Close
Page 4 of 13 FirstFirst 1234567 ... LastLast
Results 61 to 80 of 245

Default תגובה: גזיה ברכב, מי צריך את זה? (סתם סתם...אבל ברצינות, איך אתם מבשלים?)

אז ככה....
    בטיולי הג'יפים אני השתמשתי שנים במגוון גזיות ובנזיניות מעולם הטיולים והתרמילים.
    טוב אבל... קטן. מצד שני מבחינת נפח אריזה - קטן. כל ערכת הבישול בתוך ארגז אחד לא גדול כולל כלים והכל.
    ארגז אחד קטן יותר עם גזיה קטנה ופקל קפה.

לפני כשנתיים קניתי כירת בנזין כפולה של קולמן. נהדר. חזק. עוצמה. אבל מסובך ומסורבל. זה מושלם לקמפינג כשיושבים באותו מקום יומיים - לא לקפה מזדמן בשטח או ארוחה מאולתרת.
    בשורה התחתונה נקודת האיזון שהגעתי אליה ואני מאוד מרוצה היא ארגז תנובה ובו כירת 2.5 קילו אמגזית - עוצמה, חיסכון, תפעול הכי פשוט בעולם, בלי פריסה ובלי צינורות. ועוד בירכתי ארגז הטנדר עוד ארגז מתכתי עם פק"ל קפה ובו גזיית ניקוב קטנה ופינג'אן וקפה.
    שאר המטבח שלי בתוך ארגז פלסטיק גדול שמטייל איתי מסוף שנות ה90. פעם זה היה בנוסף לארגז מטבח קבוע בג'יפ, ככה שלארגז פלסטיק הכנסתי אד הוק רק צידה. היום לטיול של כמה ימים אני יורד עם שני ארגזים - אחד עם מצרכים והשני עם כלים. לטיול סופש נכנס באותו ארגז גם וגם.

אסף
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

Default תגובה: גזיה ברכב, מי צריך את זה? (סתם סתם...אבל ברצינות, איך אתם מבשלים?)

Quote Originally Posted by hadtomer View Post
    היי בועז.

הכירה הראשונה שהעלית מיועדת בעיקר לשימוש ביתי. סביר להניח שאחרי נסיעה של חצי שעה המבערים יתפרקו-כי הם מיועדים לפירוק לצורך ניקוי. לא היתי משתמש בה בשטח.

הכירה השניה יותר מיועדת לשימוש בשטח-אך בטח לא תהיה הבחירה הראשונה שלי-כי היא מיועדת יותר למה שמכונה TAILGATING-כלומר בישול ברכב בכיף באיזה חניון של איצטדיון פוטבול- ולא על ראש הר כיפה עם רוח של 20 קמ"ש. כפי שנכתב מעלי- בלי מיגון רוח יהיה קשה לבשל באופן רציני. יש כמובן כל מיני חוצצי רוח, מגיני רוח מתקפלים וכיו"ב- אבל כשיש רוח והם מתקפלים לך לתוך השקשוקה זה לא נעים-וגם לך תבנה מבצר סביב הארוחה שלך-ואז תנסה לדוג משם שניצל.

אתה זקוק לכירה ייעודית- ולמזלך הגדול עכשיו זמן מצוין לקנות- כי האמריקאים בפאניקה מהקורונה והם מוכרים הרבה ציוד משומש כדי לגייס כמה דולרים. את המשלוח הם לא יעשו-אבל בשביל זה יש חברות שילוח כמו SHIPITO- שאומנם לא יביאו לך את המשלוח מחר-אבל זה לא שאנחנו מחר יוצאים לטייל.

מה לקנות- (פרופאן)

הבחירה הפשוטה- כירת COLEMAN CLASSIC. לי יש כירה כזאת. היא לא מושלמת מבחינת איכות ההרכבה ומומלץ לשפצר את המגינים של הרוח בברגים טובים. מעבר לכך-יש כמה טריקים קלים מאוד שהופכים אותה ליותר יעילה ויותר ניתנת לכיוון מבחינת עוצמת הלהבה.

https://www.amazon.com/-/he/dp/B0000...s%2C326&sr=8-1

הבחירה היותר מתוחכמת- כירת קולמן טרייטון

https://www.ebay.com/itm/Coleman-Tri...sAAOSw5VNaf85u

לכירות של קולמן יש את אותו ראש גאז- של 10000 BTU. לכן אני לא חושב שכדאי לקנות את הדגמים היותר יקרים- לי לא אכפת להצית את הלהבה עם מצית של 2 שקלים.

