תגובה להודעה: זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
הגבלות המהירות החדשות בקטעים באוטובאנים בגרמניה הן תוצאה של שיקולים פוליטיים ירוקים, ולא בגלל תאונות. להבדיל מישראל, בגרמניה מפלגות ירוקות הן בעלות כוח לא מבוטל, יושבות בפרלמנט ומכתיבות סדר יום.
ובכל זאת ממשיכים לייצר בגרמניה מכוניות שמשייטות 200-240 קמ"ש כעניין של מה בכך ושמוגבלות אלקטרונית ל-250 רק משיקולי פוליטיקלי-קורקט...אם זה היה כל כך מסוכן לא היו מאפשרים לדברים האלה לעלות על הכביש בכלל.
מה שאני טוען זה שכדי לנסוע במהירות גבוהה כל כך, (כאן או בגרמניה, לא משנה בכלל), צריך שיתקיימו כל כך הרבה תנאים מסביב, אלה שדורון קורא להם "אם" ו"אם ו"אם".
אי אפשר לנהוג 200 באיילון לא רק כי הכביש לא מתאים, אלא פשוט כי מרוב תנועה שמסביב אתה פשוט לא יכול. גם מיסטר-פורשה מסביון לא יצא מהבית שלו וישר האיץ ל-200. הוא נסע ככה איפה שזה אפשרי. סתם שיוט ב-200 בכביש 6 בלילה, בפורשה? תסלחו לי, (ונעזוב לשניה את העבירה הגסה על החוק) אבל זה לא משהו שאני מתרגש ממנו. במיוחד כשכל כך הרבה אנשים נוסעים שם 150 ו-160 במכוניות הרבה יותר פשוטות, עם המשפחות. צאו לשם ותראו בעצמכם.
כבר מ-90 או 100 קמ"ש, הגוף האנושי כבר לא יכול לספוג אנרגיה של תאונה בלי להינזק באופן חמור או סופני, אז אם מהירות כל כך הורגת, אולי אתם מציעים לחזור לדיליז'נסים? 20 קמ"ש גג אם הסוסים בריאים ועברו טסט אצל וטרינר, בלי הרוגים, בלי תאונות?
אתם יודעים שזה לא מעשי. אתם גם יודעים שבכבישים מהירים מודרניים כמו 6 או 431, עם שדה ראיה נרחב, עקומות שבנויות נכון, טווח האצה ובלימה מספק וכו', אפשר להתיר מהירות גבוהה בהרבה מה-110 או 100 שמותרים שם היום. את מי שנוהג בג'יפ זה לא אמור להטריד, אבל כבר במשפחתומטית פשוטה קשה מאוד לשמור על 100 קמ"ש לאורך זמן בלי להירדם.
לעניין הצקות המשטרה, אתה תתפלא, אבל קלעת בול - בכל פעם שאני שוקל להיפרד מהג'יפ זו באמת הסיבה היחידה - ההטרדות והטרור שהמשטרה מפעילה כלפי אזרחים בגלל שהם נוהגים בסוג רכב מסוים. בצבע מסוים, ממודל מסוים... אפשר להמציא הרבה תיאוריות והסברים למה זה קורה. בתכל'ס - אין כאן שום תועלת במלחמה בפשיעה. המשטרה יודעת את זה - אבל זה מכניס כסף לקופה וגם משליט קצת טרור ופחד שהם לחם חוקו של ארגון-הפשיעה הגדול במדינה. אז מה רע? השאלה היא האם אנחנו מוכנים להמשיך לחיות ככה, לוותר על חלומות ורצונות, לנהל את חיינו לפי תכתיבים חולניים של קציני משטרה מופרעים?
כבר כתבתי על זה פעם - נורא בא לי על ב.מ.וו חזקה. חתיכת אוטו. רק מי שנהג בב.מ.וו עם מנוע אמיתי מבין שזה משהו אחר וטוב שלחובב מכוניות ונהיגה מותר לחלום עליו ומאוד רצוי להגשים. וזה ברור לי שמבחינת תפיסת העולם המעוותת של המשטרה כל מי שנוסע בב.מ.וו הוא ערס ופושע מסוכן. יעצרו אותי לבדיקות, יחפשו אצלי סמים וגופות ויטרידו לא פחות מאשר בג'יפ. סביר להניח שאפילו הרבה יותר. אתה חושב שבגלל זה צריך לוותר על החלום?
