המשך הסאגה
המכ"מ בגרנד צ'רוקי יכול להגיע לכמעט 40K.... והוא לא שונה מהטוארג במבנה וביכולות, כי מה הפלא, מתחת לסמל Jeep יש מרצדס ML/GLE. אותה תפיסה גרמנית של אוטובאן לפני הכל.
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
המשך הסאגה
מדקה 17 הם מבינים שזה לא רנגלר...
יאללה רמי מתי פרצים עליון?
יש מרצדס עם מצב שטח ו 455 כ"ס.
הרכב המטופש בעולם שגורם לחייך ולבלות במוסך כל הזמן.
אכן לא רנגלר, לא חשבנו לרגע שכן.. אבל הפעם לקחו אותו לשטח קצת יותר טכני, יותר דומה למה שיש לנו בארץ בנגב או בצפון.
ולא לשכוח שככה הגיע מהמפעל, סטוק למעט צמיגים, לא צריך להשקיע בהגבהות, אישורים לרישיון ושלל קשקושים. לא רע בהשוואה ל SUV האחרים שיש בשוק.
יש מצב שאבדוק אותו בשבת בפרצים, די מדגדג לי.
מרגיש לי שלא מעט מהכשלונות של הטוארג במסלול שהם צילמו נבעו ממכווין קרקעי "שוקיסט" ולא מוצלח במיוחד. לדוגמה, הטוארג נאבק לעלות הצלבה קטנה, תוך שימוש בבנייה שלא תואמת למסלול הרכב, עד שמשפשף עץ מהצד בזמן שהילד מתהדר בארשת פנים מופתעת. מה אתה מופתע? תסתכל!
קובץ מצורף 125729
קצת עדכונים.
החגים הגיעו ואיתם הגעגוע למדבר, אז לאחר כשנה שהחיפושית אצלי החלטתי לאתגר אותה בטיול קטן.
חבורת הטיולים הטובה והוותיקה שלי מונה כלים שברובם משופרים ולמודי שטח קשה, ברובם.. למעשה למעט רכב אחד חריג תוצרת רומניה אך עם נהג מוכשר עם אגוזים גדולים.
אז טבילת האש החלה בהר קומות ולאחריו סכיני דימונה, וכן.. הסכין הדרומית הקשה יותר שגם הרכבים הגיבורים נאבקו שם נכבשה ע"י החיפושית, קל זה לא היה, בשלב מסוים לאחר כמה מדרגות הרגשתי כאילו מבצעים במסכנה אונס קבוצתי, היא נאבקה, הטרקשן קונטרול עבד ללא דופי, מצוין לכשלעצמו אך הבלמים בשלב מסוים החלו להתחמם והרגשתי שאם המעלה היה ארוך בעוד כמה מדרגות קשות החיפושית היתה מרימה דגל לבן.
בהמשך הטיול, שבילים קצת חולות, מסלול רגיל העסק זרם והטוארג התנהל ללא דופי.
כפתור הקסם שמגביה את הרכב בהחלט מנע כמה מפגשים קשים עם סלעים, בסך הכל הרכב עשה את העבודה אך עם כמה הסתיגויות.
1. למי שרגיל ויורד מרכב שטח קצת יותר גיבור מורגשת הירידה ברמה.
2. לא ממליץ לקחת טוארג לשטח קשה יותר מסכיני דימונה/עשוש וגם אז בידיים של נהג מנוסה , נהג שאינו מנוסה יסיים עם נזקים לרכב.
3. עם כל הכבוד, זה לא WK, אבל בהחלט לא פחות טוב מפג'רו קינג או דומה לו.
היתרונות שלו בשטח הם מע' טרקשן קונטרול מעולה, כמעט ברמה של נעילות אמיתיות ומע' כריות האוויר אשר מגביהות אותו יפה, אין הרבה רכבים שמגיעים לאותם מקומות ככה מהיצרן ללא שיפורים במתלים.
![]()
דווקא מעניין לשמוע איך נהנתה הרומניה בטיול...
היא כן WK?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא , היא לא, היא סתם קריקטורה משעשעת בשרשור של טוארג.ובכלל.
borderline velocity disorder
זה מתקשר על מה ששמיל כתב בשרשור החילוצים לגבי ההבדל בין ג׳יפ לג׳יפון.
מהו ג׳יפ ומהו ג׳יפון?
טרנספר בלבד?
ברור שלא. הרי גם לטאורג יש טרנספר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תמונה שווה אלף מילים, הטוארג בתצורה נכונה יכול להיות רכב שטח, עדיף נהג מנוסה שיודע ל"הרגיש" את הרכב ולבחור נתיב נכון, אין ספק שהנהג של הטוארג הזה הוא עם ניסיון שטח של שנים, פשוט יש לו את זה.
אמרנו בטיול שמנהדסי VW לא חשבו על סכיני דימונה, היה חשש שבקרת המשיכה מופעלת הבלמים תתעייף, לפחות הרחנו אותה עובדת. באמת יש כבוד לרכב ולנהג.
אין מה לעשות, אין תחליף למרווח גחון, צמיגים גדולים ונעילה, היכן שה"ג'יפים" האמיתיים (גם רנגלר סטנדרטי התקשה בסכין). עלו בקלות הראה הטוארג שהוא לא פראייר בכלל, גם אם גנח והזיע.
לגבי הרומניה, לראות את טל עולה את הסכין הדרומית בדימונה זה חוויה אחרת, פול גז הילוך ראשון, בחירת נתיב ובאמא שלכם אל תעצרו אותי... זה מספק בידור כל עוד זה נגמר טוב, במקרה הזה נגמר בטוב, המרווח בין הצלחה לכשלון בשיטה הזו הוא קטן, אך נראה שבדרך כלל מצליח.
מי שיש לו טוארג וחושב שיש לו רכב שטח והוא יכול לצאת לכבוש את שבילי המדבר שירגע, צריך אחד עם טרנספר, מיגון גחון (חטף..), מתלי אוויר ועדיף עם נעילה, אם זכית בטוארג כזה, בטח צא ותהנה אל תהסס. כל אחד אחר תשאיר אותו על המדרכה ליד הקפה השכונתי.
יש מרצדס עם מצב שטח ו 455 כ"ס.
הרכב המטופש בעולם שגורם לחייך ולבלות במוסך כל הזמן.
איזו מידה הצמיגים של הטוארג?
או לחדד,
איזו מידה חוקית ניתן לשים?
זה מרשים לראות את הפרגון ההדדי
ישר נזכרתי בסיפור הזה מילקוט הכזבים:
"שמעתם פעם שמולה יתפאר או ידבר על עצמו? הוא תמיד אוהב לתאר את האחרים בגדולתם. אחרי קורס הספורט, למשל, הוא סיפר: 'שמע, עופר זה רץ – דבר כזה עוד לא ראיתי. הרגליים שלו כמעט לא נוגעות באדמה יש לו שוונג עצום ונשימה אדירה. בקושי השגתי אותו'."
מה שיפה שבסוף כולם נוסעים באותם מסלולים. יש מי שמתאמץ יותר או פחות.
בחשבון השנתי נראה לי שכנראה הרומניה, אפילו בתוספת שבירות, תהיה הזולה ביותר לאחזקה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם זה היה המדד היחידי אז ניחא. כנראה שרק אני דימיינתי את המשפט שלך בהקשר של איזה מסכן תקוע בשטח עם שבר בוהה בקובץ האקסל בנייד שלו שמאשר שלו שהוא עשה את הבחירה הנכונה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ואני חושב שהמאמץ שלי מלפני כמה שנים. להוכיח שאפשר גם אחרת ... עשה את שלו.
יש כאלו שיש להם כסף לדאסטר ויש כאלו שיש להם לטוארג. אבל הרעיון אותו רעיון.
שמח שנהניתם !!!
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
צועניה ..
בנתיים הרומניות נוסעות ומטיילות כמו גדולות בלי להיתקע יותר מכל הבריונים בשכונה.
כמובן שבמדד האושר יש יותר מפקטור יחיד של אקסל והמדד גם לא אחיד אבל אני סבור שבמבט הרחב לרומניה יש מקום של כבוד כרכב דו שימושי בעל יתרונות לפרופיל רחב של משתמשים.
אני הייתי מעדיף אותה על פני טאורג מצועצע ויקר להחריד לאחזקה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
גיא,הדסטר יותר יקר מהטוארג היום...
עד לטיפול במוסך לפחות.
זה אוטו "חד פעמי", שיחקת? נהנת? קדימה למיחזורית...
הטוארג נסע יפה, בחלק מסויים בסכין הייתי בטוח שזה הולך להגמר רע. הנפות גלגלים היסטריות.
לטיולי שבילים רגועים הרכב הזה מתאים, ליותר מזה, אישית, לא הייתי לוקח אותו. יקר לי מדי לחשוב על התיקונים(אולי אני לא דוגמא, גם wk הוא לא הרכב המועדף עלי)
בכל מקרה, בהחלט רכב מעניין.
וכל הכבוד לרמי על האומץ![]()
היי
ממשיך עם ה"שעשוע" לחשוב על הטוארג כאופציה.
נאמר שהדגם עד 2010 (t2) הוא הראוי ביותר, מישהו יכול להסביר למה?
מה היתרונות על טוארג 2015?
Sent from my iPhone using Tapatalk
הילוך כח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
שמרו על קשר