זמן עבודה- עם בלון אמגזית 400 גרם- כמעט שעה ורבע עם 2 מבערים עובדים ברמה בינונית. בדקתי.

בלון- יש ברוב חנויות האספקה הטכנית

https://www.polack.co.il/item-8643/%...A8%D7%A0%D7%A8

חיבור לבלון אמגזית 5 קילו וכו- אין בעיה. צינור של קולמן או כל דומיו עולה 10 עד 20 דולר. יש באמאזון-איביי וכו וקל להסב אותו לבלון אמגזית- דנו בנושא בפורום זה הרבה פעמים.

הבחירה המשובחת שללא ספק נותנת תמורה מרשימה במחיר הזה- קאמפ שף אוורסט-

https://www.amazon.com/-/he/dp/B004S...s%2C306&sr=8-1

לכל החברים האלה יש מפעלים בסין- וכמובן שהסינים מייצרים העתקים מושלמים שיורדים מאותו פס יצור- כמו סטנספורט-התאומה של קמפ שף. הנה אחד משומש במחיר מצחיק

https://www.ebay.com/itm/Stansport-O...97.m4902.l9144

הבחירה האיכותית- פרימוס

https://www.ebay.com/itm/Primus-Estu...Condition=1000

יש גם המון המון כירות משומשות-

https://www.ebay.com/itm/VINTAGE-COL...97.m4902.l9144

https://www.ebay.com/itm/COLEMAN-PRO...97.m4902.l9144
    https://www.ebay.com/itm/333560106243
    מה דעתך?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

חבר רשום hadtomer's Avatar

כמו שכתבתי-פרימוס היא ללא ספק הבחירה האיכותית. נראה מחיר טוב.

היית מוסיף לכפולה של קולמן עוד בנזיניה סינית קטנה לפינג׳ן וסוגר עניין.

Jeep ZJ V8 98
    Honda EX300 94

לי יש את האוורסט והוא מעולה.
    הייתי אמור להסב אותו לגז "ישראלי" אבל לא בוצע בינתיים משיקולי עצלנות.. אז אני עובד עם הבלונים הכחולים של הפרופן

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

Quote Originally Posted by boaz avrahami View Post
    היית מוסיף לכפולה של קולמן עוד בנזיניה סינית קטנה לפינג׳ן וסוגר עניין.
    Jeep ZJ V8 98
    Honda EX300 94
    אצלי יש גזיה מתקפלת רגילה בדיוק בשביל הקפה הקטן שלא מצדיק להוציא כירה, הלי קשר לבנזין/גז.
    זה היה ככה כן עם כירת גז.

הסרבול של הוצאת בלון גז גדול (2.5/5קג), חיבורי ווסת והעמדה, לא פחות מסורבל מפמפום אויר לבנזינייה.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

מנהל GodsFather's Avatar

כירת גז במזוודה, מאלו שמתפוצצות לחברי הפורום ושיש להשיג לה בלונים בכל חנות תחנת דלק או ציוד מחנאות או כלי עבודה. יש לי שתיים, כי אני יכול.

בארגז תנובה נכנס שאר הציוד - מחבתות, סירים, ותיק צד לצלחות וסכום רב פעמי, כי היה מבצע ואני חושב ירוק או מה שזה לא יהיה שהמצאתי בשביל ההרגשה הטובה של לקנות גם את זה..

ובהתאם למצב הרוח, תרתי משמע, מחליט אם על המדף שעל הדלת (אם יש) או בחוץ, על הארגז או על שולחן...

בנוסף, ערכות קפה למכביר, בואריציות שונות... תיק נשיאה, ארגז תחמושת וכד.

זה עובר מרכב לרכב כבר כמה שנים.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום zivviz's Avatar

אני משתמש בכירה תוצרת תורכיה ששמה בישראל ״טייגר״. עלה לי 300 ש״ח כולל צינור וסת 30 מילי אמפר שמתחבר לבלון 5 ק״ג שיושב קבוע בתוך הרכב. ( לפני שיקפצו עלי משטרת הבטיחות- הבלון הינו מסוג וסת גז פריק מה שמאפשר לי לסחוב אותו בתוך הרכב- כך אישר לי טכנאי גז מוסמך!).
    כך זה הראה אצלי:

Sent from my iPhone using Tapatalk
    הדרך אל השקט עוברת ברעש גדול

מגניב. נראה טוב. איפה קנית את הטיגריס הזה?

