Close
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 20 מתוך 22
    חבר רשום idanw's Avatar

ברירת מחדל ארגז על הגג?

שלום...

לקראת הקיץ... אני רוצה למקם ארגז איפהשהו כדי שיהיה מקובע לרכב ויהיה אפשר לנעול בו ציוד...
    עם המיקום הנוכחי של הכיסאות הוא לא יכנס לי בתוך הרכב...
    השאלה היא איך הרכב יתנהג אם ארכיב באופן קבוע ארגז כבד (כ 30 ק"ג) על הגגון?
    מה עם היתנגדות הרוח בנסיעה מהירה??
    אולי למישהו יש עוד רעיון למיקום?? (סמוראי ארוך..)
    אולי לבנות מתקן על צד הרכב? מאחור?

תודה... עידן

חבר רשום

ברירת מחדל חוזר: ארגז על הגג?

עידן אני זוכר את הסמוראי שלך מהטיול לפורה לדעתי מיקום המושבים מאחור לא נכון. יש לך אפשרות לשים ספסל אחורי של רנו אקספרס כמו אצלי ואז אתה מרוויח המון מקום מאחור לשיפצורים ולציוד. רק נקודה למחשבה תחשוב על ההשלכות של ארגז כבד על גגון כאשר אתה ניכנס לשיפוע צד.

נ.צ. מערכות ניווט tzurlis's Avatar

לפני שחסר לך מקום - אתה בטוח שאתה צריך עוד? מנסיוני המוגבל, בסמוראי קצר ניתן להניח בנחת מאחור: הייליפט, מיני קומפרסור טוב, 4 רצועות ושאקלים, פלטת פיזור לחץ לבוץ להייליפט (אלתרתי, יותר נוח מבוקים), לום, ידית כוח, ארגז כלים רציני, בירגייה, קופסת חלקים, ארגז ספרים (ספרי לסוגיו, מים, שמן, צינורות, רצועות מנוע, חלפים ושונות), מזרון שטח (לשכיבה מתחת לאוטו בתנאים מעצבנים), ערכת ע"ר סבירה, ומשולש אזהרה באריזה...כרגע תקוע שם גם הגלגל ספר - ויש מקום לעוד נוסע. אפשר לצרף 2 בוקים. זה כל מה שצריך לשטח. אולי קודם פשוט תראה מה יש עליך, ותוריד מה שלא צריך?
    אם אתה מתעקש להוציא ארגז החוצה, אין לו מה לעשות על הגג. בנה מתקון - סלסילה, מגש או ארגז ננעל , על ציר מקביל לדלת, על הטמבון האחורי. עדיף לשלב עם גלגל ספר.
    לג'ריקן לא יהיה לך מקום, אפשר סלסילה שישב מקדימה.
    המיקום הקלאסי, כמעט אוניברסלי, לזוודים ברוב רכבי השטח שעובדים באמת - אם בצבא ואם ברכבים של אנשים שעושים עבודות נטו וצריכים מקום לציוד - זה 2 ארגזים צמודים לדפנות הפנימיות לאורך, ולפעמים ארגז לרוחב בדופן הרחוקה. תראה אותו למשל בסונומות, טנדרים (כולל מסחריות) ודיפנדרים.
    ברכב קצר קטן, הייתי הולך על סידור דומה. את המושב האחורי מצמצמים והופכים למקום לנוסע אחד, במרכז. (כמו בחמישיות הצבאיות).
    http://www.north.co.il/ - האתר המקצועי לציוד ותוכנות ניווט
    go north!
    נווט הוא אדם נבון, שבוחר לשבת לייד האיש ששובר את האוטו.

חבר רשום

סמוראי ארוך ויש לך בעיית מקום ? - תכנון לא נכון.

אם תשים ארגז של 30 קילו על הגג בסיבוב הראשון אתה הפוך ,במיוחד עם סמוראי 88 עם סרנים צרים.
    האווירודינמיות של הסמוראי שקולה לשל קיר גם ככה , הארגז שאני שם על הגג מורגש ביותר בצריכת דלק , חבל על ההשקעה.

תנקה הכל מאחורה כולל את הכיסאות ותבנה ספסל טוב ונוח ותראה שיש לך מאחוריו המון המון מקום.

חבר רשום idanw's Avatar

צור.. יש לי הרבה מקום בפנים... הבעיה שהסמו פתוח... ואני צריך מקום נעול...

הכיסאות האחוריים מאוד נוחים... ככה שחבל לי להוציא ולשים ספסל לבנאדם וחצי... (כרגע יושבים שני אנשים בנוחות מקסימלית.. על שני כסאות קידמיים של BX)
    האם ארגז שיהיה מורכב על הטמבון לא יגרום למשקל עודף ובלאי גבוה על הסרן האחורי??? גם הגלגל ספייר נמצא שם...

