תגובה: טנדר טיולים חדש: היילקס Revo ידני
מה עם איזה חולץ תפוחים וכו?
טנדר טיולים חדש: היילקס Revo ידני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אני הרבה שנים (מעל 20 שנה) משתמש בגק הדראולי ואף פעם לא היתה לי איתו בעיה.
אפילו לא באחד!
אני מניח שאם אתה קונה משהוא סיני בגרוז וחצי, יותר מסביר שתתקל באיזשהו שלב בבעיה.
אבל גק הדרואולי מפירמה ידוע אף פעם לא עשה בעיות, לא לי לפחות.
לעומת זאת הגק המכני דורש הרבה יותר כוח בהפעלה, נכון לא היסטרי, אבל פשוט לא נוח.
לא סיני ולא נעליים.. גרים שלפני 20 שנה שגם החזיקו 20 שנה.
ופעמיים נזלו או יותר נכון לא בנו לחץ.
המכני הספציפי הזה לא דורש יותר כוח מההידראולי והוא גם קל ממנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1
אחד הג'קים הטובים שיש, מגיע במקור בעוד כל מיני רכבים(טרופר, דימקס).
טל- היתרון בו שהוא לא מפתיע אותך פתאום ונוזל בדיוק כשצריך אותו.
לא מדוייק.
הדגם והרעיון זהים, המידות טיפה לטובת הג'ק של הטרופר (לעומת זה של הטויוטה).
אתם מסיטים את הדיון מהעובדה הפשוטה שנמרוד בנה היילקס, השקיע בו, זיווד אותו וצייד אותו - ובסופו של דבר כל זה שווה לתחת בהיעדר שקע USB נורמאלי.
חסר לו שלא יכפר על זה בבניה של הcj
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
3 קבצים מצורפים
אני לא בטוח שלמעשים שלי יש כפרה. אני שוקל להצטרף למנזר.
קובץ מצורף 126737
קובץ מצורף 126736
קובץ מצורף 126738
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בשנה שעברה היתה פה איזו התנפלות על מיכלי מים גדולים בזיל-הזול ובלי משלוח באיביי. כמו רובכם, הזמנתי, לא קיבלתי כלום מלבד החזר כספי. אבל המשכתי לחפש מיכלי מים מעניינים, ואז הגיע מבצע השילוח חינם של אמזון והזמנתי שני מיכלים כאלו:
https://www.amazon.com/Valterra-R802...12+gallon+tank
האופציות האחרות הן ג'ריקנים (הכי פשוט וזול, זה מה שהשתמשתי ב20 שנה האחרונות) או לבנות מיכל מתכת אלומיניום/נירוסטה, שזה יקר בהרבה בחומר ובעבודה - ומה שמטריד אותכם - כבד מאד.
מה שקניתי אלו מיכלי ABS שחורים בנפח 45 ליטר (12 גלון) שנועדו מי שתייה לקראוונים. יש כל מיני מידות וצורות. בחרתי את המידה 20X40X60 ס"מ כי חשבתי להתקין אותם מאחורי בתי הגלגל בארגז, באיזשהו סידור קבוע. כשהתחלתי לעבוד על זה הבנתי שהנדל"ן הזה שהכי קרוב לדלת הארגז הוא השימושי ביותר, וחבל לוותר עליו. התחלתי לחשוב מה המקום שבו אני יכול להתקין את המיכלים בצורה קבועה וקשיחה לגמרי שיפריע הכי פחות לשימושיות של הארגז. הגעתי למסקנה שצמוד לדופן הקדמית. בהתחלה חשבתי נמוך כמו ארגז כלים של טנדר, ואז הגעתי למסקנה שעדיף גבוה. כל רצפת הארגז שימושית במקרה הצורך, הגרביטציה פועלת לטובתי וחוסכת את ההתעסקות במשאבות, ואני גם יכול לשים מזרון ולישון בתוך הארגז כמו שאני עושה לפעמים כשאני מטייל לבד ושיכור מדי להרים אוהל. זה האמת השיקול שהכריע, במפגש ג'יפולוג האחרון.