הם עוצרים כל ג'יפ כי זה באמת טרף קל - לא צריך להתאמץ יותר מדי. מתיישבים בפינת רחוב תחת עץ, ואורבים לטרף. הג'יפאי הממוצע לא יברח, לא יתנגד. סביר מאוד להניח שימצאו אצלו "ליקויים טכניים" ו"שינויי מבנה" כמו גלגלים בולטים בחמישה ס"מ קריטיים לבטחון המדינה, גג ברזנט/פיבר מסוכן לציבור, או כננת נפיצה, צבע שצורם לשוטרים בעיניים, או מאפרה לא תקנית שטסה במהירות מופרזת או שסתם הנהג מרכיב משקפי שמש שאינם רשומים ברשיון. במדינה שבה כל עץ-ריח שאתה תולה מחויב ברישוי, ביטוח-חובה ותקינה בעמדה מס' 1, ככה זה נראה.
שוטר עברי לעולם לא מוותר - הוא רואה את זה כפגיעה אישית ועלבון למקצועיותו לא למצוא שום ליקוי. תמיד ימצא משהו, ואם לא ימצא - ימציא. ועכשיו לך תתווכח. הבוחן ששיגע אותי הסביר לי שהוא מכיר את הג'יפים היטב עוד משירותו במג"ב... ואחר כך בא דרור הראל והזכיר את המג"בניקים מחברון, וקשה לי לא לחשוב איך הבוחן הזה בטח היה מפוצץ ערבים במכות להנאתו כשהיה מג"בניק בסדיר, וזה רק טבעי מבחינת אחד כזה להיות היום שוטר ולהמשיך להתעלל באנשים - כי זה הדבר היחיד שהוא יודע והכשירו אותו לעשות. ערבים, יהודים, מה זה משנה. כולם בני-אדם והשיטה עובדת על כולם בדיוק אותו דבר.
תתעוררו אנשים. המשטרה לא נמצאת בשבילכם. היא נגדכם, והיא אויב שלכם. אולי באמת צריך לכתוב על זה בלי הפסקה ולצעוק ולצעוק ולצעוק עד שייצא הגרון, ולפעול בכל דרך חוקית שאפשרית (ואין הרבה כאלה במדינת משטרה כמו ישראל) - עד שזה יגיע לאזניים הנכונות שיחדלו את ההפקרות המשטרתית הזו - ובתקווה שזה יקרה לפני שלאיזה חמום מוח באמת יימאס מזה וברגע שששוטרים יציקו לו יותר מדי הוא פשוט יירה בהם. זה מזעזע אותי לחשוב על דבר כזה, ולו רק משום שאני חושש שאני עלול אפילו לשמוח אם וכאשר זה יקרה.
סתם הערה בנושא האוטובנים בגרמניה,
כמי שנהג עשרות אלפי ק"מ בגרמניה,באטובנים ומחוץ להם-מעולם לא ניתקלתי במחסום מישטרתי לצורך בדיקת ניירות או משהו אחר,ולא ראיתי שעוצרים אף אחד לצד הדרך(ראיתי שניגשים לנהגים בחניונים להפסקה שנמצאים בצד הדרך),ולא ראיתי שוטרים שקופצים ומפתיעים נהגים.מה שכן ראיתי, זה מצלמות מהירות,שכמעט תמיד יש הצראה על מציאותם-בפעמיים שצולמתי,הגיע לי מאד,והמצלמות היו במקום כפרי,בו היה ברור מהי המהירות המותרת ולא הרגשתי שמישהו הטמין אותה בירידה תלולה או במקום שברור מאד שאתה עלול להיכשל בו,אלה במקום שחשוב מאד שתסע בו לאט יותר(בארץ ישימו את המצלמות-בצורה כזאת שגם אם אתה לא ממש מתכוון לבצע עברה אתה תיכשל-כמו צמתים עם רמזור קצר,וצהוב מהיר-שם ימקמו במיוחד מצלמה-או שיכוונו כך את הרמזור כדי להכשיל).