עידן

מנהל

סמוראי ארוך ויש לך בעיית מקום ? - תכנון לא נכון.

ומה אני אגיד עם היילקס, שחסר לי מקום ואני שם ציוד על הגג? ;-)
    תלוי מה אתה רוצה לקחת. אם אתה מדבר על ציוד לטיול לשלושה ימים, לארבעה אנשים, ושני כלבים, סאן-ברנרד ורועה גרמנית, ושלכולם יהיה נוח בנסיעה ובלינה (וזה אומר שמזרוני הטיולים הדקים, או המתנפחים, נפסלים, ובמקומם יש מזרונים סטנדרטיים, של בית) אז גם סמוראי ארוך, כבר לא נראה כל-כך גדול.

אני בהמשך אצלם את התיק שלי, אבל יש כבר לא מעט חברים שנוסעים עם תיקים מוזמנים, מברזנט, שמחברים על הגג לצורך טיול ארוך, ושם נכנס כל הציוד הקל, כך שמרכז הכובד לא עולה בצורה משמעותית מדי. זה נותן המון נפח למזרונים, אוהל, ביגוד, ומצעים. יופי של סידור. כמעט ללא חסרונות, למעט צריכת הדלק במהלך הטיול בלבד. התיק עלה לי 400 ש"ח, לפי הזמנה, בגודל של 140X120X50 , עם רצועות, ואומגות לרכב, ואבזמים, וכל מה שצריך לקשירה מהירה ומסודרת, ללא אילתורים .

בתמונה, רואים את הפורראנר עם תיק גג. לי עדיין לא היה תיק גג בטיול הזה.

תמונות מצורפות תמונות מצורפות Click image for larger version. 

Name:	tikgag.JPG‏ 
Views:	540 
Size:	43.9 קילובייט 
ID:	654  
    4A6565706F6C6F672C2062657374206F6666726F 6164206D6167617A696E652073696E6365203230 3031

חבר רשום idanw's Avatar

שוב... אין לי בעיה עם מקום לציוד בטיול!! אז יש לי מספיק מקום בתוך הרכב.. ובטיולים ארוכים גם על הגגון!!

הבעיה שהרכב פתוח.. ואני רוצה מקום לנעול את הדברים שקבועים ברכב... כמו ציוד חילוץ, פקל קפה, ארגז כלים וכו... כדי שלא יעלימו לי אותם....

מנהל

אתה מכיר את הסידור של פח 3 מ"מ שמכופף ב- ח ויושב בין הכנפיים האחוריות, ונסגר/ננעל על ידי הדלת האחורית?

זה הסידור שהיה אצלי בג'יפ הקודם, ויש אצל נמרוד בCJ. סידור מצוין, ננעל, ומשאיר את הדברים הכבדים נמוכים.

4A6565706F6C6F672C2062657374206F6666726F 6164206D6167617A696E652073696E6365203230 3031

חבר רשום

ציטוט נכתב במקור על ידי idanw
    צור.. יש לי הרבה מקום בפנים... הבעיה שהסמו פתוח... ואני צריך מקום נעול...

הכיסאות האחוריים מאוד נוחים... ככה שחבל לי להוציא ולשים ספסל לבנאדם וחצי... (כרגע יושבים שני אנשים בנוחות מקסימלית.. על שני כסאות קידמיים של BX)
    האם ארגז שיהיה מורכב על הטמבון לא יגרום למשקל עודף ובלאי גבוה על הסרן האחורי??? גם הגלגל ספייר נמצא שם...

עידן
    אצלי בספסל האחורי יושבים שתי מבוגרים בנוחות ולא בצפיפות מה גם שאני יכול לקפל את המשענת ואז בכלל נהיה לי שטח גדול במיוחד.

חבר רשום idanw's Avatar

אחלה... נראה לי שזה מה שאני יעשה.. רק שאצלי יש כסא בחצי הימני (קדמי של BX) ככה שאני יכול לעשות את זה רק על חצי מהשטח...
    מאיפה אני משיג לוחות פח\אלומיניום?

תודה..

מנהל

במחסני ברזל. אתה יכול לקבל את זה מכופף, לפעמים אפילו ללא תוספת מחיר. משלמים לפי משקל, משהו כמו 3-4 ש"ח לק"ג ברזל.
    זה יצא כמה עשרות שקלים, לפח שבתמונה, שהוא 3 מ"מ עובי, בעומק של 90 ס"מ, וברוחב של כ110 ס"מ ( 90 רוחב, ועוד 10 ס"מ מכופפים בכל צד) .

אתה יכול לשים תמונה של הסידור הפנימי בג'יפ שלך? לא ברור לי מה הולך שם... מעניין.

