הומלץ לי ע''י מכונאי שאני מאוד מעריך לשים שמן פז-4 בגיר של הסופה.
בעבר בסמוראי באמת היה שינוי לטובה בעבודת הגיר לאחר החלפה לשמן הנ''ל.
מה דעתכם?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
הומלץ לי ע''י מכונאי שאני מאוד מעריך לשים שמן פז-4 בגיר של הסופה.
בעבר בסמוראי באמת היה שינוי לטובה בעבודת הגיר לאחר החלפה לשמן הנ''ל.
מה דעתכם?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
משהו בטוח שונה שם.
במקרה נדון, אצלי, אחד היה שמן סינטטי של מותג נפוץ אבל לא מהגדולים )מי שירצה פרטים פנו בפראי) והמחיר בהתאם, ובמקרה שלי גם התוצאה באיכות.
בשרה התחתונה, מהנסיון האישי שלי וכפי שעולה כאן גם אצל אחרים, לפני שרצים לשיפוץ, לנסות גם החלפת שמן למשהו איכותי מוכח.
ולפעמים, למרות שזו נחשבת מילה גסה כאן באתר, גם ״תוסף שמן״..
העלתי כאן בעבר לגבי גיר ידני חורק בכל הילוך של פרייבט ישן מאד שהיה אצלי למשמורת, שבהגדרה חי על תחזוקת שבר מינימלית.
תוסף שמן של ״פוליטרון״ העלים את הבעיה ל-100k הבאים שהרכב נסע אצלי עד שהוחזר לבעליו.
אותו תוסף גם עזר לחבר פורום בגיר חורק של אינדיאני.
אגב, אלו לא שבבי זהב אלא פליז,
זהב היא מתכת קשה, לעומת הפליז שהיא רכה יותר ומהווה חוצץ בין גלגלי השיניים ומאפשרת סינכרון של גלגלי השיניים בגיר על חשבון שחיקה שלהסינכרונים מבלי לייצר נזק ממשי לגגש"ים בגיר,
אגב, החלפה שלהם היא פעולה יחסית פשוטה, בעצם כמו כל השיפוץ של גיר ידני.
מעולם לא אמרנו שזה זהב. אלא צבע זהבהב.
וזהב הוא מתכת רכה מאוד. אל תשווה למה שאתה מכיר מתכשיטים.
וואלה, חדש לי, תודה.
חחח
סוגר שנה עם הסופה.
בדיוק השבוע אבא שלי שאל אותי אם אני לא מתחרט על ההרפתקאה הזו שבקניית רכב כמעט בן 30. עניתי לו שזו היתה החלטה מצויינת.
השלמתי עם העובדה ש"ישור קו" ברכב בגיל הזה הוא לא פרק זמן קצוב אלא לכל אורך חיי הרכב, רשימת ה"משימות לגיפ" ארוכה, ארוכה מאוד. אבל אני לומד ועובד ונהנה מכל רגע.
בשורה התחתונה - אני קם בבוקר ובדרך לחניה של הרכב ליסינג-חשמלי-משעמם עובר ליד הסופה, נותן שאיפה עם ריח מעורבב של גריז-שמן-בנזין ומעלה חיוך.
מה לפנינו-
עוד חצי שנה עוברים לסטטוס אספנות, כרגע מטעמים כלכליים לא עולה למידת צמיגים של 31 ונשאר עם ה235 עד שימותו.
בגזרת החשמל יש עוד המון עבודה, כרגע בעבודה עצמית, כנראה שלשלבים האחרונים אכניס אותה לחשמלאי.
הקיץ מבחנתי הוא מבחן למערכת הקירור שעברה בשנה האחרונה רענון מלא ואמורה לעמוד בכך בגבורה (לא שיש לי כוונות לטייל בחום הזה).
שניר , בוקר טוב .
שים לב שלרכב אספנות לא משנים כלום ברישיון , כלומר - אסור כל שינוי מבנה ( ולו הקטן ביותר ) .
ולכן ממליץ לך להחליף מידת צמיגים לפני השינוי ברישיון מכיוון שלאחר מכן כנראה שלא תוכל .
נשמח לראות אותך יותר בטיולי המועדון .
אילן
זה לא נכון. אני החלפתי מידת צמיגים ברכב אספנות.
אבל נכון שמשום מה מכוני הרישוי לא אוהבים לעשות את זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כן, הבנתי כבר שהנושא שנוי במחלוקת ומשתנה מאחד לשני.... טוב, יש חצי שנה לחשוב מה עושים עם מידת הצמיגים.
אין מה לחשוב.
235 (29') מידה קטנה ומגוחכת שמגבילה את האוטו וחבל להיתקע איתה לדראון עולם בגלל בוחן עבד כי ימלוך ש"לא בא לו".
31' - הג'יפ מאוזן. צמיג לא קטן, וגם לא גדול מדי, שמתאים בול מבחינת חוזק מכלולים ויותר לא תרגיש שחסר לך משהו בגזרה הזו.
את הסופה קניתי עם צמיגים במידה 235.75.15, זוג מקסיס 764 ייצור 2019 וזוג 8060 קצת יותר ישנים, לזכרוני 2018.
המקסיס 764 בהזדקנות מכוערת, יבשים, קוביות מתקלפות...
השיא היה בטיול האחרון, חתך בדופן של הצמיג. לא נסעתי מהר, לא היה מעלה כזה או אחר. סתם נסיעה על דשדש בלחץ אוויר של 18-20 psi בערך.
יותר מזה, אני לא רואה שום סימן של פגיעה בצמיג, לדעתי זה חתך ישן שלא נתתי לו התייחסות אפילו...
בקיצור, הכל לטובה ונמצא סט 31 אינצ' במצב טוב והרכב יעלה בסופש הבא במידת הנעליים שלו...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8ef1ea7699.jpg
התקופה האחרונה אופיינה בעיקר בתחזוקה קלה שמזדמנת ובהחלפה יזומה של צינורות שנראה שכבר הזדקנו - צינורות הדלק בתא המנוע, צינורות האוויר וצינורות הברקסים.
את הצינורות ברקס החלפתי במוסך ובעיקר קיבלתי עצבים - עד שלא ישבתי להם על הראש לא רוקנו את כל השמן הישן, שפכו לי מלא שמן ברקס בתא מנוע שטיפטף עד למטה לשלדה (אחכ שטפתי, ייבשתי וצבעתי מחדש איפה שהתקלף הצבע).
בנוסף, בשעה טובה הורכבו על הרכב צמיגי 31 במקום ה235 על הגאנטים המקוריים. זה נראה ומתנהג לא רע בנתיים. הרכב מרגיש לי יציב יותר על הכביש, אבל אולי אני סתם מדמיין.
וכמובן שגולת הכותרת - עם בואה של שנת 2023, הרכב נרשם כאספנות. בחיי שביום הולדת 30 שלי לא התרגשתי ככה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1a9aaef3bf.jpg
מברוק על האספנות!
והאוטו יושב נפלא עם 31
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
אתמול ניסיתי להחליף רדיו.
ניתקתי את הישן וחיברתי את המחבר פינים לרדיו החדש. סוויצ' פתוח - וכל האוטו מתמלא עשן וריח שרוף תוך שניה. פחד אלוהים.
סוגר סוויצ' שולף את הרדיו ומזהה שאחד החוטים נשרף לגמרי. זה הפחד הכי גדול שלי, שאלתור חשמל שלא עליתי עליו יעלה לי בשריפת הרכב.
הולך אחורה עם החוטים, מגלה פלוס ומינוס יחסית סבירים (שחור ואדום) והחוט שנשרף הולך למתג אורות - שם עשו פתח בבידוד בחוט של האורות וליפפו אותו. השם ישמור. ניתקתי הכל ובודדתי מחדש.
אני מנחש שהחוט שנשרף תפקידו הוא להשאיר מתח ברדיו כדי לשמור על זכרון התחנות - אני צודק?
איזה סיבה יש לו להישרף ככה פתאום?
השארתי כרגע רק את הזוג פלוס מינוס התקינים, אחבר אותם לתקע פינים שהגיע עם הרדיו החדש (בתקווה שהבעיה היא לא ברדיו עצמו...).
חוויה מפחידה
שניר , ערב טוב .
לכל מקלט רדיו ישנו המחבר שלו , גם אם הוא מאותה הפירמה אך דגם שונה ולכן יש להחליף מחבר ( קונקטור ) ביחד עם הרדיו .
לגבי החוטים - + - אדום .
+ לפני סוויץ' - צהוב ( לשמירת התחנות ) .
- שחור .
אנטנה - כחול .
רמקולים לרוב שילוב צבעים של אפור .
אילן
תודה אילן, אכן החוט שנשרף הוא צהוב.
אחבר את הרדיו החדש עם המחבר המקורי שלו.