כמות המשטרה בכבישים באירופה היא נמוכה יותר-או לפחות מורגשת פחות.בפעם היחידה שנעצרתי ע"י שוטר,בגלל אי מתן זכות קדימה-הוא הבין שלא הבנתי את התמרור(יש להם תמרור המציין מתי לתת זכות קדימה ומתי "לקחת"),אז הוא פשוט הסביר לי בצורה אדיבה ושלח אותי לדרכי.
יש מקומות שהמשטרה מבינה שתפקידה לשרת ולהגן על האזרח-אצלינו המשטרה מבינה את תפקידה כמי שצריכה לזיין את האזרח.
כמי שבעוונותיו היה בעבר ר"בש הקבוץ ומשום כך גויס למג"ב וקיבל תעודת שוטר(ברלי,אני יוצא מהארון ומתוודה על חטאי עבר)במשך כשנה,חוויתי את הארגון שנקרא מג"ב ומשטרה,חוויתי את העליבות במלוא הדרה(בכנס של אזור דרום-הרצה ערן שנדר לימים פרקליט המדינה,על נושא ההתעללות-והראו סרט של שוטרי מג"ב מתעללים בחברון-אולם שלם נקרע מצחוק ומחה כפיים)-מאסתי בהתנהגות המקצועי העלובה,לא הבנתי למה הם ממקמים שוטרים ומתנדבים בכניסה לקבוץ שלי,לבדיקת רשיונות,בחזרתי את התעודה ויתרתי על המשכורת ואמרתי חלקי לא עימכם והמשכתי להגן על הישוב בהתנדבות.
אנחנו משלמים מחיר כבד-על הנושא הביטחוני,שמשמש איצטלה לחוסר תפקודה של המשטרה-רק אבק ציבורי אמיתי ושינוי מהותי,כמו פירוק המשטרה ממשטרה ארצית למשטרה אזורית בא ה"שריף" הוא נבחר ציבור תגרום לשינוי-מבנה המשטרה כיום אינו מאפשר שום שינוי.
דרור הראל
אחחחחחחחחחחחחח דרור....כמה שנאה!!
לצערי הפעם אני איתך! ברגע נדיר של הסכמה בנינו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמרי2
אחחחחחחחחחחחחח דרור....כמה שנאה!!
לצערי הפעם אני איתך! ברגע נדיר של הסכמה בנינו!
לא שינאה אלא הכרת והבנת המציאות. קרא שוב את התגובה של דרור הראל. הוא מתנסח הרבה יותר בעדינות ממני, אבל מאחורי המילים אתה יכול להבין שאני לא מגזים בתיאורים שלי.
גם אני עם נסיון מצטבר של אלפי ק"מ רבים בכבישים בחו"ל.
אני לא מדבר על מדינות עולם שלישי ודיקטטורות למיניהן אלא על מדינות מערביות ומתקדמות, מהסוג שישראל מתיימרת להשתייך אליהן. ובשום מקום באירופה לא רואים כל כך הרבה משטרה בכבישים כמו אצלנו. מצב התנועה אצלנו לא יוצא דופן בחומרתו - פקקים ועומסים ותאונות יש בכל מקום בעולם. באירופה קיימת גם מערכת אכיפת מהירות שלאחרונה הפכה להיות מאוד אגרסיבית - ואצלם לא מתביישים להודו תשאין לזה קשר לתאונות אלא תוצאת לחץ פוליטי של מפלגות ירוקים למיניהן שלוחצות ופועלות בצורה מאוד רצינית בנושאי איכות סביבה ופליטת מזהמים מכלי רכב - וכדי לטוס ב-200 קמ"ש ומעלה מכוניות צורכות המון דלק ופולטות המווווון זיהום....
אבל שם קיים שילוט שמתריע מראש איפה יש מצלמות. שם לא אורבים לך מאחורי עצים ופחי אשפה. שם לא ממוקמים מארבים בסוף ירידה - לא טומנים לך מלכודות אלא מיידעים אותך. אצלנו המטרה היא מילוי הקופה והיא מקדשת כל אמצעי, פסול ככל שיהיה. תאונות? למי אכפת? מצידם שתמות פעמיים ושלוש, אבל קודם כל תשלם.