בכל מקרה תמונה של תא המטען הננעל בג'יפ שלי -

ובטיול, כל הציוד הקבוע בתוך הארגז הנעול, וזה גם הציוד הכבד - ארגז כלים, שמנים, חלקי חילוף וכיו"ב, וכל ציוד הטיולים משופצר מעל.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

מנהל GodsFather's Avatar

עידן, ארגז על הגג יגלגל אותך בשיפועים כמו שנכנסו אליהם בשבוע שעבר...אם רק היית רואה את האוטו שלך כמו שאני ראיתי... :razz:

ממליץ לך לנסות את ההצעה של חנן
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

חבר רשום idanw's Avatar

כן.. זה מה שאני כנראה יעשה..
    נמרוד.. תמונה מחר...

חבר רשום idanw's Avatar

ככה זה נראה...

אני יודע שזה לא הכי חכם בעולם.. אבל זה הכי נוח שיכול ליהיות!
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות Click image for larger version. 

Name:	P1010129.JPG‏ 
Views:	206 
Size:	65.2 קילובייט 
ID:	677   Click image for larger version. 

Name:	P1010130.JPG‏ 
Views:	234 
Size:	64.0 קילובייט 
ID:	678  

מנהל GodsFather's Avatar

עידן, אין מצב שתעבור ככה טסט - זה לא עומד בתקני בטיחות - חגורות, הוראות יצרן וכד'

מה גם שבוחן תנועה יוריד אותך מהכביש על כך אם תתפס לפני הטסט.

תוסיף לזה את חוקי מרפי ואת נהגי ארץ ישראל המעולים שחושבים שהם בWRC כל היום ותקבל סכנת חיים במחיר של נוחות שגם היא מוטלת בספק (ישבת שם תוך כדי נסיעה? האם זה באמת נוח?)...

ראה הוזהרת...

סידור מקורי :grin: כל יום רואים משהו חדש. טוב אם זה באמת נוח לנוסעים למה לא, זה באמת הופך את כל עניין המטען לבעייתי...
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

חבר רשום idanw's Avatar

התקנתי חגורות בטיחות שלקחתי מפרייבט... מה הבעיה עם זה??
    זה הרבה הרבה יותר נוח! אפילו מלשבת בכיסא הקידמי! יש הרבה יותר מקום לרגליים... אולי קצת יותר קופצני..
    מבחינת מטען.. עדיין נכנס המון.. אין לי שום בעיה עם מקום.. רק עניין הנעילה... אבל גם לזה נמצא פתרון...
    אם הכיסאות מקובעים כמו שצריך.. ויש חגורות בטיחות... למה שזה לא יהיה חוקי?!

עידן

מנהל

מאותה סיבה שפירוק ארגז מטנדר הוא לא חוקי, ללא מעבר בעמדה 1 .

זה שינוי מבנה.

מנהל GodsFather's Avatar

עידן,

יצרן הרכב תיכנן את המושבים בצורה ומיקום תוך התחשבות במשקל ושאר דברים על מנת שבמקרה חס וחלילה תאונה הנזק יהיה מינימלי - עזוב את איך שזה נראה היום וכמה שזה צפוף ואת נושא הפחחות וכד', זה תוכנן על ידי מהנדס רכב וממה שידוע לי אין לך את התעודה הזו ואו לא ערכת בדיקות בטיחות לנושא בדיוק כפי שאני לא ערכתי לרכב שלי ובדיוק כפי שלי אין תעודה כזו.

חנן, אין טעם ללכת לעמדה מספר 1 - הוא לא יעבור בחיים.

מדובר בסיכון בטיחותי שאולי נראה נוח ואולי גם באמת נוח אבל יוריד אותך מהכביש ברגע שבוחן תנועה / טסטר בעמדת טסטים יראה את זה... ממליץ להסיר את המושבים ביום הטסט לכל הפחות.

לגבי הארגז, האם שקלת ארגז פגזים צבאי ? אני התקנתי אחד אצלי וזה עושה את העבודה , יש כמה מידות וסוגים , חפש בל.כ. ואצל חברים מבסיסים צבאיים, בדר"כ יש כמה ריקים שמתוכננים לזריקה או מלאים שאפשר לרוקן :grin:

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון

נושאים דומים

1. ארגז ברגים, ארגז כלים,
    על ידי shay_love_off_road בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 39
    עדכון אחרון: 03-02-14, 20:45
  2. קיצור ארגז
    על ידי זוהרון בפורום פורום טויטה Toyota
    תגובות: 1
    עדכון אחרון: 04-01-09, 23:35
  3. תיקון ארגז הילקס
    על ידי lioromega בפורום פורום טויטה Toyota