אסף.
    אין תכנית. חיים. נקודה.

Quote Originally Posted by zivviz View Post
    אני משתמש בכירה תוצרת תורכיה ששמה בישראל ״טייגר״. עלה לי 300 ש״ח כולל צינור וסת 30 מילי אמפר שמתחבר לבלון 5 ק״ג שיושב קבוע בתוך הרכב. ( לפני שיקפצו עלי משטרת הבטיחות- הבלון הינו מסוג וסת גז פריק מה שמאפשר לי לסחוב אותו בתוך הרכב- כך אישר לי טכנאי גז מוסמך!).
    כך זה הראה אצלי:

יופי של אוכל,
    איפה הגזיה מתחבאת בתמונה?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

אגב- כפי שכתבתי- איביי מפוצץ בכירות בישול זולות שהאמריקאים מוכרים בגלל שהם זקוקים לכסף. 150 שקלים ישיגו לך כירת קולמן שווה או אפילו קמפ שף. במיוחד בהתחשב בשער הדולר. לצערי אני לא גאון גדול בכל הקשור בשילוח- והמשלחים הגדולים גובים סכומים מאוד מכובדים- באזור ה400-500 שקל לגזיה ששוקלת כשבעה קילו. בימים כאלה של חוסר בהירות כלכלית, זה גדול על העצבים של אשתי. אבל אם היתי יכול להביא אחד כזה בעלות שילוח של כ200-300 שקל, היתי מזנק על המציאה

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by wonderd View Post
    לי יש את האוורסט והוא מעולה.
    הייתי אמור להסב אותו לגז "ישראלי" אבל לא בוצע בינתיים משיקולי עצלנות.. אז אני עובד עם הבלונים הכחולים של הפרופן
    יש לי בבית "צינור קולמן" וכנראה שהסיכוי שאשתמש בו שואף לאפס- האוורסט היא כירה מאוד חזקה ואני מניח- (לא ניסיתי) שהיא לוגמת גאז בכמויות שאינן מצדיקות בלון כחול קטן. אתה מוזמן לבוא לרמת גן לקחת את הצינור ה"אמריקאי"- הוא בניילון.... אני גובה 1 גולדסטאר.

חבר רשום zivviz's Avatar

אני קניתי את שלי במושליון ירושלים.
    השתמשתי בו כבר הרבה ואני יכול להעיד שה״טיגריס״ עושה את העבודה בגדול.
    3 מבערים: אחד קטן לקפה, שתיים לסירים.
    כמובן שניתן למקם עליו פלנצה, פויקה ואפילו טאבון פיצה קטן שעובד על גז ממקור חיצוני.
    חשוב לציין שהמבערים ממוקמים מעל למסגרת ולא בתוך- כמו בכירות גז ייעודיות ( שעולות, אגב, המוווןן כסף ).
    עוד חשוב לציין שהכירה יחסית גדולה וכבדה.אצלי שולחן העבודה זה הקפשוקית שנותן 180 מעלות הגנה מרוח מצד הדלת...
    על הר כיפה ברוחות ערות יתכן זמן עבודה ארוך יותר..

הדרך אל השקט עוברת ברעש גדול

חבר רשום boaziko's Avatar

Quote Originally Posted by zivviz View Post
    כך זה הראה אצלי:

אתה יכול להסביר את עניין הבטיחות? מה הכוונה וסת פריק?
    איפה כל שאר האנשים שמשתמשים בבלוני גז שמים את בלוני הגז שלהם?
    "...את זוכרת איך נפגשנו כאן לפני שנה?
    על יד השיבר המטפטף הג'יפ שלי חנה..."

חבר רשום המשוטט's Avatar

Quote Originally Posted by asafk View Post
    מגניב. נראה טוב. איפה קנית את הטיגריס הזה?

אסף.
    נפוץ מאוד במגזר הבדאווי

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
    LAND ROVER = THE ULTIMATE JEEP IMPROVEMENT

אני שוב אדגיש, לטובת החברים- כנראה שבאמת שמעטות הן ההזדמנויות לרכוש כירת שטח טובה במחיר טוב- וכעת בימי הקורונה- יש דילים מעולים במיוחד בארה"ב - ממוכרים פרטיים שנפטרים מציוד משומש כדי להנזיל את מה שיש להם. חנויות יד שניה, עסקים שנכנסים לפשיטת רגל. וכו.