לעבור טסט שנתי בגרמניה זה לא ענין של מה בכך, בודקים לך את הרכב לעומק. שם אין דבר כזה חלודה או נזילה. אבל מצד שני הכבישים סלולים למופת, אין בורות ומכשולים בכביש שמפרקים לך את הרכב, לא אורבים לך בכבישים ומחפשים אותך על כל צעד ושעל על צמיגים/גג/הגבהה. אין שם קומבינות ומאכערים - כי לא צריך. תחשבו קצת למה התפתחה כאן תרבות הקומבינה - למה כל דבר מסדרים כאן מתחת לשולחן עם חבילות של כסף? זה נורא פשוט, וזה לא רק השפעת תרבות הבקשיש המקובלת במזרח התיכון עוד מימי העותומנים. כשהכל אסור ומוטלים מאות אחוזי מס על כל פיפס, כשכל עבד הוא מלך וכל פקיד שתפקידו לתת שירות לאזרחים שמשלמים את משכורתו, מקשה את ליבו סתם כי בא לו, כדי להפגין כוח ולהפיק תועלת אישית, לאנשים נמאס ואז מחפשים את הקיצורים.
רוב החוקים והתקנות כאן הם מהסוג שהציבור מתקשה לעמוד בהם, אז מחפשים אלתורים. ומכיוון שכל כך הרבה אנשים נזקקים לשירותי מאכערים בכל צעד וצעד בהתנהלותם מול הרשויות - פעם זה היה בתור לקבלת קו טלפון שארך 10 שנים, היום נתקלים בזה בסגירת מרפסת, אישור מכבי אש לבניין חדש שמתעכב ומתעכב בגלל עיצומים למיניהם, קבלת רשיון להציב שלט, ועד מעבר טסט שנתי למכונית - המדינה מודעת היטב לעובדה שהיא מאלצת את אזרחיה להיות עבריינים - ואז שולחת את הקלגסים שלה לצוד אותם ברחובות... וכאן זה לא אוזבקיסטן, אלא מדינה שמתיימרת להיות מערבית ומתקדמת. ככה בדיוק זה עובד כאן - שום דבר כאן אינו בשוגג או בטעות - אלא רק במזיד ובכוונה תחילה, והתנהלות המשטרה זה רק קצה הקרחון.
חוץ מזה עמרי, על מה בדיוק אנחנו לא מסכימים?.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רוב החוקים והתקנות כאן הם מהסוג שהציבור מתקשה לעמוד בהם, אז מחפשים אלתורים. ומכיוון שכל כך הרבה אנשים נזקקים לשירותי מאכערים בכל צעד וצעד בהתנהלותם מול הרשויות - פעם זה היה בתור לקבלת קו טלפון שארך 10 שנים, היום נתקלים בזה בסגירת מרפסת, אישור מכבי אש לבניין חדש שמתעכב ומתעכב בגלל עיצומים למיניהם, קבלת רשיון להציב שלט, ועד מעבר טסט שנתי למכונית - המדינה מודעת היטב לעובדה שהיא מאלצת את אזרחיה להיות עבריינים - ואז שולחת את הקלגסים שלה לצוד אותם ברחובות... וכאן זה לא אוזבקיסטן, אלא מדינה שמתיימרת להיות מערבית ומתקדמת. ככה בדיוק זה עובד כאן - שום דבר כאן אינו בשוגג או בטעות - אלא רק במזיד ובכוונה תחילה, והתנהלות המשטרה זה רק קצה הקרחון.
לא מסכימים?.....
דרור ידידי
למרות שחטפת לאחרונה מהמשטרה אתה ממש מגזים.
כל הזמן אתה נותן כדוגמא את גרמניה,אז לתזכורת גרמניה זה רק מדינה אחת באירופה,יש עוד כמה....
במדינות פרימיטביות כמו צרפת,שוויץ,הולנד,ספרד וכו' יש הגבלת קילומטראז' 110-130 קמ"ש למרות שהתשתיות
טובות פי כמה מישראל. הגרמנים ועוד כמה עמים אירופיים חונכו מגיל אפס לשמור על החוק והכללים ,לכן זה תופס גם בכבישים ,גם בייצור תעשייתי וגם כשצריך להשמיד איזה עם מעצבן....)מצטער הייתי חייב(.
תאמין לי שביום שיתפסו אותך שוטרי תנועה על עבירת תנועה באירופה אתה תתגעגע לשוטרי ארצינו.
