מבין שניהם - כננת תוציא אותך ונעילות יכניסו אותך (לדעתי).
נעילות יגרמו לך לנסות דברים שלא היית עושה בלי - ולכן יותר סיכוי להתקע.
אני קניתי כננת קודם, ועכשיו חוסך לנעילה קימית(אחורית הייתה כשקניתי את הרכב).
אמיר.
הדיון תיאורטי בלבד. כרגע אין לי כסף ולא צורך בזה או בזה.
בנעילות הכוונה לדפרנציאל נעול, לא משנה ממש איך ובאיזה שיטה ואם זה קבוע או אוטומטי או נשלט.
מה דעתכם? בהנחה שלא מדובר על רכב תחרויות שבו כל דקה חשובה ולפעמים משתלם לתת גז ולעבור בכוח במקום לפרוס כננת.
מדובר על רכב טיולים.
תורכם![]()
מבין שניהם - כננת תוציא אותך ונעילות יכניסו אותך (לדעתי).
נעילות יגרמו לך לנסות דברים שלא היית עושה בלי - ולכן יותר סיכוי להתקע.
אני קניתי כננת קודם, ועכשיו חוסך לנעילה קימית(אחורית הייתה כשקניתי את הרכב).
אמיר.
I must not fear. Fear is the mind-killer.
כננת.... בכננת אתה יכול להעזר כדי לעבור דברים שצריך נעילות בשבילהם..
טל.
כננת זה 90 אחוז בשביל לחלץ את חברים שלך .
ברוב המקרים תסדר גם בלעדיה
קודם כננת ...אחר כך נעילות...
אם לא אמצא את הדרך.. אסלול אותה בעצמי...!!
לדעתי קודם נעילה אחורית.
אומנם נעילה תפתה אותך לנסות מכשולים יותר קשים אבל ברוב המקרים השפויים הנעילה תאפשר לך לעבור את המיכשול בלי יותר מדי דרמה, בלי "לתת בגז" ותוך שמירה על מיכלולי הרכב.
גם כננת תאפשר לך לעבור מיכשולים קשים אבל מן הסתם תפרוש אותה רק אחרי שניסית לעבור את המיכשול בכוח ואולי אף תוך גרימת נזק לרכב. מעבר מיכשול על ידי כננת יותר מסורבל ולא תמיד אפשרי - לא תמיד יש לאן לעגן את הכננת.
חוץ מזה בתור בעל כננת תמצא את עצמך מחלץ אחרים הרבה יותר פעמים מאשר תחלץ את עצמך.
כמובן שעדיף גם וגם אבל מבחינת סדר הוספת שיפורים לדעתי הנעילה קודם.
שלמה
אמת!כננת זה 90 אחוז בשביל לחלץ את חברים שלך .
ברוב המקרים תסדר גם בלעדיה
הכי טוב לקנות נעילה אחורית ולטייל אם חבר שיש לו כננת.
אביגדור
צמיגים יותר גדולים.
חורני, חורני, אבל יודע על איזה צד של המברג דופקים עם הפטיש.
היום שלי כבר עבר.
Don't make me break my foot in your ass
נעילה!!!
כננת זה לחבר'ה...ואחרי שחילצת את כולם אתה זה שנשאר לנקות את הכבל![]()
![]()
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
מיתוג, באנרים, דפוס, וכל מה שקשור בגרפיקה (רוב הדברים המעוצבים כאן באתר...)
0504786665
כננת היא אביזר חשוב מאד אם אתה אוהב ורוצה בוץ, ואם אתה מטייל לבד. מלבד בוץ... האמת שמעולם לא השתמשתי בכננת לחילוץ עצמי. לבוץ העצה היא חד משמעית - לא לצאת לבד, בוץ זה לא טיול, זה מלחמה (ראית בשבת מה זה, גם המתחרים ויותר מהם הצופים...), יוצאים אליה כמו זאבים - בלהקה :lol: כננת היא מותרות - כל עוד אתה לא לבד, אפשר להסתדר בלעדיה - אם לך ולחבר שלך יש לפחות 15 מטר רצועות/כבלים כל אחד, ביחד אתם יכולים לצאת מ(כמעט)כל תקיעה שכננת היתה מוציאה.
דעתי:
צמיגים טובים קודם כל. לאו דווקא גדולים, אבל צמיגי שטח חדשים וטובים. חשוב בכביש ובשטח, פאנצ'ר שני גומר לך טיול ולא כננת ולא נעילות יוציאו אותך.
שיפור ראשון - נעילה אחורית, 250$ במזוודה ושבת של עבודה עצמית לא מסובכת, וזה סגור. אחרי זה תסדר לעצמך זוג רצועות גרירה טובות, אחת של 9-10 מטר, אחת קצרה יותר, וכמה שאקלים, והכי חשוב - תכין את האוטו שלך מבחינת נקודות גרירה! ואתה מסודר לחילוצים, כל עוד אתה לא לבד.
בדיון על השלב הבא, אפשר כבר להתלבט בין נעילה קדמית בעוד 250$ לבין כננת משומשת במחיר כפול.
איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988
אף אחד לא יוכל לדבר איתך על עדיפות. זה עניין של העדפה אישית. כננת זה תעודת ביטוח, נעילות זה לשיפור העבירות. אין ממש קשר בין הדברים. תחליט מה יותר חשוב לך.