כך, מכל הדיון הזה- אני אמרתי "אולי אחפש לי בכל זאת כירה איכותית"- והעליתי בחיפוש באיביי את 2 הדגמים שהיתי רוצה לקנות -אם היתה לי היכולת להוציא 800-900 שקל על כירת בישול איכותית (כולל שילוח). הדגמים שאני היתי קונה הם הקמפ שף אוורסט- או אחותה המעט יקרה יותר- הסטנספורט אאוטפיטר, שבפועל כוללות מבערים כמעט זהים (הסטנספורט אמורה עקרונית להיות חזקה יותר אבל אני בספק). אני קודם העליתי כאן לינק לכירת סטנספורט משומשת שמישהו בארה"ב מוכר במחיר מצחיק של 50 דולר- והצעתי לו 30 דולר על הכירה. הוא הגיב בהצעות נגדיות וכו ובסופו של דבר סגרנו 40 דולר-משמע שילמתי מחיר לא רחוק ממחיר האמגזית המתפוצצת שכולנו מכירים. במקביל מצאתי שילוח מארה"ב (דיל-טס) שמאפשר גם שרות מסלול איטי וזול,מה שלא אכפת לי כל כך כל עוד יש לי ביטוח- אני בכל מקרה אשתמש בכירה רק בעונה הבאה, כלומר בספטמבר.

בשורה התחתונה- מומלץ בחום לנצל את המצב כעת/

You made a deal at $40.00! Next, make your payment.
    Congratulations, Tomer!
    chriarmstron-56 has accepted your offer. Please make a payment to receive your item.

חבר רשום לביא's Avatar

אפשר גם חדש. לא מאוד יקר.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

חבר רשום גיא's Avatar

Quote Originally Posted by hadtomer View Post
    אני שוב אדגיש, לטובת החברים- כנראה שבאמת שמעטות הן ההזדמנויות לרכוש כירת שטח טובה במחיר טוב- וכעת בימי הקורונה- יש דילים מעולים במיוחד בארה"ב - ממוכרים פרטיים שנפטרים מציוד משומש כדי להנזיל את מה שיש להם. חנויות יד שניה, עסקים שנכנסים לפשיטת רגל. וכו.

כך, מכל הדיון הזה- אני אמרתי "אולי אחפש לי בכל זאת כירה איכותית"- והעליתי בחיפוש באיביי את 2 הדגמים שהיתי רוצה לקנות -אם היתה לי היכולת להוציא 800-900 שקל על כירת בישול איכותית (כולל שילוח). הדגמים שאני היתי קונה הם הקמפ שף אוורסט- או אחותה המעט יקרה יותר- הסטנספורט אאוטפיטר, שבפועל כוללות מבערים כמעט זהים (הסטנספורט אמורה עקרונית להיות חזקה יותר אבל אני בספק). אני קודם העליתי כאן לינק לכירת סטנספורט משומשת שמישהו בארה"ב מוכר במחיר מצחיק של 50 דולר- והצעתי לו 30 דולר על הכירה. הוא הגיב בהצעות נגדיות וכו ובסופו של דבר סגרנו 40 דולר-משמע שילמתי מחיר לא רחוק ממחיר האמגזית המתפוצצת שכולנו מכירים. במקביל מצאתי שילוח מארה"ב (דיל-טס) שמאפשר גם שרות מסלול איטי וזול,מה שלא אכפת לי כל כך כל עוד יש לי ביטוח- אני בכל מקרה אשתמש בכירה רק בעונה הבאה, כלומר בספטמבר.

בשורה התחתונה- מומלץ בחום לנצל את המצב כעת/

You made a deal at $40.00! Next, make your payment.
    Congratulations, Tomer!
    chriarmstron-56 has accepted your offer. Please make a payment to receive your item.

כשאתה אומר חיפשתי וכו' .. איפה אתה חיפשת וכו' ?

Quote Originally Posted by לביא View Post
    אפשר גם חדש. לא מאוד יקר.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

אמזון לא שולחים לישראל כרגע.
    צועניה ..

יש מלא מציאות באיביי.

אסף.
    אין תכנית. חיים. נקודה.

Quote Originally Posted by asafk View Post
    יש מלא מציאות באיביי.

אסף.
    מארהב בלי משלוח..
    ההנאה שבאיטיות..

Hary Wagner

יושופס מפוצצים לי את המייל שהם עובדים כרגיל.

Jeep ZJ V8 98
    Honda EX300 94

Page 4 of 13 FirstFirst 1234567 ... LastLast