תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zor
דווקא כן, אלא שזה לא כל כך קריטי כי (מאחר ומדובר בעליה) בדרך כלל עוד קודם לכן מרבית הכח היה מופעל (מושקע)
בסרן האחורי. (שים לב שמדובר בכח לעומת מהירות סיבוב ).
רוני
אני כמובן מכבד את זכותך לטעות..
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית
ישנם מספר שיטות למימוש LSD וגם בין השיטות יש אחוזי החלקה שונים אם זה במקור או שניתנים לשינוי.
רק הפרמטר הזה כשלעצמו הוא כ"כ רחב שאני באמת לא מבין איך אתה קטגורית מחלק פה מספרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם כשעסקתי בזה והתוצאות היו לאחר ניסויים מסודרים, לא העזתי לתת מספרים כ"כ "מדוייקים" כמו שאתה זורק כאן בלי שום דבר לגבות מעבר לתחושת בטן. .
אולי כבודו ישפוך אור ויספר על הניסויים המסודרים ?
(זירה, מתאר ניסוי, אמצעים, כלי מדידה והערכה, הנחת יסוד להצלחה ואימות, ממצאים, ניתוח הממצאים והסקת מסקנות )
לידיעתך, אני לא מדבר מתחושות בטן ! אלא,
מניסויים לא מסודרים אך עם בדיקה של כמעט כול טבלת המצבים למעט מוגבל החלקה שלא היה לי .
רענן
תקרא שוב את תגובה 32 ותבין איך צריך לבצע את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
ישנם מספר שיטות למימוש LSD וגם בין השיטות יש אחוזי החלקה שונים אם זה במקור או שניתנים לשינוי.
רק הפרמטר הזה כשלעצמו הוא כ"כ רחב שאני באמת לא מבין איך אתה קטגורית מחלק פה מספרים.
פשוט !
מסכים איתי שמינימום יכולת העבירות זה שני סרנים פתוחים? לעומת זאת,
זוג סרנים נעולים זה מכסימום עבירות?
כול שנשאר זה הטווח שבינהם בעזרת כלי ההערכה שהוא סוביקטיבי לנסיון שלי עם בדיקה של האופציות על אותו רכב
ובאותם תנאים רק בשליטה על כול סרן בנפרד.
יוצא מן הכלל נושא המוגבל החלקה שאני מתייחס אליו למרות שהניסיון שלי איתו ברכב אחר.
אם בכול זאת מפריע הדירוג ברמה אימפרית, ניתן להתעלם ולהתייחס לדירוג עפי"י סדר יורד ללא הערכות מיספריות.
בכול אופן, זה הדירוג שאני חוויתי. לא מחייב שהוא אבסלוטית נכון. או נכון לתנאים מסויימים. אבל, זאת דעתי !
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תקרא שוב את תגובה 32 ותבין איך צריך לבצע את זה.
אחלה, קראתי .
לטעמי תוכנית ניסוי לא מספקת. אבל, ניחא !
הסברת שם איך לבדוק + האקסיומות שלך (פרייבט וכו ...). אבל,
עדיין לא קראתי בשום תגובה על הניסויים המסודרים שביצעת שכוללים התנאים, ממצאים והמסקנות שלך .
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
באחד מהתפקידים הקודמים שלי במטה ח"א, הייתי אמון על אישור/שלילת הצעות יעול (בנוסף לתפקיד המקצועי).
בשנים הראשונות חשבתי כמוך (מרובעים האמריקאיים האלה, אין כמו יכולת האילתור הישראלית, המוח היהודי עושה לנו פטנטים וכו וכו ...)
לקראת סיום התפקיד (מספר שנים) התפכחתי וגיליתי עד כמה דברים חכמים ונפלאים שחשבנו שאנחנו ממציאים, היו בדיעבד הצעות קילקול !
בקיצור, תן את הקרדיט לגויים (שכותבים משמאל לימין) ולכול מי שהמציאו את המכונה והעמידו אדם על הירח ...
רענן
חס וחלילה.
לא מזלזל. למדתי מהם רבות. אבל עדיין זו רק דיעה של מישהו עם נסיון כזה או אחר, וגורמים שמשפיעים על קבלת ההחלטות שלו.
