Close
עמוד 6 מתוך 24 ראשוןראשון ... 345678916 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 120 מתוך 470

נושא: טוארג...??!

חבר רשום גיא's Avatar

ברירת מחדל תגובה: טוארג...??!

ציטוט נכתב במקור על ידי שגיא S צפיה בהודעה
    https://www.rockauto.com/en/catalog/...588,suspension

אפשר להסתכל פה כדי לקבל אומדן על המחירי חלפים.
    שים לב שיש באתר הזה רק דגמי V6.

חחח

יש באתר הזה גם מחירים לרנו דאסטר ..
    צועניה ..

חבר רשום איל מ's Avatar

אם הדיון הזה הפך רציני אז הנה השנקל שלי.
    לא נסעתי מעולם על טוארג, כן נסעתי על טרנספורטרים/קראוולים מהשנים הרלוונטיות.
    אחרי 50-60 אלף קילומטר התחילו בעיות בגיר וזה נגמר בעלות של עשרות אלפי שקלים (יותר מרכב אחד. יאמר לזכות אחד מהם שהוא היה מועמס במשקל קיצוני רוב הזמן, אבל השני היה נוסע ריק רוב הזמן כך שאין לו תירוצים). בנוסף, כל מיני דברים הקשורים בגימור הפנימי עצבנו אותי מאוד, בהתחשב בכך שמדובר ברכב שאמור להיות איכותי. למשל, מכסי פלסטי- או מחזיקי כוסות שנתקעים או נשברים. ציפוי דמוי גומי/מט שמתקלף, או ספוגים שמתפוררים (למשל הספוג הקשיח של ידית ההילוכים).
    אנקדוטה מעניינת. התופעות בגיר הופיעו גם במרצדס ויטו משנים מתקדמות יותר, וגם קילופי הציפוי של הכפתורים. אין לי מושג אם שתי החברות משתמשות באותם חלקים, אבל מאיך שזה נראה בשטח, זה לא יפתיע אותי.

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

לא יודע על קראוולים, אבל במסחריות הגדולות יותר - מרצדס ספרינטר ופולקסווגן קראפטר היו בתכל'ס צמד אחים תאומים במשך כמה שנים טובות...

כל היצרנים הגרמנים סובלים בשנים האחרונות ממה שאני קורא "הנדסת יתר".
    מסבכים את העניינים כי אפשר. וכי בעולם של גיקים וגאדג'טים ומיליארדי זומבים מסוממי-מסך, "טכנולוגיה" זה משהו שמוכר...

אז לטובת הפחתת של שני גרם CO2 בפליטה הם מסוגלים לתקוע לכם גיר של מעבורת חלל שמתאבד כל שנתיים. או מנועים שזוללים שמן וכל טיפול בהם מצריך מכירת איברים. ובסוף מתברר שעם כל הטו-מאץ'-טכנולוגיה המיותרת שלהם, הם מרמים בבדיקות זיהום האוויר עם תוכנה מיוחדת שייצרו במיוחד לזה....
    מי שנשאר תקוע עם רכב שבלתי אפשרי לתחזק - זה אתם.

אני יודע שהמון אנשים מתלהבים מרכבי פרימיום גרמניים, מ-SUV היפר מהירים ומפוארים עם טכנולוגיות קסמים...
    אבל כאן לא אירופה ולא אמריקה. כאן זה ישראל. התנאים כאן שונים - החל ממזג אויר קיצוני רוב ימות השנה ועד שיעורי מס מהגבוהים בעולם המערבי שגוררים איתם עלויות מופרכות של כל דבר.
    כאן בישראל, יש לקישקושים האלה מחיר כבד בתחזוקה. כאן אמינות ועלויות תחזוקה הגיוניות הם פקטור.

