לא יודע מנחש [emoji12]
עידו
Printable View
לא יודע מנחש [emoji12]
עידו
הסוויץ הקדמי זה אכן יוניט רוורס.
הסוויץ האחורי שקרוב לידית הילוכים נדלק כשמכניסים להילוך רביעי - ההילוך הגבוה ביותר בגיר הזה.
לא יודע אם לזה התכוון המשורר או שככה יצא :)
אין לזה בכלל חיווט בצמה או נורה בלוח השעונים.
לדגמי 84 של SJ410 יש הרבה חלקים משותפים בגיר ובמנוע לסוזוקי קארי (ST30) - הדגם שמקביל לסוברית. גם הוא הגיע לארץ בשנים האלה ואפילו היו דגמים עם גיר 5 הילוכים שמתיישב bolt-on למנוע שברשותי.
יכול להיות שמשם הגיע הגיר הזה. כל מה שנאמר כאן אינו מתבסס על כלום מלבד שמועות ופתיחה של המיקרו סוייץ כדי להבין על איזה ידית הוא יושב :)
LIKE
יש נורה ל4x4?
אולי שלא תסע בהילוך גבוה משולב בlow?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...98c32300b0.jpg
סתם כי שאלת :)
צ׳מע, קראתי בשקיקה מילה במילה, פשוט מעורר השראה!
כל הכבוד
מתחילים לראות את האור בקצה המנהרה. אותי זה מרגש.. ואתכם? :p
להזכירכם אחרי הנעה ראשונית של המנוע, גיליתי שעבר שמן לרדיאטור.
כתוצאה מכך, ראש המנוע פורק ונשלח לבדיקת אטימה כדי לשלול המצאות סדקים בראש המנוע. לשמחתי הבדיקה יצאה תקינה ועל הדרך נעשו עוד כמה תיקונים. ריתוכים לשברים שהיו בתחתית הראש ליד מעברי המים, החלפת סט שלייף לסתומים, השחזה, ניקוי וכיוון.
במקביל המשכתי לעבוד על המנוע, כבר פירקתי את סעפת הינקה וזו עברה ניקוי יסודי, כנ"ל בלוק המנוע ואגן השמן.
קובץ מצורף 106095קובץ מצורף 106061קובץ מצורף 106060
למזלי קניתי סט אטמים מלא למנוע, כך שלא נתקעתי על חלקים ואחרי יומיים הרכבתי הכל בחזרה. החלפתי את מעברי מים, אטם ראש מנוע, משאבת מים, פילטרי דלק, פילטר שמן, פלגים, משאבת דלק, רצועת מאורר, רצועת טיימינג, תרמוסטט, מכסה דיסטריביוטור ורוטור ועוד...
קובץ מצורף 106096 קובץ מצורף 106068 קובץ מצורף 106065
קובץ מצורף 106064 קובץ מצורף 106066
לפני שסגרתי וידאתי שאכן המרווחים בשסתומים נכונים (רק אחד היה זקוק לכיוון).
קובץ מצורף 106063
החלק המעניין ביותר היה ללמוד איך עושים טיימינג. קניתי אקדח טיימינג באי ביי, קראתי בספר, נעזרתי בכמה סרטוני יו טיוב ומיטב המוחות כחברים טלפונים.
קובץ מצורף 106069
לקחת לי קצת זמן, בעיקר בהכנסת המפלג לשן הנכונה. אבל זה היה כיף. גם הקרבורטור כוון והמנוע נשמע מדהים. קצת קשה לו בהנעת הבוקר אבל אחרי זה הוא עובד נהדר.
קשה להאמין כמה הידע שלי במכונאות היה אפסי עד לפני שנה. כנ"ל בריתוך ופחחות לפני שנתיים..
במקביל התגלה חור קטן ברדיאטור שטופל במהרה אצל המומחה – כנראה שאצטרך להחליף אותו בזמן הקרוב...
בקיצור, כל עניין המנוע גזל ימים ארוכים שנמשכו אל תוך הלילה והסתיימו במגש פיצה על המנוע המחודש (כנהוג בהייטק שנשארים עד מאוחר).
קובץ מצורף 106070
אבל למי אכפת, יש לי רכבת כוח מלאה!