אתה יודע מה - עם נסיון של מתושלח. ועדיין הוא בדעת מיעוט.
אני לא חסיד של העדר. אף פעם לא הלכתי בתלם. אבל יש דברים שצריך ללמוד ולהבין למה העדר הולך לשם. אח"כ תחליט איפה את רוצה להיות. עם העדר, לפניו, או בכלל במקום אחר...
קשה לי להאמין שהגורם להחלטה של כל יצרני הרכבים [ לנעול רק סרן אחורי - כשיש רכב נעול בנעילה אחת בלבד] היא אך ורק כלכלית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
קשה לי להאמין שהגורם להחלטה של כל יצרני הרכבים [ לנעול רק סרן אחורי - כשיש רכב נעול בנעילה אחת בלבד] היא אך ורק כלכלית.
נראה לי שחל פה בילבול ולא הבנתם אותי כראוי (או שלא הסברתי את עצמי טוב).
תסתכל בהודעה 119 , בדירוג שלי (תתעלם מהמספרים שבאחוזים).
שים לב, שאני מדרג בעבירות יותר גבוה כאשר הסרן האחורי נעול והקידמי פתוח, לעומת שהסרן האחורי פתוח והקידמי נעול.
אני מתייחס להסבר של הגוי למצב שיש לך רכב עם מוגבל החלקה יעיל מאחור, יש לך תקציב לנעילה אחת בלבד, היכן תתקין אותה ?
מאחור ותבטל את המוגבל החלקה ? או, מקדימה ? (להזכירך שקיים מוגבל החלקה מאחור יעיל)
אני הגעתי למסקנה (טרם שראיתי את הקישור לתשובה שנתן הגוי) שוויתור על מוגבל החלקה מאחור והתקנת נעילה במקום (להזכירך, הסרן הקידמי נשאר פתוח),
יהיה נחות מבחינת עבירות לעומת, התקנת נעילה נשלטת בסרן הקידמי כתוספת למוגבל החלקה שקיים מאחור.
אגב, ההסבר שלו גם מתייחס לסרן קידמי בתוצרת IFS ששם חשיבות יתרה לנעילה בגלל מהלך המתלה הנחות ביחס לסרן "חי".
מקווה שעכשיו אני מצליח להסביר את עצמי טוב יותר.
רענן
האם משהו מכיר כלי רכב דו גלגליים שההנעה בהם היא הנעה קדמית? אני לא מכיר, אולי משהו המציא פעם דבר כזה שגווע באיזשהו מקום. לעומת זאת אופנועים למרות הנעה אחורית בלבד חוצים מדבריות, דיונות ומכשולים שבהם גם רכב 4X4 יתקשה.
האם אתם מכירים רכבי ראלי 2X4 שמסוגלים לחצות מדבריות, דיונות אינסופיות ו/או מכשולי טבע רציניים עם הנעה קדמית בלבד? ממש לא נפוץ ולא דבר שגרתי במציאות רכבי השטח. לעומת זאת מרבית רכבי הראלי 2X4 הם עם הנעה אחורית בלבד.
למרות שתאורטית, אם ההנעה והמשקל היו על החלק הקדמי (בעוד החלק האחורי היה נגרר קל משקל), אולי יכול להיות לרכב יתרון בעבירות-מהירות בשטח כולל דיוק בהיגוי ויכולת שליטה טובה יותר על התנהגות הרכב . אז למה כלים כאלה הם נדירים כל כך במציאות רכבי השטח? האם היצרנים/מהנדסי הרכב מטומטמים? לא יודעים פיזיקה? - ממש לא.
מציאות יומיומית זו מלמדת שלהנעה אחורית בשטח יתרון על הנעה קדמית בצורה מובהקת וחד משמעית, ניתן לוותר על הנעה קדמית ולהסתפק בהנעה אחורית ע"י העברת משקל לאחור ומנוע חזק יותר. האם ניתן לעשות זאת ההפך? לוותר על ההנעה האחורית ולהסתפק בהנעה קדמית עם העברת משקל קדימה ? קרוב לוודאי שכן, אז למה לא רואים רכבים כאלה בשטח? הרי בכביש הרבה מאוד כלי רכב הם בעלי הנעה קדמית בלבד?