עם ישראל אולי לא מבין גדול במכוניות, אבל בכסף הוא מבין יופי - כל זה מתנקז לערך שוק שהולך וצולל. זה למה צוין כאן שקאיין/טוארג עולים פחות מפאג'רו מאותה שנה וחצי מלנדקרוזר באותה שנה, שכשהיו חדשים עלו חצי ממנו.... כי יש סיבה טובה לכל דבר.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

הגיר... הו הגיר.... אה, כן. זה גיר אייסין. טויוטה. פולקסווגן לא עושים בעצמם גירים אוטומטיים. זה אותו גיר שיש ב607 ובאלפא, ובקרוול האוטומטי אם אנחנו נשארים בפולקסווגן. ובכולם יש בעיות בגיר.
    כריות אויר? כאמור בואו נניח שאנחנו מדברים על דגם הv6 "ברזלים".
    וחוץ מזה באמת כל הפולקסוווגנים מבערך עד 2007 סבלו מהקילופים המעצבנים של הפלסטיק-גומי הכאילו יוקרתי. טוב שהפסיקו עם זה.

וכל השאר זה ססמאות וניחושים ולא אמירה קונקרטית - חוץ מקובי שהוא היחיד שיש לו נסיון ומחליף כל שנתיים רכב...

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

חבר רשום Jacob80's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי boaz avrahami צפיה בהודעה
    תודה קובי...
    נהיה מסקרן ויש לי עוד מלא שאלות

איזה מידת גלגלים ניתן לעבור שיש בה גם מבחר סביר לשטח ( נהיה ראלי 50/50 כמו ה BF)?
    האם ניתן ועד כמה לרדת במידת הג׳אנט ( הפרעה לקאליפרים)?
    מי הרכב תורם הג׳אנטים?

מה ההבדלים המורגשים והחשובים ( הבטי אחזקה גם) בןי ה V8 ל V10, כי על הנייר הנתונים לא נראים רחוקים מאוד.

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
    Honda TRX300EX
    4Z7BOZ
    בטוארגים שנועלים חישוק 17 אינץ, אפשר לעבור ל 265.70.17 בלי להגביה או לשנות משהו. (מלבד מעכר לשינוי ברשיון)
    בטוארגים שנועלים 19 אינץ צריך לשנות מ 275.45.19 ל 255.55.19 ושם יש BF, TOYO, GOODYEAR שכולם AT.

לגבי הבדלי אחזקה בין V8 ל V10.

V8: מנוע בנזין אטמוספרי, 350 כ"ס, 46 קג"מ (נראה לי), חזק ויעיל אם כי שתיין לא קטן. לדעתי 1:5 בממוצע, אולי 1:6 אם אתה נוהג סבבה.
    לא מסובך מדי. מבחינת האבזור - כמעט כולם הגיעו בגרסת סופר (מתלי אוויר) אבל היא פחותה מהאבזור של הוי10 בדרך כלל ב:
    * אין נעילה אחורית (בחלק מהדגמים)
    * אין חימום מושבים מאחור
    * אין כיוון הגה חשמלי
    * אין כניסה והנעה ללא מפתח
    * אין זכרונות במושב נוסע (ליד הנהג)
    * אין בקרת שיוט אדפטיבית
    * אין התראה על שטח מת במראות (בשנים ההם זה היה באמצעות מכ"מים שיושבים בבית הגלגל מאחור)

V10: דיזל, 5000 סמ"ק. טווין טורבו. 313 כ"ס עם כ-80 קג"מ. מנוע מ-ט-ו-ר-ף וכיף לנהיגה ברמות שקשה לתאר (הרבה יותר כיף מהקאיין שיש לנו היום). מסובך.. רוב החלקים שם שונים משאר הדגמים והמלאים בעולם לא משהו. 2 מצברים של 110 אמפר. אחד להנעה ואחד למערכות.
    יש מעל 50 מודולים אלקטרוניים ברכב (גם בוי8 יש לא הרבה פחות).

אגב וי10, לפני חודש חבר הראה לי מודעה על וי10 שחור ביד2, עם 120,000 ק"מ במצב חדש לגמרי (נראה בתמונות) שמבקש עליו 60,000 ש"ח!!!
    סתם לסבר את האוזן, אני מכרתי את שלי לפני שנה בערך ב 105,000 ש"ח, ועם 145000 ק"מ.
    חשבתי ברצינות לקנות אותו, סתם כי זו מציאה.
    Touareg... and wishful thinking of getting it off-road

דרור.. שים לב זה מעניין.
    מה שאתה כותב על טוארג מישהו אחר כותב על פאג'רו.
    https://r.tapatalk.com/shareLink?url...9&share_type=t

יעוץ לפני קניה לגבי ק"מ של רכבים

ומה שמעניין זה שמי שמכיר פאג'רו אומר שהוא מסתדר, ממש כמו שקובע כותב שהוא מסתדר.