גם לקנס של משטרת ישראל אתה תגעגע ,באירופה זה ביורו ,הרבה מאוד יורו, ואתה משלם במקום או שלוקחים אותך לתחנת המשטרה ,ולא היא אפשר להתמקח או לנסות לשכנע.....
בסיס ההשואה שלך גרמניה-ישראל שגוי בכל פרמטר, אם כבר ואתה מוכרח תשווה ישראל-איטליה ותראה שמצבנו
לא כל כך רע!
לשמחתי יוצא לי לנהוג לא מעט באיטליה. פוקסי, היית מת שיהיה כאן כמו באיטליה....
אני באמת אוהב להשוות לגרמניה ובכוונה - בגלל שגרמניה היא מקרה קיצוני בו לא קיימת הגבלת מהירות בקטעי אוטובאן רבים, מעלה את השאלה - אם מהירות כל כך מסוכנת, איך זה שהנאצים האלה, שכל כך מקפידים ולא מחפפים ולא לוקחים סיכונים בכלום, מאפשרים הפקרות כזו? כי כנראה זה לא כל כך מסוכן כמו שחושבים?... יותר ויותר קטעי אוטובאן הופכים למוגבלי מהירות בשל הסיבות שהעליתי - לחץ פוליטי ואיכות סביבה ולאו דווקא בגלל תאונות. בשאר הזמן יש שם פקקים באורך של 40 ו-50 ק"מ... ואז אף אחד לא נוסע 200 וגם לא 20... עומדים וזהו.
שלא תטעו לרגע - אני לא בעד להתיר מהירויות נסיעה פסיכוטיות כאלה כאן, אבל הקביעה הגורפת שמהירות לכשעצמה מסוכנת מעידה על בורות ועל אינטרס ברור להפוך את עבירת המהירות (שהיא הקלה ביותר לאכיפה... בסגנון - יש לנו פיתרון, בואו ונמציא לו בעייה) לפרה חולבת שלא מפסיקה להניב.
ראו תגובתי מס' 176 - יהודים נוטים לפחד ממהירות כמו מפני צרעת. משהו גנטי שמאפיין את "עם הספר" שהוא אולי החכם והנבחר בעמים, אבל את הגלגל לא הוא המציא... אני מקווה שתוך כמה דורות זה יעבור.
אני חושב שלהסיט את הדיון דווקה לנושא המהירות מחטיא את המטרה ואני בהחלט מקבל את ההנחה של ברלי שכל נושא המהירות הוא בעיקרו פסיכולוגי ולא עינייני-ואוסיף שגם ההתייחסות לכל נושא הדו גלגלי היא דומה,והרתיעה בתרבות שלנו(בעיקר אצל מקבלי ההחלטות)מאופנועים ומה שקשור בהם משתווה לפחד מפני "הפריץ" וה"גוי"-ההתייחסות לחלקים רבים של התרבות המוטורית היא גלותית שטייעטלית בעליל(לנו בתימן לא היו מנועים-רק גמלים וחמורים-אז אנחנו לא אשמים).
המהות העיקרית-היא משטרת התנועה והמשטרה בכלל-ההתעמרות באזרח,ההתעללות,הטפשות,הבורות ורעות הרוח-יש אצלנו לא מעט אירגונים שעובדים בשיטת "הכלבים נובחים והשיירה עוברת" והמשטרה היא אחת מהן-ביקורת ציבורית לא באמת מעניינת אותה-או שמעניינת אותה ברמה הצהובה-כל פעם שהמשטרה מותקפת-היא תרוץ לבית של אריק איינשטן לחפש את הגראס,או תעשה מבצע אכיפת מהירות בכביש 6.
היום כל שוטר תנועה נהיה בוחן ומומחה לליקויים בכלי רכב,אבל הוא מעדיף לעשות זאת ליד הבית של ברלי(תוריד את העצים בצומת והם ילכו לחפש צל במקום אחר),ולא במקומו שבאמת דורשים נוכחות משטרתית.
ברור לכולנו ואני בטוח שגם לשוטרים עצמם(לפחות לזה שקורא,על זה שכותב אני לא בטוח),שהעבודה האמיתית לא נעשית.והבעייה כמו בכל דבר מתחילה בראש-בראש הממשלה,שר המשטרה(מדהים איך כולם יוצאים רע מהתפקיד הזה) והמפכ"ל-תבדקו לאן הגיעו רוב המפכ"לים לאחר שחרורם ותראו שקנונים גדולים הם לא היו(פלד-דירדר עשרות חברות ישראליות,חפץ-איש חביב,עוסק בעיקר בגלישה מצוקים,טרנר-המסרשמיטד השחור,הקודם אני אפילו לא זוכר איך קוראים לו).
