מעוניין לקצר בקקס, לצורך העניין GM10, בכ20 ס"מ. איך מקובל לעשות, מה עושים? מי עושה?
Printable View
מעוניין לקצר בקקס, לצורך העניין GM10, בכ20 ס"מ. איך מקובל לעשות, מה עושים? מי עושה?
תודה ג'ו, אני צריך קצת מכות מידי פעם.
אני צריך אחד בערך כמו בתמונה, איך אני משיג?
ליאור דבר עם גיא מפרו גיפ הוא עשה כזה דבר.
טל
תשיג קודם את הסרן המתאים, אחרי זה תדאג איך לקצר אותו.
אם הצד הקצר של הסרן באורך המתאים אז פשוט תשיג עוד ציריה קצרה ותקצר את הצד הארוך של הסרן בהתאם.
אם אתה צריך לקצר את שני הצדדים אז תקצר למידות שאתה צריך ואחר כך תקצר את הציריות בהתאם לקיצור שביצעת בשני הצדדים. אתה יכול לקנות ציריות חדשות בארוך שאתה רוצה (יקר אבל אופטימלי) או לקצר בארץ. שמעתי שיש מקום טוב באיזור רחוב המסגר בת"א. אני לא זוכר מה השם של המקום.
אם מה שאתה צריך זה משהו שאפשר למצוא וליבא מארה"ב, זה יעלה לך בוודאות פחות מאשר לקצר סרן שמראש לא נועד לסוג המכונית שאני מנחש שאתה מדבר עליה. קיצור הסרן עצמו דורש עבודת מסגרות מדויקת ואיכותית - יש מסגרים מכאניים בארץ שיכולים בהחלט להתמודד עם העבודה. יצור ציריות חדשות זה מה שיעלה את רוב הכסף וספק עם כדאי בכלל. (וזה שאתה משתמש בישנות בתור חומר גלם לא הולך לחסוך הרבה, עדיף כבר לייצר ציריות חדשות). בכל מקרה, אם לפחות ציריות באורך המתאים קיימות בארה"ב כמוצר מדף עבור סרן שקיים בארץ בגרסא רחבה, תייבא לפחות אותן ואז תתאים את הסרן.
הסרן המתאים הוא GM10 ויש לי כמה שאני רוצה. את הקורונה פיניון מוזאיקה וכו' אני רוצה לחרוט בארץ, אלא אם אני ימצא קיט מוכן כלשהוא מה שלא סביר במיוחד. לחילופין יש לי בקקס של CK, נראה לי מוגזם לחלוטין.
למיכה - שני הציריות אותו אורך - איזה חוסר מזל.
לנמרוד - בנתיים לא מצאתי וקשה להאמין שאני ימצא בארה"ב, גם אם כן זו תהיה הסבה מסרן ארוך ולא מוצר מדף מהחברה.
אילן קארט 0506975590
אני חושב שלייצר קורונה ופיניון בארץ יעלה לך כמו רכב חדש.
אולי תחלוק עמנו מה אתה מנסה לעשות ולמה דווקא הסרן הזה?
אני מניח שמדובר על איזה שהוא רכב שרירים ובגלל זה אתה צריך קורונה ופיניון חזקים.
נכון מיכה, מדובר ברכב כביש שיפיק הרבה כ"ס. ולכן תודה שי, אני כבר מכיר את אילן.
יש אנשים שעושים כל מני דברים
יש כאלה שמזריקים הרואין, אחרים טסים למזרח הרחוק " לשחק" עם ילדים, ויש כאלה שמרכיבים צמיגי 35" על דנה 35
אחרים אפילו יותר חכמים, מעקמים ומרתכים חלקי היגוי וצנרת בלמים.
זה שיש כאלה שעושים את זה לא הופף את זה למקובל או נכון.
בדיוק כמו שאתה לא תקפוץ ממרפסת קומה רביעית בגלל שהשכן ממול עשה את זה שנה שעברה.
זה לא העניין, אין כאן "יש כאלה שעושים", יש "כשצריך ככה כ-ו-ל-ם עושים" כי פשוט אין לקנות דיפרנציאל כזה מוכן, הסדנאות שבונות את רכבי הדראג גם בונות או משפרות את המכללים. כל מכונית עם 15X15 אחורה - קיבלה את הבקקס האחורי מסדנא שקיצרה אותו.
מיכה,
זה לא לשימוש ב4X4
ליאור,
אתה חי על ענן,
אולי תלמד קצת בנושא סרנים ותבין מה קורה כשסרן C CLIP
עובר טראומה...בא נגיד שאם לא אכפת לך מהחיים שלך, לפחות תתחשב באלה שיעמדו ליד הרכב
ואני לא מגזים בכלל. ראיתי את זה קורה, וצמיגים נוטים לעוף באויר.
אני יודע שזה לא ל4X4. הכוונה בלגלח את הסרן היא שהחלק התחתון של הביצה אולי יהיה קרוב מידי לקרקע, בטח עם צמיגי הסקטבורד שהוא ישים על הרכב.
אני אישית חושב שהוא צריך למצוא סרן שבא מקורי FULL FLOATER ולקצר אותו.