קובץ מצורף 106071
מסתבר שהדרייבשאפט המרכזי לא מתאים לפאלנג' של הטרנספר. הבעלים הקודם נסע עם חורים ענקיים (נראה לי נקדחו באלכסון כי לא היה מקדח מתאים) ועם דרייבשאפט שקוטר הזכר שלו קטן מקוטר הנקבה בפלאנג' בטרנספר.
לא בבית ספרנו:rolleyes: בגרינגראס ייצרו לי טבעת מתאימה ונקדחו חורים ממורכזים בקוטר הברגים.
קובץ מצורף 106072
מילאתי שמן ואפשר לצאת לסיבוב.. אז זהו שעדיין לא.. אבל מתקרבים לשם בצעדי ענק.
קובץ מצורף 106080
על הדרך החלטתי לקדם משימה שהשארתי לסוף, בניית הפגוש. אם תסתכלו בתחילת השרשור כתבתי שככל הנראה פגוש זה אחד הדברים היחידים שאני מוכן לבנות בעצמי ולא להדבק לשחזור למקור. היום אני מצטער שהחלטתי את זה.. אבל שיהיה כבר נכנסתי לתהליך.
לפני כמה חודשים עניתי ל"קול קורא" של rob (ערן) מהפורום לחנוך את מכונת חיתוך הלייזר שלו ומיד הצטרף אליי עמיתT ויחד מידלנו את הקרטון שהכנתי. למחרת כבר שלחתי לערן את התוכנית והפגוש ירד לחיתוך.
קיבלתי את הפח החתוך והתושבות ואלה עמדו אצלי כמה חודשים במחסן...
קובץ מצורף 106074 קובץ מצורף 106075 קובץ מצורף 106076
קובץ מצורף 106077 קובץ מצורף 106079
האמת שאיפשהו במידול משהו התעמק לנו מעט (מלשון עמוק). אפשר לקצר אותו ב-2 ס"מ והוא יראה הרבה יותר טוב. עבר הרבה זמן מאז שריתכתי פחים, כופפתי, שפכטל והרבה שפשופים. הזכיר לי את עבודת הפחחות מהשנה שעברה.. לא מאמין שעשיתי את כל הרקבונות האלה לבד. זה היה סיוט אחד ארוך ומתמשך.
הנה התוצאה:
קובץ מצורף 106081קובץ מצורף 106082קובץ מצורף 106084
ניקוי קל, קצת שפטכל וצביעה (יסוד+עליון)
קובץ מצורף 106085קובץ מצורף 106086קובץ מצורף 106087
תותב מוביל:
קובץ מצורף 106088
הפרונט להמחשה בלבד...
קובץ מצורף 106089
לקראת חזרתו של הבודי לחצר התחלתי להתעסק עם חלקי הפנים - זה הרבה יותר קרוב ממה שאתם מדמיינם – אני פשוט ממדר אתכם מהתמונות בנתיים .
רדיאטור חימום עבר ניקוי (היה זקוק לו בהחלט), בדיקת אטימות ובדיקת המנוע החשמלי. היו לי 2 , הצלחתי להרכיב אחד תקין לחלוטין ואפילו לתת ל -שגיא_אס (גם תחת), מספיק חלקים כדי שלא יוכל לבכות בטיולים שקר לו.
קובץ מצורף 106090 קובץ מצורף 106091
בנוסף, היו לי 2 פאנלי מזגן. זה מימין הוא האחד שהגיע עם הטנדר, את השמאלי מצאתי באי ביי. היה לי ברור שאני הולך עם השמאלי, אך רציתי להתקין את הרדיו המקורי ומישהו החליט לחתוך את כל הפלסטיק – כנראה בשביל להתקין רדיו של גדולים. כבר תכננתי איך אני חותך את התושבת פלסטיק עם החורים שמתאימה לרדיו ומשתיל אותה בחדש.
קובץ מצורף 106092
לבסוף החלטתי לשפץ את המקורי שלי ולא להסתבך עם ניתוח לב פתוח. מצאתי חנות בבלגיה שמוכרת חלקים מקוריים לפי מק"ט. בין הדברים שהזמנתי היו תריסי מזגן מקוריים. פירקתי את כל הפאנל, ניקיתי, צבעתי, העברתי את מתג הערפל והמתג השני (ישמש לתאורת ארגז) והתקנתי את תריסי המזגן החדשים. באופן מפתיע יצא מדהים. הרווחתי פעמיים, גם את חורי הרדיו המקוריים וסיפוק שרק עבודה כזו יכולה לגרום (ואולי גם אמכור את הפאנל שקניתי). כהוכחה למי שלא מאמין שזה אכן הפאנל הישן, אני מציע שיסתכל טוב ויראה שמתג הערפל עבר מצד לצד :cool:
בצעדי ענק מתקדמים לקראת המפגש המרגש בין הבודי והשלדה. התמונות שהפחח האומן שלי שולח עוצרות נשימה. תמתינו בסבלנות.
