"אורן תומא", תלפיות, ירושלים - בערך 40 ש"ח ליחידה אאל"ט.
דני
Printable View
אהלן מוטי,
שאלה לגבי ה- Paddle shifters, האם הם מסתובבים עם ההגה?
אהלן חברים -
עירא, ה"פרפר" קבוע על ציר ההגה ולא מסתובב איתו, ולכן ה"כנפיים" ממשיכות יחסית רחוק למעלה ולמטה.
במציאות זוויות ההיגוי על מסלול נמוכות מספיק כדי שזה לא יהפוך לעניין בעייתי.
עדכון לגבי האוטו עצמו אין לי, בעיקר כי לא נגעתי בו בכלל בחודשים האחרונים.
הייתי עסוק ברכישה, שיפוץ ראשוני קל ומעבר לבית חדש (כן, תודה, מזל טוב לי :D).
הבית החדש יושב על מגרש מכובד יחסית בגודלו (במונחים עירוניים) של בערך 920 מ"ר והתכנית היא לבנות לעצמי סדנת עבודה נאה בחצר האחורית תוך כמה חודשים.
בקיצור, יהיה שמייח.
מוטי
זה בגלל שסדנאת העבודה שלך כרגע היא מתחת לכל ביקורת ;-):p:p:p
בהצלחה ותתחדש.
מוטי תתחדש ובהצלחה.
עידו
תודה חברים.
כשיגיע היום, אשמח לקבל רעיונות מבעלי הסדנאות כאן בפורום בנושא בניית סדנא, מה כדאי שיהיה מבחינת תשתית, דברים שעושים את החיים קלים וכו'...
רעיון כללי (ואף יותר) כבר יש לי בגלל שמן הסתם יצא כבר לעבוד לא מעט על האוטו שלי וגם כי אני עובד בסדנת מירוצים מקצועית למחייתי, אבל תמיד טוב לקבל חוות דעת מעוד מישהו.
מוטי
קישור מעניין, למרות שרוב חלקי הכתבה לא ממש רלוונטיים לגבי.
את הסדנא שלי אני הולך לבנות בצורה דומה לבניה של בית בחלק הזה של ארה"ב - שלד עץ, ציפוי חיצוני של בית נורמלי (בין אם פאנלים דקורטיביים, טיח וכו'...), גג אספלט וכדומה - כל מה שיהפוך את המבנה לאחד שתואם את האופי והעיצוב של הבית עצמו.
מיבני פח גלי וכדומה לא שווים מבחינת ההשקעה לטווח ארוך ולטעמי גם מכוערים תחת ;).
בכל אופן, מה שאני מקווה לשמוע הולך יותר בכיוון של טיפים קטנים שעושים את החיים בסדנא יותר נעימים.
טיפ כזה הוא למשל לגבי גובה משטח העבודה, שבד"כ יוצא לי לראות אותם בגובה של 90 ס"מ (36 אינצ'ים) מהרצפה, אבל כשהם בגובה של מטר ("40) מהרצפה יותר נעים לעבוד איתם.
מוטי
לאחר זמן מה ללא עדכון, הגיע הזמן לכמה מילים על הפרוייקט.
אז באמת הייתה תקופה של כמה חודשים שהפרוייקט עמד בתחתית סולם העדיפויות כי מה לעשות, לחיים יש את הדרך שלהם לשנות את התוכניות, אבל לאחרונה חזרתי לעבוד על המכונית.
יותר מדי עבודה לא יצא לי אמנם לבצע, ההתקדמות לא רצה בקצב של שנה שעברה, מה שכן יצא לי להתעסק עם כמה חתיכות מעניינות :cool:.
קצת פרטים -
1. מערכת הפליטה גמורה למעט מתלים והברגה לחיישן חמצן, שבתכלס זה שטויות.
2. קניתי את הקויילאוברים שלי בשעה טובה ומוצלחת, שזה היה אמור להיות החלק הכי יקר באוטו עם מחיר נורמלי של קרוב ל-$2500 לסט, ובסוף מצאתי מישהו ברוצה למכור אותם משומשים במצב מצויין במחיר מצחיק.
ולפני שמישהו מתפלא למה לקנות משומשים בכלל - הקויילאוברים הם מתוצרת קוני דגם 3012 (גוף אלומיניום וכיוונונים נפרדים לשיכוך וריבאונד). מקום העבודה שלי הוא במקרה את ממרכזי הבניה המורשים הבודדים לבולמים קוני למירוצים בארה"ב. אצלנו מפרקים ומרכיבים את הבולמים האילו כל יום, כל היום.
במהלך השבוע הקרוב הבולמים יעברו פירוק והרכבה עם כל הגומיות חדשות, שמן חדש וניקוי מושלם של כל חלק וחלק, ובסוף התהליך הבולמים שלי יהיו זהים לבולמים חדשים למעט פגמים קוסמטיים קלים ביותר שאין לי שום בעיה לחיות איתם בשלום.
שווה.
3. יצא לי סופסוף לסיים את כל החריטות של ה"פרפר" שחתכתי בתור ה-Paddle shifter שלי.
הסט כולל בניה של קולר ייחודי שמתלבש על הצינור שבתוכו נע המוט של ציר ההגה.
ניתן לתמונות לדבר ורק אוסיף שבימים הקרובים הפרפר והקולר הולכים להשלח לציפוי אנודייז כחול :cool:.
תהנו!
מוטי
מוטי מזמן לא שמענו ממך ,ברוך השב.
כרגיל עבודה יפה מאוד.
עידו
עבודה יפיפיה , כנראה שאתה באמת מוטרף פדנטיות ;)
תודה תודה.
כן חביבי, אני פדנט :mrgreen:!
למרות זאת, אני משתדל להזכיר לעצמי שיש דבר כזה שנקרא "מספיק טוב", לא הכל חייב להיות מושלם.
תזכורות מהסוג הזה בד"כ מאיצות את ההתקדמות..
מוטי
מוטי, התקדמות יפה,
למה אתה לא מעדכן גם אותנו?
גיא
פרוייקט מעניין ומעורר קנאה....
אשמח לדעת על הסדנה בה אתה עובד ועל תפקידיך שם...
אגב הצינורות של השלידה נקיים כלכך כי מדובר על יצור מקומי באקלים יבש, לארץ הצינורות מגיעים אחרי כמה חודשים בים והם מצופים שמן שאליו נדבק כל חלקיק חרא שבדרך...