-
קניית רתכת לעבודות חובבניות - מה מומלץ?
כמו בכותרת,
אני מחפש רתכת זולה ע"מ להתחיל ללמוד לרתך
אילו פרמטרים אני אמור לחפש במודעות שאני רואה?
מה חשוב יותר, מה חשוב פחות?
בכללי סוגי העבודות שאני רוצה לבצע הם דברים קטנים לג'יפ בעיקר
לדוגמא - סנדל לרכב
אשמח להמלצות
עדיפות למשהו זול כרגע
כמו כן,
מאיפה ניתן לקנות ברזלים באזור המרכז?
תודה
דניאל
-
תגובה: קניית רתכת לעבודות חובבניות - מה מומלץ?
לגבי רתכת - תלוי מה אתה קורא זול ...
זה מתחיל בסביבות 500 או קצת פחות לרתכת רגילה הכי פשוטה ,
בסביבות 1000 להכי זולה אלקטרונית ...(כמובן יותר מומלצת אם אתה יכול להרשות לעצמך)
אתה צריך להסתכל לכמה אמפר היא מגיעה ,
ומה אתה מקבל איתה - האם גם מסיכה , כבלי ריתוך , ידיות , אלקטרודות ...
יש כל מיני עסקאות , והכל עולה כסף בסוף.
אני הייתי אומר בתור התחלה - אם אתה מחפש זול - אחת פשוטה של 500 ש"ח תספיק ...
הנה כמה רתכות בין 500 ל 1000:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...d=%f8%fa%eb%fa
-
כל רתכת אלקטרונית 160 אמפר כמו שמפורסמות בזאפ בקישור של אמיר או בכל חנות חומרי בניין תתאים לצורך העניין. אני משתמש ברתכת כזאת של זיקה שקניתי לפני כמה שנים ישירות מהם במבצע שהיה פה באתר, הגיעה בערכה עם מסיכה אלקטרונית וכל מה שצריך בשביל להתחיל לרתך. לפני זה היתה לי רתכת שנאי גדולה, גם כזאת שקניתי בתחילת העשור הקודם באותו מחיר באותן חנויות... אין היום סיבה לקנות רתכת שאינה אלקטרונית.
ההתלבטות היום של החובב היא בין רתכת 160 אמפר קטנה כנ"ל באזור ה1000 ש"ח, לבין רתכת מיג/CO2 שהיום יש טובות מאד (כמובן סיניות - כל מה שאנחנו מדברים במחירים סבירים מגיע מסין היום) בטווח מחירים שיחד עם מיכל CO2 יכול להגיע ל4,000 ש"ח. יותר ויותר חובבים עוברים לריתוך מיג (ואני בינהם...).
אני מניח שאתה יכול למצוא גם רתכת אלקטרונית פשוטה משומשת במחירים של כמה מאות שקלים (לשלי כבר נמצא בית במשפחה, תודה), סך הכל מדובר ביצורים אמינים שאין בהם הרבה שיתקלקל אז אני לא חושב שצריך לפחד לקנות משומש.
-
כמתחיל לשעבר ובעל כישורי ריתוך בינוניים מינוס, אך בעל חיבה רבה לתחום, אני ממליץ בחום על רתכת אלקטרונית. אמנם רתכת "רגילה" (לא יודע מה השם המקצועי) אפשר למצוא בכל מיני מבצעים החל מ- 400 ש"ח, אך לדעתי, מומלץ להשקיע עוד 500 ש"ח ולרכוש אלקטרונית. בסביבות 900 - 1000 ש"ח אתה תמצא משהו נורמלי.
יצא לי קצת להשתמש ברתכת רגילה ואין מה להשוות את נוחות העבודה מול אלקטרונית.
קח בחשבון שלעלות הרתכת צריך להוסיף עלות מסיכת ריתוך, גם כאן מומלצת אלקטרונית. חפש בפורום, יש דיונים ארוכים על מסיכות. שלא תיפול כמוני על מסיכה יפה אך לא בריאותית. אחרי כמה חודשים, כבר תתחיל לחפש דיסק נורמלי, מקדחת עמוד ומסור שורף.