קובץ מצורף 106093
לכל מחפשי החלקים לסוזוקי אני ממליץ להיכנס לקישורים הבאים. יש שם חלקים מדהימים! מציאות אמיתיות.
http://www.euro4x4parts.com/
http://www.suzuki-pieces.com/
ד"ש בבית.
עימרי סחטיין עלייך!!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ישר כוח נראה מעולה👍
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ככה זה חיי הרווקות, אפשר להגשים חלומות :)
וואו , באמת מדהים. אפשר לקבל אישורים לאתרים נוספים שעבדת איתם? דרכי השילוח וכו?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מלבד האתרים שרשמתי אני עובד עם כמה הודים מאי ביי. מוצרים סבירים לא ברמה גבוהה.
לגבי הקישורים שנתתי:
http://www.euro4x4parts.com/
אתר מעולה. יש להם חלקים באיכות טובה ושירות מעולה. היו לי כמה בעיות עם ההזמנה והם טיפלו בהכל, נתנו זיכוי וכל מה שצריך. מלבד זה שהם ממוקמים בספרד וכל הזמן כתבו לי "אנחנו הולכים לסיאסטה נדבר עוד שלוש שעות" הכל היה מעולה :) הם אנשי שטח אמיתיים, מטיילים הרבה ומבינים את העולם. המשלוח לארץ יוצא יקר. אני הזמנתי פעמיים, פעם אחת שביקרתי במדריד ופעם שנייה לחבר שהיה בחופשת סקי בצרפת. מחיר המשלוח בתוך אירופה בדיחה.
http://www.suzuki-pieces.com/
האתר הזה הוא אתגר אמיתי. הם יושבים בבלגיה והכל בצרפתית. לפעמים גם השירות לקוחות ענה למיילים שלי בצרפתית. אין באתר תמונות, הכל לפי מקט"ים. מצאתי שם דברים כל כך נדירים שזה היה שווה את המאמץ. כנפונים מקוריים, תריסי מזגן, כבלים למינהם ועוד. הייתי צריך לשמור על כלב של חבר בשביל לשכנע אותו לסחוב לי כנפונים מחופשת הסקי בצרפת (אתה יכול להיות בטוח שזה לא נכנס במזוודה).
רק בשביל להבין כמה הם רציניים, מצאתי שם את הגומי בין הדלתות של הארגז של הטנדר לפי מק"ט מקורי (מסומן באדום).
קובץ מצורף 106143
הם לא הכי זולים ולדעתי שולחים רק לאירופה. יש להם גם שיטה מוזרה שאתה משלם על כל מה שמצאת באתר, ואחרי 24 שעות הם מתחילים לשלוח זיכויים לכל מה שהם לא הצליחו להשיג לך בזמן סביר. הם עובדים כמעט עם כל מדינות אירופה ואוספים לך חלקים מרחבי אירופה.
עדיין ממליץ עליהם בחום.
נראה מצוין, תענוג לקרא
בלי הרבה הקדמות, כשבודי פוגש שלדה.
קובץ מצורף 106971
במקביל כמה עדכונים שבשגרה...
התחלתי לעבוד על הדשבורד הפנימי. עטפתי את לוח הדשבורד ואת חיפויי הדלתות עם סקאי. לקח קצת זמן וכל פעם הדבקתי ולחצתי על אזור חדש עד שזה נדבק טוב בכל הכיפופים. למזלי האוטו הזה כל כך נקי ופשוט שזה לא היה אתגר גדול.
