Close
Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 41 to 60 of 108
  1. #41
    חבר רשום סולי's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Somewhere over the rainbow..
    Posts
    6,454

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    Quote Originally Posted by asafk View Post
    בתור לקוח קבוע של הבשר משרונה - לא יודע כמה אחוז זה ומה זה בכלל אומר האחוזים חוץ מדבר אחד - זה מעולה! אז יש יותר טוב? עזבו זה לא בשבילנו.

    אסף.
    מדברים על נתחים.... של וואגיו ..
    מה יש לך עם בשר מעובד בוואקום?!?

    ואם כבר עלה נושא ההמבורגר... ויש מפגש קרב... הבאת רעיון! גם על זה אפשר להתווכח שעות סביב המדורה (עם בצל או בלי בצל?) ולשבוע עד בחילה..

    Sent from my SM-G781B using Tapatalk
    "רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
    אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."

  2. #42

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    לא הבנתי למה לפצל.
    בדיוק התחיל שרשור חדש לקניית רנגלר

  3. #43
    חבר רשום יניב עמית's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    גבעתיים
    Posts
    475

    Default תגובה: האם זה היה חכם? רכישת רוביקון s שבוע שעבר

    Quote Originally Posted by אבי ביטר View Post
    שבת בבוקר, יום יפה.

    יש ברמלה כמה חומוסיות לא רעות בכלל שפתוחות בשבת.

    השאלה אם זה יהיה חכם?
    הכי חכם, ואחרי החומוס כנס לאליאס הקצב, ואגיו/לא ואגיו,
    בשר מעולה
    במחיר סביר

  4. #44
    חבר רשום ש01's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    בין הכרמל לים
    Posts
    3,267

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    בועז,
    בתור תושב בית חנניה, חבר של הבעלים, לקוח וספק שלהם, התכוונת אלי?

    אם כן, רק מציין כאן שעדין לא טעמתי את הוואגיו (מחכה לאיזה סופ"ש שהילדים לא יהיו בבית ואז ההוצאה תהיה "שפויה"), ואנחנו צרכני בשר כבדים ++

    אם לא, מי עוד מהמושב נמצא כאן?
    תרימו ראש חברים
    יועץ וממונה בטיחות וכיבוי אש, מדריך עבודה בגובה.
    0544830630,
    [email protected]

  5. #45

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    התכוונתי בדיוק אליך בלי לציין במפורש מפני שלא שאלתי לדעתך

  6. #46

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)




    Sent from my iPhone using Tapatalk
    לקרנף יש ראיה חלשה, אבל זו לא הבעיה שלו

  7. #47
    חבר רשום ש01's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    בין הכרמל לים
    Posts
    3,267

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    מהמחירים שאני מכיר, הפרסום כאן של מרקטו - יחסית זול.

    אני פעם בשבוע במעלות. החלטתי פעם להיכנס לדבאח, קניתי אנטריקוט לא כשר (מיושן ומוכן להבחן על המנגל).

    חוץ מאשתי אף אחד לא ידע מה המקור.
    הבן שלי ראה את הסטייק לפני שהונח על הרשת וישר זיהה שהמקור שונה מהרגיל.
    סיכום הארוחה היה - "לא ראוי למאכל אדם"....

    אבל אנחנו מפונקים, ואצל איתן באמת יש איכות ברמה אחרת.

    ד.א.
    אשתי קבלה מאיתן מגש המבורגר ואגיו. אנחנו ננסה אותו השבוע.
    אישית, לקחת כזה בשר ולקצץ - נראה לי סוג של פשע...
    יועץ וממונה בטיחות וכיבוי אש, מדריך עבודה בגובה.
    0544830630,
    [email protected]

  8. #48

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    סליחה על הבורות,

    איתן זה חנות או מפעל?

    בענווה,
    יוני5
    LandRover makes me feel like God - full of mercy
    היילקס 95, "31, נעול כפול

    מדינה חופשית. אתם לא חייבים להסכים איתי. אתם יכולים להמשיך לטעות.