אגב, כמו שנמרוד כתב: כננת, במובן של חילוצים, זה באמת רק לבוץ. בכל שאר תנאי השטח, אתה תוכל להיחלץ מתקיעה ללא כננת.
4A6565706F6C6F672C2062657374206F6666726F 6164206D6167617A696E652073696E6365203230 3031
צמיגים טובים, והייליפט.
אם אתה נתקל בבעיות עבירות- נעילה.
כננת זה לאהבלים כמוני שנוסעים לבד. (למרות שעוד אין לי כננת... ההייליפט הוא תחליף בהרבה סיטואציות (אבל לא תמיד)).
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
תודה על התשובות.
עד כמה שהבנתי, לשטח סלעי רצוי נעילות
לשטח בוצי רצוי כננת.
כמובן שהכי רצוי זה שניהם[/b]
לא יודע כמה נסיון בשטח יש לך ובאיזה סוגי שטח אבל השאלה היא כמה פעמים היית צריך נעילה ,שילבת אותה ויצאת (במידה ויש לך) וכמה פעמים היית צריך כננת פתחת ויצאת (שוב במידה ויש לך) אני אישית בהיילקס מעולם לא הייתי צריך כננת כמובן שנהג עם נסיון ידע לא לקפוץ לברכה בלי משוטים אבל נעילה המון פעמים עזרה גם עזרה לכן התשובה היא נעילות.
לאומת זאת היום עם הבלייזר כננת לדעתי היא מצרך חשוב לא פחות
העבודה הטובה בדרך כלל נעשית כשאתה עושה אותה
בלייזר דיזל 6.5
אני אישית עוד לא הייתי בהרבה סוגי שטח ועוד לא נתקעתי בכלל (טפו טפו טפו מלח מים מלח מים) עם הסיקס.
עם המגנום נתקעתי איזה םעמים ואני מאמין שאם הייתה לי נעילה (היה נתק בחוטי חשמל) אז הייתי יוצא מזה.
אבל באותה מידה הייתי יוצא מזה (אולי נכון יותר לומר שבטוח הייתי יוצא) עם כננת. בשני המקרים דובר על שטח בוצי וגלגל אחד היה תפוס לגמרי והשני הסתובב על כלום. (לכן נעילה היתה מוציאה אותי מזה).
המשפט שאהבתי זהבתור ניובי בשטח ובכלל בסיקס (עדיין לא יודע את כל טווח היכולות שלו) היה לי רושם שפחות או יותר חובה להתקין נעילות. אבל אם חושבים על המשפט שצטטתי, לא כדאי קודם להצטייד באביזרים שיוציאו אותך מהשטח במקום אביזרים שיתנו לך הרגשה, אולי מוטעית, שאתה יכול לנסות לעבור מקומות שעלולים לתקוע אותך?כננת תוציא אותך ונעילות יכניסו אותך
תראו, בסה"כ לא חובה זה ולא זה, הכי הרבה במדינה שלנו שהיא יחסית קטנה אפשר להתקשר לחברת חילוצי שטח והם יחלצו אותך. אבל אני מנסה לגבש פה איזה רעיון או אולי צורת מחשבה.
משהו ששכחתי לכתוב. מדובר על רכב בודד או על שני רכבים עם נהגים לא מנוסים.
השירשור הזה לא מתייחס בכלל לכישורי הנהג שהם בעצם הכלי הכי חשוב בשטח.
אני אישית בהחלט חושב על רכישת כננת, כשיהיה כסף ואחרי השיפוצים החשובים יותר או אם אמצא איזה דיל ממש משתלם ושחבל לפספס.
נעילת ספול אחורית אני כנראה אתקין גם כן, פשוט כי זה יותר זמין וזול מאשר כננת כרגע.
אבל אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו.
צמיגים
מיתלים
נעילה אחורית
נעילה קדמית
רדיו דיסק + רמקולים טובים :P
כננת
ויותר טוב מזה אי אפשר לנסח.Originally Posted by שאולי
מיכה, מספיק לכתוב, גש לעבודה ותחזור עם תוצאות.
Statistics mean nothing to the individual
לא מדובר פה על שירשור פעולה. מדובר על דיון אקדמי תיאורטי בלבד.
אני לא חושב שמישהו לא ישים נעילה אם תהיה לו ויחכה קודם שתהיה לו כננת.
לי בכל מקרה יש כמות עבודה של כמה חודשים על הרכב. אז אני מסודר לחודש חודשיים הבאים![]()
קודם כל שלום אני קורא פה הרבה אבל החלטתי להתחיל גם לכתוב (יש לי סופה 93 וחוץ מבולמי מונרו והייליפט אין שיפורים)
אז ככה היום עשיתי טיול להר חורשן וניסיתי לטפס את העליה המכונת "הבקתה" הלך דיי טוב חוץ מבקטע לקראת הסוף שהיה דיי חלק וניכנסתי למצב של הצלבה אז אם הייתה לי כננת הייתי צריך לצאת לעגון אותה בחוץ אבל אם הייתה לי נעילה אחורית אז בכלל לא הייתה בעייה אז לפי דעתי לקנייה ראשונה הרבה יותר עדיף נעילה כי סביר להניח שאם זה קנייה ראשונה אז כנראה שגם הנהג מתחיל (כמוני) ורוב הדברים שאתה יכול להתקע בהם הם הצלבות
שמרו על קשר