האם קרה לכם שמע' ה- 4X4 התקלקלה בשטח ונאלצתם להמשיך לנסוע בהנעת 2X4 אחורית? זה עוד חצי נחמה, עדיין ניתן לחצות מכשולים קלים, אבל לעומת זאת אם נאלצתם להמשיך לנסוע 2X4 בהנעה קדמית, אז זאת מכה לא קטנה. כל עליונת וגם הקטנה ביותר הרכב מפרפר ולא מסוגלת לגרור את עצמו כאילו ששמו גריז על הצמיגים.
על סמך מציאות זו , הייתי אומר ללא היסוס, לנעילה אחורית יתרון ברור וחד משמעי על נעילה קדמית. יתרון זה יהיה קטן יותר בכלי רכב עם מנוע חזק וכוחני ויבלוט יותר במנועים עם מנוע חלש ועצל.
למיקי וייס,
בשנות ה 70 היו נפוצים בפרייבטים, פורד אסקורט (הנעה אחורית) ורנו 4 (הנעה קידמית).
מי היה עביר יותר בשטחים חקלאיים, צבאיים ?
הונדה CRV הוא ג'יפון הנעה קידמית עם תגבור להנעה אחורית (עפ"י צורך בצורה אוטומטית). אני מניח שיש עוד ג'יפונים בתצורה הזאת.
בקיצור, הדיון פה נסוב על נעילה ולא על איזה סרן (בודד) עדיף ברכב.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה רצית להגיד?
דורון היקר,
לא רצוי שקודם תענה לתגובות שמופנות אליך (תגובה 126 ) טרם התעסקות בתגובות שלי לאחרים ?
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רענן,
אל תתחמק..
עניתי באריכות לאורך כל השרשור- אם לא הסברתי טוב או שאתה לא הבנת, אין לי מילים אחרות לתאר.. מה גם שאחרים כתבו בשפתם אותם הדברים.
דורון,
באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה ? או על מה הוויכוח ?
אני אומר את אותו הדבר שאתה אומר, פלוס תוספת להתייחסות למוגבל החלקה.
אני מניח שאת תגובה 128 שלי לא קראת בעיון. על כן מצרף לך לקרוא שוב :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
נראה לי שחל פה בילבול ולא הבנתם אותי כראוי (או שלא הסברתי את עצמי טוב).
תסתכל בהודעה 119 , בדירוג שלי (תתעלם מהמספרים שבאחוזים).
שים לב, שאני מדרג בעבירות יותר גבוה כאשר הסרן האחורי נעול והקידמי פתוח, לעומת שהסרן האחורי פתוח והקידמי נעול.
אני מתייחס להסבר של הגוי למצב שיש לך רכב עם מוגבל החלקה יעיל מאחור, יש לך תקציב לנעילה אחת בלבד, היכן תתקין אותה ?
מאחור ותבטל את המוגבל החלקה ? או, מקדימה ? (להזכירך שקיים מוגבל החלקה מאחור יעיל)
אני הגעתי למסקנה (טרם שראיתי את הקישור לתשובה שנתן הגוי) שוויתור על מוגבל החלקה מאחור והתקנת נעילה במקום (להזכירך, הסרן הקידמי נשאר פתוח),
יהיה נחות מבחינת עבירות לעומת, התקנת נעילה נשלטת בסרן הקידמי כתוספת למוגבל החלקה שקיים מאחור.
אגב, ההסבר שלו גם מתייחס לסרן קידמי בתוצרת IFS ששם חשיבות יתרה לנעילה בגלל מהלך המתלה הנחות ביחס לסרן "חי".
מקווה שעכשיו אני מצליח להסביר את עצמי טוב יותר.
רענן
ושוב הטבלה שלי מתגובה 119 (אל תתיחס למספרים שבאחוזים ) ששם רואים שדירגתי עבירות נמוכה יותר כשסרן קידמי נעול ואחורי פתוח לעומת
סרן אחורי נעול וקידמי פתוח .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אם אני מנסה לכמת יכולת עבירות לכול תצורה, הייתי מגדיר כך :
זוג סרנים פתוחים = 40%
סרן אחורי פתוח, קידמי נעול = 55%
מוגבל החלקה מאחור, סרן קידמי פתוח = 60%
סרן אחורי נעול, קידמי פתוח = 75%
מוגבל החלקה מאחור, סרן קידמי נעול = 90%
זוג סרנים נעולים =100%
ואם זה לא מספק, ראה תגובה 125 שלי לדיוויד. שם הסבר איך הגעתי לתובנות שלי.
