הטלפון מצלצל. על הקו מישהו שמכיר מישהו כאן מהאתר. הוא שמע שיש לי ריאו. הוא משכיר כלי רכב לסרטים ורוצה לקנות את הריאו.
זה תחביב, אני אומר לו - אז מבחינתי כסף לא מחליף כאן ידיים. תציע לי משהו מעניין אחר, החלפה.
מעניין אותך קומנדקר דיזל? היא שואל. בטח מעניין. יש רשיון? יש, אבל צריך לעבוד בשבילו. לנסוע להביא אותו והבנאדם שהרשיון אצלו קצת לא זמין, ודברים כאלה. יאללה. סגרנו.
אני נוסע לראות במה זכיתי. בסככה במושב עומד מה שנראה כמו משהו שהיה פעם נ.נ. מעוך, שבור, אף חלק כמעט לא שמיש. סרני NAPCO וקבינה של בטשית. ארגז ממוגן וכבד. נראה זוועה. לידו שתי שלדות נ.נ., אחת מהן מהדגם הלא מחוזק ועם מנוע וגיר וסרני אביר. היא חלודה וכבר עברה תיקונים גסים של מוסך טרקטורים במושב. השניה מחוזקת ונראית מצויין. על הרצפה תיבות העברה, 200 ו 205. וגלי הינע. זה מתחיל להיראות מעניין. יש רשיונות וחלקים לשני נ.נ.ים. אני לוקח מה שצריך להרכיב אחד הוא משתמש בשאריות להרכיב את השני.
אני בוחן מקרוב את המנוע. פרקינס 4.236 - מנוע של שופל, ושל טרקטורים "צהובים", ושל טרקטורים חקלאיים, ושל סירות, ושל מכונות מכל מיני סוגים, וזה אפילו היה מנוע שהורכב בלנדרוברים ובפורד F בשנות ה70 ואפילו... אפילו בטויוטה לנדקרוזר סדרה 70 רגע לפני שטויוטה עברו ל6 צילינדרים. בקיצור... סוס עבודה עם מומנט של שופל. חלקים לא חסרים לבהמות האלו, רק כוחות סוס.
אני מעביר אלי לאט לאט את החלקים, אוסף עוד פריטים ממקורות שונים, שעונים, כיסאות, ידיות, המון המון פריטים, ומתכונן להרכבה. החלק האחרון שאני אביא יהיה השלדה עם הסרנים- השלדה המחוזקת כמובן.
שנה אחרי, והחלקים היחידים שחסרים לי הם הקבינה עצמה - (שהיא בסך הכל קאול וקיר אש עם חתיכת ריצפה. עם מידת השיפוץ שנדרשת לקבינה הקיימת, אני מעדיף כבר לחתוך לכופף ולרתך קבינה חדשה. זה באמת ברמה של כמה חלקי פח קלים לייצור, ממש כמו שהתכוונות בתע"ר אי אז בשנת 1970 או משהו כזה, ואם למישהו יש קבינה של נ.נ. בחצר, זה הזמן לומר. אני בא לקחת במחיר הברזל (200 שקל לטון בימינו)) והכנפיים ( גם הן עשויות חלקי פח קלים לייצור), ועוד קצת פיצ'יפקס.
בשבועות הקרובים אני מביא את השלדה והסרנים, ואז מתחילים להרכיב הכל...
מה בתוכנית?
להרכיב את הנ.נ. נאמן למקור.. כמעט. בלי סגירה. אולי אפילו בלי חלון קדמי (למרות שיש לי מסגרת חלון במצב מצויין וגם מגבים ומתזים והכל). אפריקה. שינויים עיצוביים קלים בכנפיים, הארגז הוא בגרסה הנדירה הקצרה מה שאומר שהקבינה תהיה בגרסה הנדירה גם היא - כפולה לארבעה נוסעים, הסבה להגה כוח (חשוב...) - וצמיגי 37 במקום 9.00-16. המידה הזו עם יחסי ההעברה המהירים תביא את הנבלה עם מנוע דיזל ב2400 סל"ד ל80 קמ"ש.
איטי, רועש ומגניב.
יש על הגיר מפרש כוח אז אני אחפש מאיפה אפשר לפרק כננת מכנית שהיתה במקור על הכלי ואבדה, וזהו בערך.
מטופש, אני יודע.
אבל נראה לי כמו פרוייקט ראוי.
מה, לא?
אסף.
שמרו על קשר