חוזר: ביצועים לאחר מעבר spoa
ציטוט:
נכתב במקור על ידי combina347
אשמח לביקורות
אם אתה ממש מתעקש...איכס...בחיים לא ראיתי זוועה כזאת :twisted:
ועכשיו ברצינות:
מה הקטע בתמונות? מה שעשית שם גם סמוראי ללא SPOA עושה...
שים תמונות של החלק התחתון או פירוט על תהליך העבודה...
פשוט זה מה שצילמו ואשתדל לשים תמונות של החלק התחתון
שבר שני אנו רוצה ליראות סמוראי ללא SPOA עושה זאת כי גם לסיקסים וסופות משופרות היה קשה לגשת לשם ובנוסף יש למטה בור גדול של חפירות גלגלים שמפריע לך בזוית הגישה
אני עמדתי שם בזוית מאוד חדה והקיר הזה גבוהה מאוד כך שללא SPOA אתה פשוט לא מצליח לעלות אפילו חצי מטר בגלל שהגחון ניתקע בשפיץ ודבר נוסף הגדלתי מרחק סרגים כך שסמוראי רגיל פשוט היה עלול להתהפך לאחור בירידה
תנסה לעקוב אחר התמונות ולרדת לפרטים יש המון מה לראות
אחת הסיבות החשובות ביותר להגעתי בגללה להחלטה לשינוי הרכב למצב הזה
זה גובה קצה הקפיץ יחסית לגלגל וזוית הגישה האדירה שאני מקבל
החסרונות ברורים: מרכז כובד גבוהה וסכנת היתהפכות
הפתרונות לחסרונות אלו מעבר לסרנים כבדים יותר כך שאנמיך את מרכז הכובד משמעותית והגביר את איכות הנסיעה כל אובל גל להגדיל צמיגים ללא חשש לשבירת ציריות כך אוכל לשנות את הבאקספייס של הגאנט ללא חשש לטחינת מיסבים ולפיצוץ מחזירי שמן בקיצור לכל דבר יש את הפיתרון שלו
כרגע אני בשלבי בניה ולמידה על המערכת הזאת וכל יום אני מוצא דרך להרכיב לשפר ולבנות את הרכב
כרגע אני משתדל לתכנן OTT על מנת להעביר את הדרג לינק והשפור מעל הקפיצים ולהקביל אותם כמה שאפשר עם הפנהרד את השפור והדרג לינק אני בונה מתפוחים גדולים ומצינור עבה וחזק עקב עליית מרכז הכובד והמומנט הגדול שמופעל על המוטות הללו. בתיכנון ליצר אותם כמה שיותר מודולריים
למה אתה לא מעלה את התמונות ישר לפורום??? imageshack מעצבן עם הפרסומות הקופצות שלו.
איך הצלחת למחוק את הכלוב התהפכות בצורה כל כך נקיה מהתמונה? פוטושופ?
אסף.
כמו שכתבת החסרונות של הSPOA ברובים : סכנת התהפכות !! ולא משנה כרגע למה .
אני חושב שזה מסוכן מאוד שאתה בודק את היתרונות ללא כלוב רציני !
אני גם חושב שזה מאוד לא אחראי לפרסם תמונות כאלו באתר המציגות את הרכב ממש לקראת התהפכות וללא כל מיגון , במיוחד עכשיו שהרבה ילדודס בחופש הגדול ומתעניינים בבאגי כזה או אחר ! דוגמה רעה !!! :!:
מצד שני אני גם חושב שאסור לפרסם סיגריות כי זה מזיק לבריאות :lol: אז אאולי אני קצת קיצוני אבל בחייאת - תרתך שם כמה צינורות ! יש לנו מספיק שרוצים לכלותנו (את עדת הג'יפאים ).
יומצוין ושבוע טוב
זה ששברתה מוט הגה אתה לא כותב!! וזה "שהסמוראי"(אם אפשר לקרוא לזה ככה) נתקע בלי כל יכולת לזוז אתה גם לא כותב. אבל תמונות יפות, אין ספק השאלה אם חוץ מלהתחרע אתה יודע גם לנהוג. :?:
ישי התגובה לא במקום
אתה מכיר אותו טוב כדי לדעת אם הוא נוהג טוב או לא?
למה תמיד יוצא מאנשים הצד הרע כשהם רואים שלמישהו יש יותר גדול משלהם???
קובי
קומבינה אל תצא לשטח בלי כלוב
לא הספיק לך פעמיים? זה לא משנה שיש לך בודי נוסף אין לך גוף נוסף
לא שווה להשוויץ ואז לעשות פליק פלאק לאחור ( מניסיון אחי )
חוץ מזה נראה סוף הדרך עכשיו צמיגים יותר גדולים ואתה מסודר
קומבינה - מה המטרה הסופית שלך ?
