יש צמיג חדש, מהדגם היחיד בישראל שהוא עם קוביות ריבועיות מרווחות וסיווג מהירות H.
https://imageshack.com/i/pnRtn7Eoj
שכחתי כבר כמה זה קשה להחליף צמיג באופנוע. איף.
Printable View
יש צמיג חדש, מהדגם היחיד בישראל שהוא עם קוביות ריבועיות מרווחות וסיווג מהירות H.
https://imageshack.com/i/pnRtn7Eoj
שכחתי כבר כמה זה קשה להחליף צמיג באופנוע. איף.
כן, תמיד היה כלבת, במיוחד האחורי.
לשים הצמיג החדש בשמש כמה שעות לפני ההחלפה קצת עוזר.
מזל טוב, מקווה ששמת פנימית הבי דיוטי.
אל תנפח אותו בטון, כן?
אין לי ניסיון באדוונצ'רים כדי לתת לך מספר, אבל בכללי זה הרבה פחות ממה שנדמה לך. ההבדל באחיזה ובנוחות מאוד משמעותי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חנן, לובריקציה זה כל הענין..
מי סבון, ואפילו גריז עוזרים מאוד.
אני אחרי התקנת שני מערכות טיובליס, ועוד כמה וכמה צמיגים.
היה כלבת עד שהתחלתי להשתמש באמרילק, שזה תרסיס סיליקוני שבכלל אמור "לשמן" חלקי פלסטיק ברכב.
גם גריז עובד מצוין, אבל נורא מלכלך.
גם מי סבון עובד, אבל פחות נוח.
בנוסף גם בניתי מתקן החלפת גלגל, וזה הפך את החיים למאוד קלים.
כדי להפריד את הצמיג הישן מהג׳אנט, אחרי שמרססים בספריי שימון כלשהו, עולים על הקצה של הצמיג בזהירות (גומי על גומי בלבד) עם הג׳יפ.
אפשר גם עם פטיש, אבל כדאי להיות מדויקים..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
או בשטח, עם הג'ק צד של האופנוע של מי שמטייל איתך (כי הרי לא מטיילים לבד ;) )...
אבל אתם נובחים על החנן הלא נכון.
יש לי הרגשה שהוא יודע את כל זה...
להיפך, אני לומד מהכול. נדמה לי שהעניין עם הג'ק הוא חדש לחלוטין עבורי. נמרוד ואני נתקענו פעם בשטח בתיקון תקר בדיאר650 שלו. כשלנו בהפרדת הצמיג מהחישוק, ונאלצתי לקחת את הגלגל למקום מקצועי.
יזם החברה שאני עובד בה אמר לי הבוקר שהוא מחמם ממושכות עם פן את הצמיגים. במיוחד בגלגלים הקטנים של אופנועי הבנים שלו, ולפני שהוא מוריד גלגל הוא מוריד אוויר ויוצא לשלושה סיבובים בהיקף המושב.
לומדים. כל החיים בית ספר.
כן, הבי דיוטי. בינתיים לא מצאתי הבי דיוטי אחורי-כאמור- מידה נכחדת.
לגבי הניפוח, זו נקודה מעניינת. אחרי הכול, זה אופנוע דו שימושי, ואני מנצל בפועל את היכולת שלו לנסוע גם על הכביש, כמעט בכל סיבוב. אני גם מרכיב בכחצי מהרכיבות.
לנסוע עם קומפרסור ולשחק פעמיים ברכיבה עם לחצי אוויר, אני עוד לא מוכן לזה נפשית.
אז מה כן? לחץ כביש מינוס 20 אחוז ולבנות על שולי בטחון שהיצרן נותן, כך שהצמיג לא יתפוצץ/יהרס מכמה עשרות ק"מ בכביש עם מורכבת?
יש קפסולות של אוויר דחוס (כמו סיפולוקס מגודל) שמאפשרים לנפח אחרי יציאה מהשטח, אם זה מצדיק לך את העלות. (כי זה חד-פעמי)
כאמור עדיף שמישהו עם נסיון באדוונצ'רים יענה.