  9. #49
    חבר רשום
    Join Date
    May 2006
    Location
    מרכז
    Posts
    1,879

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    Quote Originally Posted by ש01 View Post
    מהמחירים שאני מכיר, הפרסום כאן של מרקטו - יחסית זול.
    לדעתי מרקטו במרכז המחירים יותר גבוהים, המחירים פה אפילו נחשבים די זולים לחלק מהדברים (לא לשניצל אבל כן במוצרי בקר)
    היצרנים וגם הקצבים נהיו גרידים לאור הביקוש לנתחים שפעם נחשבו נחותים כמו: פיקניה, אונטריב, צלעות שעושים מהן דנבר, בריסקט וכו'.
    אפילו שומן נהיה היום מוצר שעולה כסף שפעם הייתי מקבל בחינם 200-300 גרם. לדוגמא שקדים, העלו מחיר מלפני סוכות לעכשיו ב 30 שקלים לקילו לקצב שלי (הוא החזיר להם ואין אצלו בגלל המחיר).
    חזה אווז שהיה אפשר למצוא בכל מקום אי אפשר כמעט למצוא, הם מחייבים אותם לקנות גם דברים אחרים והמחיר עלה מ 120 לקילו ל 180.
    ויש כל מיני תוצרים מוזרים, אי אפשר למצוא היום טחול עוף (למעורב) כי מחייבים אותם לקנות ארגז של 18 קילו עם תאריך תפוגה לא ארוך במיוחד שכל אחד לוקח 200-300 גרם בד"כ. ואז הרוב הולך לפח.

    Quote Originally Posted by ש01 View Post
    אישית, לקחת כזה בשר ולקצץ - נראה לי סוג של פשע...
    מה תעשה עם מכסה אנטריקוט אם לא המבורגר לדוגמא ?


    Quote Originally Posted by יוני5 View Post
    סליחה על הבורות,

    איתן זה חנות או מפעל?

    בענווה,
    יוני5
    https://www.eitan-meat.co.il/about/2

    לדעתי הוא בעיקר אורז, אבל הוא גם מייבא למשל את הואגיו.

  10. #50
    חבר רשום שגיא S's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Be'Er Sheva`, Hadarom, Israel, Israel
    Posts
    3,713

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    ממש במקרה, החברה שלי עובדת עם היבואן הבלעדי של כל הבשר ואגיו וקובה מיפן לאירופה
    יצא לי לטעום ואגיו A5 לפני חודש, עלה 630 יורו לקילו נתח.

    ואגיו מיפן אין בישראל.
    2 נעילות - לאט לאט - ולעלות

  11. #51
    חבר רשום
    Join Date
    May 2006
    Location
    מרכז
    Posts
    1,879

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    Quote Originally Posted by שגיא S View Post
    ממש במקרה, החברה שלי עובדת עם היבואן הבלעדי של כל הבשר ואגיו וקובה מיפן לאירופה
    יצא לי לטעום ואגיו A5 לפני חודש, עלה 630 יורו לקילו נתח.

    ואגיו מיפן אין בישראל.
    יש לו כזו דרישה שכנראה אלינו הוא לא יגיע.
    תוסיף לזה שמותר לייבא לישראל רק בשר כשר ואין שום יפני שיסכים לשחוט שחיטה כשרה את הפרה שלו.

  12. #52
    חבר רשום ש01's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    בין הכרמל לים
    Posts
    3,267

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    Quote Originally Posted by יוני5 View Post
    סליחה על הבורות,

    איתן זה חנות או מפעל?

    בענווה,
    יוני5
    איתן מעדני בשר
    מפעל בוטיק (וחנות מפעל) בבית חנניה.
    חלק מהבשר מיובא על ידם ולק רק משווק.
    הם כן מיצרים עם פורמולות שלהם מעובדים שונים ועוד.

    בהחלט לא מפעל אריזה בלבד.
    איכות מאוד גבוהה (גם ניקיון, גם בטיחות מזון וגם טעם).
    ד.א. היום אפשר למצא מוצרים שלהם במקומות שונים בארץ ואפילו להזמין ישירות משלוחים.

    ** גילוי נאות, הם שכנים, חברים, ספקים (מן הסתם) ולקוחות שלי, כך שאני מכיר את המפעל גם מבפנים ואפילו היו המעסיקים של הבן שלי לפני הגיוס.
    יועץ וממונה בטיחות וכיבוי אש, מדריך עבודה בגובה.
    0544830630,
    [email protected]

  13. #53
    חבר רשום שגיא S's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Be'Er Sheva`, Hadarom, Israel, Israel
    Posts
    3,713

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    Quote Originally Posted by Pageup View Post
    יש לו כזו דרישה שכנראה אלינו הוא לא יגיע.
    תוסיף לזה שמותר לייבא לישראל רק בשר כשר ואין שום יפני שיסכים לשחוט שחיטה כשרה את הפרה שלו.
    לדוגמא, ככה נראה הקיר במסעדה שלהם בפריז :
    Click image for larger version. 