מה שאני מנסה לומר,רק מאבק אזרחי יכול ליצור שינוי-מתי היה מאבק כזה בארץ,אני לא זוכר-כולנו מעדיפים להוציא קיטור באינטרנט.
מרוב שאנחנו עסוקים-בביטחון,שטחים,כיבוש,קסאם,איראן-אנחנו שוכחים שיש גם חיים,וכשאנו הולכים להצביע,אני מצביעים על הדרך המדינית בדרך כלל ולא האזרחית-הייתי שמח אם בישראל היה קם כח פוליטי-ששם לעצמו מטרות אזרחיות בלבד ושומר על נטרליות מדינית,כח כזה יוכל להפעיל תהליכים משפרי איכות חיים.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
fuksi
תאמין לי שביום שיתפסו אותך שוטרי תנועה על עבירת תנועה באירופה אתה תתגעגע לשוטרי ארצינו.
גם לקנס של משטרת ישראל אתה תגעגע ,באירופה זה ביורו ,הרבה מאוד יורו, ואתה משלם במקום או שלוקחים אותך לתחנת המשטרה ,ולא היא אפשר להתמקח או לנסות לשכנע.....
בסיס ההשואה שלך גרמניה-ישראל שגוי בכל פרמטר, אם כבר ואתה מוכרח תשווה ישראל-איטליה ותראה שמצבנו
לא כל כך רע!
פוקסי, אמנם לא גרמניה אבל ארה"ב ...
עצר אותי שוטר לפני חדשיים על מהירות ... האמת, צודק ... נסעתי כ-65 מייל באזור של 35 (110 קמ"ש בערך באזור של 60)
ניסה לשכנע אותי שהתחריתי איתו ... הוא נסע באקליפס שחורה מוסוות, אני במוסטנג ...
אפילו לא קיבלתי אפשרות לשלם קנס, ישר זימון לבית משפט. לפי החוק הוא היה צריך לאזוק אותי ולקחת אותי למעצר, אבל הוא היה נחמד והפעיל שיקול דעת.
בבית המשפט הוא טען שהתחריתי איתו, למרות שהוא לא רשם את זה בדו"ח, התרוצצתי פעמיים לבית המשפט, ושילמתי לעורך דין מקומי כדי להגיע לתוצאה של עבירת מהירות (ולא נהיגה פרועה, שהיא עבירה פלילית).
בסוף הסיפור עלה לי 1000$ ויומיים עבודה ...
אממה, אחרי שהכל נגמר, אם היתה לי הזדמנות, הייתי לוחץ לשוטר את היד, כי הוא עשה את העבודה שלו, בצורה הכי מקצועית שאפשר ...
ודרך אגב, משטרה פה באזור הזה של וורג'יניה עושה המון כסף מעבירות תנועה, והם קשים פה יותר מבשאר האזורים בארה"ב ... אבל אם תשאל את המקומיים, אין להם טענות, כי אין למשטרה משהו יותר חשוב לטפל בו, את החתולים מהעצים מורידים מכבי האש ...
מתי פעם אחרונה נתקלת בשוטר בישראל שלא גרם לך לחשוב על חיים מחוץ לחוק?
סתם קטע:
בדצמבר האחרון תפס אותנו שוטר בוינה - אוסטריה בגלל שפנינו בצומת היכן שאסור היה לפנות.
במקרה אני הייתי לא חגור, חברי נהג לא חגור וגם דיבר באותו זמן בטלפון הנייד בלי דיבורית.
הייתי בטוח שייקחו אותנו בניידת :-)
קיבלנו קנס 40 יורו
היום עברתי טסט
לא העירו לי על כלום.
סוג של הפוגה ממחלת הרדיפה,
אולי ההפוגה תאפשר לי להחליף את הצינורות של הטורבו לכאלו מסיליקון,
מה הבעיה - הם כחולים ובוהקים - שינית החלפת התעסקת .... הנה החום עולה לי שוב