אבל לדעתי מאחר ואתה רחוק מלהתגרזן בכביש (בטח לא עם צמיג קוביות) אז אין סיבה שלא תמצא לחץ ניפוח שהוא פשרה סבירה ביותר עבור הכביש והשטח גם יחד.
ובכל מקרה, שים בתיק משאבת אופניים קצרה דו כיוונית ששוקלת גרם ורבע - הניפוח ממצב שטח לכביש יהיה כנראה מספר חד ספרתי של פמפומים.
חתיכת סאגה, החלפת הצמיג הלכאורה פשוטה הזו.
מה שלא סיפרתי, זה שהצמיג לא עלה עד הסוף על שולי החישוק. כבר היה 0230 בלילה ועייפתי, אז נטשתי את זה.
אתמול בערב חזרתי לזה בכוחות מחודשים. ניפחתי עוד אוויר, הורדתי, דפקתי, סיבנתי, הוספתי עוד אוויר עד גבול האומץ שלי, 75psi. נאדה.
חזל"שתי, קראתי באינטרנט, תיארו כל מיני שיטות וביניהן העלאת הלחץ עד 95 ואפילו 110psi.
הבוקר אזרתי אומץ, ניפחתי ל90 והצמיג התיישב במקום.
יצאתי לסיבוב נצחון.
https://imageshack.com/i/pmbeFFezj
ב 50 שקל שפענצ׳ר מעכר יהנה. מכול הטוב הזה. המקסימום שאני מוכן זה לפרק את הגלגל מהאופנוע.
ותשקול להתקין מוס בגלגלים.
אנחנו בגיל ובמעמד שיש לנו מספיק כסף לוותר על תענוגות הפנצ׳רים עם כל הכיף שמסביב.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
שקלתי/שוקל. להבנתי זה מאוד לא מתאים לרכיבת כביש, ועל אף שזה לא המאפיין העיקרי או החשוב של מה שהאופנוע הזה עושה, אני לא מוכן להוריד את האופציה מהשולחן.
יש נועל, בגלגל האחורי. נחסך ממני הפעם.
האמת, אופתע מאוד אם בעל מקצוע כלשהו לוקח על זה 50 ש"ח.
אבל הכסף הוא לא העניין. זה היה מועיל עבורי לשחרר קצת חלודה בעניין. בגדול הכוונה שלי היא לא להתעסק עם תקרים בטיול, אלא לקרוא במידת הצורך לאחת מבנות ביתי שיגיעו עם ציוד, או עם נגרר. מארגן בכל זאת קיט תיקון, אולי לטיולים ארוכים ורחוקים יותר.
ג'יפה שמת? או שלא איך קוראים לזה היום
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
לא. למיטב ידיעתי זה לא מתאים למהירויות כביש.
יש גיפה גם לאופנועי כביש. זה לא מונע סנייק-בייט אבל זה עובד עם חורים קטנים
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אתה יכול להתקין טיובליס.
עובד מצוין, מאפשר הורדת אוויר ללחץ חד ספרתי.
והטוב ביותר, תיקון פנצר מאוד פשוט.
ממש כמו תיקון בגלגל רכב.
מה שכן לא מומלץ לנסיעות ארוכות בכביש.
כעקרון מיועד לשטח בלבז.
