כמה טוב להדחיק. לטמון ראש בחול. לחיות בסרטים של אידיליות.
"ערכים", "חברות".
"מה אכפת, יש ביטוח, סוף סיפור".
אז לא סוף סיפור. זו רק התחלה של סיפור לא נעים בכלל שיכול היגמר רע ויקר.
היום נאלצתי לעצור את הקבוצה שלי במכשול מסוים, כי היתה לפני קבוצה אחרת שהתעכבה. המדריך שלהם ביקש מהקבוצה שלו להמתין חצי דקה עד שיעלה את הרכב שלו וייגש לכוון אותם.
מישהו מהקבוצה שלו היה חסר סבלנות, הוציא את הבן שלו שיכוון אותו. הבחור היה מלא בטחון, כיוון באמנות ובכשרון והלביש את אבא שלו ברכב חדש של כמעט 300,000 שקל על הגחון בחבטה לא עדינה בכלל על סלע גדול.
חולץ במשיכה עם רצועה, לכאורה לא קרה כלום. לכאורה.
כשיגלו את השריטות והמעיכות במיגון, כנראה יחייכו פחות.
ואני מבטיח שלכם שאם היה נשבר ההאוזינג של הטרנספר מהמכה, כבר לא היו מתביישים לתבוע את הביטוח.
והביטוח הרי לא פראייר - שילם למבוטח 20,000 שקל על טרנספר חדש?... הוא יתבע את זה מהמוביל/מדריך. כבר ימציאו/ימצאו תואנה כלשהי להפיל עליו את האחריות/חוסר האחריות.
ישראל 2021 - משפטיזציה של כל דבר. רציתם להיות אמריקה? קיבלתם. על כל חתך ביד, תובעים את יצרן הבירה. הפגוש חטף מכה מאבן, תובעים. הרכב נתקע, חולץ, קיבל מעיכונת במפתן, תובעים את המוביל, את המדריך, את המחלץ. כי ככה זה כשהכל שפיט - למי תודה למי ברכה? לאהרון ברק?...................
אפשר להדחיק, אפשר לקבור את הראש בחול ולהתעלם, אבל זה טמטום, כי מתישהו זה יכה גם בכם.
זה למה יש קבוצות/אנשים שלא ששים לצרף מישהו חדש לקבוצה. כשזה על הפרק, הם עושים לו "טסט".
עבר את הטסט?... יצטרף לטיול-שניים כנוסע כדי לבחון איך הוא מתפקד במצבי אמת בשטח.
רק אחרי שיסוכם בקבוצה שהוא אשכרה ראוי, יאשרו לו שיבוא גם עם האוטו שלו.
כי כשהכל הולך טוב ולפי התכנית, אז הכל טוב. אבל כשדברים מתחרבנים והגלים מתחזקים - החזקים מתגלים. אבל גם החלשים.
ויש לי כמה דוגמאות מאוד רלוונטיות מהתחום הזה, בחלקן מככבים אנשים שאולי מוכרים, אבל אחסוך מכם.
וכשמדובר בפרנסה ונאלצים לקחת סיכונים - אז עובדים רק עם ביטוח מתאים ומתמחרים את עלויות הסיכון.
אני מצטער שזה נשמע רע. ואני מסכים עם בועז וחנן כי הם צודקים - זה באמת נשמע רע. אבל זה המצב כיום. אנחנו חיים במקום ובתקופה בהם אדם לאדם זאב, שכן לשכן אויב, ו"חבר" לפעמים זה רק חבר מהפייסבוק ויכול להתהפך עליך בשניה - לא אנחנו יצרנו את המצב הזה. אנחנו רק נאלצים להתמודד ולחיות עם ההשלכות של זה. לשנות את זה?... מה אני, דון קישוט?... טחנת הרוח הזו גדולה עלי. גם עליכם, תאמינו לי.
שלמה, תמשיך. העצות שלך שוות זהב.
שמרו על קשר