אחלה פסקול לסרט ההשוואה :)
Printable View
הפתיע אותי אותו דבר מעצבן גם בXV 2018 , אולי נוכל ללמוד מזה משהו על מבנה המערכת ברכבים האלו.
בתמונה בקרת אחיזה כבויה, X-MODE דלוק.
הגלגל היחידי באוויר הוא הקדמי שרואים בתמונה, השאר על הקרקע.
נותן גז, רבע פירפור ונורת בקרת אחיזה :mad:
קובץ מצורף 120728
הגלגל הקדמי באוויר הוא ה-ברוך פה, כי כשיש הצלבה או גלגל אחורי באוויר המערכת כן תאפשר לך להאבק כמה רגעים ולנסות למצוא אחיזה לפני הנורה, אבל בסיטואציה הזאת הרכב ממש מוותר מראש מהשניה הראשונה, ישר אתה מקבל נורת ESP ואפס כוח לגלגלים.
נראה שהסיטואציה הספציפית הזאת של עומס וזווית עם הפרש גדול בין הסרנים פשוט מוגדרת ככה.
לא ברור לי למה זה ככה גם בX-MODE (או בהשוואה בLOCK של הדאסטר) הרי בהכנסה למצב הזה הנהג מגדיר שהוא הולך לשטח, אז למה לא לכוון את המערכת לרגישות נמוכה יותר משמעותית כדי לאפשר לנסות להתקדם לפחות לעוד שניה או שתיים ?
הרי המצב מתבטל במהירויות כביש (לפחות בXV).
הי
אין לי אישית שום מושג מה קורה בסובארו ...
אבל אולי כדאי לכתוב בפורום של סובארו. אולי יש שם יותר מידע.
אני חושב ( משמועות ) שבסובארו יש מנגנון הגנה על המצמד או ממיר מומנט או מה שיש בגיר. כשמתחילים תנועה בעומס גבוה. אין הרבה דמיון בין סובארו לדאסטר מבחינת המערכת
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הייתי נותן את הדוגמה על הXV בדיון על דאסטר אם לא הייתי חושב שמדובר פלוס מינוס באותה הבעיה ואותו הקונספט.
גם בXV יש מערכת מצמד טבול נשלטת עם אפשרות להצמיד פחות או יותר ומסתבר שגם בXV יש התנהגות דומה כשהגלגלים הקדמיים באויר.
לכן מעניין אותנו לדעת את ההיגיון מאחורי הניתוק האלקטרוני הדומה שאנחנו חווים, שהוא ככל הנראה קשור להיגיון מסויים של מערכת בקרת האחיזה שלא עלינו עליו, ושהוא לא ייחודי לרכב כזה או אחר אלא אוניברסלי.
אולי מישהו שהעמיק יותר בתחום יכול להרחיב ולפתור את הסוגייה.
יש לפני כמה הודעות מצורפים כמה דפים טכניים .. גם הסבר מדוייק איך זה פועל בדאסטר.
זה לא באג, זה פיצ'ר .. ומבחינתי האישית לפחות זה לא "בעיה" ... אני מודע שככה זה ונוסע מתוך מודעות לנושא. זה לא תוקע אותי. ככה זה מתוכנן על מנת להגן על המערכות.
לשנות את זה יגרור מין הסתם בעיות אחרות ..
having said that ..
ישנה שמועה על אפשרות לשנות ערכים במחשב על מנת ל"שכנע" את האוטו לנתק יותר מאוחר ..
אני לא רואה איך הפיצ'ר הזה מגן על מערכת ההנעה, כי זה לא שהכוחות האלו לא קיימים בעליות אחרות, הם לדעתי אפילו חמורים יותר,
פשוט המערכת מתוכנתת לאפשר לך אותם באותו מצב.
וכאן כשאתה עם גלגלים קדמיים באוויר המערכת מהבהבת בלי פרופורציה לכלום, אתה אמרת שזה תקע אותך בעלייה מביכה, זה לא עניין של כוחות זה עניין של עיקרון.
אולי זה יעזור קצת להבין את המערכת. מהגיר של הדאסטר יש יציאה לשתי ציריות, ימין ושמאל. הכח לציר האחורי בא מהיציאה לצירייה הימנית הקדמית, יש שם סוג של טרנספר שמחלק לצירייה ולדרייב שאפט לכיוון הציר האחורי. בהנחה שאין שום נעילה בגיר עצמו, כנראה כשיש חוסר אחיזה בציר הקדמי אין העברת כח לציר האחורי. לפי הנאמר קצת לפני כנראה שקצת תנופה פותרת את הבעיה...