פנימית שמקבלת מסמר נקרעת לכן שום חומר לא יעזור במקרה של אופנוע
מערכת Tubeliss (זה שם המוצר שמוני התכוון אליו, אין טעות באיות) לא חוקית לכביש ולא בנויה לעבוד במהירויות גבוהות
מוס על DR650 לא יחזיק הרבה זמן גם בגלל משקל וגם בגלל שימוש כביש - החום מהרכיבה על הכביש גומר את המוס. כך או כך המוס הכי קשה לגלגל 21 קדמי מגיע בלחץ שמדמה 15PSI וגם זה יורד עם הזמן, ולרכב עם 15PSI בקדמי בכביש בכל מצב זה לא חוויה ובטח שלא בטוח
אפשרות נוספת היא לגרז (כן לגרז) את הפנימיות ובפרט הקדמית לפני ההרכבה מה שיכול לעזור להמנע מצביטה בשטח, בדרך כלל בקדמי
יש גם אפשרות לעשות טיובלס ביתי מהג'נטים הקיימים עם חומר איטום על הניפלים וסרט אטימה מיוחד של M3, יש סרטונים ביוטיוב, עובד מצויין על אדוונצ'רים גדולים אם העבודה מבוצעת נכון
נ.ב.
ראיתי שאתה משתמש בנועל צמיג אחורי, מציע לך בחום לשים משקולות מולו לאזן את הגלגל, יש סט משקולות יעודיות לשפיצים אצל דוד עלי בכמה עשרות שקלים
אצלי הdr650 היה הדיילי. ביומיום הייתי נוסע בכביש ובסופי שבוע עובר לגלגלי שטח. זה כולל נסיעות כביש ארוכות (אם הטיול מתחיל בערבה, או ביקורי הורים כרבע שעה צפון צפון מערבית לטבריה*) בהתחלה הייתי מחליף צמיגים כל סופש. מהר מאוד הבנתי שאני חייב סט גלגלים מושלם (כולל דיסקים ורפידות בלם). החלפת שני גלגלים היא קלה ולוקחת רבע שעה כשאתה מיומן.
הנקודה היא לא שחנן צריך שני סטים, אלא דווקא שבסט כביש לא היתה לי משקולת איזון לנועל צמיג, ולא הורגשו רעידות מוגזמות.
*@נמרוד.
https://imageshack.com/i/pn4GrHpUj
בדרך לצור הדסה. חלקים ניכרים מהדרך נראים כמו בצד שמאל של התמונה. היה מאתגר עבורי.
https://imageshack.com/i/pnxU5AWuj
מה זה נועל צמיג ?
סוג של בידלוק פנימי, מחזיק את הצמיג לחישוק גם בלי אוויר
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
פתרון סביר, אבל לא מושלם הוא slim או גיפה בעברית.
חורים קטנים הוא סוגר לא רע.
חורים גדולים הוא גם יכול לסגור (לא קרעים כמובן)
אבל הוא צריך משאבה עם ספיקה גבוהה.
או במלים אחרות משאבה חשמלית או משאבת אופנים בגודל מלא.
אחרת ה slim לא יספיק לאתם לפני שהאוויר יצא.
been there done that...
למרות מה שנכתב כאן קודם, חיפשתי באתר של okko, ואני לא מזהה חומר שמוגדר כמתאים לרכיבת כביש עם פנימיות. זה אופנוע שצריך להסתדר גם ב130קמ"ש, בהרכבה. זה לא היעוד העיקרי שלו אצלי, אבל הוא חייב להתמודד עם זה בבטיחות ובנוחות (במסגרת המגבלות המובנות בקטגוריה).
בגדול. עניין התקרים לא זכור לי כמשהו משמעותי כרוכב. אולי אפילו שולי ממש. כשזה מגיע זה ז..ן רציני, אבל זה פעם באף פעם. אז אני לא לחוץ על פתרונות.
ספציפית לאירוע הנוכחי, נתקלתי בקרע באיזור הפנימי של הפנימית. בחניה לאחר כיממה שעברה מתום שלושה טיולים וכ150ק"מ מהרגע שהתקנתי את הצמיג. אין לי הסבר טוב לזה. הגומיה שמגינה מהחישורים, במקומה. אם הייתי קורע את הפנימית בהרכבה זה כנראה היה מתבטא בירידת אוויר מיידית, ולא בהשהייה כזו. לא בטוח.
אין לי מושג. מניח מסיבה סטטיסטית שזה קשור להתקנה ולהסתבכות איתה. החלפתי- בקלות. נקווה לטוב.