בכול מקרה, אני חושב שהסיכום שלי באותה תגובה, ישים גם לתגובה זאת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
בכול אופן, זה הדירוג שאני חוויתי. לא מחייב שהוא אבסלוטית נכון. או נכון לתנאים מסויימים. אבל, זאת דעתי !
מקווה שהנושא הובהר סופית עד תום
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
למיקי וייס,
בשנות ה 70 היו נפוצים בפרייבטים, פורד אסקורט (הנעה אחורית) ורנו 4 (הנעה קידמית).
מי היה עביר יותר בשטחים חקלאיים, צבאיים ?
הונדה CRV הוא ג'יפון הנעה קידמית עם תגבור להנעה אחורית (עפ"י צורך בצורה אוטומטית). אני מניח שיש עוד ג'יפונים בתצורה הזאת.
בקיצור, הדיון פה נסוב על נעילה ולא על איזה סרן (בודד) עדיף ברכב.
רענן
רענן, אני מכיר את המכוניות של שנות ה- 70 עם ההנעה האחורית, מכיר גם את הצרפתיות עם ההנעה הקדמית, כולל הרנו 4 ודה שבו בעל העבירות האגדית משהו, אלה היו מכוניות כביש, נכון שלהנעה הקדמית עם מנוע קדמי היה יתרון על הנעה אחורית ומנוע קדמי. מה עם הבאגי של VW הנעה אחורית ומנוע אחורי? גם הוא היה כבר אז.
מובן לי נושא הדיון - "נעילה קדמית או אחורית". מה שרציתי להדגיש, הוא שאם לסרן אחורי חשיבות גדולה יותר בעבירות בשטח (בצורתו הפתוחה) , אזי , קל וחומר גם כאשר הוא נעול. אז מקנה יתרון רב יותר מאשר סרן קדמי נעול. הטיעונים שלאורך השרשור שרכב כזה עם נעילה קדמית עבר את מכשול בעוד שאחר נעול אחורית נכשל, הם נתונים אולי נכונים, אולם תלויים בפרמטרים שונים ומשתנים כגון, נהג, צמיגים, יחסי העברה שונים, חלוקת המשקל על הרכב וכו'.
ככלל, נעילה אחורית מקנה יתרון עבירות לרכב יותר מאשר נעילה קדמית. היתרון הזה של נעילת דיפרנציאל אחורית (על אותו רכב נעול קדימה בלבד), יבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית יותר ברכבים עם מנוע חלש ואנמי ו/או ברכב שבו המשקל מאחור,
ברכבים עם מנוע חזק וכוחני . היתרון של נעילה אחורית על נעילה קדמית יורגש פחות, כמוכן, רכבים שבהם חלוקת המשקל לטובת החלק הקדמי .
יש עוד בעייה לifs, הם שבירים להחריד , כל המכלול הקידמי שביר יותר. תוסיף נעילה ויש לך מתכון לשברים. יש פה כמה חברה עם נסיון מר כזה...
נקודה למחשבה... ברוביקון יש כפתור אחד שמפעיל את שתי הנעילות. לחיצה אחת לאחורית, עוד לחיצה וגם הקדמית ננעלת.
כמו שהרכב יצא מהמפעל אין אפשרות לנעול רק קדמית.
ב ARB הצמה המקורית מחווטת כך שאפשר להפעיל את הנעילה האחורית לבד, אבל לא ניתן להפעיל את הקידמית לבד היא מתווספת לאחורית.
תגובה: נעילה קידמית או אחורית מה עדיף ? - המבחן שלנו ושחיטת הפרה הקדושה (נעילה אחורית).
חמישה גרוש שלי:
לקחת רכב עם שתי נעילות נשלטות
לנסות לעלות אותו מעלה כל פעם עם נעילה אחת פתוחה והשניה נעולה.
ולראות את ההבדלים.