אסף.
    אין תכנית. חיים. נקודה.

ציטוט נכתב במקור על ידי דרור ברלי צפיה בהודעה
    לא יודע על קראוולים, אבל במסחריות הגדולות יותר - מרצדס ספרינטר ופולקסווגן קראפטר היו בתכל'ס צמד אחים תאומים במשך כמה שנים טובות...

כל היצרנים הגרמנים סובלים בשנים האחרונות ממה שאני קורא "הנדסת יתר".
    מסבכים את העניינים כי אפשר. וכי בעולם של גיקים וגאדג'טים ומיליארדי זומבים מסוממי-מסך, "טכנולוגיה" זה משהו שמוכר...

אז לטובת הפחתת של שני גרם CO2 בפליטה הם מסוגלים לתקוע לכם גיר של מעבורת חלל שמתאבד כל שנתיים. או מנועים שזוללים שמן וכל טיפול בהם מצריך מכירת איברים. ובסוף מתברר שעם כל הטו-מאץ'-טכנולוגיה המיותרת שלהם, הם מרמים בבדיקות זיהום האוויר עם תוכנה מיוחדת שייצרו במיוחד לזה....
    מי שנשאר תקוע עם רכב שבלתי אפשרי לתחזק - זה אתם.

אני יודע שהמון אנשים מתלהבים מרכבי פרימיום גרמניים, מ-SUV היפר מהירים ומפוארים עם טכנולוגיות קסמים...
    אבל כאן לא אירופה ולא אמריקה. כאן זה ישראל. התנאים כאן שונים - החל ממזג אויר קיצוני רוב ימות השנה ועד שיעורי מס מהגבוהים בעולם המערבי שגוררים איתם עלויות מופרכות של כל דבר.
    כאן בישראל, יש לקישקושים האלה מחיר כבד בתחזוקה. כאן אמינות ועלויות תחזוקה הגיוניות הם פקטור.

עם ישראל אולי לא מבין גדול במכוניות, אבל בכסף הוא מבין יופי - כל זה מתנקז לערך שוק שהולך וצולל. זה למה צוין כאן שקאיין/טוארג עולים פחות מפאג'רו מאותה שנה וחצי מלנדקרוזר באותה שנה, שכשהיו חדשים עלו חצי ממנו.... כי יש סיבה טובה לכל דבר.
    דרור החיים קצרים מדי בשביל לחיות במרמור או בתחושה שאתה לא מנסה משהו כי אחרים מספרים שהוא לא טוב, או יקר או אוכל שמן או השד יודע מה.
    עוד כמה שנים תוכל (או תרצה) להמשיך עם הסופה או רנגלר?
    אלה מכוניות לא נוחות, לא נעימות ולא ממש טובות בשום דבר.
    תנסה משהו אחר, מי יודע אולי תופתע?
    לנהוג ברכבי פרימיום זה כיף ואתה יודע את זה יותר מכולם כנראה אחרי שבחנת כל רכב אפשרי.

ותקלות יש תמיד, וחלקן אף יקרות אבל חשוב לקחת דברים בפרופורציה. כולה אוטו.
    אגב פרופורציה, יש לי דודג' ראם שנשברה לו השלדה ב 110,000 קמ ואולי 250 מתוכם היו בשטח.
    אז מה תגיד על זה? בטוארג זה לא קרה..