אז בניתי את מה שאתם רואים - מסגרת פרופילים פשוטה, מחוברת לקשת ולקיר האחורי של תא המטען. אפשר לראות בתמונות איך המיכלים מקובעים. המיכלים מגיעים עם יציאות 3/8 NPT, לכל מיכל חיברתי עם מתאם ברז גינה פשוט ומחבר מהיר לצינור גינה, ובפתח העליון ברז 3/8 'טן שמשמש בתור נשם. המילוי הוא ישירות מצינור הגינה, השימוש הוא דרך צינור גינה באורך מטר וחצי ושפריצר של שרותים. הספיקה סבירה לחלוטין למילוי בקבוקים ושטיפת כלים.
את שני ארגזי התחמושת העברתי מהטנדר הקודם, הם מחזיקים את הציוד הקבוע של הרכב - קצת כלי עבודה, ציוד חילוץ וכיו"ב. בעבר נסעתי קבוע עם שני ג'ריקנים 18 ליטר. בטיולים הארוכים של פסח וסוכות הינו צריכים למלא מים בתחנת דלק כל יומיים. עם קיבולת של 90 ליטר השקולה לכמעט 5 ג'ריקנים אני מצפה לטייל ארבעה ימים עם כל המשפחה בלי צורך לצאת מהשטח.
מתקון המטף נלקח מגופת נגמ"ש M113 בשטחי האש בצאלים ואין יותר מדי מה להוסיף לגביו.
נמרוד שאלה לגבי קיבולת מים: 90 ליטר מספיקים לך לשלושה לילות למשפחה, אבל בלי מקלחות נכון? אני מתכנן התקנת מיכל ואצטרך מקלחת לפחות למבוגרת אחת לטיול של יותר מלילה אחד....
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני לא יודע להגיד לך כלום על מקלחות, יש הרבה שרשורים בנושא בפורום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
or_t
נמרוד שאלה לגבי קיבולת מים: 90 ליטר מספיקים לך לשלושה לילות למשפחה, אבל בלי מקלחות נכון? אני מתכנן התקנת מיכל ואצטרך מקלחת לפחות למבוגרת אחת לטיול של יותר מלילה אחד....
בגדול, אם משתמשים במשאבה וראש מקלחת קטן, 10-20 ליטר למקלחת צנועה. אם אתה רוצה עוד שאלות אז פתח שרשור נפרד ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בגדול, אם משתמשים במשאבה וראש מקלחת קטן, 10-20 ליטר למקלחת צנועה. אם אתה רוצה עוד שאלות אז פתח שרשור נפרד ...
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אני דווקא בלי שום דיגום בלי משאבה, צנרת מיוחדת, מכלים מושקעים מנרוסטה, משאבות וכיו"ב, ומעשית כולם משתמשים במים שלי.
טל.
+1
משאבה זה סתם אביזר מיותר שבנוסף גורם לביזבוז מיים. ( למעט משאבה טבולה קטנה למקלחת חמה בחורף).
בנוגע למשקל הקונסטרוקציה לדעתי כן חכם לתכנן כך שהמשקל יהיה מינימאלי אין טעם להעמיס סתם את הטנדר, משקל עודף מייצר הרבה בעיות כולל צריכת דלק גבוה יותר.
4 קבצים מצורפים
אני מניח שכל אחד חושב שיוצאי חלציו הם יפים...
עיצוב מיוחד ואוורירי .
קל יהיה לזהות אותך מאחור.
מברוק.
תתחדש על פגוש
אתה בנית?
מניח שהחורים נועדו לחיסכון במשקל? כמה משקל זה כבר חוסך? לעומת זאת, יש פגיעה בחוזק המבני ובאסטתיקה (לטעמי)
היו במחסן הרבה חורים ונמצא הרעיון מה לעשות עימם...[emoji2]
תתחדש!
נשלח מהנייד
חמוד מאוד,
זה נראה כמו הכנה לתאורה
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
בחושך, כל חור הוא שחור.
אני כן מקפיד לעקוב אחרי הבניה, אשמח אם תוריד את כל הסטיקרים מאחור - יום יבוא ואני אצטרך לשבת עם אצטון להוריד את כל הסימנים כי אני לא אוהב שעל הרכבים שלי יש מיליון מדבקות.
נמרוד,תחשוב על מכרז פתוח, מי שיציע הכי הרבה לוקח.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מה המרחק אצלך בין הקורות שילדה (חוץ חוץ)?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk