אחרי נבירה בשרשור, ובלי קשר לדקאר אלא נטו לפורום הבונים, גיליתי הרבה עניין ברכב הזה.
מסתבר שהוא לא נבנה בקנדה. הרכב עצמו נקנה מעסק משפחתי בקליפורניה שנקרא
Mason Motorsports וזה דגם מייצור "סדרתי" (יוצרו כבר יותר מעשרה) שהם קוראים לו Pro-Runner. ההגדרה שלהם דומה מאד לשלי לעיל - הם מתארים את הרעיון כטרופי-טראק בקנה מידה מוקטן. הנתונים הם בסיס גלגלים של 2820 מ"מ, 1930 מ"מ רוחב, גלגלי 33/12.5, משקל של כ2600 ליברות (1180 ק"ג). התצורה הבסיסית של הרכב היא מנוע אקוטק 4 צילינדר 2.4 ליטר, מנוע אמריקאי זול ונפוץ שמשמש גם ב
TrophyLight ויש כמה קטגוריות של מרוצים שמוגבלות לשימוש במנוע הזה בלבד. תיבת הילוכים TH400 המוכרת והמוכחת, וסרן אחורי 9 אינץ' צף. זה רכב שעם 200 כ"ס הוא יופי של דבר, ועם 300 עד 350 כ"ס הוא כבר כלי רציני מאד. והוא מתאים גם למנוע V8 - הם מציאים אותו עם מנוע LS3 בן 350 כ"ס - סטנדרטי, בלי שיפורים - רכב אמין עם יחס הספק משקל דומה לשל טרופי טראק אמיתי ששוקל פי שניים, ברבע מחיר (וחצי מצריכת הדלק). מדובר על מתחרה ישיר לטרופילייט שנראה מהונדס ובנוי ברמה גבוהה מאד.
למה זה כל כך מעניין? כי זה ממש דומה למה שאני נוטה להאמין בזמן האחרון שהוא סוג רכב שיכול להצליח במרוצי הראלי רייד בארץ. בתקציב הישראלי המוגבל, עם נגישות מוגבלת לחלקים (קריא, אין טרנסאקסל מרוצים, שבלעדיו לא תהיה באגי תחרותית) כשהמסלולים הם בממוצע לא קיצוניים כמו באחה, אולי גלגל 33 ומהלך מתלה צנוע יותר של 23 אינץ' כמו שיש בפרו-ראנר הם פשרה יעילה? פשרה שאולי אפילו אחד כמוני יכול להרשות לעצמו בעוד כמה שנים, ואם אני מייצג, אז בטח יש לזה קהל לקוחות פוטנציאלי גדול. זה המצב גם בארה"ב - על כל טרופי טראק שנבנה איפשהו בהשקעה של חצי מליון דולר, יש עשר כלי רכב צנועים יותר בהשקעה של 60, 70, 80 אלף.
זה היה קו המחשבה הכללי מאחורי הפרויקט של סרטינה, אבל יותר ויותר אני חושב שניתן להשיג רכב יותר תחרותי באותו תקציב אם היינו מקטינים עוד את הרכב, הגלגלים, ומהלכי המתלה.
חומר למחשבה...