חבר רשום tallevi's Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי ishc צפיה בהודעה
    אסף

אני משער שרוב האנשים פה לא מטפלים לבד. רובם מטפלים במוסך ועושים חלק קטן מהעבודה על הרכב בעצמם אז התגובה של יעקב לא רלוונטית כי אני משער שאם הוא היה מטפל במוסכים היינו קוראים פה תגובה אחרת לגמרי.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
    אני לא יודע מה אתך אבל אני לא נכנס למוסך, בכלל. לא בגלל שאין תקלות...נהפוך הוא... וטיפולים זה החלק הקטן מאוד בהתעסקות שלי עם הרכב, מדובר בעיקר על תחזוקת שבר, כולל תקלות מורכבות בהחלט. בקרוב אני מתכנן לתפוס פיקוד גם על המערכת היחידה שהייתי מוגבל מלטפל- מיזוג אוויר.

אם זה לא היה המצב, אין שום סיכוי שהייתי מחזיק רכב שטח.

יכול להיות שרכבים דוגמת הטוארג, מורכבים יותר ברמת המערכות ובריבוי המערכות, אבל עם כלי אבחון מתאימים (סורק איכותי וסקופ בעיקר), פלוס ספרות טכנית של הרכב בהישג יד, ורכישת חלקים נבונה, תתפלא כמה אפשר לעשות לבד, וברמה גבוהה.

טל.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי Jacob80 צפיה בהודעה
    דרור החיים קצרים מדי בשביל לחיות במרמור או בתחושה שאתה לא מנסה משהו כי אחרים מספרים שהוא לא טוב, או יקר או אוכל שמן או השד יודע מה.
    עוד כמה שנים תוכל (או תרצה) להמשיך עם הסופה או רנגלר?
    אלה מכוניות לא נוחות, לא נעימות ולא ממש טובות בשום דבר.
    תנסה משהו אחר, מי יודע אולי תופתע?
    לנהוג ברכבי פרימיום זה כיף ואתה יודע את זה יותר מכולם כנראה אחרי שבחנת כל רכב אפשרי.

ותקלות יש תמיד, וחלקן אף יקרות אבל חשוב לקחת דברים בפרופורציה. כולה אוטו.
    אגב פרופורציה, יש לי דודג' ראם שנשברה לו השלדה ב 110,000 קמ ואולי 250 מתוכם היו בשטח.
    אז מה תגיד על זה? בטוארג זה לא קרה..

מרמור?
    סופה פתוחה או רנגלר הם מבחינתי ומבחינת רבים כאן, סוג של חלום. לאחרים זה יהיה סיוט.
    ומה שמתאים לי או לך, לאוו דווקא יתאים לאחר. אתה לא יכול לסבול חלון מקופל ורוח חמה עם אבק בפנים ואני מפחד מאוטו שיש לו מחשבים בדלתות ומכ"מים בבתי הגלגל ושיש לו בולמי זעזועים ב-15,000 שקל ליחידה.

שים לב - היחיד שיכול להפריד אותי מהסופה יהיה גנב או רופא. ואם נשרוד את שני אלה אז רק הקברן.
    אתה מקפיד להחליף את הטוארגים כל שנתיים. להיפטר מהם לפני שהצרות הגדולות יגיעו. זו כבר תהיה הבעיה של המשמרת הבאה, אצל מישהו אחר. איך אתה אומר? "הרגשת שמתחיל להזדקן" ב-200K ק"מ... בג'יפים הפשוטים 200K זה אפילו לא אמצע החיים. אין מה לחשוש מפאג'רו או לנדקרוזר מזדקנים עם 200K. בטח לא מרנגלרים וסופות עם ק"מ כאלה.

אני בטח לא משווה פינוקים ועידון וביצועים של SUV יפניים ובטח לא ג'יפי שטח ספרטניים, ל-SUV פרימיום גרמני שנולד לטוס 240 קמ"ש באוטובאן. אבל איפה בישראל אפשר להינות מהיכולת הזו?.... היכולת של כלים עם מכניקה פשוטה לספוג קילומטראז'ים גבוהים והתעללויות היא הרבה יותר טובה והרבה יותר חשובה.
    אתה משווה עמידות מכלולים ל-Jeepים?
    אתה משווה עלויות מכלולים לעלויות ב-Jeepים?...............
    אין שום השוואה לסופה. כמו שאין השוואה בביצועים בכביש, בעידון, בפאר, בפינוק. אלה שני עולמות שונים. ציוויליזציות שונות.
    אבל אין לי ספק שלנדקרוזר כן אפשר להשוות. הוא בטח לא נוסע כמו טוארג בכביש. אבל בטוח שטוב ממנו בשטח ובטוח גם שיתקלקל הרבה פחות ולתחזק/לתקן אותו יעלה פחות. גם אם הקילומטראז' שלו יהיה כפול.