הריתוכים הראשונים שלי היו של כל חתיכת מתכת שמצאתי זרוקה בחצר. אחר כך מתחילים "להנפיץ" פרוייקטים רק בשביל לרתך (שולחן עבודה, פגוש לג'יפ, תיקונים בבית ועוד ועוד ועוד).
את הברזלים מוצאים זרוקים בחצר, או קונים במגרשי ברזל ובמסגריות. במקרים רבים "החלפתי" שאריות ברזל של מסגריה בבקבוקי גולדסטאר (רצו לתת את השאריות חינם, הסכימו לקבל גולדסטאר).
ללימוד העסק, אני ממליץ על המדריך לרתך המתחיל כאן באתר ועל סרטוני יו טיוב, למרות שאין כמו הדבר האמיתי עם מישהו קצת יותר מנוסה שיכול לתת פידבק.
-
Fronius TransPocket 1500
זה לא בטווח של הפרמטרים שאתה מבקש
אבל רתכת זה כלי שילך איתך הרבה מאד זמן
ולטעמי חשוב שזה יהיה הכי טוב שיש.
יש נטיה לחשוב שחובב חייב לקנות משהו זול
אני דווקא חושב שהפוך הוא הנכון.
-
מסכים עם מושיק
דווקא בתור חובב מתחיל תוכל להיות לך חויה פחות חיובית מרתכת שהיא לא מספיק טובה או אפילו גרועה
מה שיכול לגרום לך למשוך ידיך מריתוך .
לדעתי עדיף לחסוך קצת ולעשות שיעורי בית ולקנות רתכת איכותית , כי אם תמצא שאתה טוב בזה , היא באמת תלך איתך לאורך שנים.
ואכן לא כדאי לחסוך כל כך במסיכת ריתוך - בסופו של דבר אילו העיניים שלך ...
אז נכון שמטווח מחירים של 500-1000 ש"ח הקפצתי אותך לכמה אלפים
אבל בסופו של דבר זה יוצא יותר זול, מהנה ובריא לקנות משהו איכותי .
ואם אין לך עדיין את התקציב וכבר בוער לך בידיים , תמיד אפשר למצוא איזו מסגריה שתשמח לקבל עוד זוג ידיים עוזרות
בתמורה לצבירת נסיון בריתוך או חבר שיש לו רתכת ולשחק אצלו בחצר.
בהצלחה
-
תבדוק את ל.כ יש להם מבחר יפה של רתכות.
ההמלצה שלי היא רתכת של 160-120 אמפר. לדעתי אתה לא צריך יותר מזה. האלקטרודה המועדפת עלי היא 2.5ממ זיקה 6013. מספיקה לרוב העבודות.
מסכה אלקטרונית, כל הזולות אותו דבר. אישית אני משתמש בזו של זיקה (אבל היא לא הכי הכי, בעיקר כי הכפתור מיסוך צג נשבר כל הזמן) היא יחסית זולה.
אני עובד איתה הרבה, לא הרגשתי משהו מיוחד בעיניים, מצד שני בריתוכים הרציניים אני משתמש במסכה אחרת יקרה יותר. (הזיקה נמצאת באוטו עם הרתכת האלקטרונית).
אגב, אני מסגר, בגלל זה ריבוי המסכות...
עדיף לדעתי רתכת קטנה מאשר גדולה, כזו שאתה בקלות יכול לאכסן ו/או לסחוב על הכתף. בגדול רתכות DC (אלקטרוניות) לא אוהבות כבלים ארוכים לכן הכבלים שלה באים במקור קצרים.
אם תרצה קצת הסברים איך לרתך וכדומה, צור קשר אחרי שתהיה לך רתכת.
בהצלחה
-
הטיפ הכי טוב הוא להתנסות אצל אחרים ורק אז להחליט מה מתאים לך, אבל אם הייתה לך האפשרות - כנראה שלא היית שואל פה בנוסח הזה.
הרוב פה התחילו מרתכות חשמליות פשוטות ושרדו את זה בסדר גמור.
אבל אלקטרונית זה הרבה יותר שווה.
ומיג (CO2) זה בכלל עולם אחר.
תמצא מישהו ששווה ללמוד ממנו, יש כמה דגשים, טיפים וטריקים שיהפכו את זה לחוויה הרבה יותר זורמת.
הקפד לההשתמש בציוד בטיחות תקני ואיכותי. תריץ חיפוש יחד עם השם שלי וזה יעלה לך בבירור.
בהצלחה !
-
קודם כל תודה על העצות.
התחלתי לחפש רתכות חדשות וביד 2,
1. מה ההבדל בין רתכת אינווטור לפלסמה לארגון לאלקטרונית?
2. כשבמפרט רשום תלת פזי זה אומר שאני חייב שיהיה לי בבית חשמל תלת פזי? (יש לי חד פזי בבית)
המחירים הם בסביבות 800~1500 ש"ח.
(העלויות של אינווטור ואלקטרונית דיי זהות)
לצערי להשקיע על רתכת סכום של 3000 ש"ח אני לא יכול כרגע, ואם אני אדחה את הנושא עד שיהיה כסף זמין
יהיו עוד שיפצורים לרכב ולבית אבל לא תהייה רתכת.
לכן אני מעדיף משהו יחסית זול
שוב תודה :)
דניאל
-
ארגון זאת סוג רתכת שלא רלוונטית בשבילך כרגע.
פלסמה - מכשיר לחיתוך מתכת.
אינוורטר = אלקטרונית.
תלת פאזי זה גם כרגע מחוץ לתחום.
לי יש כרגע jasic 200c, חדשות עולות 1100-1200, חיה כבר מעל שנה. סה"כ סבבה.
-
עוד 2 שאלות בדרך לקניית הרתכת..
מחיפושים ברשת עלו הדגמים הבאים-
Riland 2000 - 200A
http://www.hml.co.il/%D7%A8%D7%AA%D7...tm#moreDetails
Zika l200c - 200A
http://www.amital-ltd.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=782
Zika mini - 160A
http://www.amital-ltd.co.il/ProductI...1563&catId=289
Zika Jasic - 200A
http://www.amital-ltd.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=805
Jasic arc200 (בלי C בסוף)
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2798
רתכת משומשת לא אלק' 300 ש"ח
מה כדאי?
בנוסף, מה המשמעות של קוטר האלקטרודה?
כולם יכולות לרתך עד קוטר אלקטרודה של עד 4 מ"מ
-
השאלה היותר חשובה מאמפרז זה הדיוטי סייקל. רוב הרתכות החדשות מסוגלות ל100% עד אלקטרודה 3.2 ופחות (בדרכ 60%) ל4ממ אלקטרודה.
בתכלס אתה לא תרתך עם 4 ממ וגם עם 3.2 אני בספק.
ככול שעובי החומר גדול יותר אתה צריך אלקטרודה עבה יותר אבל גם לזה יש פתרונות.
-
אתה תשתמש כמעט אך ורק באלקטרודות 2.5 מ"מ בכל הסביבה של הג'יפ. אלקטרודה 3.25 רק אם תבנה קונסטרוקציות מסיביות מפרופילים בעובי 5 מ"מ נניח. ככה שהduty cycle של הרתכות האלקטרוניות הפשוטות לא מהווה בעייה. כאמור, אני עם רתכת זיקה 160 אמפר קומקפטית, הגעתי אני חושב פעם אחת בלבד למצב שהיא היתה צריכה לנוח, וזה קרה כשריתכתי עמודים לשער מפרופיל 100X100 בעובי 5 עם אלקטרודה 3.25.
אני אומר אל חשש, תקנה כל אחת מהרתכות האלקטרוניות באזור ה1,000 שקלים, היא תשרת אותך נאמנה לנצח - או עד שתחליט להשקיע ולעבור למיג.
