אז אחרי נעילות והגבהה וצמיגי 31 אז כנראה או שהעלות של השיפורים האלה יעלו לך יותר מ3600 ש"ח בשנה ו/או שהתצרוכת דלק תעלה ככה שאתה כבר לא תחסוך 300 שקל בחודש.
Printable View
צריכת הדלק אחרי השיפורים היא ליטר אחד לכל שמונה קילומטרים. וזו הצריכה שחישבתי מול ליטר לחמישה קמ בסופה. וחוצמזה, הקורנדו יותר זול בקנייה...ומחיר השיפורים יתקזז עם העלות ההתחלתית הגבוהה יותר בסופה.
התחלת את השירשור כשאחד התנאים הוא בנזין, כי כתבת שאתה לא נוסע הרבה, אז הרכב המתבקש הוא סופה\צ'ירוקי.
עכשיו אתה אומר שאתה רוצה לחסוך בדלק, אבל עדיין שיהיה בעל עבירות גבוהה...
מה עם סופה דיזל? יש אוטומט?
או, דיפנדר קצר, מוסב לאוטומט, יש לא מעט ואם לא אז אפשר להסב די בקלות (גירים של דיסקו יש כמו זבל והם מתאימים למנוע)
עידן
סופה דיזל - את מה שאתה חוסך בתדלוק (וזה לא הרבה) אתה מקזז באמינות - כי סופה ומנוע הדיזל של VM זה לא שידוך מוצלח, בלשון המעטה... בכל מקרה אין דבר כזה עם גיר אוטומטי, אז זה לא רלוונטי.
עידן, אני נוטה לכיוון הקורנדו לא בגלל צריכת הדלק, אלא יותר בגלל האמינות שלו. יש לו מאפיינים מצוינים-סרן אחורי ודיפרנציאל קדמי של ג'יפ אמיתי, על שלדה של רנגלר עם מרחק בין הגלגלים של 98 אינץ. ויש לו מנוע דיזל ישן, ללא מחשב, שחלש מדי בשביל לשבור משו...גם אם הוא היה רוצה. די מזכיר לי את ההילקס..לא? בסך הכל אני יותר מפחד מזה שיהרס לי טיול או סופש בגלל איזה תקלה שצצה לה...ושמעתי וקראתי על דברים כאלה בסופה...ואני מניח שבגלל זה עדיין לא החלטתי...בגלל הפחד מאמינות מפוקפקת, ושאני כל טיול אצטרך להחליף חלק בשטח.
שלא תבינו לא נכון...זה יכול להיות כיף לפעמים, אבל המטרה שלי היא לטייל כמה שיותר, באמינות מקסימלית-זה יותר חשוב לי מצריכת הדלק. זה גם למה קרץ לי ההילקס האוטומאטי, רכב טיולים שיכול להתמודד עם אתגרי עבירות ולשמור על אמינות. יכול מאד להיות שאני רואה בקורנדו שילוב של האמינות של היילקס(יחסי כמובן) עם המכלולים של גיפ אמיתי, רק ללא סרן חי מקדימה...אבל הנעילה הקדמית יכולה לחפות על זה כמו שראיתי טרופרים ופראדואים שעושים מסלולים מאתגרים-אפילו אפשר להשוות להיילקס מ98 ומעלה...עם ifs...
בוא'נה, אתה מתחיל לחזור על עצמך, והשרשור כבר נמצא בדף הרביעי.
בין הג'יפים האמיתיים, הסופה היא באמת האמינה ביותר.
בסופה טובה ומתוחזקת אין לך מה לפחד מבעיות אמינות. לא צריך זמזמים למיניהם שיבטיחו את שלמות ראש המנוע. לא צריך לסחוב גלונים של שמן ושל נוזל קירור. לא צריך מיגונים והכנות מיוחדות. לא צריך "להכין את הג'יפ לטיול".
שים (הרבה) דלק וסע. וזה מנסיון של רק תשע ומשהו שנים עם אותה סופה. כמובן שצריך לטפל בזמן, לגרז, לתחזק ולהיות קשוב לרכב - ואז תיהנה משירות נאמן לאורך שנים. תזניח, לא תטפל - תקבל את השטוזה! חזק וכואב.
ושלא תחשוב שרכב ישן אחר כולל היילקס, יאפשר לך להזניח אותו וגם יסלח לך על זה. נהפוך הוא - העוצמה והכאב יהיו גדולים יותר.
טוב מצטער שאני שוב מציק...
אבל הופיעה אופציה חדשה. .
מיצובישי פג'רו שנת 94, בנזין מנוע 3000, פתוח(!) - היחידי בארץ בתצורה הזאת
עם נעילות קדימה ואחורה חשמליות...
אז מה אתם אומרים? אני יודע שהוא לא ג'יפ אמיתי, אבל יש לו מוניטין טוב, ואפילו יותר מזה - הוא פתוח אורגינל...
נשמע טוב לא?
דעתכם ועצכתם יתקבלו בברכה
שגיא
דיי
אתה צריך טיפול דחוף, על פאגרו כבר ויתרת לפני הרבה זמן, עברנו על זה שהטיפולים הם במחירים מוגזמים
קיבלת החלטה כבר לגבי מה שאתה מעוניין, תפסיק לפזול אתה כבר בחרת.
דיי, נגמרה הסבלנות. רד מכל העסק של הג'יפים, זה לא בשבילך. מי שמסתכל על כל גרוש, זה ממש לא בשבילו.
תחביב הג'יפאות הוא תחביב יקר, לא משנה איך תסתכל על זה.
הדלק יקר, הטיפולים יקרים, ואם לא אז התיקונים יהיו יקרים, ביטוחים טסטים, חלקים.. לפני כל טסט, תמצא את עצמך בריצות ותיקונים שעלולים לעבור את האלף שקלים בקלות. אם אתה מסתכל על טיפול "טיימינג" של פעם במאה אלף ק"מ, או חיסכון של 300 שקלים בחודש, זה פשוט לא בשבילך.
בהצלחה בהמשך.
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...p=3&item=10328
לנמרוד וכל מי שרצה...
גלריה ממעלה בוקר..
ובקשר אליי:
אני החלטתי - או ג'מיני או סופה. מה שיבוא במחיר ובמצב שמתאים לי
טוב השבוע זה קורה...
היום אני בודק סופה נוספת, שנשמעת יותר טוב משל עמוס.
ובהמשך השבוע ג'מיני משופר. . .
אם אנ ילא אתלהב משניהם - נלך על הקורנדו...
מה שכן, זה חייב לקרות השבוע.
קצת עדכונים
ראיתי סופה שרציתי, אממה - מחיר של 35000 שקל לשנת 92, ערומה, לא שווה את זה.
גם אם היא ארוכה אוטומאטית ופתוחה.
וכיום מצאתי טרופר שנת 95
עם ARB ופגוש, מיגונים, מדרגות צד, לוקרים ידניים - כל זה ב27 אלף שקל...
כנראה שזה יהיה הרכב הבא שלי.
בעזרת השם.
צום קל לכולם - ושוב פעם, תודה לכולם על העזרה...למדתי הרבה מהשרשור הזה.