1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: פרוייקט רפליקת לוטוס למירוצי מסלול של מוטי אלמגור
אהבתי את הסליקים ! :cool:
אני נוסע עם חצי בהחלט אחיזה מעניינת (במיוחד אם עולים על שלולית שמן , נכנסים לפנייה , ואף אחד מהשותפים לכביש לא מבין למה אני באמצע דריפט באמצע העיר בערך על 30 קמש :?, לא משהו שקורה במסלול בכל אופן :))
תמשיך לעדכן , נראה מרשים מפעם לפעם .
מוטי עד עכשיו כנראה פספסתי את העובדה שאתה משתמש בuprights מקוריים של רכב (מיאטה אם אני מבין נכון) כך שאתה מוגבל בגיאומטריה.
לגבי מיסבי הקצה - משכו את תשומת ליבי אלו השחורים בעלי הגוף הדק מאד. נראים כמו מיסבים עם misallignment גבוה מאד (בטח 60 מעלות או יותר?) מיסבים מסחריים - תקן אותי אם אני טועה, אבל אלו לא מיסבים תעופתיים - מי מייצר אותם? מה השימוש המקורי שלהם בקטלוג הייצרן? לגבי הקלביס (מה שמחבר את מוט השפור למשולש הזרוע התחתונה), זה מסוג הדברים שיפתחו חופש עם הזמן, אולי כבר יש בו חופש, אביזר כזה בניגוד למיסב קצה לא נועד לקיבוע מדוייק כמו שאתה רוצה ממוט שפור.
עוד משהו שמשך את תשומת ליבי זה המפתח הגדול של אוזני החיבור למיסבי הזרוע העליונה - בורג ארוך מאד - יש לזה סיבה? כוונון? או שזה זמני?
בסך הכל הפרויקט נראה אחלה, איכותי ומרתק... אבל תגיד, אתה זוכר איך נראית המשפחה שלך, האנשים האלו שמעבר לדלת של הגראז'? :D;)
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1240421386
למיסבים יש זוית פעולה של 65 מעלות.
הם מיוצרים ע"י QA1 לשימוש Motorsports.
האיכות שלהם נחשבת לטובה, אבל לא טופ שבטופ כמו אורורה (ובגלל זה גם המחיר הוא שליש).
אני אכן משתמש ב-Uprights של מיאטה.
המפתח הגדול של נקודות העיגון העליונות (גם מקדימה, אגב) הוא כדי לאפשר כיוונון של עקומת הקאמבר (Roll center).
בגלל שאין לי את הידע עדיין לגבי התנהגות הרכב והצמיגים, אני מעדיף לייצר את הרכב עם יכולת כיוונון גבוהה.
הקלביס נטול חופשים כרגע, אבל במחשבה שלאחר מעשה (איך לא...) הייתי מעדיף להשתמש במיסב קצה נוסף במקומו.
לא נורא, לומדים מטעויות וייצור של זרועות מתלה הוא לא דבר מסובך במיוחד ככה שאני תמיד יכול לייצר זוג זרועות חדשות.
מוטי
3 קבצים מצורפים
סיימתי לבנות את כל המשולשים של האוטו בשעה טובה!
הגיע ההגה החדש ומנגנון הניתוק.
ההגה הוא Sparco 260 FSN, קטן ושטוח בתחתיתו, כנהוג במכוניות פורמולה.
התחלתי לעבוד על ה-Paddle shifters.
החיתוך נעשה עם משור סרט קטן שיש לי (ולקח ה-מ-ו-ן זמן) אבל יצא לא רע בכלל, אחרי ליטוש וגימור החתיכה תראה מצויין.
מוטי
מוטי הלואי שהייתי פדאנט חצי חולני כמוך.
זה נהדר.
go moty go
1 קבצים מצורפים
חנן, מזל שאתה לא פדנט חצי חולני כמוני, היית מוצא את עצמך היום מלטש את החיתוכים של הפרפר לאט לאט עד שהכל הקווים שהלהב של המשור משאיר במתכת נעלמים... :lol:
אחרי שעתיים פלוס של ליטוש וניקוי החיתכים, הפיניש מתקרב לרמת CNC, והזרוע עוד נטויה!
אגב, מצורפת דיאגרמה של איך זה הולך לעבוד -
הפרפר הוא החלק המקביל להגה, יש לו ציר אנכי באמצע ויוצא ממנו מוט (שמתחבר לפרפר עם מיסב קצה) שמגיע למנוף המשולש.
המשולש מסובב את כיוון התנועה הצידה וממנו למנוף שמזיז את הידית שמחליפה את ההילוכים.
מוטי
מוטי, מתי התחלת לבנות אותו ומתי הרכב נוסע?
התחלתי באמצע נובמבר 2007, בפברואר נולדה לי ילדה, לא נגעתי באוטו יותר מחצי שנה.
באזור ספטמבר חזרתי לעבוד על האוטו במרץ, עד כמה שהחיים מאפשרים לך לעבוד על פרוייקטים כאלה במרץ...
מתי ייסע זו שאלה טובה.
פיזית אפשר לקנות מחר בולמים וקפיצים ותוך שלושה ארבעה ימים להוריד לרצפה שלדה על גלגלים עם מנוע מורכב, מושבים ועוד הרבה מאוד חלקים שההתאמה שלהם נמצאת בשלבי סיום.
אבל, זה לא הולך לקרות כי אני מחפש לקנות בית ובינתיים אני שומר את הכסף (כן גם את התקציב של המכונית) בצד במידה ואצטרך להוסיף מעבר למה שיש לי בצד שמוקדש לצרכי קנית בית.
אם לא הייתי מחפש לקנות בית כרגע אני מניח שאפשר היה לצאת לנסיעת מבחן ראשונה בתוך פחות מחודשיים.
מוטי
האם יש כאן אלמנט של דיבאגינג, כלומר נסיעה ואז תיקון ליקויים ובעיות שצצות, כמו ברכבים חדשים או רכבים שנבנים בתכנון עצמי, או שהבניה נעשית בדיוק לפי תכניות קיימות, כלומר שמדובר ברכב קיים, נוסע ופתור מראש?
כן, במסגרת מה שאפשרי.
מהרגע שכמה מהפנלים של הבודי מורכבים הם לא יורדים, אז אני אמנע מההרכבה שלהם למטרות דיבאגינג, מה שאומר שיכולת הנסיעה של הרכב תהיה מוגבלת במקצת.
למרות זאת, לדעתי גם עם יכולת נסיעה מוגבלת אפשר יהיה לאבחן תקלות או ליקויים ולתקן לפני ההרכבה הסופית.
מוטי
פרוייקט מרשים .
2 שאלות ברשותך :
האם בניית המרכב מחומר מרוכב כרוכה בהרבה פחות עבודה וחישובים ?
תוכל לספק קישורים לבסיס הידע שנשענת עליו (מאמרים ,ספרים) ?
לגבי השאלה הראשונה, פרט, הסבר ונמק.
לגבי השאלה השניה, לא , אני לא יכול לסכם את כל מה שלמדתי במהלך החיים בהודעה אחת בפורום אינטרנט, אבל אני ממליץ לך לקנות כמה מהספרים של קרול סמית' ואלן סטאניפורת'.
מוטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy
ואם בשינויים עסקנו....אני מנסה להבין את התוכנה שאיתה תכננתה את המטלה הקדמי ולא כל כך מצליח להסתדר איתה אני רק מצליח לפתוח את הקובץ דוגמא...אתה יכול לתת אולי הסבר קצר בעברית שיתן לי כיוון איך לעבוד איתה.
תודה
גיא
יש הסבר -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...714#post246714
מוטי
תודה מוטי,
נקרא ונשכיל.
גיא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
לגבי השאלה הראשונה, פרט, הסבר ונמק.
לגבי השאלה השניה, לא , אני לא יכול לסכם את כל מה שלמדתי במהלך החיים בהודעה אחת בפורום אינטרנט, אבל אני ממליץ לך לקנות כמה מהספרים של קרול סמית' ואלן סטאניפורת'.
מוטי
בניית מרכב מחומרים מרוכבים על פניו נראה פשוט יותר , התהליך העיקרי הוא הכנת הפנלים והתבנית/יות.
מענין אותי השוואה של פרוייקט דומה לשלך אבל מחומרים מרוכבים .
בהתייחס לשני המרכיבים העיקריים בפרוייקט : שעות עבודה , עלויות חומרים .
אם למשל עלות החומרים במרכב פלדה היא שליש מקרבון אבל נדרש פי 4 שעות עבודה .
למישהו אחר יתאים הפרוייקט הזול יותר בשעות אדם .
לגבי התשובה השנייה : לא ביקשתי סיכום , אלא קישורים .
התשובה הקצרה היא לא.
בניה כזו תהיה יותר קשה, יקרה בהפרש אדיר, תחשוף אותך לחומרים רעילים ומסרטנים, תצטרך מהנדס מקצוען לתכנן את הרכב ואלא אם אתה בונה Tub כמו של מכוניות F1 לרכב הזה גם יהיה סיכוי מצוין להרוג אותך בתאונה.
פלדה היא משהו הרבה יותר ידידותי למשתמש.
מוטי
או.קיי, תוכל להסביר למה דווקא למרכב כזה יש סיכויי מצויין להרוג אותי ?
נסה להוליך את עצמך לתשובה -
מהן תכונות החומר ובאיזו שיטה אתה מתכנן לייצר את המרכב שאתה מדבר עליו?
שיטה = ייצור כל חלק והחיבור בין החלקים.
בוא נראה מה התכנית שלך.
מוטי
Backdoorman אתה מדבר על בניית מרכב חיצוני/חיפויים על גבי שלד ממסבך צינורות פלדה או על בניית מרכב מכונית המרוץ, הגוף עצמו, מחומרים מרוכבים בלבד?
דיברתי על בניית הגוף עצמו מחומרים מרוכבים.
בהתחלה חשבתי על טכניקת הדבקת מרכב הרנו אלפיין GTA
אבל אז גיליתי שעדיין השלד הוא מפלדה.
אני מניח כי ניתן להדביק חלקי גוף מרוכבים בדרך יעילה .
הרי קיימות כמה מכוניות אקזוטיות עם מרכב על טהרת המרוכבים, אני מניח שהן בטוחות בתאונה .
אני מנחש שעיקר הסכנה הוא בחוסר הגמישות של מרכב מחומרים מרוכבים , ספיגת האנרגיה תוך קריסה עצמית לא קיימת כמעט .
נכון?