SPOA הוא לא מטרה בפני עצמה. מה שעשית הוא לקחת רכב שבמקור לא יציב ולהפוך אותו להרבה יותר לא יציב (זה בשילוב "אין כלוב" יכול בקלות להוביל לאסון).
עושים מהלך כזה אם רוצים להכניס גלגלים גדולים בהרבה מהמקור. וגם אז חושבים הרבה הרבה על הענין. יש הרבה שיטות להכניס גלגלים גדולים וזה אחת השיטות הכי קיצוניות ובעיתיות.
אז אם המטרה הסופית שלך הכנסת גלגלי 37 אתה בהחלט בכוון. אחרת כול מה שעשית הוא להפוך את הרכב למאוד מאוד מסוכן
אם אכן המטרה היא לעבור ל 37 SPOA הוא המהלך האחרון. קודם צריך להגדיל רוחק סרנים להמיר לסרנים יותר חזקים והרבה יותר רחבים, לחזק או להחליף טרנספר, לדאוג ליציבות הרכב ואז לבסוף לעשות SPOA כי בהחלט יכולה להיות אופציה להכנסת 37 ללא SPOA.
אם המטרה שלך היא הפוזה... אני לא יכול לעזור לך כאן. אני לא מבין שום דבר בפוזות של רכבים (והאמת זה לא ממש מעניו, אותי).
מוני
נראה לי שלא הבינו את הכוונות שלי כל כך
נכון שהגיפ לא כל כך נמוך ופחות יציב אך אני עובד על קשת התהפכות ותאמינו לי שלא מעט
אני לא מדבר על עבודה פיזית אני עובד על תכנונים וחישובים העבודה הפיזית היא קלה יותר
בקשר לפוזות לא בשביל זה אני באתר אני לומד כאן בונה ומשתף אנשים בתקווה שיבינו וישאלו שאלות ולא יגשו לכל דבר בדרך שלילית אני מקווה שהבנתם מה עליכם לעשות עכשיו
בקשר למוט הגה שנישבר זה נכון הוא נישבר לי פעמיים וזה אחד דברים שאני לומד
הוא נישבר בגלל בולם הגה נוסף שהוספתי ותמיד בפתיחת מתלה של הגלגל הימני לכן הורדתי את הבולם והוא יחזור בקרוב על גבי מתקן אחר וגם מוט ההגה יעבור שינון וחיזוק כמו שכתבתי
אני לשרותכם רק תשאלו
המטרה שלי שכל הסמוראים יהיו מפלצות ענקיות וחוקיות עם ספורט מוטורי חזק בארץ
נ.ב
מחפש די אר
תגובות מעליבות לחינם (ישי) נמחקות לרוב, הפעם ראו והגיבו על זה לפני אז זה נשאר. אמיר, תקרא את הדיסקליימר למטה. אנחנו לא רואים שום פסול בכך שהוא מפרסם את זה, להפך.
נראה יפה, קובי. רק אה, עד שלא תשים 33 (לפחות) זה לא יצדיק את עצמו. מה עם שיתוף שלנו בתכנון? קצת על הזויות הנבחרות והסיבות לבחירתן וכד', משהו מהצד של הבניה ולא של התוצאה הסופית יהיה נחמד.
אלון וקומבינה .
אני בטוח שתסכימו איתי שהבטיחות קודמת לכל , אגב, לפני כל שינוי ברכב הייתי מתקין כלוב , לא כל שכן הגבהות מטורפות כאלו .
לגבי הדיסקליימר - פעם ראשונה שאני מתייחס אליו / רואה אותו / שם לב אליו .
נראה לי שגם השאר לא נותנים דעתם .
זה שהאחריות לא על מנהלי האתר לא אומר שמותר לנהוג בחוסר אחריות !
אני לא אומר שצריך למחוק את התמונות , חלילה !! מלאכת אומנות !!! אבל צריך, שוב לדעתי, להוסיף הערה באדום, כזה בוהק, שתדגיש את הסכנה בדבר ! אם בשביל כותרת לא אינפורמטיבית אז בטח בשביל אזהרה .
חוצ מזה , למדתי מה זה דיסקליימר :lol:
"אני עובד על כלוב ולא מעט".....אבל בנתיים אני עושה עבירות קשה במקומות שכבר התהפחתי בהם....
אני כמו שכבר כתבתי בעדך! לזה בדיוק דרווין התכוון, תנו לטבע לעשות את שלו, (כמה שפחות אנשים בעולם, יותר אוכל בשבילי....)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר חסידים
אלון וקומבינה .
אני בטוח שתסכימו איתי שהבטיחות קודמת לכל , אגב, לפני כל שינוי ברכב הייתי מתקין כלוב , לא כל שכן הגבהות מטורפות כאלו .
אני לא מסכים איתך שהבטיחות קודמת לכל. אצלי, אישית, הבטיחות בסדר קדימות גבוהה, אבל זה ממש לא אומר שאני מתכוון לכפות את דעתי על אחרים. מבחינתי, חופש - חופש המידע, החופש ליצור, החופש לטעות וגם החופש למות - קודם לרוב הדברים. הפורום והאתר ג'יפולוג הם במה חופשית, אנחנו לא אחראים למה שאנשים מציגים כאן - אנחנו כן אחראים לשמור את הבמה הזאת חופשית.
קומבינה, הפרטים הטכניים של מה שעשית מעניינים, החל מריתוך תושבות חדשות ואיך החלטת על הזויות שלהן, איזה שינויים עשית למערכת ההיגוי, וכל מה שיכול לעזור לאחרים בעתיד.
יהיה לי קל יותר אם ישאלו אותי שאלות אוכל להתמקד
קימות כמה בעיות והן בזוית הסרן האחורית וצריך לכוון את הסרן כלפי הטרנספר ושובנוצרת בעיה עם מילוי השמן וצריך להרים את הסרן לגובה עד שיהיה מאוזן לריצפה כך החור יהיה במקום
עם הסרן הקידמי היתה לי בעיה כשניסיתי לכוון את הסרן לכיוון הטרנספר ואז קיבלתי רכב מסוכן ולא יציב כלל והחלטתי להחיר את הסרן לזוית המקורית בלי להתחשב בדרייב שאפט וצדקתי נפתרה הבעיה
הוספתי בולם הגה בין השפור לסרן עוזר ביציבות ובשליטה במידה ניכרת
הכתיבה שלי כוללת מידי נסו לשאול שאלות ואפרט
בכל אופן לא חייב גלגלים גדולים למעבר לקפיצים מעל המטרה היתה להעלות את קצה הקפיץ והשאקלים
אל מעל הגלגלים ככה אני לא מפצח סלעים ועולה בכל זוית שבא לי אפשרות אחרת היתה לעבור לסלילים
וכרגע או בכמה שנים הקרובות זה לא בשבילי
4 קבצים מצורפים
הינה כמה תמונות הודות לנימרוד קל לי להעלות אותן
באת התמונות תושבות קפיץ קדמיות של סיקס שריתכתי מאחור כדי להזיז את הסרן לאחור
הורדתי את המתאמים של הקפיצים וחיברתי את הקפיצים ישירות לתושבות המקוריות ללא הגבהות לא ניתן לעשות זאת משום שהסרן יגע בפח או שזה יראה בולט ומכוער כעט יש לי מרחק סרנים סביר מאוד שעוזר מעט ביציבות מקטין את חדות ההגה ועוזר במדרגות ובסלעים גדולים והגובה מפצה על מרווח הגחון שנוצר לי עם מרחק הסרנים הזה
הסרן הקידמי הוזז כ 2 סנטימטרים לא יכולתי יותר בגלל ההגה והאחורי כ6-7 סנטימטרים וזה שמעותי מאוד ומורגש לטובה
מהדברים שחלקחם כתבתם:
דבר ראשון אני לא מתכוון להעליב ושום דבר אישי.
דבר שני אני פשוט לא מבין מה כל הקטע של "השוויץ".
ודבר שלישי והחשוב מכל אתה עשיתה שמה דברים פשוט מסוכנים, שהם דוגמא אישית רעה
לשאר ה"גיפאים" (למשל עבודה ממש מסוכנת עם ההי-ליפט ).
לטעמי כן יש להפעיל שיקול דעת במעבר מכשול כי הרי הנזקים שנגרמו לך היו יכולים להמנע(מוט הגה,וכ"ו)
כן לפעמים צריך להכיר במגבלות של הרכב(למרות שהחברה יגידו שיש לך קטן)
אני יודע אתה בטח אומר לעצמך שאין לי מושג למה הרכב מסוגל. אני יודע השאלה מה ישאר ממנו בסוף???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר חסידים
אלון וקומבינה .
זה שהאחריות לא על מנהלי האתר לא אומר שמותר לנהוג בחוסר אחריות !
אני לא אומר שצריך למחוק את התמונות , חלילה !! מלאכת אומנות !!! אבל צריך, שוב לדעתי, להוסיף הערה באדום, כזה בוהק, שתדגיש את הסכנה בדבר ! אם בשביל כותרת לא אינפורמטיבית אז בטח בשביל אזהרה .
חוצ מזה , למדתי מה זה דיסקליימר
http://jeepolog.com/forums/images/smilies/icon_lol.gif
אלון נמרוד ארז ושות'- תנסו לקחת את מה שאמיר אמר לנק' חיובית: באתר הזה אתם חולקים את הנסיון הרב שלכם המנהלים, ושל החברים בכלל, עם כל מי שרק קורא. אני לדוגמא, את רוב מה שאני יודע לדקלם ולספר על ג'יפים שאבתי מהאתר במשך השנים. את רוב ההחלטות לגבי שינויים בג'יפ שלי עשעתיע לאחר קריאה פה באתר (בלי האתר לא הייתי חושב על נעילה, לא הייתי יודע על קיומה, לא הייתי חושב על צמיגים, והארכת צינורות בלם להגבהה שעשה הבעלים הקודמים, והייתי שם גגון גבוה וכבד כי לא ידעתי על שינוי מרכז הכובד וסכנת ההתהפכות- תודה לאל שהאתר פה לייעץ וללמוד מנסיון של אחרים- והרבה פעמים אני לומד מקריאת שרשור של אחרים ולא משאלה ישירה שאני שואל) כמו שאמיר אמר- אם אפשר למרקר באדום צועק כל כותרת לא אינפורמטיבית, בטח שאפשר למרקר באדום ובגדול את מה שנראה בעיניכם כבעל בעיה בטיחותית. לא כדי לבקר את מי שפירסם, ולא כדי "לכסות את האתר " (יש דיסקליימר http://jeepolog.com/forums/images/sm...icon_smile.gif, אלא כדי ללמד אנשים כמוני. אם זה לא יודגש, אני בספק אם אני אשים לב. אם לא הדיון הזה , אולי לא הייתי בכלל חושב על בעיה בטיחותית אלא מפנטז לי על איזה SPOA גבוה (אני כותב הכל בגוף ראשון- נראה לי שזה נכון גם לגבי רבים אחרים).
יש לכם הזדמנות נהדרת פה להוסיף מסרים חשובים לקהילת הג'יפאים (ראה כתבה של אסף על איסוף הזבל לדוגמא), ואם ע"י הארת בעיות בטיחות חמורות, תותיאו את החשק לנהג אחד בלבד שהיה אחרת עושה שינוי מבני לא בטיחותי (בתמימות- כי הוא ראה את זה בג'יפולוג)- ומנעתם אסון- הרי שזו מצווה גדולה, רווח נטו לתרבות הג'יפים וכו'. תזכרו שכשאני רואה בערוץ 10 את ליגת העבירות- ברור לי שמה שאני רואה ברכבים זה מקצועי ו"לא בשבילי". כשאני רואה בג'יפולוג שיפורים תוצרת בית...אז יש קול קטן ששואל- למה לא? גם טיפול 10 K נראה לי פעם עניין לאיש מקצוע- ואחרי תקופת חניכה פה באתר זה נראה לי שטויות...
אני אשמח לדעת שאתם עוברים על כתבות שיפורים למיניהן ומסמנים לי באדום- "יפה לראות- אבל לא בשבילך" (לדעתכם כמובן). למדנו לסמוך הרבה על דעתכם ונסיונכם בענייני תכנון הטיול, תיקון הרכב ואיפה לקנות קפה בדרך- תנו לנו להנות גם מנסיונכם בבטיחות. אף אחד לא ייעלב- להיפך.
יואב, תסלח לי שאציג דעה מנוגדת לחלוטין ממה שכתבת (ויסלח לי גם קומבינה על המחטף שעשינו לו לשרשור)
העניין הוא מאוד פשוט.
לא צריך לסרבל, דברים פשוטים. (אנחנו לא בארגון גדול ומסורבל שבו כל אחד דואג לכסות את התחת של עצמו, מישהו אמר צבא?)
למי שגולש באתר מספיק זמן, ברור מאוד על מי הוא יכול לסמוך ועל מי לא, דברים של מי הינם אמת ברורה ודברים של מי הם בגדר התלהבות של ילד קטן (כמו בכל סיטואציה אחרת בחיים שבה אחד מגיע לסביבה חדשה ורק לאחר ביצוע תצפיות ובחינת הסביבה, הוא מחליט מה בטוח ועל מי ניתן לסמוך)
מי שגולש הנה פעם ראשונה, ומחליט שהוא עושה משהו על סמך דברים שהוא קרא, זו הבעייה שלו בלבד.
כמו כן לגביי שרשור ספציפי, אני סמוך ובטוח שבמידה ואכן יהיו בעיות (כלשהן לאו דווקא בטיחותיות) הן יועלו במהלך השרשור.
ולסיכום בקצרה, איש כטוב בעיניו יעשה.
עירא