Name:	d44e0038-6500-4185-bf2f-821848192bba.jpg 
Views:	132 
Size:	141.3 KB 
ID:	141062
    2 נעילות - לאט לאט - ולעלות

  14. #54

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    Quote Originally Posted by ש01 View Post
    איתן מעדני בשר
    מפעל בוטיק (וחנות מפעל) בבית חנניה.
    חלק מהבשר מיובא על ידם ולק רק משווק.
    הם כן מיצרים עם פורמולות שלהם מעובדים שונים ועוד.

    בהחלט לא מפעל אריזה בלבד.
    איכות מאוד גבוהה (גם ניקיון, גם בטיחות מזון וגם טעם).
    ד.א. היום אפשר למצא מוצרים שלהם במקומות שונים בארץ ואפילו להזמין ישירות משלוחים.

    ** גילוי נאות, הם שכנים, חברים, ספקים (מן הסתם) ולקוחות שלי, כך שאני מכיר את המפעל גם מבפנים ואפילו היו המעסיקים של הבן שלי לפני הגיוס.
    אז אחרי הגילוי הנאות שלך, אני מוכרח להגיד שאני פחות מתרשם מהם.
    יש להם גם סחורה טובה (ויקרה, מאוד), אבל גם הרבה סחורה באיכות מאוד בינונית, ועדיין יקרה.
    אז יכול להיות שבגלל שאתה עם קשרים, אתך נזהרים.
    בתור תושב האזור, אני נתקל, פעם אחר פעם, באנשים שמוציאים בגאווה בשר שנקנה באיתן, ומתגלה כנפילה לא קטנה (ויקרה).
    כמקור בשר באזור הזה, סמיר ברמת טבעון, טוב, אמין וזול יותר מאיתן-
    https://goo.gl/maps/k9wT84vYNpy1Wz1k9

    אני מתעסק הרבה עם בשר (ובשביל הגילוי הנאות, יש לנו במשפחה עסק בתחום), אני לא מצליח להבין איך חנויות מעיזות לבקש 500ש"ח לק"ג ואיך אנשים מוכנים לשלם את הסכומים האלו.
    לגבי ואגיו - כמו שכתבו פה, יש איזה ניסיון לגרעין קטן עם DNA יפני (זרימה \ זרע שהובא מיפן, אמהות מהארץ), אבל הוא שולי לעומת הכמויות שנמכרות תחת הכותרת ואגיו. הרבה פרות חלב (שחור לבן), מזדקנות, מהוות מקור גדול לבשר "משויש" שכולם אוהבים להדביק לו את השם ואגיו.

    דרך אגב , אירופה ויפן זה לא ישראל, אני ממש מתקשה להאמין שיש רק יבואן יחיד שמיבא בשר יפני לאירופה.

    והכי חשוב - מברבורים אין עיבורים. מפגש החורף מתקרב. אני לא רוצה לקרוא לזה תחרות, אבל אם יתארגן פה ערב טעימות, אני מוכן לבוא ולהראות את החשיבות של טיפול נכון בבשר. ואיך אפשר "לנצח" את כל המותגים המפונפנים.

  15. #55

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    אני מוכן להיות שופט.
    אלוהים נותן אגוזים למי שצריך לשבור לו את השיניים

  16. #56
    חבר רשום
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    הרצליה
    Posts
    3,118

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    נגזרת השרשור הזו מעלה לי זכרונות נעימים וטעימים מימי "מיטיבי הלסת" בניצוחו של אבו שפם האגדי.

    דרך אגב אני טוען בתוקף שאני הוא זה שטבעתי את המונח "מיטיבי לסת" עת שרעיונית עודדתי את אבו שפם על גבי השרשור הראשון בעניין באתר הצהוב אכן לקיים מפגש המוני שזה עיקר ייעודו.

    קבלו רעיון - לשלב במיפגש ג'פולוג הבא עלינו לטובה תת אירוע בסיגנון "מיטיבי לסת" - אם יהיה כזה אעשה כל מאמץ אפשרי להגיע ולו בשם הנוסטלגיה.

    לצערי עד כה מיפגשי ג'יפולוג התנגשו ברוב המקרים או עם הממולדת של הצודקת (21/12) או עם טיול שטח של החבורה המצומצמת שלנו שפחות מתלהבת ממפגש המוני לכן לא הגעתי.

