו מזמן נעלמו בעיקול, אין תקשורת עקב מיסוך סלולרי ,ועבדכם עם ילד בן 5 באוטו ויאפי תקוע לפני עם ג'אנט טחון,ללא אפשרות עקיפה - מה שלא היה עולה על דעתי בכל מקרה.
שעה וחצי לפני שיכולנו להמשיך במסע,לוח זמנים משובש לחלוטין, קיצור הטיול בשליש מהמתוכנן,חוץ מגוף ובגדים עם פודרה לחודשיים.
עשר דקות קודם לתקיעה אני מנסה להסביר לנכד שהמדבר מחפש את השגיאה שלך בכדי לתקוע אותך ,ומסתבר שמישהו חכם בשיירה נתן להם הוראה להוריד אוויר על הסלעים.
לפחות הנכד הבין את ההסבר.
מה בדבר מקצה שיפורים בשבוע הבא?
זיו,שבוע הבא צריך להעביר קודם את כל השבוע, וזה די מבאס.
אהלן מורי, ראיתי את שיירת 15 הכלים שזה בדיוק הדגם ממה שאני בורח ממנו כמו מאש.
השבוע גיליתי חברה עם אביזרי על לזיווד רכב. ( אל תשאלו שם וכתובת. נקודה)
רכשתי פס אלומיניום לעיגון תעופתי עם 12 מחברים אוניברסליים ,חתכתי את הפס ל-5 חלקים שונים באורכם בהתאם למידות הדרושות ברכב ,וחיברתי אותן ללוח הציפוי העליון שמעל המגירות באמצעות ניטים,כך שלא יפריעו במידה והמשטח משמש כמיטה כפולה.
החזרתי את כל הציוד למקומו כולל צידנית אלומיניום ,ארגז כלי בישול ,שולחן מתקפל,שרפרף, 2 כיסאות חוף מתקפלים ומחצלת. את הכל רתמתי עם גומיות שמרלינג ונועלי קפיץ בסופם ,וקיבלתי שקט מוחלט ללא קירקושים גם בירידות התלולות של המכתש.מעבר לבטחון הנובע מהריתום,במקום רשת הפרדה.
יצא יפה שחבל על הזמן.
אם הייתי צריך לעשות את זה במסגרת העבודה ,העלות של החומרים הינה 400 שקל ,אם מוסיפים 3 שעות עבודה המחיר מטפס ל-800 שקל , כך שמחיר לקוח של 1000 שקל וצפונה ,מאוד סביר, אבל איזה לקוח לא יחשוב שאתה עושה עליו את הפנסיה שלך אם תקח את המחיר הזה ??
לקראת הקיץ הקרב אני רוצה להוסיף כונס אוויר שעדיין אין למנוע שלי לאחר שהוא פורק ממנו עוד בזמן הרכישה.כמו שהבנתי הכונס יוסיף כושר איורור של 15% בערך לנפח הקיים כיום.
אני חושב לעשות אותו - כרגיל מאלומיניום במקום הפלסטיק המקורי. לצורך זה אני זקוק לכונס האורגינלי - אפילו שבור - בכדי להוריד מידות ייצור.
אם למישהו יש אחד כזה ליום יומיים לצורך זה ,אשמח להגיע אליו ואולי להוריד את המידות אפילו אצלו בבית.
בינתיים הוזנח הפרויקט של מיכל אוויר, שנתקע בגלל הווסת שגורם לקומפרסור לעצור את המילוי בלחץ נתון.איך אני מרכיב כזה באופן מעשי - אם למישהו יש מושג.
תודה על הסיוע.
חיים, אתה יכול להסביר למה אתה מתכוון? השאלה היא איך אתה מרכיב את הווסת?
האם הכתבה הזו עוזרת לך? http://www.jeepolog.com/574.html
אתה בטח יכול לשלוח ה"פ לכותב אולי הוא יוכל לעזור, נראה לי שזה הכיוון של הבעיה שלך.
whisky
השבת מתוכננת לביקור בגבעות הכלניות שממזרח לחוות פיליפ. כל שנה השטח מתמלא במיליוני פרחים שמכסים עשרות גבעות לאורך ורוחב של מספר קילומטרים. זה מחזה מרהיב היחיד בארץ בשטח ענק כזה.
אני מקווה שהפריחה שם החלה.
השבוע אני אמור להפגש עם איש השיווק של מפעל לייבוש מוצרים חקלאיים והפיכתם לאבקות.מדובר באבקת חלב, אבקת ביציים אבקת עגבניות ועוד הרבה אבקות לירקות שמתאימים לאיחסון ברכב למשך כשנתיים ללא קירור.
זה פתרון מעולה לאנשי עבודה שיכולים לבשל בשטח, לאיחסון כמזון לשעת חירום, או כמזון עבור מנות קרב.
יתכן ואשכנע אותו למכור את המוצרים באריזות קטנות היות וכרגע הוא מוכר את זה רק לשוק המוסדי באריזות ענק.
כבר הכנתי מקום לאיסון המוצרים בג'יפ. כרגע יש כ-80 בקבוקים עם חגיגות שונות בתוכם.
השבוע לא הצלחתי לקדם את הרכב בשום דבר חדש,אך לפי כמות העבודה הנכנסת, יהיה לי בקרוב הרבה זמן לשחק בפתרונות חדשים.
אתמול בערב סיפרתי לחברים על האשכול ההזוי הזה ועל סיפור ההומו.
היום אני נוסע על כביש 6 בבוקר דרומה עם אותם חברים ולפני מראה מזעזע ;) של נושא השירשור בכבודו ובעצמו.
מאחר שנסעתי לאט, הוא נעלם לי תוך 6 שניות מהמראה והמשכנו דרומה לחפש כלניות.
מצאנו (בקושי, אבל מצאנו). טיילנו, שתינו התחלנו לחזור.
עצרנו לאכול. אכלנו.
חזרנו.
ביציאה מ-531 לצומת רעננה כ"ס (רכס) , נעמדנו ברמזור ראשונים כשלימיננו - רכס.
אז הבשורה היא שבמבט שני, הוא נראה הרבה יותר טוב :D
איפה מצאת כלניות?? נסעתי כמאה קילומטרים בתוך השטח שבשנה רגילה שורץ מיליונים ,ובשבת לא מצאתי כלנית לרפואה.
חוץ מהרוחות שממש מפריעות לטייל ,היתה שבת יפה במיוחד. את הארוחה עשיתי בתוך פיתול של נחל אדוריים לאחר שצנחתי אליו מלמעלה ,ומצאתי שטח בגודל חדר שהרוח לא מגיעה אליו.לאכול במקום עם רוחות זה ממש עינוי ,אבל אם יודעים מה לחפש ,תמיד נמצא שטח קטן שהרוח לא מגיעה אליו.שלא לדבר על בישול עם רוחות מסביב.
הפעם שיניתי את מנהג הבישול לארוחת צהריים והלכתי על ארוחת בוקר צפון אירופית- בעצם סקנדינבית.........
4 פרוסות עבות של לחם שיפון שחור עם שכבת חמאה הולנדית עבה ומעליה פרוסת דג אנשובי מלוח שמכוסה בכבד דגי שיבוט בשמן.לא לשכוח להטביל את הפרוסה בשמן של הדגים לפני מריחת החמאה.
על זה פרוסת עגבניה ומלמעלה בצל ירוק חתוך קטן מפוזר בנדיבות,עם כוס מיץ אשכוליות רווי בוודקה.
ולקנח בכוס קפה שחור מלווה בחתיכות של דבלים - תאנים מיובשות- כקינוח.
בעינין כבד הדגים אני לא סגור על דג שיבוט, ואנסה עוד מספר דגים אחרים עד להחלטה סופית על המוצלח שבינהם.
מישהו יודע איזה כבד דגים מגישים בבר של עמירם בסוף דיזנגוף?? זה הכבד דגים הסופי.
חיים, התוסף החדש שלך לרכב צריך להיות עמדת טיפול נמרץ, תוכל לחבר את הכפות החייאה למצבר ולחסוך מקום :-D
מיכלי חמצן כבר יש לך :-)
אין לך מה לדאוג. אני משופץ לאחר שלושה צינתורים והרביעי בדרך.חוץ מקצת סכרת, לחץ דם,טרשת עורקים ועוד כמה דברים שאני לא זוכר.
אז בגלל זה לא להינות מכבד דגים בשמן על חמאה הולנדית ?? מוגזם.
היה באמת עצוב. בתרונות רוחמה יבשים.
צומת סעד מצומקת.
רק במכתש בארי היה מה לראות.
אגב , בלי לשנות את נושא האשכול, אודה לך אם תביע את דעתך (במקרה הזה אני כן רוצה עדות של הנחתום) כאן בקשר לרעשhttp://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=32774
היום הגעתי לבצע שני דברים שהמתינו בסבלנות זמן רב. פירקתי את הרדיו שהתקנתי לפני חצי שנה ,וסוף סוף אין רדיו מובנה ברכב. ודבר שני חיברתי בעזרת זיו (יותר נכון - זיו חיבר) את GPS העתיק שלי למערכת החשמל של הרכב,מה שחוסך ים של מצברים,אם בכלל משתמשים בו. אבל זו סתם הרגשה טובה שהדבר הזה מחפש כל הזמן לווינים בשמיים גם כשאני עושה קפה.
היום נבקר בנחל סכר ואחצה את תא השטח עד צאלים . משם אכנס לשמורת הבשור עד לכביש אופקים ובדרך אקטוף את פירות הקובו הגדלים חופשית לאורך הגדרות של פרדסי ההדרים. ומשם הביתה למנוחת השבת.
אני נוטה לרדת מהפרויקט של התקנת מיכל אוויר לקומפרסור.אבל אולי אתחרט.
בשבת טיילנו בתא השטח של צאלים צפון בין רמת חובב לפארק אשכול.בסוף הטיול, לאחר שעצרנו בתחנת דלק לצורך מילוי אוויר,התנעתי את הרכב והבחנתי בצליל התנעה שלא אהבתי. אמרתי לאישה שעד הבית לא עוצרים היות ואין לי סטרטר ברכב,לפי תחושת בטן.החניתי בערב ,ובבוקר ניסיתי להניע - נאדה.כמה דפיקות על הסטרטר שיחררו אותו להתנעה או שתיים ומשם ישירות למוסך על הליפט - להחלפת הסטרטר ברזרבי ,משהו שלקח 10 דקות.נסעתי לאלקטרו-רכב בחדרה ,החלפתי את הסולוניאיד בחדש מתוצרת ברזיל........ועכשו יש סטרטר מחודש במחסן הרכב.
אם הייתי מכבה את הרכב - החלפת הסטרטר בשטח היתה אורכת בוודאי שעתיים בזחילה מענה מתחת לרכב הזה שלא בנוי לטיפולי שטח.
עכשו יש לחשוב איך מנצלים את השבתון של הבחירות לטיול יפה למרות מזג האוויר הרע הצפוי.
היי,
אני יודע שהעלאת תמונות לאתר זה לא בדיוק השטח שלך אבל יש תחרות ערה באתר, תחרות הצילום השבועית של אסף.
השבוע, לפי קצב בעלאת התמונות נראה כי הנושא: "נהפוך הוא" קשה למדי לרוב חברי האתר, בכל מקרה נראה לי שאתה יכול לשים את כולם בכיס הקטן, אם רק יש לך תמונה טובה של "ההומו" שלך ליד הומו לא מפותח (ל.ר. סטנדרטי)...
חוץ מזה, איכשהו אני רואה אותך בדרכים מידי פעם (סוג של שכנים) והוא נראה די טוב עם כל ערמות האלומיניום עליו
שבוע טוב
Nash