LOWRIDER, אני חושב שכלכלית עדיף לך להחליף קורונה ופיניון כל X זמן מאשר לחרוט במיוחד. בטח אם תשתמש בסרן כבד שבטוח יחזיק יותר מעמד.
מיכה,
הנה הצמיגים המדוברים
http://www.mickeythompsontires.com/s...hp?item=ETDrag
אין צורך בגילוח,
צמיג 28-30 זה גודל פופולרי, אפשר להשתמש בדנה 60 בלי בעיות(אם כך רוצים).
הוא גם לא צריך פלואטר, הוא לא מתכונן לשאת משקל, למרות שיש קיטים להסבה לסרנים קלים לפול פלואט, יקר רצח.
ליאור,
השאלה היא לא מה אני ממליץ אלה מה האופציות שלך לסרן אחורי חוץ מהעוגן שיש לך עכשיו.
כמובן שפורד 9"עומד בראש הרשימה, ולא רק בגלל חוזק, אלא גם מבחינת חלפים במכירים הכי זולים
אבל בארץ....אומנם אני יודע בדיוק איפה אחד שוכב ונרקב, אבל לידיעתי הוא לא למכירה, כנראה בעתיד הרחוק ימצא דרכו לקאמרו שנת 67.
אני אישית, אם היתי בארץ והיתי רוצה לעשות כזה דבר בצורה הכי יעילה וזולה, היתי בוחר בסרן טויוטה הילקס, כן כן, אין פה טעות כתיב!
אתה מקבל 4.11:1 או .4.56:1 בחינם, משקל קל, חוזק אגדי, וחלקי חילוף זמינים וזולים מאד.
החלק הכי קשה יהיה לשנות את המעגל חלוקה שהתאים אותו ל 5 ברגי גלגל, חוץ מזה, השאר יהיה קל מאד,
למעשה... יש עוד פטנט,
וזה להשתמש בחלק האמצעי מלנד קרוזר, ולהתאים לו ציריות וOUTERS
מהילקס, כך אתה מקבל 8.8" ומתפטר מה C CLIP
ומה אופסט
המחיר הוא שחלקים ל8.8 הם הרבה יותר יקרים מחלקים ל8" והצריות באותו עובי.
אני יצרף תמונה של סרן FJ60 שתבין על מה אני מדבר.
אי לי בעיה להשיג פורד 9" אם צריך.
לגבי הצמיגים... זה נראה יותר הגיוני:
http://www.4wheelparts.com/TT109X10929X1092912.aspx
או:
http://www.4wheelparts.com/TT109X10930X1093012.aspx
אם אין לך בעייה להשיג פורד 9", אנא שתף אותי, וכמה שיותר מהר. אני רציני, ויש תקציב.
אינני מומחה במכוניות דראג, אבל אני כן בוחש בענייןם של סרן אחורי למרוצי מדבר בתנאי הארץ כבר הרבה זמן (אפשר להגיד שזה אחד הדברים המהותיים הלא פתורים בפרויקט הTT של צוות סרטינה), ואני גם בתחושה של ג'ו, שאתה לא לגמרי סגור על מה שאתה מדבר - על ההבדלים בין הסרנים השונים. פורד 9 אינץ' ו10 בולט זה שני עולמות שונים. אין בינהם דמיון כשאתה נכנס לפרטים.
הסרן הנכון עבורך, אם אתה יכול להשיג, הוא ללא צל של ספק 9 אינץ'. וגם עבורי - אם אכן מצאת מאגר סודי.
אבל אם להיות ריאליים - עבור הדרישות שלך, יש סרן מצויין וזמין בארץ - דנה 60 של סופה, חצי צף, 35 שיניים, צירייה עבה. קצר אותו, קנה לו ספול ויחסי העברה כרצונך מהמדף בארה"ב (הדיבורים על חריטת קורונה פיניון לא רציניים) ותזמין לו ציריות קצרות באורך הרצוי לך, גם בארה"ב, וזה אחרי שתבנה אותו ותדע בדיוק איזה אורך אתה צריך.
חריטה - זה אפשרי, אני מודע לעלות הגבוהה. הרעיון הגיע מחבר פורום שעשה את זה על סרן של בלייזר.
הסיבה שאני מתעקש על GM היא חוסר רצון להיכנס למשחקי התאמת הסרן לשאסי.
אם אתה רוצה אחד.. בא נראה, כמה שווה כספית בארץ סרן כזה?
כאמור, דנה 60 של סופה הוא הדבר הנכון. לבנות פרצ'ים או אוזניים להתאמה למתלה זה כלום, אחרי שחתכת וריתכת את הסרן. אחד היתרונות הגדולים של סרן סופה, הוא שיש לפחות מפעל אחד בארץ שיש לו סט-אפ לייצר ציריות מחוזקות מכרומולי לסרן הזה. זה אומר שהם מחזיקים כלים לחתוך את הספליינים בציריה, ויודעים בדיוק מה התהליך הנכון. לייצר ציריה מחוזקת אבל באורך שונה, נשמע לי לא מסובך למי שיודע לייצר ציריה מחוזקת באורך מקורי.
אסף.