קובץ מצורף 106952 קובץ מצורף 106953
התחלתי לרדת לפרטים הקטנים בקבינה. החלטתי לחדש את הצביעה בכל החריצים הקטנים ברכב: ידית הילוכים, טרנספר, כפתורי הרדיו המקורי, כפתור הצו'ק ופתיחת מכסה המנוע. הידיים שלי אומנם למדו לרתך (פחות או יותר), לכופף ברזל וליצור פגוש, אך עבודה עם מכחול פחות מתאימה להן. לצורך המשימה גייסתי את אומן הקעקועים מרדיקל טאטו בסנטר. הוא אומנם חובב רכבי אספנות ושיפץ בעצמו הונדה CG125 קפה רייסר מדהים, אך יש לי הרגשה שדווקא העובדה שהוא בן דודי סייעה לי בגיוסו לפרויקט :rolleyes:
קובץ מצורף 106966 קובץ מצורף 106967
במקביל, בזמן שהבודי חזר לתיקון כמה בעיות שנתגלו, התחלתי בהרכבת מכלולי הדלתות. אני מקטלג את זה לדברים הכיפיים שהולכים מהר עם תוצאה מספקת.
קובץ מצורף 106968
התחלתי בתכנון ובניית הארגז. בחרתי לחפות את תחתית הארגז בפרספקס שקוף בעובי 4 מ"מ. המטרה שלו היא הגנה על צבע תחתית הארגז משריטות בלי להסתיר את הכיפופים המקוריים והצבע של תחתית הארגז – גם במחיר של החלפת הפרספקס כל כמה שנים.
לקיבוע הפרספקס הכנתי 4 סרגלים מברזל (2 לרוחב, 2 לאורך) בעובי 3 מ"מ.
אני מנסה להימנע מקשירת ציוד ל-ווים הקיימים בדלתות הארגז, לכן ריתכתי אל הסרגלים טבעות לקשירת ציוד שנחתכו משרשרת ברזל עבה. הוספתי מתקן להייליפט ו-2 ג'ירקנים.
מה יקרה עם מים שימצאו את דרכם אל מתחת לפרספקס? כמה לכלכוך יצבר שם? למה אני צריך את זה? לא יודע להגיד. אבל יצא אש.
קובץ מצורף 106957 קובץ מצורף 106959 קובץ מצורף 106958 קובץ מצורף 106960
תהנו. עדכון הבא עם הגה ודוושות.
נראה מדהים, מחכה כבר לעדכון הבא
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
המתקון לגריקנים זה עבודת יד?
אתה תותח, אין אין עליך.
הפעם אחסוך בתמונות ומילים ואתן לסרטון לדבר.
בגדול, חג הפסח הוקדש למערכת החשמל. לאחר חיבור כלל הצרכנים רצתי על כל החוטים בצמת המנוע ופנים הקבינה והוצאתי חוטים מיותרים.
הותקן מד מתח ומד סלד במקומות נסתרים לצרכי ביקורת בלבד, ממסר לפנסי ערפל קדמיים, הכנה לתאורה אחורית לארגז כולל מתג פנימי, חיווט למכשיר קשר קבוע, הככנסה לשקע חשמלי בארגז (מקרר/קומפרסור) והכי חשוב - engine watchdog שמצפצף במקרה של התחממות הבלוק או שנדלקת נורית לחץ שמן.
על הדרך גיליתי כל מיני הכנות מקוריות בחיווט אך לא הצלחתי להבין למה הן מיודעות. מפאנל המזגן יש מחבר עם 3 מגעים. 2 פלוסים קבועים מהסוויץ וחוט שרץ עד לקצוות הארגז מאחורה. בכל צד בקצה הארגז יש מחבר עם 2 מגיעים. הראשון הוא החוט שמגיע מהקבינה והשני פלוס קבוע. נחמד שיש פלוס קבוע מאחורה.
רעיונות?
צפייה מהנה!
https://www.youtube.com/watch?v=Cy5MqNfb3AA
+ +1 בחלק האחורי, תרתי משמע.
הפרק הזה מתרכז בפינישים של פנים הקבינה. למרות שזה לוקח טונות של זמן זה כיף לא נורמלי. הרבה חלקים מהפאזל הענקי הזה נקנו לאורך 3 השנים האחרונות, חבילות הגיעו מכל העולם ואוחסנו עד לרגע זה - הישורת האחרונה של ההרכבות.
את סופי השבוע האחרונים השקעתי בירידה לפרטים הקטנים ביותר, אלה שעושים הבדל גדול ולוקחים את הפרויקט לליגה של הגדולים. מניקוי וצביעת הברגים, הברזת הקדחים משאריות הצבע, דרך בידוד הקבינה ועד להרכבת הכסאות המקוריים שעברו ריפוד מחדש.