    מיפגש ג'יפולוג משולב עם מיטיבי לסת יקבל עדיפות הפעם.

    זיו - זרקתי לך בחזרה את הכפפה...

    מסכים חלקית עם האמירה בסוף - אכן חשוב הטיפול הנכון בבשר אבל לא פחות חשוב ואולי אפילו יותר חשוב איכות הבשר ויישון הבשר כהלכה בטרם הנחתו על הגריל (איכות ויישון לא בהכרח זהים למותגים מפונפנים כלשונך)
    שלמה מרבאום, עו"ד - ביטוח נזיקין - תאונות דרכים ובשטח
    03-6883445

  17. #57

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    שלמה,
    שאני כותב טיפול נכון בבשר, אני קודם כל מתכוון ליישון.
    וכן, יש לי מקרר יישון שמסוגל להכיל ( מה שנקרא) רבע פרה ( כלומר כ 20 ק"ג + גוש אנטריקוט, או סינטה פילה, על העצם).
    בשר טוב ויישון טוב, וכל מה שנשאר זה לא לקלקל על הגריל.

  18. #58
    חבר רשום
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    הרצליה
    Posts
    3,118

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    זיו, קודם כל שאפו- מעטים מהקרינבורים המושבעים שיש להם מקרר ייעודי ליישון.

    עכשיו מתוך רצון לדעת ולא בקטע ציני...מה ההדל בין מקרר יישון בשר למקרר רגיל. אילו תכונות ייחודיות יש למקרר יישון?

    למיטב ידיעתי יישון בשר - שמירת נתח הבשר בטמפרטורה של שלוש עד חמש מעלות כשהבשר חשוף לאוויר שסביבו (תלוי או מונח על רשת מאווררת). תהליך כזה ניתן לעשות גם במקרר ביתי "רגיל".
    שלמה מרבאום, עו"ד - ביטוח נזיקין - תאונות דרכים ובשטח
    03-6883445

  19. #59

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    בגדול, שתי דרישות -
    הטמפ' יותר נמוכה 0-2 (זה פרמטר שמשפיע על זמן היישון).
    שליטה על הלחות ( היחסית) - שמכניסים גוש טרי וגדול, הלחות תעלה, וזה יכול לעודד בקטריות, אז מנסים להוריד את הלחות. בשלב מסויים, אתה מנסה לשמור שהלחות לא תהיה נמוכה מדי ( כדי למנוע אובדן משקל גדול ובשר יבש מדי).
    בשילוב עם הטמפ', סוג הבשר, וזמן היישון הרצוי , משחקים גם עם הלחות.

    בנוסף, יש בפנים מנורת UV שאמורה לעזור במניעת בקטריות.

    דרך אגב, למי שאין לו מקרר יעודי ובכל זאת רוצה לנסות לשחק עם זה-לוקחים גוש של בשר טרי ( אנטריקוט או סינטה, שלא עבר הקפאה והפשרה), מורחים, טוב, בשמן זית, מפזרים על הכל הרבה פלפל שחור ( גרוס), 2-4 ענפי רוזמרין, ועוטפים את הכל , טוב, טוב, עם נילון סטרץ'.
    שמים במקרר רגיל לשבועיים שלושה.
    הנילון והשמן, מונעים מחמצן להגיע לבשר, והבשר מתיישן.
    אפשרות אחרת, שאני פחות אוהב, מיישנים בוואקום.
    שתי הטכניקות האלו מאפשרות יישון ביתי באמצעים פשוטים.

  20. #60

    Default תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)

    אפשר לעשות מפגשי הכנה למיטבי לסת ב נ.ג 186, עת מתכנס שם הפלג הצפוני.
    אני משוכנע שאפשר יהיה לנצל את הקהל השבוי למבחני טעימה…

Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. עילה חדשה להכשלה בטסט
    By דרור ברלי in forum רישוי רכב בישראל
    Replies: 64
    Last Post: 24-08-18, 12:30
  2. מכשירי קשר - נתחיל לאט...
    By jlavi2002 in forum פורום GPS ניווט וקשר
    Replies: 21
    Last Post: 25-02-18, 18:56
  3. Replies: 9
    Last Post: 24-12-08, 14:04
  4. האם שילדה מתוקנת היא עילה להורדה מהכביש?
    By רפי א. in forum פורום ג'יפ סיקס CJ
    Replies: 9
    Last Post: 22-06-06, 13:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •