היי מיכה, שבוע טוב
נתחיל מהסוף- בענייני דייג יש פורומים רציניים ביותר, עם אלפי אנשים הפעילים יום יום בתחום, שיוכלו לתת תשובות טובות בהרבה ממה שתקבל כאן, בפורום של ג'יפאים שאולי יש ביניהם דייג פה ושם. אני ממליץ על פורום ISF, פורום רציני מאוד שבו תמצא, כמו פה, המון חומר קריאה להרחבת הידע עוד לפני שתתחיל לשאול שאלות.
אם נחזור לבקשה שלך, הייתי מציע לך להתמקד קצת יותר כדי להבין מה אתה באמת צריך. דיג חופי הוא לרוב שונה מדיג ממזח\שובר גלים, בטח מדיג בסירה שהוא עולם אחר, וצריך גם לדעת את אתה מכוון לדיג פתיונות קל, בינוני או כבד, כי ציוד של דיג מרמירים או סרגוסים של 100 גר' שונה מאוד מציוד לדיג לברקים של 2 קילו ובטח משל אנטיאס של 15 קילו, שאת כולם אנשים דגים מהחוף בחכה.
מקל טלסקופי לעולם יהיה חלש ממקל חוליות, עם משקלי זריקה נמוכים יותר, לכן גם לא תוכל להתבסס על כזה לדיג בינוני או כבד, יש בשוק מקלות חוליות איכותיים, חזקים וקלי משקל כך שלא הייתי נצמד לדרישה הזו.
רולרים זה עניין די פשוט, אתה קונה את הכי טוב שהתקציב שלך מאפשר לך, זה מפני שהרולר הוא לב המערכת, המרכיב היקר ביותר וזה שאמינותו היא החשובה ביותר. גם פה יש חשיבות לסוג הדיג ודגי המטרה, בבחירת גודל השפולה (שיקבע את כמות החוט שיכיל הרולר בתלות בעובי/חוזק החוט) וכח הדראג של הרולר.
בהצלחה- קובי
שמרו על קשר