אז בואו ונזכר מאיפה התחלנו:
קובץ מצורף 108198 קובץ מצורף 108199
את הטנדר מצאתי זרוק במושב קטן בהרי ירושלים אחרי שעמד בחוץ ללא כיסוי, עם גג שנראה כמו גבינה שוויצרית וללא חלונות צד. לא מעט שנים הוא עמד ככה, ועכשיו, כשאני מסתכל על תמונות הלפני-אחרי אני פשוט לא מאמין.
לאחר חיבור הקבינה לשלדה התחלתי בבדיקות אחרונות של צמת החשמל וליפפתי אותה באופן סופי.
קובץ מצורף 108200קובץ מצורף 108201קובץ מצורף 108202
הוספתי מד מתח שעון טורים בתא הכפפות. הם נשלפים בקלות והחיווט הארוך מאפשר להוציא אותם לתא המנוע לטובת כיוון וטיפול בתקלות.
קובץ מצורף 108203 קובץ מצורף 108204
השלב הבא היה איטום הקבינה מחום ורעשים. לצורך כך, נבחרו יריעת זפת ביטומנית עם שכבת אלומניום בעובי כולל של 2 מ"מ~. להזכירכם, כחלק ממאמץ הבידוד תחתית הקבינה קיבלה שכבת זפת מהצד החיצוני והפנימי לפני הדבקת היריעה.
קובץ מצורף 108205 קובץ מצורף 108206
בהמשך הוספתי חתיכה לפנים הדלתות, בתי הרמקולים ותקרת הרכב.
קובץ מצורף 108207 קובץ מצורף 108208 קובץ מצורף 108209
בנוסף הדבקתי חיפוי על חלקה הפנימי של התקרה.
קובץ מצורף 108210 קובץ מצורף 108211
לפני יותר משנתיים קניתי שטיח שמיועד לסמוראי פתוח מהדגמים החדשים יותר. גזרתי, סימנתי והלכתי לחיים הרפד לתיקונים. התוצאה לפניכם:
קובץ מצורף 108212 קובץ מצורף 108213
תווית הוראות תפעול לטרנספר, ידית הילוכים וסמלון קטן שלקח לי כמה חודשים להשיג.
קובץ מצורף 108214 קובץ מצורף 108215קובץ מצורף 108216
ולסיום, המושבים המקוריים עם משענות הראש האותנטית אחרי שעברו סדרת טיפוח אצל אותו הרפד.
קובץ מצורף 108217 קובץ מצורף 108218
בימים הקרובים, הרכבת הארגז, חיבור הבלמים ותיקון בעיות שהתגלו בקרבורטור.
יפה מאד, כרגיל
עבודה יפה מאוד, אין ספק שהגימור מעלה את הפרויקט כמה רמות למעלה.
תמשיך לשתף
בתור אחד שראה מקרוב את העבודה..ואפילו יצר עוד קצת עבודה בטעות...
צריך לראות כדי להבין. הרכב מדהים. נקודה.
סחטיין עמרי על ההשקעה. בקרוב תוכל להנות מהפירות..
נראה מדהים, כל הכבוד על הירידה לפרטים.
בנושא השטיח: מעבר לנושא האסטטיקה, האם שטיח ברכב שטח זה לא מקור להתעסקות בניקיון תמידי, הרי טיול ראשון וכל הרצפה תתלכלך ויהי קשה עד בלתי אפשרי לנקות אותו. מה גם במקרה של רטיבות אז בכלל.
עמרי,
עבודה יפיפיה ברמה של התוכניות טלוויזיה.(איקון של LIKE)
ושאלה קטנה, מה זה החומר שהדבקת לגג?
יואב
לא ייודע בדיוק להגדיר אותו. הרפד המליץ לי עליו. מורכב מ-2 שכבות. אחת מזכירה ספוג דק והשניה בד עדין בהיר דק. סה"כ העובי בערך חצי ס"מ.
בגדול אני חושב שהתכונה הכי חשובה היא המשקל הקל. אחרת זה שואף להתקלף עם הזמן.
אצלי לצערי, זה לא בדיוק מתאים לצבעים של סכי השמש החדשים.. לא יודע אם אוכל לחיות עם זה :rolleyes: