לקרוא ולא להאמין.
נמרוד הוציא לי את המילים מהפה.
אני לא אתייחס לקהל היעד של המותגים האלה, שמחפש את השופוני, "יש לי פורשה"/"ריינג'רובר", להשתעשע במחזיק מפתחות עם מותג יוקרתי - להצטייד ברכב עם ניחוח יקר כדי להרשים צ'אחלות מהסוג הזול.
גם לא רוצה לפתוח מחדש את הדיון "הקאיין הוא פורשה אמיתית או לא" (ברור שלא. חסידי המותג הזהירו מההתחלה שזה לא יאה, אבל מי התייחס אליהם?... האוטו הזה היה הברקה שיווקית. הוא הציל את פורשה. הביא לה קהלי יעד חדשים וגדולים ממגזרים וסוגים שמנהלי החברה אולי מאוד לא רוצים להכיר אישית, אבל הם מלאים בכסף. וכמה שהכסף במגזרים האלה מטונף, עדיין אין לו ריח, כידוע).
פלטפורמת הקאיין (הוא היה הראשון במשפחה, נהגתי בו כבר ב-2002 כשהושק, זה היה הרבה לפני השקות הטוארג וה-Q7) מאבדת גובה וערך במהירות לא רק אצלנו. כי המורכבות ומחירי החלקים והתיקונים ההזויים הופכים את האוטו למעשה לבלתי ניתן לתחזוקה. עלויות האחזקה של מפלצת כזו נשארים בסקאלות של אלפיון עליון גם כשהאוטו שווה פחות מ-20,000 שקלים (וכבר ראיתי אחד אומלל במיוחד למכירה ב-15,000..... שלפני שנחבט והוזנח, הושחת במיטב טוב הטעם האופייני לעדות/מגזרים שכל כך מתפעלים ממנו. האוטו ההוא היה כל כך דוחה למראה, גם 5,000 לא הייתם משלמים עבורו).
כולנו פה בעלי מספיק נסיון כדי לדעת שנסיעה בשטח מפרקת את כל כלי הרכב בעולם לגורמים והם נדרשים לתחזוקה בלתי פוסקת, במיוחד כשהם ישנים - מה שהופך כלים מורכבים מבחינת מכניקה ואלקטרוניקה למאתגרים במיוחד או כמו שרמי הגדיר "מאמללים את בעליהם" (במובן הפיננסי של המושג.....)
אני אגדיר את זה אחרת - ברכבי שטח ישנים, מה שלא עובד פשוט, פשוט לא עובד. מכונית לא יכולה להיות גם מעולה בכביש, גם מעולה בשטח, גם מפוארת ומלאה בגאדג'טים וגם מתוחכמת ומורכבת מכנית ואלקטרונית וגם להישאר אמינה לאורך שנים....
ושוב נמרוד קלע לדעתי - אם זה כל כך מגניב, למה הכתב המתלהב לא מעמיד אחד כזה בעצמו בחניה הפרטית שלו?....
הכותב המדובר הוא דווקא מהותיקים בברנז'ה ונחשב אחד מהיותר-מבינים-מכוניות (אני מתכוון לבנאדם שמבין מכוניות, לא רק מבין במכוניות. יש הבדל), במיוחד על רקע הבורות והרדידות הכלליים המאפיינים את הברנז'ה הזו היום - ממנו ציפיתי שיבין את הדקויות. ולא רק את העובדה ששינויים כאלה מוציאים את הרכב מהגזרה החוקית/מותרת בישראל, אלא במיוחד שעדיין יש קוראים שמתייחסים לכל מילה שעיתונאי כותב כאל דברי אלוהים חיים. מישהו מהם באמת עלול להחליט שאם אתה המלצת, הוא אשכרה הולך על דבר כזה. ואז להפסיד את המכנסיים.
בדבר אחד רוני צדק (ואולי ציטט אותי) - לנדקרוזר 120-150 בפרט (וטויוטה בכלל) אינו מציאה כמו שעושים ממנו, בוודאי לא בסכומים המופרכים הנדרשים ומשולמים עבורו.
אבל זה עדיין לא הופך מפלצת מוצצת אמיתית כמו הקאיין, שנועדה לנסוע מהר על אוטובאן בגרמניה ולהצליח לא להתקלקל בשנתיים הראשונות לחייה - לרכב שטח. אפילו שיש לה 4X4, LOW ונעילה. בוודאי לא כשהיא כבר בת 17-18 עם עבר אפל בידיהם של ערסים/כדורגלנים/משפחות פשע, וזכתה ליחס ולתחזוקה ישראליים טיפוסיים.
רוצים "לרדת לשטח בפחות מ-100,000 שקל?...."
יש הרבה בחירות טובות ונכונות יותר מאשר הרפתקאה כזו. כן, כולל לנדקרוזר באותו מחיר ואפילו במחיר שגבוה ב-50% או 100% מקאיין לעוס ושחוט. בחירות נכונות שיאפשרו לכם לעשות שטח אמיתי ולהינות באמת, אפילו פעמיים ושלוש בחודש, בלי לפשוט רגל. ראו הוזהרתם.
ומי שמוכרח שברזומה שלו ייכתב "יש/היתה לי פורשה", יתכבד ויחסוך פרוטה לפרוטה לפורשה אמיתית. 911 כלשהי. מכל שנת ייצור שהיא - מי שיש לו 911, אני מקנא בו. ברצינות. כי זה הדבר האמיתי.
911 יקר לכם?... ברור. אבל רציתם פורשה אמיתית.
אפשר גם "פורשה לעניים" במחיר זול יחסית - כל מיני 924/944/928 אספנות שמביאים מאמריקה. אהה.... "924/944 זה לא פורשה אמיתית"?.... זה נכון, אבל הקאיין הוא כן פורשה אמיתית?.........................
ילדים, תתעוררו.
שמרו על קשר