Sent from my SM-J701F using Tapatalk
לפי מה שאני מבין, החלוקה בגיר בין ההנע לגלגלים הקדמיים לבין הדרייבשאפט שהולך לאחוריים היא קבועה.
מאחור, לפני הדיפרנציאל האחורי, יש את יחידת הצימוד האחורית וכשהיא מופעלת (4X4), אז מועבר ההינע לדיפרנציאל האחורי - או באופן רגעי לפי הצורך ע"י הצמדה מלאה או חלקית של המצמד, או ע"י הצמדה מלאה במצב Lock.
הניתוק המדובר מתרחש ביחידת הצימוד האחורית, כאשר ההינע במצב 4X4 Lock, כפי שמתאר גיא.
לפי מה שהבנתי הניתוק המדובר הוא לכל ארבעת הגלגלים. בכל מקרה התיאור שנתתי הוא לאחר שהחלפתי מצמד לכלי כזה. ישנה יחידת טרנספר ביציאה מהגיר לצירייה הימנית הקדמית. עוד לא החלפתי מצמד ב2 על 4 אבל אני מעריך שההבדל הפשוט הוא שזה אותו הגיר עם צירייה ימנית קצת יותר ארוכה
Sent from my SM-J701F using Tapatalk
במקרה המתואר.
הימני קדמי היה באויר. הוא פירפר. האחוריים לא הסתובבו בכלל. אבל זה היה קצר מאד. לא ניסיתי יותר משניה שתיים.
זה מסביר למה הגלגלים האחוריים מנותקים בסיטואציה כזו. בלימת הגלגל הימני ע"י מערכת בקרת האחיזה (זה שבאוויר) תגרום גם לבלימת הגלגלים האחוריים ותגרום להם להתנגד להתקדמות. הניתוק שלהם מאפשר לגלגל השמאלי קדמי לסייע בהתקדמות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אז עכשיו אתה מכריח אותי לשים לימיטד סליפ מקדימה ?! ...
אין לך לב ?
אם הבנתי נכון. אז יש מקדימה דיפרנציאל משולב בטרנספר וכשיש איבוד אחיזה קדמי ימני אז הדיפרנציאל מעביר את הכוח רק לגלגל הזה במקום גם אליו וגם לדרייב שאפט ?!
רגע, מנסה להבין :rolleyes:
https://i.ebayimg.com/images/g/yNgAA...Kfx/s-l300.jpg
זו יחידת הדיפרנציאל - טראנספר הקדמי.
עד כמה שאני הבנתי עד היום, העברת התנועה מהגיר אל הדרייבשאפט האחורי היא מכאנית קבועה ולא עוברת דרך דיפרנציאל כלשהו.
מה שמייצר את ההינע לגלגלים האחוריים בפועל, זה רק השילוב של יחידת הצימוד האחורית
פה כבר נטען שהדרייבשאפט האחורי מקבל הינע דרך הדיפרנציאל הקידמי או דרך מערכת שאינה קבועה מהגיר?
אם זה עוזר, פה יש תרשים פיצוץ של הטראנספר של ניסן קשקאי שאמור להיות דומה כנראה לזה של הדאסטר
https://nissan.7zap.com/ImgsWatermar...IMG/0060E0.gif
אני לא רואה פה דיפרנציאל ..
מהיתבוננות בחלקים השונים ( ובהנחה שזה אכן תואם לדאסטר ( וזה אמור להיות ) )
אז מהגיר יוצא טרנספר שזה בעצם רק קורונה - פיניון ואחריו יש דיפרנציאל. כלומר אם אני מבין את השירטוטים נכון (?!) אז גלגל קדמי באויר משפיע רק על אחיו התאום בצד השני.
( וזה גם דיי הגיוני .. )
זה מאותו אתר - תרשים פיצוץ של כל ה-Power Train
(בצד שמאל למעלה זה הגיר הידני 320-322) קשה להבין איך הדיפרנציאל והטראנספר מתיישבים אחד ביחס לשני.
זה נראה כאילו הדיפרנציאל (381) יושב בתוך הקייס של הגיר ואחריו יושב הטראנספר (330-332).
קשה להאמין שהטראנספר מקבל הינע רק מהיציאה לציריה הימנית של הדיפרנציאל - לא ברור.
https://nissan.7zap.com/ImgsWatermar...IMG/0000E0.gif