תבין, אם אתה נהנה מהטוארג, והוא מתאים לך ואתה מתאים לו ומסתדר איתו, הויכוח הזה מיותר. אבל השוק לא טמבל והעדר לא תמיד טועה. כדאי להתייחס ברצינות הראויה לחוכמת ההמונים כאשר כל זה מתבטא מיד בצניחת ערך גדולה. אתה מדבר על מכוניות שכמו שאומר חי טורטל "דגדגו את המיליון" כשהיו חדשות. והיום ה-V10 שהיה דגם העל של הטוארג, נסחר ב-70K.... וכדי לסגור את הסיפור מהר אולי אפילו פחות. רבאק, כמה מכוניות אנחנו מכירים שאיבדו יותר מ-90% מערכן תוך 8-10 שנים?..... אז נכון שכמעט כל רכב מאבד ערך, אבל התרסקות בסדר גודל כזה לא באה סתם ככה מעצמה. אתה בעצמך מודה, כיחיד כאן שהתנסה בבעלות על מפלצת כזו, מה שנקרא "מתוך הפוזיציה" - שאין עתודות של חלפים לדגם הייחודי הזה גם בעולם. זה אומר שמה שנשאר, יהיה יקר גם בחו"ל. מה שדוחק אוטו כזה לנישה של רכב אספנות.

העניין הוא שהמחיר של טוארגים וקאיינים בני 8-10 כבר נגיש ומפתה. 50-70K לאוטו ברמה כזאת זה חתיכת פיתוי. ואנשים שלא מודעים למה שמחכה להם, משתעשעים במחשבה על דבר כזה. והעניין הוא לא אובדן הערך (שהבאתי רק כדוגמה לרכב שהשוק מפחד ממנו אז ערכו צולל) אלא החשש מעלויות אחזקה לא שפויות במהלך תקופת הבעלות.
    לא לכל אחד מתאים להזמין כל חלק מחו"ל ולהמתין לו זמנים ארוכים. לא כל אחד מטפל לבד במכונית כזו מורכבת, מלאה במכ"מים ובחיישנים של חלליות. מי שמכניס אוטו כזה למוסך הולך לחטוף בראש. בזה גם אתה מודה וזה הסיפור. ומי שמוכן לזה, נפשית ופיננסית, שיילך על זה.
    לא עונה בפורום

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

דרור,
    אם למישהו לא אכפת לחיות עם רכב שבפוטנציאל להחליף לו בולם ב-15kשח, אז למה לך אכפת?
    על אותו משקל של גרוטולוג/גרוטראלי..
    נהנים עד שמתפגר.

זה לא שונה בהרבה מאמירות אנשי הפטרול שבזמנו אמרו שבעל פטרול נהנה ושם בצד כמה עשרות אלפים למנוע שידוע שיתפגר, לא יודעים מתי..
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

לי באמת לא אכפת.

גם אם אוכל להרשות לעצמי אחד כזה חדש, זה לא החלום שלי.
    לא עונה בפורום

מנהל GodsFather's Avatar

מנצלש - כמה זה עלויות ביטוח וטסט לכלי כזה ולקייאן?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

טוארג מקיף בסביבות 4
    קאיין מתחיל ב 10

ציטוט נכתב במקור על ידי דרור ברלי צפיה בהודעה
    מרמור?
    סופה פתוחה או רנגלר הם מבחינתי ומבחינת רבים כאן, סוג של חלום. לאחרים זה יהיה סיוט.
    ומה שמתאים לי או לך, לאוו דווקא יתאים לאחר. אתה לא יכול לסבול חלון מקופל ורוח חמה עם אבק בפנים ואני מפחד מאוטו שיש לו מחשבים בדלתות ומכ"מים בבתי הגלגל ושיש לו בולמי זעזועים ב-15,000 שקל ליחידה.

שים לב - היחיד שיכול להפריד אותי מהסופה יהיה גנב או רופא. ואם נשרוד את שני אלה אז רק הקברן.
    אתה מקפיד להחליף את הטוארגים כל שנתיים. להיפטר מהם לפני שהצרות הגדולות יגיעו. זו כבר תהיה הבעיה של המשמרת הבאה, אצל מישהו אחר. איך אתה אומר? "הרגשת שמתחיל להזדקן" ב-200K ק"מ... בג'יפים הפשוטים 200K זה אפילו לא אמצע החיים. אין מה לחשוש מפאג'רו או לנדקרוזר מזדקנים עם 200K. בטח לא מרנגלרים וסופות עם ק"מ כאלה.

אני בטח לא משווה פינוקים ועידון וביצועים של SUV יפניים ובטח לא ג'יפי שטח ספרטניים, ל-SUV פרימיום גרמני שנולד לטוס 240 קמ"ש באוטובאן. אבל איפה בישראל אפשר להינות מהיכולת הזו?.... היכולת של כלים עם מכניקה פשוטה לספוג קילומטראז'ים גבוהים והתעללויות היא הרבה יותר טובה והרבה יותר חשובה.
    אתה משווה עמידות מכלולים ל-Jeepים?
    אתה משווה עלויות מכלולים לעלויות ב-Jeepים?...............
    אין שום השוואה לסופה. כמו שאין השוואה בביצועים בכביש, בעידון, בפאר, בפינוק. אלה שני עולמות שונים. ציוויליזציות שונות.
    אבל אין לי ספק שלנדקרוזר כן אפשר להשוות. הוא בטח לא נוסע כמו טוארג בכביש. אבל בטוח שטוב ממנו בשטח ובטוח גם שיתקלקל הרבה פחות ולתחזק/לתקן אותו יעלה פחות. גם אם הקילומטראז' שלו יהיה כפול.

תבין, אם אתה נהנה מהטוארג, והוא מתאים לך ואתה מתאים לו ומסתדר איתו, הויכוח הזה מיותר. אבל השוק לא טמבל והעדר לא תמיד טועה. כדאי להתייחס ברצינות הראויה לחוכמת ההמונים כאשר כל זה מתבטא מיד בצניחת ערך גדולה. אתה מדבר על מכוניות שכמו שאומר חי טורטל "דגדגו את המיליון" כשהיו חדשות. והיום ה-V10 שהיה דגם העל של הטוארג, נסחר ב-70K.... וכדי לסגור את הסיפור מהר אולי אפילו פחות. רבאק, כמה מכוניות אנחנו מכירים שאיבדו יותר מ-90% מערכן תוך 8-10 שנים?..... אז נכון שכמעט כל רכב מאבד ערך, אבל התרסקות בסדר גודל כזה לא באה סתם ככה מעצמה. אתה בעצמך מודה, כיחיד כאן שהתנסה בבעלות על מפלצת כזו, מה שנקרא "מתוך הפוזיציה" - שאין עתודות של חלפים לדגם הייחודי הזה גם בעולם. זה אומר שמה שנשאר, יהיה יקר גם בחו"ל. מה שדוחק אוטו כזה לנישה של רכב אספנות.

העניין הוא שהמחיר של טוארגים וקאיינים בני 8-10 כבר נגיש ומפתה. 50-70K לאוטו ברמה כזאת זה חתיכת פיתוי. ואנשים שלא מודעים למה שמחכה להם, משתעשעים במחשבה על דבר כזה. והעניין הוא לא אובדן הערך (שהבאתי רק כדוגמה לרכב שהשוק מפחד ממנו אז ערכו צולל) אלא החשש מעלויות אחזקה לא שפויות במהלך תקופת הבעלות.
    לא לכל אחד מתאים להזמין כל חלק מחו"ל ולהמתין לו זמנים ארוכים. לא כל אחד מטפל לבד במכונית כזו מורכבת, מלאה במכ"מים ובחיישנים של חלליות. מי שמכניס אוטו כזה למוסך הולך לחטוף בראש. בזה גם אתה מודה וזה הסיפור. ומי שמוכן לזה, נפשית ופיננסית, שיילך על זה.
    הכוונה שלי למרמור לא היתה לזה שאתה נוסע בסופה אלא מרמור על כל הקידמה, הטכנולוגיה ומפלצות מוצצות.
    אתה לא תוכל לנסוע בסופה לעד, וגם אתה תגיע יום אחד ל suv..

ולגבי העדר שלא טועה. הוא באמת לא טועה. אבל הוא ממוצע בכל מה שהוא עושה.
    הוא גר במקום ממוצע, עובד בעבודה ממוצעת ונוסע באוטו ממוצע ולי כל זה לא מתאים.

מנהל GodsFather's Avatar

טוארג מקיף בסביבות 4
    קאיין מתחיל ב 10
    לא שונה מגולף בנתונים הללו...

עכשיו רק לפתור את הקטע של הבולמים וקדימה

לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום שגיא S's Avatar

Cool תגובה: טוארג...??!

ציטוט נכתב במקור על ידי GodsFather צפיה בהודעה
    לא שונה מגולף בנתונים הללו...

עכשיו רק לפתור את הקטע של הבולמים וקדימה

מרתך תושבות בולמים חדשות בשלדה ובסרן והופה נפתר העניין
    2 נעילות - לאט לאט - ולעלות

הכוונה שלי למרמור לא היתה לזה שאתה נוסע בסופה אלא מרמור על כל הקידמה, הטכנולוגיה ומפלצות מוצצות.
    אתה לא תוכל לנסוע בסופה לעד, וגם אתה תגיע יום אחד ל suv..

ולגבי העדר שלא טועה. הוא באמת לא טועה. אבל הוא ממוצע בכל מה שהוא עושה.
    הוא גר במקום ממוצע, עובד בעבודה ממוצעת ונוסע באוטו ממוצע ולי כל זה לא מתאים.
    קובי,

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה של דרור.
    הוא מכוון לחוסר ההלימה בין המחיר למחיר התחזוקה.

כשאתה קונה אוטו במיליון ש"ח, אתה לא אמור להתבכיין על עלות הטיפולים והבולם - בשביל זה נבראו הסקודה, המאזדה ודומיהן.

הבעיה מתחילה אחרי עשור, שהאוטו שעלה מליון שווה 50K. עלויות הטיפולים והבולמים לא השתנו - ומכאן חוסר ההלימה.

אתה מצאת את הדרך לחיות עם זה, ואפילו לחיות טוב. אבל תסכים שאתה דיי ייחודי בעניין.

בברכה,
    יוני5
    LandRover makes me feel like God - full of mercy
    היילקס 95, "31, נעול כפול

מדינה חופשית. אתם לא חייבים להסכים איתי. אתם יכולים להמשיך לטעות.

דרור. לדעתי אתה טועה בדבר אחד.
    למשל, טיפול מזרקים למנוע דיזל מסילה משותפת דנסו יפן (טויוטה / מיצובישי / ניסאן) כן קורה או עלול לקרות ב200 אלף ק"מ, והעלות שלו במוסך היא בין 15000 ל 20000 שח. השועלים מצליחים לייבא בייבוא אישי מזרקים ב1400 שח ליחידה (יש ארבעה) ולשלם למוסך עוד יום עבודה על ההחלפה ועוד כמה מאות על איפוס ולימוד המחשב.

אז הדבר שאתה טועה בו הוא המחשבה שטוארג סלילים - אוטו שלא שונה בהרבה מקראוול מאותה שנה - יהיה יקר משמעותית לתחזוקה. אותם כמה אלפי שקלים בממוצע בשנה על תחזוקה יעלה זה או זה - הבומבות יבואו בכל מקרה.... שנה שנתיים שלוש 'רק טיפולים' ואז בא תיקון יקר ועוד כמה שנים של שקט יחסי. כולם מפלצות מוצצות ושלא יספרו לך סיפורים.

אסף.
    אין תכנית. חיים. נקודה.

יש שילדה בכלל?

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
    Honda TRX300EX
    4Z7BOZ

עמוד 6 מתוך 24 ראשוןראשון ... 345678916 ... אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. טוארג סלילים - הגבהה