-
מיג זו רתכת שלא טובה (ברמות שאנחנו מדברים עליהם) לעבודות חוץ ומזדמנות במקומות שונים. בדר"F היא גדולה ומיכל הגז שלה לא ממש מאפשר ניידות כמו רתכת אלקטרודות. התחזוקה שלה יקרה יותר והסליל רגיש ויתר (מקבל חלודה בקלות אם לא משתמשים על בסיס יומי/שבועי)
-
דיוטי סייקל זה חשוב, אבל לרתכות שהצגת אין שום בעיה כזאת באלקטרודות שתשתמש בהן. בטח שלא ל-200 אמפר.
לי אישית חשוב מתח ריקם גבוה (60-62 +) בשביל אלקטרודות צלולזה....אבל לא כולם משתמשים בזה, והסתדרתי תקופה ארוכה גם בלי זה.
אם יש אופציה של מנגנון שנותן Hot start או משהו בסגנון, גם יתרון טוב.
(הC ברתכות של JASIC מייצג את הדגם עם מיתח הריקם היותר גבוה.)
בינינו, כל הרתכות שקישרת אליהן הן אותו הפאקינג דבר (והלוואי ונמרוד צודק לגבי העמידות שלהן, אני קצת יותר סקפטי).
יותר חשוב מי עומד מאחוריהן מאשר המוצר עצמו (תקנה מהיבואנים ישירות, המחירים בחנויות שצירפת גבוהים).
ובנושא הזה החברה שמביאה את Jasic ו Riland עדיפה משמעותית על זיקה.
אם אתה מהדרום אתה מוזמן אליי להתנסות בחשמלית ואלקטרונית ולקבל קצת הדרכה בנושא.
-
RILAND כבר לא קיימים, זה JASIC במקום. נדמה לי שקשור לאיזה שותפות סינית או משהו כזה. לא ממש משנה. בכל מקרה RILAND וJASIC זו אותה חברה למיטב הבנתי (הצהרה: יכול להיות שהסינית מנדרינית שלי לא מספיק טובה, כלומר אני בטוח שהיא לא מספיק טובה כי אני לא יודע סינית בכלל פרט לכמה מילים שקשורות למלחים ולא ממש ראוי שיקראו על גבי הפורום, אז מזל שקראתי את זה באיזה אתר אמריקאי)
-
לא צריך מנדרינית, תשאל במ.ב. ויגידו לך שזה אותה החברה כיום.
יתכן מאוד שגם הרתכות שזיקה משווקות הן מאותו המפעל. מאוד דומות.
-
יש לי רתכת JASIC 160A כבר שש שנים אני עובד איתה בבית המלאכה שלי ששם אני מייצר ומתקן מכונות קידוח זעירות וכן היא משמשת אותי לתחביבים .
עד היום ללא בעיות כלל , עובד לרוב עם 3.25 מ"מ , הרתכת ספגה כבר לא מעט חבתות והיא בשלה - לא מפסיקה לעבוד .
כיום רכשתי רתכת מיג איטלקית ( לא סינית ) ,מתאימה לי יותר לעבודות שלי - ריתוכי פלדות שחיקה עם חוט ממולא 1.2 .
בקיצור - רתכת כזאת מתאימה לך ומספיקה בהחלט .
אם תחפוץ בפיתרון זול - יש לי רתכת שנאי 220A למכירה ב: 300 ש"ח .
אילן - 050-5249686
-
-
-
יש למכירה רתכת אלקטרונית ב- ג. חיון של Zika 160 אמפר במיבצע של 699 שח , נראה מעניין !! , אפשר להגיע לאתר שלהם דרך גוגל ולדף המבצעים , הוא מופיע בעמוד 11 .
גילוי נעות -
אין לי שום קשר לחברה פשוט ראיתי במקרה את הפרסום .
-
תוכל להפנות ללינק מתאים?
אני מצאתי רק ב-890 ש"ח http://www.g-haun.co.il/pl_products~17~48.htm?PNum=4&
תודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
בבקשה :
דפדף לעמוד 11
http://www.flip-book.co.il/catalogs/ג-חיון.aspx
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
נקנתה הרתכת :)
תודה לכל המיעצים,
עכשיו הגיע הזמן להתחיל ללמוד לרתך.
שאלות נוספות יגיעו בהמשך.. ;)
חג פסח שמח
נ.ב.
אם יש סרטונים נוספים מעניינים לגבי ריתוך, זה הזמן להוסיף אותם לשירשור..
תודה
-
אם אתה רוצה, אתה מוזמן לבוא לבית מלאכה שלי עם הרתכת שלך ואני אתן לך כמה עיצות וטיפים.
קח בחשבון שקסדת ריתוך זה חלק מאוד מאוד חשוב לא רק על ההגנה על העיניים אלא גם על נוחות העבודה.
לא הייתי משקיע בכפפות ריתוך (חובה) ייעודיות אלא קונה מל.כ את הכפפות האדומות שלהן. כל כפפה, לא משנה מה אומרים לך, תפרם בריתוך. פשוט תהליך הייצור שלה (אני מדבר על כפפות רגילות, לא הייטק) הוא כזה שבחום של ריתוך החוטים שאיתם תופרים את הכפפה, נפתחים ונפרמים. לא שווה לקנות כפפה יקרה מאחר וגם ככה אתה תחליף כל הזמן.
המהדרין קונים גם סינר עור ושרוולי עור.
ציוד נוסף זזה פטיש שלאקה, לא חובה, וקופסא לאלקטרודות. רצוי אטומה ויבשה.
יש לקנות בל.כ
בנוסף אני לא יודע מה הארדונג (תנין) שקבלת עם הרתכת אבל יש נטייה לשדרג אותו למשהו חזק יותר.
-
ממש מקנא בך. בימים הראשונים הרגשתי שגיליתי עולם חדש ומרוב התלהבות, לא היתה חתיכת ברזל בחצר שלא רותכה, נחתכה, ורותכה שנית.
אני קראתי כמה וכמה פעמים:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
יש גם הרבה מדריכים מצולמים ביו טיוב (חפש: arc welding(
אבל העניין הוא שעד שלא תהיה עם מישהו שיודע לתת לך משוב אמיתי, לא באמת תלמד.
-
אתה מוזמן להגיע גם אלי
אלמד אותך (רק קצת ממה שאני יודע ) חחח
אני מאמין שקנית אלקטרודות 2.5 מ'מ?
נ.ב
תתחיל מאמפר נמוך שככה גם אם לא ריתכת טוב תנקה את הריתוך
תעלה טיפה את האמפר ותנסה שוב
עדיך לחזור פעמיים שלוש מאשר להתחיל לחורר את הברזל
-
אחרי 9 עמודים ו 177 תגובות הגעתי למסקנה שאני רוצה מסכת ריתוך של SpeedGlass / M3
(למי שרוצה לדעת למה דווקא חברה זו מוזמן לעיין בשירשור המצורף -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=43426)
מכיוון שאין לי כסף כרגע להשקיע על מסכה איכותית כזו
אשמח אם למישהו יש להשאיל או למסור מסכת ריתוך לרתך המתחיל
תודה
מיכה וסופת המדבר,
אשמח להגיע אליכם להתלמד אבל זאת רק לאחר שאסיים את שיעורי הבית ואנסה קצת בעצמי
ע"מ שכשתדברו איתי ותסבירו לי דברים אדע על מה מדובר ולא אסתכל עליכם עם עיני עגל במבט שלא מבין כלום.. ;)
תודה
והמשך יום מצחיק ומושלם לכולם :)
-
האמת? אני מעדיף שתבוא אלי כשאתה לא מבין כלום, זה הרבה יותר עדיף מאשר אם תבוא עם ידע קלוקל.
תקנה מסכה חדשה של זיקה ושו"ת. כשיהיה לך כסף תקנה משהו טוב יותר.
-
להשקיע מאות שקלים במסיכה אלקטרונית סינית זה לא כדאי בעיני.
כבר עדיף שתעבוד עם מסיכת זכוכית רגילה עד שתוכל לשדרג לאחת המסכות הבסיסיות של ספידגלס.
אני יכול לתת לך יד בדרום אם אתה רוצה.